same here
Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
convict
#80027 Re: Liverpool FC
Evo ovako, cisto matematicki: ako imamo u rosteru 25 igraca i ako prosjecno ostaju u klubu 5 godina, to znaci da se svake godine mora rijesiti situacija za 5 igraca. To ne mora biti dovodjenje novih igraca, mozemo racunati i produzenje ugovora ppstojecima ili prekomandovanje mladih u prvi tim.
U prosloj sezoni smo imali srecu da dobijemo Quansaha i Bradleya kao igrace koji konkurisu za prvi tim. Osim toga, doslovno nista nije uradjeno u 2 prelazna roka. Umjesto da se ovo ljeto lagano rijese 2-3 pozicije, iduce godine ce se morati raditi na 5-6 od jednom.
U prosloj sezoni smo imali srecu da dobijemo Quansaha i Bradleya kao igrace koji konkurisu za prvi tim. Osim toga, doslovno nista nije uradjeno u 2 prelazna roka. Umjesto da se ovo ljeto lagano rijese 2-3 pozicije, iduce godine ce se morati raditi na 5-6 od jednom.
- vaučer
#80028 Re: Liverpool FC
Ostajem jedini valjda koji se ne sekira niti vidi neki naročit problem s ovim prelaznim rokom. Mislim da je klub već odavno odlučio da pusti Salaha da mu istekne ugovor, ne misle dovoditi unaprijed igrača to će sređivati naredno ljeto. Van Dijk možda potpiše na godinu +1, on je mislim najspremniji napraviti kompromis da ostane u Liverpoolu. Trenta sam prekrižio odavno, taj je već u Realu. A dovedu li nekog ili ne nam stvarno neće definirati sezonu, očito je da su zadovoljni mjestom u Ligi Prvaka - a za to imamo dovoljno dobru ekipu.
- vaučer
#80029 Re: Liverpool FC
A? Remontirali smo cijeli vezni red prošlo ljeto pobogu. Osim ako ne misliš na zimu, ali tad vrlo, vrlo rijetko išta radimo osim ako nije neka neuobičajena prilika.convict wrote: ↑20/08/2024 10:39 Evo ovako, cisto matematicki: ako imamo u rosteru 25 igraca i ako prosjecno ostaju u klubu 5 godina, to znaci da se svake godine mora rijesiti situacija za 5 igraca. To ne mora biti dovodjenje novih igraca, mozemo racunati i produzenje ugovora ppstojecima ili prekomandovanje mladih u prvi tim.
- BHF_Manijak
#80030 Re: Liverpool FC
Rekoh ti to i prije cirkusa sa Zubimendijem...AmiĐa_Idriz wrote: ↑20/08/2024 09:44 Skandalozno ljeto. Nikakvog pomaka sa novim ugovorima, od "viškova" se samo Carvalha riješili, o dolascima suvišno i pričati, sve mi više smrdi na to da neće zaista niko doći na kraju.
Cak se i oko jebenih 5mil cjenkaju s Valencijom, pa nece biti u stanju ni golmana dovesti koji ima zelju da dodje!
Sa stoperima ostajes na Virgilu opet, izrazito zdravstveno nepouzdanom Konateu i Quansahu. Seppa stvarno ne racunam, jer nije taj nivo, Gomez varira u formi.
Hughes je jedna velika ojebina, a Edwards ne takav madjionicar kakvim su ga predstavljali.
I jos su igraci sami rekli da pojacanja treba, dakle kapiten!
-
Mustang1
#80031 Re: Liverpool FC
Ja mislio BHF napiso skandalozno ljeto. E ovo je vec skandalozno 
- no_sekirli
#80032 Re: Liverpool FC
Ma nije ni u dovođenju igrača neka velika sreća, gledaj samo šta većina ostalih u PL radi. Naravno da će se od 20 potpisanih ubosti sa 2-3, ali treba to sve poplaćati i uklopiti u tim. Zbog toga se i treneri mijenjaju kao čarape, i na kraju dobiješ kaos kao u Jedinstvu, Totašu ili Čelziju.
Po meni je veći problem što npr. u subotu nije ušao barem malo Endo, ili npr. Bajčetić nije bio ni na klupi, ako već škripi ta pozicija. Pa možda Endu probati malo i na stoperskoj poziciji, bilo je vremena na 2:0 raditi nekakve testove.
Mada, ima još vremena i za nove igrače, a i za testiranja formacije, duga je sezona...
