BiH - Crna hronika
- Ateista
#1751 Re: BiH - Crna hronika
Podrzavam potpunu zabranu oruzja, ne vidim ni jedan razlog da normalna i postena osoba ima oruzje privatno niti je ono ikad ikome nesto dobro donijelo.
-
zigson
#1752 Re: BiH - Crna hronika
Zasto?
Evo ti razlog, upravo zato sto je normalna i postena osoba koja bi da zastiti sebe, svoju porodicu i normalno i posteno zaradjenu imovinu.
99.9% zlocina je pocinjeno nelegalnim naoruzanjem.
Koji je tvoj razlog sto bi zabranio?
Jedan od boljih zakona u ovoj drzavi je upravo zakon o nabavljanju drzanju i nosenju oruzja i municije.
- ZoomZoomKiwi
#1753 Re: BiH - Crna hronika
Upravo tako.zigson wrote: ↑21/08/2024 14:06Zasto?
Evo ti razlog, upravo zato sto je normalna i postena osoba koja bi da zastiti sebe, svoju porodicu i normalno i posteno zaradjenu imovinu.
Jedan od boljih zakona u ovoj drzavi je upravo zakon o nabavljanju drzanju i nosenju oruzja i municije.
Evo u ovoj situaciji, da je direktor imao legalno oružje, možda je mogao lagano ucmekat ili makar onemogućiti, raniti, ovog lika prije no je isti ubio još dvije osobe i napravio havariju biblijskih razmjera u jednoj školi i kompletnom sistemu obrazovanja koji je sve samo nije sistem.
- geralt
#1754 Re: BiH - Crna hronika
Sta, da nosi sa sobom za pojasom napunjeno oruzje svaki dan u skolu gdje su djeca? Ne vidis nikakav problem sa tom idejom?ZoomZoomKiwi wrote: ↑21/08/2024 14:09Upravo tako.zigson wrote: ↑21/08/2024 14:06Zasto?
Evo u ovoj situaciji, da je direktor imao legalno oružje, možda je mogao lagano ucmekat ili makar onemogućiti, raniti, ovog lika prije no je isti ubio još dvije osobe i napravio havariju biblijskih razmjera u jednoj školi i kompletnom sistemu obrazovanja koji je sve samo nije sistem.
-
zigson
#1755 Re: BiH - Crna hronika
Naravno sve si ostalo izignorisao, odnosno dobre strane si ignore.geralt wrote: ↑21/08/2024 14:13Sta, da nosi sa sobom za pojasom napunjeno oruzje svaki dan u skolu gdje su djeca? Ne vidis nikakav problem sa tom idejom?ZoomZoomKiwi wrote: ↑21/08/2024 14:09Upravo tako.zigson wrote: ↑21/08/2024 14:06
Zasto?
Ne mora za pojasom moze u sefu u kancelariji drzati
- ZoomZoomKiwi
#1756 Re: BiH - Crna hronika
Pa vidiš kakva su vremena došla.geralt wrote: ↑21/08/2024 14:13Sta, da nosi sa sobom za pojasom napunjeno oruzje svaki dan u skolu gdje su djeca? Ne vidis nikakav problem sa tom idejom?ZoomZoomKiwi wrote: ↑21/08/2024 14:09Upravo tako.zigson wrote: ↑21/08/2024 14:06
Zasto?
Ne smiješ uhljebu koji ne radi svoj posao dati otkaz, jerbo će te upucat'.
Ne smiješ djetetu dati lošu ocjenu ili čak ga opomenuti za neposluh, jerbo će te ili ono ili njegov roditelj upucat'.
- ZoomZoomKiwi
#1757 Re: BiH - Crna hronika
Zašto ne i za pojasom ili u holsteru, sve dok ono nije vidljivo ni na koji način.
Metak ne smije biti u cijevi, ali pun šaržer itekako smije biti ubačen u pištolj.
Prošao sam obuku, znam vrlo dobro šta smijem i šta ne smijem.
Metak ne smije biti u cijevi, ali pun šaržer itekako smije biti ubačen u pištolj.
Prošao sam obuku, znam vrlo dobro šta smijem i šta ne smijem.
