Telemach BH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Dupli_skalp

#23426 Re: Telemach BH

Post by Dupli_skalp »

ima li neko preporuku za neki wifi extender s pika?
DON_eARL

#23427 Re: Telemach BH

Post by DON_eARL »

Dupli_skalp wrote: 21/08/2024 10:25 ima li neko preporuku za neki wifi extender s pika?
Bolje idi na neki router sa AX standardom i više eksternih antena.

Ako baš moraš na pojačivač, gledaj da je sa AC standardom bar.
Dupli_skalp

#23428 Re: Telemach BH

Post by Dupli_skalp »

DON_eARL wrote: 21/08/2024 12:58
Dupli_skalp wrote: 21/08/2024 10:25 ima li neko preporuku za neki wifi extender s pika?
Ako baš moraš na pojačivač, gledaj da je sa AC standardom bar.
imaš li prijedlog za neki konkretan model pojačivača?
typeOnegative

#23429 Re: Telemach BH

Post by typeOnegative »

Extender ma kakav bio uvijek bar popolovi brzinu tako da nije neka sreća . Ako ikako možeš zbavi kakav router/mesh (ac standard minimalno ), i zavrsi stvar jednom za sva vremena :thumbup:
Last edited by typeOnegative on 21/08/2024 16:38, edited 1 time in total.
Qler

#23430 Re: Telemach BH

Post by Qler »

Tako je, svi ti extenderi, pojacivaci su losa rjesenja. Radije strpi se, skupi za mesh, i rijesi problem, nego se zezati sa ovim stvarima.
Bosnjo84

#23431 Re: Telemach BH

Post by Bosnjo84 »

Ajdinn4 wrote: 18/08/2024 12:56 U čemu je poenta da se Una TV i dalje drži u ponudi sa obavještenjem da je prestala sa radom? Ili je izbacite ili prebacite na verziju za Srbiju kao drugi operateri.
To i mene zanima. Na jednom mjestu sam našao da normalno i dalje emituje. Ili izbacite obavještenje ili nam dajte jedan normalni kanal tipa doma tv za koji su skoro svi i glasali.
markopd

#23432 Re: Telemach BH

Post by markopd »

Bosnjo84 wrote: 21/08/2024 18:22
To i mene zanima. Na jednom mjestu sam našao da normalno i dalje emituje. Ili izbacite obavještenje ili nam dajte jedan normalni kanal tipa doma tv za koji su skoro svi i glasali.
Emituje srbijanska verzija samo.Bosanska je ugašena,neki su je operateri zamijenili srbijanskom.
starboy018

#23433 Re: Telemach BH

Post by starboy018 »

Ajdinn4 wrote: 18/08/2024 12:56 U čemu je poenta da se Una TV i dalje drži u ponudi sa obavještenjem da je prestala sa radom? Ili je izbacite ili prebacite na verziju za Srbiju kao drugi operateri.
Doma TV nema prava za emitiranje izvan Republike Hrvatske.
prezvakana tema.
Bosnjo84

#23434 Re: Telemach BH

Post by Bosnjo84 »

markopd wrote: 21/08/2024 18:24
Emituje srbijanska verzija samo.Bosanska je ugašena,neki su je operateri zamijenili srbijanskom.
To i kažem. Mogla je komotno i ovdje, ali pitanje je ima li licencu zbog "sankcija".
mateo777

#23435 Re: Telemach BH

Post by mateo777 »

Je li novi EON box brži od starog?
Sa starim ću poluditi. Svako malo uspori ili se zamrzne pa ga treba restartirati pa je par dana dobar pa sve ponovno.
Telemach