Po meni je veći problem što npr. u subotu nije ušao barem malo Endo, ili npr. Bajčetić nije bio ni na klupi, ako već škripi ta pozicija. Pa možda Endu probati malo i na stoperskoj poziciji, bilo je vremena na 2:0 raditi nekakve testove.
Mada, ima još vremena i za nove igrače, a i za testiranja formacije, duga je sezona...
-
convict
#80033 Re: Liverpool FC
Da, mislio sam na zimski prelazni. Mislim da se nije niko uzbudjivao oko toga racunajuci na ovo ljeto.vaučer wrote: ↑20/08/2024 10:43A? Remontirali smo cijeli vezni red prošlo ljeto pobogu. Osim ako ne misliš na zimu, ali tad vrlo, vrlo rijetko išta radimo osim ako nije neka neuobičajena prilika.convict wrote: ↑20/08/2024 10:39 Evo ovako, cisto matematicki: ako imamo u rosteru 25 igraca i ako prosjecno ostaju u klubu 5 godina, to znaci da se svake godine mora rijesiti situacija za 5 igraca. To ne mora biti dovodjenje novih igraca, mozemo racunati i produzenje ugovora ppstojecima ili prekomandovanje mladih u prvi tim.
Slazem se da se i sa ovom ekipom mozemo boriti za 4. mjesto, ali kada su vratili Edwardsa, mislio sam da vlasnici imaju malo vece ambicije.
- AmiĐa_Idriz
#80034 Re: Liverpool FC
Nisam znao da važim za tolikog optimistu 
- vaučer
#80035 Re: Liverpool FC
Pa ne znam baš da je škripila u subotu.no_sekirli wrote: ↑20/08/2024 11:30 Ma nije ni u dovođenju igrača neka velika sreća, gledaj samo šta većina ostalih u PL radi. Naravno da će se od 20 potpisanih ubosti sa 2-3, ali treba to sve poplaćati i uklopiti u tim. Zbog toga se i treneri mijenjaju kao čarape, i na kraju dobiješ kaos kao u Jedinstvu, Totašu ili Čelziju.
Svi su bili zakurac u prvom dijelu, puno bolji u drugom.
Možda najgori u veznom redu McAlister koji je u svim prognozama siguran član tog duplog pivota.
Mislim da Slot gleda uigravati ovu trojicu i da njih vidi kao nositelje sezone. Endo samo u krizi a Bajčetić tko zna, mislim da je prva zamjena Jones a ne jedan od ove dvojice.
- BHF_Manijak
- ismar2215
#80037 Re: Liverpool FC
Ma stvar je u tome sto svi su novi dosli i apsolutno jos nista nisu odradili. Niti su doveli nove igrace, niti su potpisali ugovore sa bitnim. Trent se apsolutno mora potpisati, Salah bar +1, pa da mozes uzeti 40-50 miliona od arapa naredno ljeto, a i Virgil moze do 35. igrat barem, ako ne i duze, bar u rotaciji. Ok, eto sesticu nisu nasli, igrat ce Graven, ima Endo, ima Stefan. Ali cemu cigancenje oko ovog gruzijca. Jbt pa gledaj koliko vremena trose na covjeka koji ce mozda zaigrati za nas za 2 sezone. I stoper/lijevi bek igrac nam je hitno potreban, bez obzira ide li Gomez ili ne. Jbt uzeli su skoro 50 miliona ovo ljeto, pa dovedi Inacia za te pare, na nuli, preuzmite malo rizika jebote. Nit su koga doveli, nit su kome dali novi ugovor. Postavlja se pitanje za sta klub placa Edwardsa i Hughesa. Ok, ovo opet jeste ekipa za top 4 i uz srecu da je City losiji nego inace i bez povreda, mozda i borba za titulu. Ali zasto prepustati slucaju. Imas priliku dovesti 2-3 solidna igraca sa visokim plafonom za relativno male pare i tako sebi podici drasticno sanse za trofeje, a ti ulazis u sezonu sa slabijim kadrom nego prethodne sezone. Totalno nejasno i neprihvatljivo.