- Ateista
#1758 Re: BiH - Crna hronika
Prvo svakako treba rijesiti problem nelegalnog oruzja, a ne moze odgovor na to sto imamo nelaglno oruzje biti da normalni ljudi trebaju posjedovati oruzje, ali nikako to ne moze biti ispravno. Da bi tako nesto sprijecio, moras ga nosati sa sobom, a mozes misliti na sta bi licilo kada bi svako nosao sa sobom oruzje za odbranu? Ja razumijem da su ljudi frustrirani time sto policija i institucije ne rade svoj posao, ali opet kazem obicni ljudi ne treba i oruzje ce im jako rijetko pomoci, moze samo napraviti jos veci problem. Jbt treba da postane normalno ono sto se desava u americi i njihova "sloboda", neka hvala.zigson wrote: ↑21/08/2024 14:06Zasto?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1759 Re: BiH - Crna hronika
Da, moguće je da automatska puška traje 50 godina ili više, posebno ako se pravilno održava i koristi. Na primjer, mnoge AK-47 puške proizvedene sredinom 20. stoljeća još uvijek su u upotrebi danas. Kvaliteta izrade i redovno održavanje ključni su faktori za dugovječnost ovih oružja.
Imaš li još neko pitanje ili te zanima nešto specifično o oružju?
znači sad ako krenemo s nultom stopom za oružje
nelegalne puške će biti u uporabi još minimalno 25 godina
Imaš li još neko pitanje ili te zanima nešto specifično o oružju?
znači sad ako krenemo s nultom stopom za oružje
nelegalne puške će biti u uporabi još minimalno 25 godina
-
zigson
#1760 Re: BiH - Crna hronika
Sam si sebi kontradiktoran. Kazem svaki put hvala Bogu pa takvi ne odlucuju o ovom pitanju.Ateista wrote: ↑21/08/2024 14:22Prvo svakako treba rijesiti problem nelegalnog oruzja, a ne moze odgovor na to sto imamo nelaglno oruzje biti da normalni ljudi trebaju posjedovati oruzje, ali nikako to ne moze biti ispravno. Da bi tako nesto sprijecio, moras ga nosati sa sobom, a mozes misliti na sta bi licilo kada bi svako nosao sa sobom oruzje za odbranu? Ja razumijem da su ljudi frustrirani time sto policija i institucije ne rade svoj posao, ali opet kazem obicni ljudi ne treba i oruzje ce im jako rijetko pomoci, moze samo napraviti jos veci problem. Jbt treba da postane normalno ono sto se desava u americi i njihova "sloboda", neka hvala.zigson wrote: ↑21/08/2024 14:06Zasto?
Neka meni mog ČZ P09
- ZoomZoomKiwi
#1761 Re: BiH - Crna hronika
Naravno da to sve nije dobro, ali eto sve je više situacija u koje sasvim normalni ljudi ni krivi ni dužni upadaju jer se sistem ne bavi, niti je ikad, niti će u dogledno vrijeme se baviti nelegalnim oružjem, mentalno nestabilnim osobama, radničkim pravima i obavezama, itd...Ateista wrote: ↑21/08/2024 14:22Prvo svakako treba rijesiti problem nelegalnog oruzja, a ne moze odgovor na to sto imamo nelaglno oruzje biti da normalni ljudi trebaju posjedovati oruzje, ali nikako to ne moze biti ispravno. Da bi tako nesto sprijecio, moras ga nosati sa sobom, a mozes misliti na sta bi licilo kada bi svako nosao sa sobom oruzje za odbranu? Ja razumijem da su ljudi frustrirani time sto policija i institucije ne rade svoj posao, ali opet kazem obicni ljudi ne treba i oruzje ce im jako rijetko pomoci, moze samo napraviti jos veci problem. Jbt treba da postane normalno ono sto se desava u americi i njihova "sloboda", neka hvala.zigson wrote: ↑21/08/2024 14:06Zasto?
- Ateista
#1762 Re: BiH - Crna hronika
Mozemo se sloziti da se ne slazemo, ali ja ti garantujem da ti posjedovanje oruzja nece pomoci u bilo kojoj situaciji i da to generalno samo stvara veci problem za drustvo.zigson wrote: ↑21/08/2024 14:25Sam si sebi kontradiktoran. Kazem svaki put hvala Bogu pa takvi ne odlucuju o ovom pitanju.Ateista wrote: ↑21/08/2024 14:22Prvo svakako treba rijesiti problem nelegalnog oruzja, a ne moze odgovor na to sto imamo nelaglno oruzje biti da normalni ljudi trebaju posjedovati oruzje, ali nikako to ne moze biti ispravno. Da bi tako nesto sprijecio, moras ga nosati sa sobom, a mozes misliti na sta bi licilo kada bi svako nosao sa sobom oruzje za odbranu? Ja razumijem da su ljudi frustrirani time sto policija i institucije ne rade svoj posao, ali opet kazem obicni ljudi ne treba i oruzje ce im jako rijetko pomoci, moze samo napraviti jos veci problem. Jbt treba da postane normalno ono sto se desava u americi i njihova "sloboda", neka hvala.zigson wrote: ↑21/08/2024 14:06
Zasto?