#23436 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

mateo777 wrote: 21/08/2024 21:50 Je li novi EON box brži od starog?
Sa starim ću poluditi. Svako malo uspori ili se zamrzne pa ga treba restartirati pa je par dana dobar pa sve ponovno.
Zdravo @mateo777,
Zahvaljujemo se na obraćanju na ovaj način. Ljubazno Vas molimo da nam putem privatne poruke dostavite korisničke podatke i kontakt broj na koji ste dostupni. Naše kolege iz Tima tehničke podrške će Vas odmah kontaktirati kako bi izvršili dalje detaljne provjere. Stojimo Vam na raspolaganju.
Dupli_skalp

#23437 Re: Telemach BH

Post by Dupli_skalp »

typeOnegative wrote: 21/08/2024 16:34 Extender ma kakav bio uvijek bar popolovi brzinu tako da nije neka sreća . Ako ikako možeš zbavi kakav router/mesh (ac standard minimalno ), i zavrsi stvar jednom za sva vremena :thumbup:
ma na kraju neću ništa.

neshvatljivo mi je da najbolji ruter iz telemach ponude ne može wifi-jem kvalitetno pokriti dvosoban stan od 50tak kvadrata, odnosno pola stana ima odličan wifi, pola katastrofa.
Telemach

#23438 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Dupli_skalp wrote: 22/08/2024 10:12
typeOnegative wrote: 21/08/2024 16:34 Extender ma kakav bio uvijek bar popolovi brzinu tako da nije neka sreća . Ako ikako možeš zbavi kakav router/mesh (ac standard minimalno ), i zavrsi stvar jednom za sva vremena :thumbup:
ma na kraju neću ništa.

neshvatljivo mi je da najbolji ruter iz telemach ponude ne može wifi-jem kvalitetno pokriti dvosoban stan od 50tak kvadrata, odnosno pola stana ima odličan wifi, pola katastrofa.
Zdravo @Dupli_skalp,
Kolege iz Tima tehničke podrške će Vas ubrzo kontaktirati kako bi izvršili detaljnu provjeru internet servisa te Vam pružili više informacija. Uvijek Vam stojimo na raspolaganju.
Maharadza

#23439 Re: Telemach BH

Post by Maharadza »

https://youtu.be/WW4wT7gob7s

Nikakav, beskorisni su haman uvijek.
r_faruk

#23440 Re: Telemach BH

Post by r_faruk »

@Telemach upravo sam saznao da vise ne nudite CI module. Sada je moguce samo uzeti risiver i ovaj eon box. Tu sam informaciju dobio putem telefona. Da li mozemo ocekivati u ponudi opet CI module?
Da li biste bili ljubazni i objasnili nam zasto i kada ste module izbacili iz ponude? Nisam primijetio obavijest... vjerovatno mi je promakla.
Telemach

#23441 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

r_faruk wrote: 22/08/2024 15:33 @Telemach upravo sam saznao da vise ne nudite CI module. Sada je moguce samo uzeti risiver i ovaj eon box. Tu sam informaciju dobio putem telefona. Da li mozemo ocekivati u ponudi opet CI module?
Da li biste bili ljubazni i objasnili nam zasto i kada ste module izbacili iz ponude? Nisam primijetio obavijest... vjerovatno mi je promakla.
Zdravo @r_faruk,
Hvala što ste nam se obratili na ovaj način. U cilju dodatnog unapređenja servisa svim našim korisnicima smo omogućili korištenje EON Smart TV aplikacije. Shodno navedenom CAM moduli prestaju biti dio naše ponude. Postojeći korisnici koji trenutno imaju ovu opremu instaliranu, istu zadržavaju osim sve do momenta neke promjene na samom paketu ili zamjene opreme. Podsjećamo Vas da preko EON Smart TV aplikacije, korisnici mogu uživati u kompletnom EON iskustvu direktno na svom televizoru, sa svim funkcionalnostima koje EON nudi, bez potrebe za skeniranjem kanala prilikom promjena, kao što je to slučaj s karticama. Ljubazno Vas molimo da nam putem privatne poruke dostavite korisničke podatke nosioca ugovora, kako bi naš Tim za brigu o korisnicima provjerio šta dodatno možemo učiniti za Vas i Vaš ugovor. Stojimo Vam na raspolaganju.
kakaljin