- vaučer
#80038 Re: Liverpool FC
Kao prvo, pojma mi nemamo šta oni jesu ili nisu dosad uradili. Gledamo naravno po rezultatima. Da, trenutno nije nitko potpisao - ali ne znači da neće, ugovor ili transfer. Sumnjam da cijelo ljeto sjede u uredu i jedu Haribo bombone, neki kurac sigurno rade. Mislim da dodatnu pometnju unosi jer ne znamo u kojoj mjeri su planovi za produljenje ugovora vezani za transfer planove. Koji kurac ovo ljeto uzimati nekog stopera za treći-četvrti pick ako dogodine trebaš mjenjati Van Dijka. Isto i za Salaha vrijedi. Klub možda već zna da nijedan od ove trojice ne želi novi ugovor ili obrnuto - mi ne znamo niti ćemo dok ne bude gotova priča.ismar2215 wrote: ↑20/08/2024 12:50 Ma stvar je u tome sto svi su novi dosli i apsolutno jos nista nisu odradili. Niti su doveli nove igrace, niti su potpisali ugovore sa bitnim. Trent se apsolutno mora potpisati, Salah bar +1, pa da mozes uzeti 40-50 miliona od arapa naredno ljeto, a i Virgil moze do 35. igrat barem, ako ne i duze, bar u rotaciji. Ok, eto sesticu nisu nasli, igrat ce Graven, ima Endo, ima Stefan. Ali cemu cigancenje oko ovog gruzijca. Jbt pa gledaj koliko vremena trose na covjeka koji ce mozda zaigrati za nas za 2 sezone. I stoper/lijevi bek igrac nam je hitno potreban, bez obzira ide li Gomez ili ne. Jbt uzeli su skoro 50 miliona ovo ljeto, pa dovedi Inacia za te pare, na nuli, preuzmite malo rizika jebote. Nit su koga doveli, nit su kome dali novi ugovor. Postavlja se pitanje za sta klub placa Edwardsa i Hughesa. Ok, ovo opet jeste ekipa za top 4 i uz srecu da je City losiji nego inace i bez povreda, mozda i borba za titulu. Ali zasto prepustati slucaju. Imas priliku dovesti 2-3 solidna igraca sa visokim plafonom za relativno male pare i tako sebi podici drasticno sanse za trofeje, a ti ulazis u sezonu sa slabijim kadrom nego prethodne sezone. Totalno nejasno i neprihvatljivo.
Ukratko, mislim da ekipi ne treba ništa naročito ove sezone. Ako nema dobrih opcija, jebiga. Planovi za zamjenu Van Dijka i Salaha su gdje će se vidjeti kapacitet ovog Edwards/Hughes tandema, a to se mislim neće riješavati ovo ljeto.
- drug_profi
#80039 Re: Liverpool FC
U zadnje dvije sezone prvak je sa 89, odnosno 91 bod.
Liverpul je u tri Klopove sezone osvojio više bodova od toga, a uzeo samo jednu titulu.
Što znači da Liverpul ne koristi lošije sezone Sitija, a uvijek je možda samo jedan gol, ili možda samo jedan igrač, bio prevaga.
To je to cigančenje.
Liverpul je u tri Klopove sezone osvojio više bodova od toga, a uzeo samo jednu titulu.
Što znači da Liverpul ne koristi lošije sezone Sitija, a uvijek je možda samo jedan gol, ili možda samo jedan igrač, bio prevaga.
To je to cigančenje.
- ismar2215
#80040 Re: Liverpool FC
vaučer wrote: ↑20/08/2024 13:02Kao prvo, pojma mi nemamo šta oni jesu ili nisu dosad uradili. Gledamo naravno po rezultatima. Da, trenutno nije nitko potpisao - ali ne znači da neće, ugovor ili transfer. Sumnjam da cijelo ljeto sjede u uredu i jedu Haribo bombone, neki kurac sigurno rade. Mislim da dodatnu pometnju unosi jer ne znamo u kojoj mjeri su planovi za produljenje ugovora vezani za transfer planove. Koji kurac ovo ljeto uzimati nekog stopera za treći-četvrti pick ako dogodine trebaš mjenjati Van Dijka. Isto i za Salaha vrijedi. Klub možda već zna da nijedan od ove trojice ne želi novi ugovor ili obrnuto - mi ne znamo niti ćemo dok ne bude gotova priča.ismar2215 wrote: ↑20/08/2024 12:50 Ma stvar je u tome sto svi su novi dosli i apsolutno jos nista nisu odradili. Niti su doveli nove igrace, niti su potpisali ugovore sa bitnim. Trent se apsolutno mora potpisati, Salah bar +1, pa da mozes uzeti 40-50 miliona od arapa naredno ljeto, a i Virgil moze do 35. igrat barem, ako ne i duze, bar u rotaciji. Ok, eto sesticu nisu nasli, igrat ce Graven, ima Endo, ima Stefan. Ali cemu cigancenje oko ovog gruzijca. Jbt pa gledaj koliko vremena trose na covjeka koji ce mozda zaigrati za nas za 2 sezone. I stoper/lijevi bek igrac nam je hitno potreban, bez obzira ide li Gomez ili ne. Jbt uzeli su skoro 50 miliona ovo ljeto, pa dovedi Inacia za te pare, na nuli, preuzmite malo rizika jebote. Nit su koga doveli, nit su kome dali novi ugovor. Postavlja se pitanje za sta klub placa Edwardsa i Hughesa. Ok, ovo opet jeste ekipa za top 4 i uz srecu da je City losiji nego inace i bez povreda, mozda i borba za titulu. Ali zasto prepustati slucaju. Imas priliku dovesti 2-3 solidna igraca sa visokim plafonom za relativno male pare i tako sebi podici drasticno sanse za trofeje, a ti ulazis u sezonu sa slabijim kadrom nego prethodne sezone. Totalno nejasno i neprihvatljivo.
