BiH - Crna hronika
-
kB27
- geralt
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#1928 Re: BiH - Crna hronika
Pa eto pravnici dajte napisite sta je trebao da uradimoimoi wrote: ↑21/08/2024 21:39Takvo rezonovanje vodi u bezvlasce. Ako zelis pravnu drzavu, drzi se prava.kB27 wrote: ↑21/08/2024 21:32Ogromna je razlika izmedju "Neka je", i "Mogu razumjeti ako je zbog tog i tog". Niko ovdje nije rekao "Neka je".
To sto govoris je super, ali u Svedskoj. Moze i u BiH, ali sa kauca i dok se tebi ne desava. Opet kazem, pogotovo u malim mjestima. Gdje su institucije tu u sluzbi onog na koga se zalis.
Hint: vrlo jednostavno, nazovi policiju i prijavi da lokalni baja i vlasnik kafica u tvom naselju nepropisno parkira svog novog audija na trotoar. Pa provjeri je li on dobio kaznu, ili si ti dobila izgrebana vrata i izbusenu gumu.
Imas li neke primjere ozbiljnih stvari iz svog ili iz zivota sebi bliskih ljudi koje si rijesila kroz institucije?
Vecina dize ruke unaprijed a da nije ni probala.. i nemoj mi price da nije tako, jer znam da jeste. Najlakse je,da prostis, srati preko drustvenih medija, al se niko ne obraca na pravu adresu.
Osim sto je bubrege u Sanici ostavio vjerovatno

-
kB27
- mk ultra
#1930 Re: BiH - Crna hronika
-
izbjeglica_iz_besmisla
#1931 Re: BiH - Crna hronika
Stvarno bi se neki ovdje trebali zamisliti sta pisu.
Ovaj raspojasani ubica ima butik u Sanskom Mostu. Vise valjda nije na poslu nego sto jeste. I cistac je u skoli - domar je jedan drugi tihi, jednostavni lik, vec 25 godina.
Profesorica je bila divna zena, ta je mobing mogla vidjeti jedino kao rijec u rjecniku engleskog kojeg je predavala.
Direktor je bio normalan, profesor civilne zastite i pismen lik - SDP-ovac. Ne znam kakav je bio u svakodnevnim odnosima s uposlenicima, ali nije bio lola ni siledzija.
Oboje su mi predavali, kod nje sam cak i maturski rad radio. Pomagala mi zena i u privatno vrijeme da polozim prijemni na faksu nakon toga.
Sekretaricu ne znam.
Ne vidim kako iko u svojoj glavi moze opravdati ubistvo. Sve da te neko zajebava na poslu, posaljes ga u picku materinu, sudis se ili nadjes drugi posao. Neces u krvavi pohod.
Ako imate obraza nastaviti braniti neodbranjivo, nastavite slobodno.
PS ovo na slikama je ulaz za ucenike, a la ona jedna jadna vrata sa strane Tehnicke skole na marindvoru.
Ovaj raspojasani ubica ima butik u Sanskom Mostu. Vise valjda nije na poslu nego sto jeste. I cistac je u skoli - domar je jedan drugi tihi, jednostavni lik, vec 25 godina.
Profesorica je bila divna zena, ta je mobing mogla vidjeti jedino kao rijec u rjecniku engleskog kojeg je predavala.
Direktor je bio normalan, profesor civilne zastite i pismen lik - SDP-ovac. Ne znam kakav je bio u svakodnevnim odnosima s uposlenicima, ali nije bio lola ni siledzija.
Oboje su mi predavali, kod nje sam cak i maturski rad radio. Pomagala mi zena i u privatno vrijeme da polozim prijemni na faksu nakon toga.
Sekretaricu ne znam.
Ne vidim kako iko u svojoj glavi moze opravdati ubistvo. Sve da te neko zajebava na poslu, posaljes ga u picku materinu, sudis se ili nadjes drugi posao. Neces u krvavi pohod.
