Ministar unutarnjih poslova Igor Klimenko rekao je da Ukrajina svojim postupcima s mještanima u Kurskoj oblasti Ruske Federacije pokazuje da je odgovorna država u odnosu na konvencije koje je potpisala.
"Ljudi koji su tamo ostali primaju humanitarnu pomoć i lijekove od vojske. To nije želja da izgledamo dobro, to je stvar odgovornosti države i mi pokazujemo da se Ukrajina pridržava konvencija koje je potpisala. Vojska zahtjeve prenosi ministarstvu unutarnjih poslova, a mi preko policije i državne hitne službe vojsci prosljeđujemo sve što je potrebno za te ljude. A 90% tih ljudi ima 60 i više godina. Ima oboljelih od raka, ima dijabetičara, a ne primaju lijekove. Nemamo ih pravo ostaviti tamo da umiru“, rekao je Klimenko.
Ukrajina
- Čitalac
#206376 Re: Ukrajina
Klimenko: Pokazujemo da smo odgovorna država, ne možemo pustiti ljude u regiji Kursk da umiru.
- drug_profi
#206377 Re: Ukrajina
Znam za tu zastavu.
Igor je možda nasjeo na neku laznu vijest, a mozda je i dobra info.
David je skeptican, ali niko ne demantuje.
Mozemo reci da je moguce, ali nije sigurno.
Igor je možda nasjeo na neku laznu vijest, a mozda je i dobra info.
David je skeptican, ali niko ne demantuje.
Mozemo reci da je moguce, ali nije sigurno.
-
swanfilter
#206378 Re: Ukrajina
Onaj Lukasenko ce u svakom pogledu nadzivjeti Putina.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#206379 Re: Ukrajina
al ovo ti je čini mi se zastava one bjeloruske legije što se bori u Ukrajini...nije ovo zastava BjelorusijeSanskiBiser wrote: ↑20/08/2024 20:59ne znam je li to Sushko sarkastican ili je mozda cak i istina, jutros nisam htio staviti nije mi bilo jasno sta se desava, ali ima snimak tenka u Sudzi koji Ukrajinci voze sa bjeloruskom zastavom.drug_profi wrote: ↑20/08/2024 20:48 Novi momenti. Brkašenko izgleda poslao vojsku da pomogne odbranu Kurska, međutim...
Ovim se i Bjelorusija ukljucila u naoružavanje Ukrajine.![]()
Frontline. U Kurskoj oblasti, tenk pod bijelo-crveno-bijelom zastavom. Živjela Bjelorusija!
Nevzorov
- karanana
#206380 Re: Ukrajina
haha, shushko izvor informacija.
jesu roknuli rusi vise one takticke koje su bile na migovima31 na pisti i dobijali finalne instrukcije od nadredjenih...
i kad sam mu reko da je pun sranja sa tim pricama, naravno blok je dosao.
po meni shushko je jedan od meni sumnjivih akaunta na tviteru koji bi mogao igrati i neku vrstu kontraobavjestajne uloge.
jesu roknuli rusi vise one takticke koje su bile na migovima31 na pisti i dobijali finalne instrukcije od nadredjenih...
i kad sam mu reko da je pun sranja sa tim pricama, naravno blok je dosao.
po meni shushko je jedan od meni sumnjivih akaunta na tviteru koji bi mogao igrati i neku vrstu kontraobavjestajne uloge.
- drug_profi
#206381 Re: Ukrajina
Ma jeste, to je zastava koju nose BY borci, ali predstavlja zastavu slobodne Bjelorusije.
- karanana
#206382 Re: Ukrajina
jel ziv onaj brkica bjelorus koji je imao dosta videa na pocetku invazije 2022?
- video
#206383 Re: Ukrajina
Da pratis vise ovu temu nego sto vrljas po šitiji znao bi vise o tome.
Bila nedavno info o tome
Bila nedavno info o tome
- Čitalac
#206384 Re: Ukrajina
@karanana Ako misliš na ovog, nedavno sam postavljao...
Čitalac wrote: ↑06/08/2024 11:51 Neko ga je nedavno spominjao na temi...