Ukratko, mislim da ekipi ne treba ništa naročito ove sezone. Ako nema dobrih opcija, jebiga. Planovi za zamjenu Van Dijka i Salaha su gdje će se vidjeti kapacitet ovog Edwards/Hughes tandema, a to se mislim neće riješavati ovo ljeto.
Ma nama ce tek trebati zamjena za Virgila, al sad nam treba jos jedan stoper svakako. Virgil nam je jedini sto posto siguran za prvu postavu. Quansaha je izveo nakon 45 minuta zbog gresaka i to protiv Ipswicha, sto je pokazatelj da momku treba iskustva jos. Konate je vec znamo sklon povredama, a prica je svakako bila da je Quansah ispred jer Konate nema bas najbolji "ball-playing". I jos imas Gomeza kojeg smo svakako htjeli uvalit Newcastleu od pocetka i Van den Berga koji je kao talentovan, mlad, potencijal, al eto cijenimo ga 20 miliona. Pritom jos imas upitnu formu Robertsona i upitan kvalitet Tsimikasa. Dakle, nama bas treba stoper tipa Calafioria i Inacia, koji moze pokriti i lijevog beka po potrebi, moze prerasti u top igraca i biti prva postava narednih godina, a realno, nece se ni pobuniti ako bude u rotaciji.vaučer wrote: ↑20/08/2024 13:02Kao prvo, pojma mi nemamo šta oni jesu ili nisu dosad uradili. Gledamo naravno po rezultatima. Da, trenutno nije nitko potpisao - ali ne znači da neće, ugovor ili transfer. Sumnjam da cijelo ljeto sjede u uredu i jedu Haribo bombone, neki kurac sigurno rade. Mislim da dodatnu pometnju unosi jer ne znamo u kojoj mjeri su planovi za produljenje ugovora vezani za transfer planove. Koji kurac ovo ljeto uzimati nekog stopera za treći-četvrti pick ako dogodine trebaš mjenjati Van Dijka. Isto i za Salaha vrijedi. Klub možda već zna da nijedan od ove trojice ne želi novi ugovor ili obrnuto - mi ne znamo niti ćemo dok ne bude gotova priča.ismar2215 wrote: ↑20/08/2024 12:50 Ma stvar je u tome sto svi su novi dosli i apsolutno jos nista nisu odradili. Niti su doveli nove igrace, niti su potpisali ugovore sa bitnim. Trent se apsolutno mora potpisati, Salah bar +1, pa da mozes uzeti 40-50 miliona od arapa naredno ljeto, a i Virgil moze do 35. igrat barem, ako ne i duze, bar u rotaciji. Ok, eto sesticu nisu nasli, igrat ce Graven, ima Endo, ima Stefan. Ali cemu cigancenje oko ovog gruzijca. Jbt pa gledaj koliko vremena trose na covjeka koji ce mozda zaigrati za nas za 2 sezone. I stoper/lijevi bek igrac nam je hitno potreban, bez obzira ide li Gomez ili ne. Jbt uzeli su skoro 50 miliona ovo ljeto, pa dovedi Inacia za te pare, na nuli, preuzmite malo rizika jebote. Nit su koga doveli, nit su kome dali novi ugovor. Postavlja se pitanje za sta klub placa Edwardsa i Hughesa. Ok, ovo opet jeste ekipa za top 4 i uz srecu da je City losiji nego inace i bez povreda, mozda i borba za titulu. Ali zasto prepustati slucaju. Imas priliku dovesti 2-3 solidna igraca sa visokim plafonom za relativno male pare i tako sebi podici drasticno sanse za trofeje, a ti ulazis u sezonu sa slabijim kadrom nego prethodne sezone. Totalno nejasno i neprihvatljivo.