Ako imate obraza nastaviti braniti neodbranjivo, nastavite slobodno.
PS ovo na slikama je ulaz za ucenike, a la ona jedna jadna vrata sa strane Tehnicke skole na marindvoru.
Last edited by izbjeglica_iz_besmisla on 21/08/2024 21:53, edited 3 times in total.
- geralt
#1932 Re: BiH - Crna hronika
Pa nece ostati bez primanja, sa 68 ide u penziju.kB27 wrote: ↑21/08/2024 21:47Nije trebao dati otkaz, jer skola nije babovina direktora. Upozorenje nasilnim forumasima: to sto kazem da nije trebao dati otkaz ne znaci da kazem da je trebao izvrsiti trostruko ubistvo.
Sa sadrzajem poredjenja se naravno slazem, ali je isto besmisleno. Rijetko ko ostane bez primanja i ugrozi vlastitu egzistenciju ako se razvede od zene.
Ocigledno dobro mentalno poremecen i opasan lik kojeg su se kolege htjele rijesiti iz kolektiva, ispostavilo se sa odlicnim razlogom.
Edit: ispravka, vidim sad da je imao 61 godinu.
Last edited by geralt on 21/08/2024 21:55, edited 1 time in total.
- basicm
#1933 Re: BiH - Crna hronika
Ptsp se moze aktivirati bilo kad, i moze izgledati bilo kako. Da nije i sebe upucao smatrao bih ga nasilnikom, ovako ga smatram ocajnikom. A mozda je oboje.
Nepravda je ebena…e sad, sta je za koga okidac, to je individualno.
Mislim da ce ovoga biti sve vise.
Nepravda je ebena…e sad, sta je za koga okidac, to je individualno.
Mislim da ce ovoga biti sve vise.
-
moimoi
#1934 Re: BiH - Crna hronika
I sta? Trebas uzeti svoje shvatanje “pravde” u svoje ruke?kB27 wrote: ↑21/08/2024 21:43Slazem se. Ali, evo, drzim se prava haman 30 godina, nisam docekao pravnu drzavu. Da nastavim? Ja mozda imam sabura da nastavim jos malo. Neko mozda nije imao sabura ni tih haman 30, neko ni vise od 5.
Glavna mjera stepena korupcije u drustvu je percepcija korupcije od strane gradjana. Slicno je i u ovom slucaju. Zar ti ne govori nesto to sto "Vecina dize ruke unaprijed a da nije ni probala"?
Evo, ja ne dizem ruke a da ne probam. Hvala Bogu, sto puta sitnije stvari od ovog sto se danas desilo. Izmedju 5 i 10% tih mojih "akcija" usmjerenih ka institucijama koje bi trebale rijesiti moj problem zaista rezultira rjesenjem problema. Sta je covjek koji nesto radi uz uspjesnost 5-10%? Ili budala, ili los kockar.
Mozemo i izvrnuti situaciju - svi kazu bilo prijetnji ubice ka ubijenim u prethodnom periodu. Neko prijavio? Oni prijavili? Cak ni oni, koji su tim institucijama na koje se pozivas, mnogo blizi nego ubica, nisu posegnuli za njima. Govori li to nesto? (op. a. direktor skole bio je kandidat na predstojecim izborima ispred SDP-a).
Das otkaz brate.
Ako imas osnove za tuzbu-tuzis.
Zavrsena prica.
-
kB27
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1936 Re: BiH - Crna hronika
Inspekcija, sud, advokat.
Ne vidim sta njegov ratni staz ima sa bilo cim. On i jos desetine hiljada isto imaju.
Mislim jeboga vise i ta vojska i ratni staz. Ogromna vecina je mobilisana, a sad se razbacuje tim.
Ma na kraju krajeva i da je zlatni ljiljan, jel ljudi moraju ispastati zbog njegovog ratnog puta.