Igor Yankov, poznatiji pod pozivnim znakom "Yankee", jedan je od najprepoznatljivijih bjeloruskih dragovoljaca u Ukrajini. Na početku velikog rata, Yankee je postao poznat zahvaljujući videu u kojem je emotivno pričao kako su on i njegovi suborci razbili kolonu ruskih oklopnih vozila. U 2022. Yankov je dao mnogo intervjua, sudjelovao u zabavnim emisijama...I odjednom je praktički nestao iz medija. Sada mnogo rjeđe komunicira s novinarima i rijetko izlazi na društvene mreže. Danas se može činiti da je riječ o nekoj drugoj osobi, postao je ozbiljan i iznenađujuće oprezan u svojim izjavama. "Sve je to rat. A možda sam i odrastao", sa smiješkom objašnjava svoju transformaciju bjeloruski dragovoljac.
Prije nekoliko mjeseci postalo je poznato da Yankov služi u specijalnoj jedinici Glavne obavještajne uprave Ministarstva obrane "Timur". Ova specijalna postrojba poznata je po operacijama oslobađanja otoka Zmiinyi, ponovnog preuzimanja kontrole nad "Boykovim tornjevima" i upadima na Krim.
- karanana
#206385 Re: Ukrajina
ah, jeste, fulio sam tu stranicu izgleda. na shitiju sam visio vjerovatno ko sto neko zamijeti. ubucio se malo i brchichi se malo udebljali cini mi se.Čitalac wrote: ↑20/08/2024 22:03 @karanana Ako misliš na ovog, nedavno sam postavljao...
Čitalac wrote: ↑06/08/2024 11:51 Neko ga je nedavno spominjao na temi...
Igor Yankov, poznatiji pod pozivnim znakom "Yankee", jedan je od najprepoznatljivijih bjeloruskih dragovoljaca u Ukrajini. Na početku velikog rata, Yankee je postao poznat zahvaljujući videu u kojem je emotivno pričao kako su on i njegovi suborci razbili kolonu ruskih oklopnih vozila. U 2022. Yankov je dao mnogo intervjua, sudjelovao u zabavnim emisijama...I odjednom je praktički nestao iz medija. Sada mnogo rjeđe komunicira s novinarima i rijetko izlazi na društvene mreže. Danas se može činiti da je riječ o nekoj drugoj osobi, postao je ozbiljan i iznenađujuće oprezan u svojim izjavama. "Sve je to rat. A možda sam i odrastao", sa smiješkom objašnjava svoju transformaciju bjeloruski dragovoljac.
Prije nekoliko mjeseci postalo je poznato da Yankov služi u specijalnoj jedinici Glavne obavještajne uprave Ministarstva obrane "Timur". Ova specijalna postrojba poznata je po operacijama oslobađanja otoka Zmiinyi, ponovnog preuzimanja kontrole nad "Boykovim tornjevima" i upadima na Krim.
-
Crvene_brigade
#206386 Re: Ukrajina
@karanana: mali “kotlić” se zatvorio...
“5th Airborne Assault Brigade of AFU surrounded units of 18th Motorized Rifle Division of the Russian Armed Forces in Malaya Lokhnya, Kursk region.“
“5th Airborne Assault Brigade of AFU surrounded units of 18th Motorized Rifle Division of the Russian Armed Forces in Malaya Lokhnya, Kursk region.“
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#206387 Re: Ukrajina
pa to i govorim...oni bjelorusi što se bore ZA Ukrajinu....jel kod njih bio onaj ludi Brko?drug_profi wrote: ↑20/08/2024 21:46 Ma jeste, to je zastava koju nose BY borci, ali predstavlja zastavu slobodne Bjelorusije.
ps
aaa jeste...tek dođoh do ovih postova
Last edited by JoseMujica on 20/08/2024 22:32, edited 1 time in total.
- karanana
#206388 Re: Ukrajina
vidjecemo. dosta puta su ukri najavljivali kotlic i opkoljavanja pa slabo sta bude. sjeti se prije mozda mjesec vovchanksa i zaglavljenih rusa pa nista od tog.Crvene_brigade wrote: ↑20/08/2024 22:22 @karanana: mali “kotlić” se zatvorio...
- Čitalac
#206389 Re: Ukrajina
Washington razgovara sa Kijevom o dugoročnim ciljevima operacije u regiji Kursk.
Dugoročni ciljevi operacije Oružanih snaga Ukrajine u Kurskoj oblasti Ruske Federacije i dalje su predmet razgovora između Washingtona i Kijeva, izjavio je na brifingu glasnogovornik Pentagona Patrick Ryder.