Vrlo je realna varijanta da se povrijedi Konate i onda si jednu povredu ili suspenziju udaljen od katastrofe. Zamisli da nam se desi da nam stoperski par mora biti Quansah Van den Berg?
A vrlo je moguce recimo da Newcastle do kraja roka izvali keš za Gomeza, a da neko od 15 zainteresovanih klubova da tih 20 miliona za Van den Berga i sta onda, igramo sa tri stopera i Endom od metar i zilet koji kao moze odigrat tu. Ko ce nam prodat Guehija ili Inacija zadnji dan roka?
To se trebalo vec rijesiti. Iskoristi dobru sezonu Gomeza da ga uvalis nekom, jer ti ne trebaju 4 desnjaka nazad. Iskoristi Seppovu dobru sezonu da klepis pare i daj ga onom ko najvise nudi, a ti dovedi postenog ljevaka. Kako je moguce da Calafiori valja Arteti, a nama ne valja?
- AmiĐa_Idriz
#80041 Re: Liverpool FC
Završen Mamardašvili, ostaće jednu godinu u Valenciji.
- vaučer
#80043 Re: Liverpool FC
A mislim da je tu malo pogrešna logika. Da je City morao skupiti 96 bodova lani - skupili bi ih. To što nisu, ne znači da nisu mogli, jednostavno stisnuli gas koliko su morali. U onim sezonama su Liverpool i City jedni drugima dizali formu.drug_profi wrote: ↑20/08/2024 14:34 U zadnje dvije sezone prvak je sa 89, odnosno 91 bod.
To je to cigančenje.
- drug_profi
#80044 Re: Liverpool FC
Nije pogrešna slika. Evo lani Siti ništa nije imao u svojim rukama pa je kiskevima Arsenala i Liverpula u završnici na kraju izbio na vrh.
I Siti i Liverpul su imali fantastičan finiš obje sezone kad je bilo za bod. Da je Liverpul u te trke ušao sa prednošću, možda bi se ponovila 2020.
I Siti i Liverpul su imali fantastičan finiš obje sezone kad je bilo za bod. Da je Liverpul u te trke ušao sa prednošću, možda bi se ponovila 2020.
- AmiĐa_Idriz
#80045 Re: Liverpool FC
Kaže Pletti da Leverkusen ozbiljno razmatra Seppa, daj onda neki deal za Hincapia 
- vaučer
#80046 Re: Liverpool FC
Nada umire zadnja a?
Svaki put 1+1=3 ovdje.
Svaki put 1+1=3 ovdje.
- BHF_Manijak
#80048 Re: Liverpool FC
Ma nek se napusi kurca, eto nek hearing i to od BHF-a za Hughesa.
Prodadose sve jebem im sestre gladne. Dosad su uzeli 40-50miliona samo na prodaji igraca.
Bili spremni dati za Gordona 50+, prosle godine za Caiceda 100+. Gdje su te pare majku vam jebem gladnu? To je 150-200 miliona za transfere, akumulativno. Gdje su?
Nisu propale jebo te, nije to budzet Kantona, pa da se u godini mora iskoristit...
Prodadose sve jebem im sestre gladne. Dosad su uzeli 40-50miliona samo na prodaji igraca.
Bili spremni dati za Gordona 50+, prosle godine za Caiceda 100+. Gdje su te pare majku vam jebem gladnu? To je 150-200 miliona za transfere, akumulativno. Gdje su?
Nisu propale jebo te, nije to budzet Kantona, pa da se u godini mora iskoristit...
- Pandakonda
#80049 Re: Liverpool FC
Zar nije za Gordona bila stvar da se Newcastle prepao da mora prodati igraca radi FPP-a, pa su onda rijesili taj problem i samim time ga nisu bili primorani prodati ?
-
convict
#80050 Re: Liverpool FC
Za Mamardashvilija, ako se potvrdi, to je stvarno dobar posao. Volio bih da i Alisson i Kelleher ostanu jos koju sezonu, ali sta je tu je, lijepo je osigurati se na vrijeme.
Za Seppa sad navodno traze 25 umjesto 20 miliona. Ne kontam sta je plan ako odu i on i Gomez. Valjda nisu toliko ludi.
Za Seppa sad navodno traze 25 umjesto 20 miliona. Ne kontam sta je plan ako odu i on i Gomez. Valjda nisu toliko ludi.