Neka meni mog ČZ P09![]()
- ZoomZoomKiwi
#1763 Re: BiH - Crna hronika
Ih meni je i to veliko, Hellcat se puno lakše sakrije, stane u džep pored iPhone 12 minizigson wrote: ↑21/08/2024 14:25Sam si sebi kontradiktoran. Kazem svaki put hvala Bogu pa takvi ne odlucuju o ovom pitanju.Ateista wrote: ↑21/08/2024 14:22Prvo svakako treba rijesiti problem nelegalnog oruzja, a ne moze odgovor na to sto imamo nelaglno oruzje biti da normalni ljudi trebaju posjedovati oruzje, ali nikako to ne moze biti ispravno. Da bi tako nesto sprijecio, moras ga nosati sa sobom, a mozes misliti na sta bi licilo kada bi svako nosao sa sobom oruzje za odbranu? Ja razumijem da su ljudi frustrirani time sto policija i institucije ne rade svoj posao, ali opet kazem obicni ljudi ne treba i oruzje ce im jako rijetko pomoci, moze samo napraviti jos veci problem. Jbt treba da postane normalno ono sto se desava u americi i njihova "sloboda", neka hvala.zigson wrote: ↑21/08/2024 14:06
Zasto?
- Ateista
#1764 Re: BiH - Crna hronika
Vjerujem da ima dosta slucajeva gdje se ljudi ni krivi ni duzni nadju u raznim situacijama, ali opet mislim da tu oruzje rijetko moze biti korisno i da moze samo dovesti do jos gore situacije, plus sto to znaci da ga moras stalno nositi sa sobom ako ti zatreba, a to je tek suludo. Zamisli vodis dijete u vrtic ili skolu i nosis oruzje, ili zamisli da vidis nekog od roditelja ko vodi svoje dijete da nosi oruzje u skolu sta bi pomislio...ZoomZoomKiwi wrote: ↑21/08/2024 14:26Naravno da to sve nije dobro, ali eto sve je više situacija u koje sasvim normalni ljudi ni krivi ni dužni upadaju jer se sistem ne bavi, niti je ikad, niti će u dogledno vrijeme se baviti nelegalnim oružjem, mentalno nestabilnim osobama, radničkim pravima i obavezama, itd...Ateista wrote: ↑21/08/2024 14:22Prvo svakako treba rijesiti problem nelegalnog oruzja, a ne moze odgovor na to sto imamo nelaglno oruzje biti da normalni ljudi trebaju posjedovati oruzje, ali nikako to ne moze biti ispravno. Da bi tako nesto sprijecio, moras ga nosati sa sobom, a mozes misliti na sta bi licilo kada bi svako nosao sa sobom oruzje za odbranu? Ja razumijem da su ljudi frustrirani time sto policija i institucije ne rade svoj posao, ali opet kazem obicni ljudi ne treba i oruzje ce im jako rijetko pomoci, moze samo napraviti jos veci problem. Jbt treba da postane normalno ono sto se desava u americi i njihova "sloboda", neka hvala.zigson wrote: ↑21/08/2024 14:06
Zasto?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1765 Re: BiH - Crna hronika
šta mislite da će se desiti kada ispucate nekoga?
zenica bluz
zenica bluz
-
zigson
#1766 Re: BiH - Crna hronika
A cekam da se nadje viska para da uzmem manje sta za nosanje, zapikao sam cz p10s, a p09 ce u sef.ZoomZoomKiwi wrote: ↑21/08/2024 14:28Ih meni je i to veliko, Hellcat se puno lakše sakrije, stane u džep pored iPhone 12 minizigson wrote: ↑21/08/2024 14:25Sam si sebi kontradiktoran. Kazem svaki put hvala Bogu pa takvi ne odlucuju o ovom pitanju.Ateista wrote: ↑21/08/2024 14:22
Prvo svakako treba rijesiti problem nelegalnog oruzja, a ne moze odgovor na to sto imamo nelaglno oruzje biti da normalni ljudi trebaju posjedovati oruzje, ali nikako to ne moze biti ispravno. Da bi tako nesto sprijecio, moras ga nosati sa sobom, a mozes misliti na sta bi licilo kada bi svako nosao sa sobom oruzje za odbranu? Ja razumijem da su ljudi frustrirani time sto policija i institucije ne rade svoj posao, ali opet kazem obicni ljudi ne treba i oruzje ce im jako rijetko pomoci, moze samo napraviti jos veci problem. Jbt treba da postane normalno ono sto se desava u americi i njihova "sloboda", neka hvala.