Ryder je istaknuo da je ofenziva ukrajinskih snaga na području Kurska u Rusiji pokazala kreativnost i hrabrost Ukrajinaca.
"Ali kada je riječ o tome koji su njihovi dugoročni ciljevi ovdje, mi još uvijek razgovaramo s njima...Nastavljamo razgovore s Ukrajincima o tome na što su usredotočeni, čuli ste predsjednika Zelenskog da je to stvaranje tampon zone, pa vodimo razgovore kako bismo saznali više o njihovim ciljevima," rekao je Ryder.
-
ketronsd1
#206390 Re: Ukrajina
A vidi drug i ti si najavljivao hrpu nekih kotlića pa sve corakkaranana wrote: ↑20/08/2024 22:31vidjecemo. dosta puta su ukri najavljivali kotlic i opkoljavanja pa slabo sta bude. sjeti se prije mozda mjesec vovchanksa i zaglavljenih rusa pa nista od tog.Crvene_brigade wrote: ↑20/08/2024 22:22 @karanana: mali “kotlić” se zatvorio...
-
kluz franjo
#206392 Re: Ukrajina
Puno toga karte otkriju. Ne samo geografske, već i pozicije samog odnosa prema činjenicama.
Tako karta Kurska koju je danas predstavio GS ZSU, ne odstupa puno od karata koje su dan ranije objavljivali drugi izvori.

Sa druge strane, jedina ruska karta koja je odražavala činjenično stanje (planova u konkretnom slučaju) je ona od prije dvije i po godine.

Meni žao ljudi, koji i nakon dvije i po godine, pored sopstvenih očiju i dalje k'o zombiji vjeruju u i slijepo slijede propagandu Kremlja.
Tako karta Kurska koju je danas predstavio GS ZSU, ne odstupa puno od karata koje su dan ranije objavljivali drugi izvori.
Sa druge strane, jedina ruska karta koja je odražavala činjenično stanje (planova u konkretnom slučaju) je ona od prije dvije i po godine.

Meni žao ljudi, koji i nakon dvije i po godine, pored sopstvenih očiju i dalje k'o zombiji vjeruju u i slijepo slijede propagandu Kremlja.
- apsidejzi
#206393 Re: Ukrajina
Hoce klinac. Kad doktor ne dobije platu pa kad policajac ne dobije platu, a ni nastavnik u skoli. Pa onda prodje jos jedan mjesec i druga plata kasni. Pa tek nakon tri i po mjeseca dodje ona prva. A u tom navale izbjeglice iz Kurska pa pocnu ulaziti u napustene kuce a nema policije da ih zaustavi. Taj sistem samo kolabira. Bas kao krajem 80tih kad nikome nije bilo ni do cega. I onda samo izbije pobuna u dagestanu koju plate ameri. Nikog nije briga. Odvoje se. Onda ceceni vide da moze pa i oni odjebu Moskvu. I zatim krene da se urusava sistem a svima svejedno. Ne ocekujem ja krvavu revoluciju gdje ce Putina nabiti na kolac. Nema ko da je povede. Ali nema ko ni da zaustavi raspad.swanfilter wrote: ↑20/08/2024 19:31Ima se crnog trzista koliko hoces kada je u pitanju resurs vazan kao i voda.apsidejzi wrote: ↑20/08/2024 17:47 Ljudi, stizu nam dobre vijesti iz Rusije. Upravo su danas istrosili sve sto ce zaraditi ove godine na gasu i nafti. Od danas pa do kraja godine zive od para koje su skupili od ranije i od para koje printaju. Od budzetiranih 255 mld dolara prihoda za ovu godinu ostace im najvjerovatnije 75mld profita. Ostalo su troskovi proizvodnje nafte. Kada uzmes budzet za troskove i podijelis na 365 dana onda je danasnji dan dan kada ovaj profit, zajedno sa svim ostalim prihodima od poreza biva potpuno istrosen. A imamo jos puna 4 mjeseca. Sve sto Rusija proda do kraja godine na crnom trzistu ce ici na pokrivanje vec postojecih troskova. Medvjed je izmoren i to dobro. Ukrajina ih je izgleda slomila. Deficit ove godine ce biti toliki da ce Rusija vjerovatno bankrotirati do kraja godine i trebace jos par mjeseci da i ostali u Rusiji skontaju da je bankrotirala. Njima niko izvana nece posuditi pare jer niko nije budala da im posudi nesto sto se vjerovatno nikada nece vratiti. Ostaje im samo da printaju novac a to ce gurati inflaciju u hiperinflaciju i sad je zaista pitanje mjeseca kada ce se sistem urusiti iznutra.
ovo sa budzetom objasnjava sve one objave na twiteru gdje se ruske izbjeglice zale da im drzava nista ne pomaze. nema odakle.