-
last mohicans
#1937 Re: BiH - Crna hronika
Nisam čitao postove detaljno, niti anamnezu ubice, ali mi zaparaše oči utrkivanje kvazinovinara da ga opišu i nazovu monstrumom. Tri života ugašena, u nepovrat, hajmo prvu vidjeti je li čovjek normalan, pa ga onda opisivati epitetima.
- geralt
#1938 Re: BiH - Crna hronika
Dokaz da nije normalan je taj sto je ugasio tri zivota. Ne znam sta ti vise treba.last mohicans wrote: ↑21/08/2024 22:00 Nisam čitao postove detaljno, niti anamnezu ubice, ali mi zaparaše oči utrkivanje kvazinovinara da ga opišu i nazovu monstrumom. Tri života ugašena, u nepovrat, hajmo prvu vidjeti je li čovjek normalan, pa ga onda opisivati epitetima.
-
kB27
- geralt
#1940 Re: BiH - Crna hronika
Nije to taj covjek uopste, moze se lako provjeriti na registru branilaca. Sve i da je ime pogresno uneseno, ne poklapa se godina rodjenja. "Mehemed Vukalic" nije u registru.Chmoljo wrote: ↑21/08/2024 21:57Inspekcija, sud, advokat.
Ne vidim sta njegov ratni staz ima sa bilo cim. On i jos desetine hiljada isto imaju.
Mislim jeboga vise i ta vojska i ratni staz. Ogromna vecina je mobilisana, a sad se razbacuje tim.
Ma na kraju krajeva i da je zlatni ljiljan, jel ljudi moraju ispastati zbog njegovog ratnog puta.
-
kB27
-
moimoi
#1942 Re: BiH - Crna hronika
Znaci, svi trebamo nabaviti kalase pa da pocnemo uvoditi red?kB27 wrote: ↑21/08/2024 22:01Boldirano - opet mora kroz institucije. Poucen prethodnim iskustvom i vlastitom statistikom, tuzim sa a priori vjerovatnocom izmedju 5 i 10% da ce uspjeti?
Ne pricam samo o mobingu na poslu, pa otkaz nekad nije rjesenje. A ako dam otkaz hoces li mi ti hraniti dijete koje ce vec 5. u mjesecu biti gladno? Ili ce institucije?
Po "das otkaz brate" principu:
- ako mi komsija ogradom udje na parcelu pet metara, a znam da mu je amidzic u "institucijama", rjesenje je pretpostavljam da odem u ZK ured i halalim mu?
- ako mi lokalni kabadahija parkira pred mojom vlastitom garazom tako da je ne mogu koristiti, a znam da mu je amidzic u "institucijama", rjesenje je pretpostavljam da ne koristim garazu?
- ako mi vlasnik kafane ne da spavati do 4 ujutro zbog muzike uzivo, a znam da mu je amidzic u "institucijama", rjesenje je pretpostavljam da spavam po danu?
Moze se jos mnogo primjera navesti. Napominjem da su svi istiniti, i sva tri trenutno prozivljavaju meni bliski ljudi.Jedino izmisljeno je "amidzic", nije uvijek amidizc ali jeste "neko njihov" u policiji, opcini, inspekciji, itd.
-
last mohicans
#1943 Re: BiH - Crna hronika
Naravno da nije normalan, ali je li epitet monstrum adekvatan, pa nije počinio ubistva kao onaj krvnik iz Gračanice. Za njega se komotno može da jeste monstrum.geralt wrote: ↑21/08/2024 22:01Dokaz da nije normalan je taj sto je ugasio tri zivota. Ne znam sta ti vise treba.last mohicans wrote: ↑21/08/2024 22:00 Nisam čitao postove detaljno, niti anamnezu ubice, ali mi zaparaše oči utrkivanje kvazinovinara da ga opišu i nazovu monstrumom. Tri života ugašena, u nepovrat, hajmo prvu vidjeti je li čovjek normalan, pa ga onda opisivati epitetima.