![]()
Hellcat je isto u opticaju vidjecu
-
zigson
- ZoomZoomKiwi
#1768 Re: BiH - Crna hronika
Zato se kod nas po zakonu oružje ne smije biti vidljivo, i nije vidljivo. A na ulazu u svaku javnu ustanovu stoji znak zabrane unošenja vatrenog oružja. Naravno ne misli se na ilegalno vatreno oružje, nego je to baš znak za ljude koji legalno posjeduju oružje. Onaj što ga ilegalno posjeduje, taj znak svakako i ne primjećuje.Ateista wrote: ↑21/08/2024 14:32Vjerujem da ima dosta slucajeva gdje se ljudi ni krivi ni duzni nadju u raznim situacijama, ali opet mislim da tu oruzje rijetko moze biti korisno i da moze samo dovesti do jos gore situacije, plus sto to znaci da ga moras stalno nositi sa sobom ako ti zatreba, a to je tek suludo. Zamisli vodis dijete u vrtic ili skolu i nosis oruzje, ili zamisli da vidis nekog od roditelja ko vodi svoje dijete da nosi oruzje u skolu sta bi pomislio...ZoomZoomKiwi wrote: ↑21/08/2024 14:26Naravno da to sve nije dobro, ali eto sve je više situacija u koje sasvim normalni ljudi ni krivi ni dužni upadaju jer se sistem ne bavi, niti je ikad, niti će u dogledno vrijeme se baviti nelegalnim oružjem, mentalno nestabilnim osobama, radničkim pravima i obavezama, itd...Ateista wrote: ↑21/08/2024 14:22
Prvo svakako treba rijesiti problem nelegalnog oruzja, a ne moze odgovor na to sto imamo nelaglno oruzje biti da normalni ljudi trebaju posjedovati oruzje, ali nikako to ne moze biti ispravno. Da bi tako nesto sprijecio, moras ga nosati sa sobom, a mozes misliti na sta bi licilo kada bi svako nosao sa sobom oruzje za odbranu? Ja razumijem da su ljudi frustrirani time sto policija i institucije ne rade svoj posao, ali opet kazem obicni ljudi ne treba i oruzje ce im jako rijetko pomoci, moze samo napraviti jos veci problem. Jbt treba da postane normalno ono sto se desava u americi i njihova "sloboda", neka hvala.![]()
Pa bolje par godina Zenice (ako i to) nego na Bare.
A ako vidiš da je opasnost iminentna, i da je frajer potegao pištolj i da te drži na nišanu, vjerujem da bi i ti pucao prije nego bi sačekao da on opali. A svakako se u 95% slučajeva ovaj što je poludio smiri kad naiđe na isto tako ludog koji je spreman da ubije da ostane živ.
Ako ne prekoračiš nužnu obranu, i uradiš sve onako kako ti je objašnjeno na obaveznoj obuci, ne ugroziš treća lica, niti oštetiš tuđu imovinu, ne izazoveš strah kod okoline, sam pozoveš policiju i pružiš osnovnu prvu pomoć ovome na kojeg si pucao, i ako si uz to primjeran građanin koji nema prijašnjih bilo kakvih problema sa zakonom (što je i uslov za dobijanje dozvole) vjeruj mi da nećeš dobiti ni minute uvjeta, a kamoli zatvora.
Opet kažem, ako i ne ispoštuješ sve gore navedeno, bolje i u tvorza par godina nego mrtav pod dva metra ilovače. Plus još što u prvom slučaju vrlo se brzo pročuje da ni sa tvojom ženom ni djecom a bogami ni roditeljima ne treba da se zajebavaju kojekakvi kokošari, jer imaju triggerhappy sina/muža/oca, a danas u BiH je to itekako bitno.
- Bosanski_kralj
#1769 Re: BiH - Crna hronika
Inače te poslove domara u školama i obavljaju osobe labilnog psihičkog stanja sa dijagnozom PTSP-a i najčešće su njih primali na takva mjesta.