![]()
![]()
![]()
Drugo, ocekivati da ce bankrot djelovati na Ruse na nacin kako posljedice istog shvataju u zapadnom drustvu, to je iluzija. Ako i dođe do nezadovoljstva, u pitanju ce biti elita. A takve ce Vlado skresati u startu. Bez pardona im sve uzeti i dati narodu.
A narod ko narod. Nije Putin pokrenuo bezze masineriju pricom o nacistima koji se u Ukr izivljavaju nad neduznim ruskim zivljem. Historija se ponavlja i ako ih ne zaustavimo u Ukr, sutra ce nam pred Moskvu doci.
-
Bernardinac
- Gandalf
#206395 Re: Ukrajina
Mordor će popucati kao kesica kokica, jednostavno je neodrživo na duže staze biti preopterećen sankcijama i konstantnim vojnim gubitcima. Uz to, nezadovoljstvo vrije u malim porobljenim narodima unutar Mordora a ko zna koliko je kvalitetnih, obrazovanih ljudi pobjeglo preko granice, da ne bi bili žrtvovani u mesnim talasima za slavu vrhovnog orka.
Očekujem sve više i više požara koje niko neće gasiti jer ljudi koji bi ih gasili jednostavno nema, sve više će biti akumulacija i nasipa koji zbog neodržavanja propadaju i prave ogromnu štetu i ljudima i privredi, kolapsi puteva, željeznica i mostova će uslijediti jer nema nikog da ih održava. Regruti na prvoj liniji fronta sigurno neće doprinjeti stabilnosti i miru u kući. Milion je tu već sada malih faktora, koji urušavaju carstvo a koje režim sa svojih nebeskih visina ili bolje rečeno bunkerskih dubina, ne želi da vidi i ignoriše postojanje istih.
Očekujem sve više i više požara koje niko neće gasiti jer ljudi koji bi ih gasili jednostavno nema, sve više će biti akumulacija i nasipa koji zbog neodržavanja propadaju i prave ogromnu štetu i ljudima i privredi, kolapsi puteva, željeznica i mostova će uslijediti jer nema nikog da ih održava. Regruti na prvoj liniji fronta sigurno neće doprinjeti stabilnosti i miru u kući. Milion je tu već sada malih faktora, koji urušavaju carstvo a koje režim sa svojih nebeskih visina ili bolje rečeno bunkerskih dubina, ne želi da vidi i ignoriše postojanje istih.
-
Bernardinac
#206396 Re: Ukrajina
Statistika valjda od početka rata:
https://liveuamap.com/en/2024/20-august ... sian-armed
Statistika raketnih napada ruskih oružanih snaga na teritoriju Ukrajine: lansirano je 9627 projektila (2857 su oborile snage protuzračne obrane). Od toga je 5197 bilo usmjereno prema civilnim ciljevima, a 1998 prema vojnim ciljevima. Lansirano je 13.997 napadačkih bespilotnih letjelica. Oboreno ih je 9.272.Statistics of missile strikes by the Russian Armed Forces on the territory of Ukraine: 9,627 missiles were launched (2,857 were shot down by air defense forces). Of these, 5,197 were aimed at civilian targets and 1,998 at military ones. 13,997 attack UAVs were launched. 9,272 were shot down.
https://liveuamap.com/en/2024/20-august ... sian-armed
-
emirolini
#206397 Re: Ukrajina
Panice u Rostovu, i odatle ce poceti bjezati prema unutrasnjosti Rusije
-
emirolini
#206399 Re: Ukrajina
Bilo bi odlicno, ali za sada nema ni slika ni videa
- thekupus
#206400 Re: Ukrajina
oho vam se kad se sad rusi naljute