-
kB27
-
laik1981
#1945 Re: BiH - Crna hronika
Na desetine hiljada je tempiranih bombi. Potreban je samo triger u datom momentu. Ptsp nije zajebancija. Nerijetko se tu dize ruka ha na sebe, ha na drugoga.
- mk ultra
#1946 Re: BiH - Crna hronika
Ne morajuChmoljo wrote: ↑21/08/2024 21:57
Inspekcija, sud, advokat.
Ali ali
Zlatne kasike ali za odabrane
Jbt nađi prvog lika u gradu od 60g pocni sa njim pricu o pravdi, ratu, nepravdi koju je dobio
Opet kazem 99% proguta i guta dan danas.
1% ne proguta vec na kraju popizdi.
Nije to opravdavanje to je tako
Pa neka drzava nastavi da tolerise bullije, štele, itd
Neko se odseli, neko otkaz, neko u ćošak, šumu, a neko bogami sjekiru ili pušku.
-
kB27
-
izbjeglica_iz_besmisla
#1948 Re: BiH - Crna hronika
Nema razloga da ubijes kolege, nema razloga da ubijes suprugu, nema razloga da ubijes nekog ko ti se isprijecio na semaforu. Nema tu ni ali.
Ignorisati, vratiti istom mjerom, naci nekog sposobnog da to dovede u red umjesto tebe (ne pricam sad o nekoj vele primjeni sile), poslati u picku materinu, traziti nafaku drugdje. To sve ce zrela osoba uraditi ako hoce zdravlje i porodicu sacuvati. Pucati nece. Shvatit ce to svi pucaci kad prodje zuta minuta.
PS da budem skroz iskren, pucanje bih samo razumio da ti neko pobije cijelu familiju iz zla ili obijesti i ti nemas za kog ni zivjeti niti sta izgubiti. Ili dodje pucati na tebe i nemas izbora.
Ignorisati, vratiti istom mjerom, naci nekog sposobnog da to dovede u red umjesto tebe (ne pricam sad o nekoj vele primjeni sile), poslati u picku materinu, traziti nafaku drugdje. To sve ce zrela osoba uraditi ako hoce zdravlje i porodicu sacuvati. Pucati nece. Shvatit ce to svi pucaci kad prodje zuta minuta.
PS da budem skroz iskren, pucanje bih samo razumio da ti neko pobije cijelu familiju iz zla ili obijesti i ti nemas za kog ni zivjeti niti sta izgubiti. Ili dodje pucati na tebe i nemas izbora.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1949 Re: BiH - Crna hronika
Pa sto gutaju? Nije rjesenje iskaljivati se na desetim ljudima, nek se iskaljuju na onima koji su im zakuhali neoravdu.mk ultra wrote: ↑21/08/2024 22:07 Ne moraju
Ali ali
Zlatne kasike ali za odabrane
Jbt nađi prvog lika u gradu od 60g pocni sa njim pricu o pravdi, ratu, nepravdi koju je dobio
Opet kazem 99% proguta i guta dan danas.
1% ne proguta vec na kraju popizdi.
Nije to opravdavanje to je tako
Pa neka drzava nastavi da tolerise bullije, štele, itd
Neko se odseli, neko otkaz, neko u ćošak, šumu, a neko bogami sjekiru ili pušku.
Al hoce kurac. Ko dobije kilu kafe usuti se ko picka. Neki dan sest, hej SEST birackih udruzenja koja egzistiraju u pustom Trnovu brane Ibru Berila.
Eto nije ih bilo strah prve linije, al kad treba na lokalnog mocnika, svi glave obaraju. Ok, neka obaraju, al onda neka me se manu herojskih prica. Branio je drzavu u ratu, otele mu je barabe u miru.
Ili je istina ipak malo vise nijansirana - svak gledo svoj sitni sicar, a i u ratu svako gledo kako glavu spasiti u ratu. Legitimno. Ali ne treba pricati onda bajke.
-
kB27