#23442 Re: Telemach BH

Post by kakaljin »

Telemach wrote: 23/08/2024 12:00
r_faruk wrote: 22/08/2024 15:33 @Telemach upravo sam saznao da vise ne nudite CI module. Sada je moguce samo uzeti risiver i ovaj eon box. Tu sam informaciju dobio putem telefona. Da li mozemo ocekivati u ponudi opet CI module?
Zdravo @r_faruk,
Hvala što ste nam se obratili na ovaj način. U cilju dodatnog unapređenja servisa svim našim korisnicima smo omogućili korištenje EON Smart TV aplikacije. Shodno navedenom CAM moduli prestaju biti dio naše ponude. Postojeći korisnici koji trenutno imaju ovu opremu instaliranu, istu zadržavaju osim sve do momenta neke promjene na samom paketu ili zamjene opreme. Podsjećamo Vas da preko EON Smart TV aplikacije, korisnici mogu uživati u kompletnom EON iskustvu direktno na svom televizoru, sa svim funkcionalnostima koje EON nudi, bez potrebe za skeniranjem kanala prilikom promjena, kao što je to slučaj s karticama. Ljubazno Vas molimo da nam putem privatne poruke dostavite korisničke podatke nosioca ugovora, kako bi naš Tim za brigu o korisnicima provjerio šta dodatno možemo učiniti za Vas i Vaš ugovor. Stojimo Vam na raspolaganju.
Jeli to znaci da ce te umjesto ci modula davati dodatnu EON smart tv aplikaciju jer bi to bilo jedino adekvatna zamjena?
DaysleepeR

#23443 Re: Telemach BH

Post by DaysleepeR »

EON Box i EON smart tv app imaju problem kada je Sportklub u pitanju što je jako čudno jer je faktički ista firma u pitanju.
Naime, preko EON-a ako je prenos F1 ili MotoGp na SK2 Sk3, tj. na bilo kojem kanal osim SK1 ne može se pratiti prenos komentatora iz Srbije, već samo kolega iz Hrvatske što je veliki minus za ljude koji vole pratiti F1 i MotoGP uz komentar Srđana Ercega i Pavla Živkovića.

S druge strane, oni kojima je i dalje u posjedu ostao stari D3 modul, mogu pratiti srbijanske komentatore i dalje na SK2, SK3, itd.

Mislim da je vrijeme da pokušate konačno riješiti taj problem... znam da mnogi pišu i traže, ali pomaka godinama nema.
kakaljin

#23444 Re: Telemach BH

Post by kakaljin »

DaysleepeR wrote: 23/08/2024 12:29 EON Box i EON smart tv app imaju problem kada je Sportklub u pitanju što je jako čudno jer je faktički ista firma u pitanju.
Naime, preko EON-a ako je prenos F1 ili MotoGp na SK2 Sk3, tj. na bilo kojem kanal osim SK1 ne može se pratiti prenos komentatora iz Srbije, već samo kolega iz Hrvatske što je veliki minus za ljude koji vole pratiti F1 i MotoGP uz komentar Srđana Ercega i Pavla Živkovića.

S druge strane, oni kojima je i dalje u posjedu ostao stari D3 modul, mogu pratiti srbijanske komentatore i dalje na SK2, SK3, itd.

Mislim da je vrijeme da pokušate konačno riješiti taj problem... znam da mnogi pišu i traže, ali pomaka godinama nema.
Pa ukidanjem modula to im je prioritet da urade, jer ce tek sada haos nastati sa zalbama korisnika.
DaysleepeR

#23445 Re: Telemach BH

Post by DaysleepeR »

kakaljin wrote: 23/08/2024 12:42
DaysleepeR wrote: 23/08/2024 12:29 EON Box i EON smart tv app imaju problem kada je Sportklub u pitanju što je jako čudno jer je faktički ista firma u pitanju.