- ZoomZoomKiwi
#1770 Re: BiH - Crna hronika
Ako imaš priliku probaj Hellcat, vrijedi svake marke i iznenadit će te.zigson wrote: ↑21/08/2024 14:36A cekam da se nadje viska para da uzmem manje sta za nosanje, zapikao sam cz p10s, a p09 ce u sef.ZoomZoomKiwi wrote: ↑21/08/2024 14:28Ih meni je i to veliko, Hellcat se puno lakše sakrije, stane u džep pored iPhone 12 mini![]()
Hellcat je isto u opticaju vidjecu![]()
- dr_Evil
#1771 Re: BiH - Crna hronika
mudro zborisZoomZoomKiwi wrote: ↑21/08/2024 14:38Zato se kod nas po zakonu oružje ne smije biti vidljivo, i nije vidljivo. A na ulazu u svaku javnu ustanovu stoji znak zabrane unošenja vatrenog oružja. Naravno ne misli se na ilegalno vatreno oružje, nego je to baš znak za ljude koji legalno posjeduju oružje. Onaj što ga ilegalno posjeduje, taj znak svakako i ne primjećuje.Ateista wrote: ↑21/08/2024 14:32Vjerujem da ima dosta slucajeva gdje se ljudi ni krivi ni duzni nadju u raznim situacijama, ali opet mislim da tu oruzje rijetko moze biti korisno i da moze samo dovesti do jos gore situacije, plus sto to znaci da ga moras stalno nositi sa sobom ako ti zatreba, a to je tek suludo. Zamisli vodis dijete u vrtic ili skolu i nosis oruzje, ili zamisli da vidis nekog od roditelja ko vodi svoje dijete da nosi oruzje u skolu sta bi pomislio...ZoomZoomKiwi wrote: ↑21/08/2024 14:26
Naravno da to sve nije dobro, ali eto sve je više situacija u koje sasvim normalni ljudi ni krivi ni dužni upadaju jer se sistem ne bavi, niti je ikad, niti će u dogledno vrijeme se baviti nelegalnim oružjem, mentalno nestabilnim osobama, radničkim pravima i obavezama, itd...![]()
Pa bolje par godina Zenice (ako i to) nego na Bare.
A ako vidiš da je opasnost iminentna, i da je frajer potegao pištolj i da te drži na nišanu, vjerujem da bi i ti pucao prije nego bi sačekao da on opali. A svakako se u 95% slučajeva ovaj što je poludio smiri kad naiđe na isto tako ludog koji je spreman da ubije da ostane živ.
Ako ne prekoračiš nužnu obranu, i uradiš sve onako kako ti je objašnjeno na obaveznoj obuci, ne ugroziš treća lica, niti oštetiš tuđu imovinu, ne izazoveš strah kod okoline, sam pozoveš policiju i pružiš osnovnu prvu pomoć ovome na kojeg si pucao, i ako si uz to primjeran građanin koji nema prijašnjih bilo kakvih problema sa zakonom (što je i uslov za dobijanje dozvole) vjeruj mi da nećeš dobiti ni minute uvjeta, a kamoli zatvora.
Opet kažem, ako i ne ispoštuješ sve gore navedeno, bolje i u tvorza par godina nego mrtav pod dva metra ilovače. Plus još što u prvom slučaju vrlo se brzo pročuje da ni sa tvojom ženom ni djecom a bogami ni roditeljima ne treba da se zajebavaju kojekakvi kokošari, jer imaju triggerhappy sina/muža/oca, a danas u BiH je to itekako bitno.![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1772 Re: BiH - Crna hronika
mene je domar u osnovnoj lupio s obje ruke po vratu ono ko makaze
što sam ga zajebavao ali to je bila 1994 čini mi se
kasnije smo ustvrdili da smo rod
imao je troje djece...jedno bolesno čini mi se
davno je bilo
nije klepo domicilne
što sam ga zajebavao ali to je bila 1994 čini mi se
kasnije smo ustvrdili da smo rod
imao je troje djece...jedno bolesno čini mi se
davno je bilo
nije klepo domicilne
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1773 Re: BiH - Crna hronika
ja lično ne bih nikoga ispucao u bilo kojoj situaciji, radije bih sam sebe objesio nego sjedio u zatvoru, a ako me ubije boli me jaje, svakako me interesuje ima l' kakvog afterlifea
drugo, za sve probleme takve vrste je bolje imati guya nego pištolj
drugo, za sve probleme takve vrste je bolje imati guya nego pištolj
- ZoomZoomKiwi
- Bosanski_kralj
#1775 Re: BiH - Crna hronika
Ima sitaucajija u kojima bih pucao, bar tako mislim, pitanje je bi li imao srca/muda povući obarač.
A vjerujem da bih lakše pucao npr. da odbranim svoje dijete, nego da odbranim sebe.