Pa ukidanjem modula to im je prioritet da urade, jer ce tek sada haos nastati sa zalbama korisnika.
Meni bi bilo logično da Eon Box kao naprednija tehnologija ima mogućnost odabira audio kanala po želji korisnika, a ne da si zaključan na jedne.

To se vrlo lako može srediti, samo da ima volje.
Dupli_skalp

#23446 Re: Telemach BH

Post by Dupli_skalp »

Telemach wrote: 22/08/2024 12:22
ma na kraju neću ništa.

Zdravo @Dupli_skalp,
Kolege iz Tima tehničke podrške će Vas ubrzo kontaktirati kako bi izvršili detaljnu provjeru internet servisa te Vam pružili više informacija. Uvijek Vam stojimo na raspolaganju.
poštovana @Telemach , jeli možete zamoliti kolegu koji me je jučer kontaktirao da me ponovo nazove, ako nije problem?

hvala.
Telemach

#23447 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

DaysleepeR wrote: 23/08/2024 12:45
kakaljin wrote: 23/08/2024 12:42

Meni bi bilo logično da Eon Box kao naprednija tehnologija ima mogućnost odabira audio kanala po želji korisnika, a ne da si zaključan na jedne.

To se vrlo lako može srediti, samo da ima volje.
Zdravo @kakaljin i @DaysleepeR,
Hvala na obraćanju na ovaj način. Po paketu usluga i dalje će biti dostupna jedna aplikacija na korištenje. O svim dodatnim izmjenama, ukoliko se dese, blagovremeno ćemo upoznati sve naše korisnike. Stojimo na raspolaganju.
Telemach

#23448 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Dupli_skalp wrote: 23/08/2024 13:09

ma na kraju neću ništa.

Zdravo @Dupli_skalp,
poštovana @Telemach , jeli možete zamoliti kolegu koji me je jučer kontaktirao da me ponovo nazove, ako nije problem?

hvala.
@Dupli_skalp,
Obavijestili smo kolege da Vas ponovo kontaktiraju te poziv očekujte u najkraćem roku. Stojimo Vam na raspolaganju.
r_faruk

#23449 Re: Telemach BH

Post by r_faruk »

Telemach wrote: 23/08/2024 12:00
Zdravo @r_faruk,
Zdravo @Telemach,
Elminisanje modula iz ponude nikako ne moze biti unapredjenje usluge. Dodatni risiveri i boxovi takodjer nisu unapredjenje. Zaista se nadam da cete preispitati svoju odluku i ponovo uvesti module koji rade daleko brze i bolje od bilo kojeg drugog rjesenja. Risiveri, boxovi i svi ostali uredjaji koji na neki nacin procesiraju signal umanjuju kvalitet istog, unistavaju zvuk itd.
Na nekoliko adresa koristim usluge telemacha i totala... tamo gdje imam risiver imam i probleme sa zvukom i slikom.

Nadam se da ce se pojaviti bilo kakva opcija u kojoj biste ponudili modul.

Unapredjenje usluge bi bilo uvodjenje modula sa kojima bismo mogli iskoristiti puni potencijal epg na televizoru.
Dupli_skalp

#23450 Re: Telemach BH

Post by Dupli_skalp »

Telemach wrote: 23/08/2024 13:31
Dupli_skalp wrote: 23/08/2024 13:09

Zdravo @Dupli_skalp,

hvala.
@Dupli_skalp,
Obavijestili smo kolege da Vas ponovo kontaktiraju te poziv očekujte u najkraćem roku. Stojimo Vam na raspolaganju.
poštovana @Telemach , dobio sam poziv, međutim nije me zvao isti kolega kao jučer, tako da nije imao sve informacije o čemu se radi.

stoga, ako možete zamoliti da me kontaktira baš isti kolega koji je jučer radio podešavanja modema. pretpostavljam da uvidom u snimak razgovora se može utvrdtiti ko me je konkretno zvao jučer.

hvala i lp.
Post Reply