Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
konektovan wrote: ↑19/08/2024 22:04
Meni su najgori ovi koji non stop kukaju kako je grad mrtav, nikakvih desavanja,..i cim se nesto desi, koncert, festival...nabrajaju, rondaju, hebu mater svima redom..
Pa to ti je daj nam svega, daj nam puno turista, koncerata, raznih događaja, daj nam svega, daj nam za svakoga ponešto, da svi imamo neki vid zabave, ali Boga ti nemoj da me ometaš kada idem rano na posao, kada radim, kada se vraćam sa posla, kada hoću da odmorim poslije posla, kada hoću da spavam. Nemoj da bude gužva, nemoj da zbog nekoga moram stajati u gužvi bio pješak ili vozač, nemoj da me niko na bilo koji način uznemirava. Nemoj čak ni vikendom da mi smetate, nebitno je li to ujutro, popodne ili navečer.
Ja bih dobro pazio da koncerte, derneke itd održavam u naseljima u kojima žive piloti, vozači autobusa, hirurzi i slični koji su budni u 4 ujutru zbog dešavanja a u 8 ih čekaju let sa 300 putnika, neurohirurška operacija itd
Možda baš sa bliskim članom rodbine ili drugom dragom osobom nekoga ko uživa u tome koncertu?
Ma ništa onda, ukinuti sve i jedan događaj jer ne postoji ništa što određenoj grupi ljudi neće smetati. Uvijek će se neko žaliti, pa da se građani pitaju šta hoće, kada hoće i kako hoće, opet bi se našla grupa ljudi kojima bi taj događaj smetao.
Najjači su mi oni koji predlažu da se pojedini događaji održavaju npr. na tabijama. Isto kao da su tabije mjesta koja mogu primiti po 5000 i više hiljada ljudi, a oko tabija uopšte ne žive ljudi, nema žive duše na kilometre.
Dakle, likovi kradu u pola bijela dana u strogom centru Sarajeva u ulici u kojoj je sjedište Federalnog MUP -a, dvadeset metara od najsnažnije policijske institucije u drzavi.
Da su skinuli vrata sa ulaza u FUP u Mehmeda Spahe pa u pola dana pobjegli s njima ne bi me začudilo.
Logovan wrote: ↑20/08/2024 00:06
Ma ništa onda, ukinuti sve i jedan događaj jer ne postoji ništa što određenoj grupi ljudi neće smetati. Uvijek će se neko žaliti, pa da se građani pitaju šta hoće, kada hoće i kako hoće, opet bi se našla grupa ljudi kojima bi taj događaj smetao.
Najjači su mi oni koji predlažu da se pojedini događaji održavaju npr. na tabijama. Isto kao da su tabije mjesta koja mogu primiti po 5000 i više hiljada ljudi, a oko tabija uopšte ne žive ljudi, nema žive duše na kilometre.
Ako ukinu sve, onda ce se isti buniti sto nema desavanja u gradu. A tabije su daleko od ovih sto se zale, pa im ne smeta...
Debilizam, ako si u gradu, pogotovo u centru, sta ocekuju?
pemanapemani wrote: ↑19/08/2024 21:45
Pa ne traje SFF tri mjeseca, nego jebenih 7 dana.
Godinama ne idem na projekcije i koncerte. Meni je mjera 2003., ili 2004., i koncert grupe Skroz na trgu ispred Pozorista. Koji dernek. Ana Vilenica.
Ali ovo je 7 dana u kojima Sarajevo prekuca pola Europe. Sta fali malo istrpiti.
U sg je ovako od ramazana i iftara po carsiji. Sff je kulminacija svega, kap koja preljeva casu
Ali nek se to sve desava, super sve samo nemoj anarhiju uvoditi. Stavi policiju, redare itd po gradu nek se zna red.
Dakle, likovi kradu u pola bijela dana u strogom centru Sarajeva u ulici u kojoj je sjedište Federalnog MUP -a, dvadeset metara od najsnažnije policijske institucije u drzavi.
Da su skinuli vrata sa ulaza u FUP u Mehmeda Spahe pa u pola dana pobjegli s njima ne bi me začudilo.
Haha mene bi stid bilo biti policajac
A hest ga i privezao, valjda je od njihovog nekog futavca, bolje da je uzeo paljene ziice
Ako ukinu sve, onda ce se isti buniti sto nema desavanja u gradu. A tabije su daleko od ovih sto se zale, pa im ne smeta...
Ocekujem da u 12h popodne mogu prici zgradi a ne da mi debil sa kombijem parkira na cosku a krivina pod 60⁰ pa ni sam ne znam kako namotam. Ocekujem kad sjedem u kedija da nakon 10min voznje ne stojim 30 metara odakle sam krenuo
Ocekujem da ne hodam cestom ulicom bistrik jer su po trotoarima auta parkirana..
Ocekujem kad grad pravi manifestaciju da to koliko toliko uredi a ne da vlada anarhija. A istrpice se i sff i dzuma i iftari i cekanja sehura po ulicama i dijaspora i guzva
ovo za trg austrije je problem jos od prije sffa, turisti i dijaspora znaju po 10-20 min u redu cekati da se oslobodi mjesto na parkingu, a pritom trola iza njih ne moze proci, red se stvori i eto problema
parkiranje po trotoarima, ne samo na bistriku, vec i u ostalim dijelivima sg je problem odavno, nevezano za sff, ali sigurno izrazeniji kada sezona dodje, pa papci (ne samo turisti i dijaspora vec i domaci) znaju doci autom u izlazak pa ga ostave tipa pred kontejner na trgu austrije i sl
razrovana franjevacka i dr, vodovod aferim, kao i obicno, dokazuju da su najgora javna firma
To je usud života u starom jezgru.
Opet ću pomenuti prijatelja koji živi u starom jezgru grada u inostranstvu i ne može autom do kuće, već ima parking 500 metara daleko, a odatle tegli sve kolicima.
Ocekujem da u 12h popodne mogu prici zgradi a ne da mi debil sa kombijem parkira na cosku a krivina pod 60⁰ pa ni sam ne znam kako namotam. Ocekujem kad sjedem u kedija da nakon 10min voznje ne stojim 30 metara odakle sam krenuo
Ocekujem da ne hodam cestom ulicom bistrik jer su po trotoarima auta parkirana..
Ocekujem kad grad pravi manifestaciju da to koliko toliko uredi a ne da vlada anarhija. A istrpice se i sff i dzuma i iftari i cekanja sehura po ulicama i dijaspora i guzva
Može se komotno dodati na listu i parking kod tržnice čuvene braće Mujic na koji se ulazi sa tramvajskih sina i na koji u svakom trenutku ulazi makar jedno vozilo i samim tim zaustavlja jednu od postojeće dvije trake u CENTRU GRADA. E sad volio bih da znam postoji li na svijetu ovakav primjer rješenja
Da je kako parkirat tik pred ulaz--pred izlog kaHvica--ne do bog prošetat ko da smo rodjeni sa autom.
Imam parking u krugu gdje stanujem al pakiram kod Bosmala jer sam covo starog kova kojem nije mrsko prohodat kojih stotinjak metara
muha_sa wrote: ↑20/08/2024 09:03
Da je kako parkirat tik pred ulaz--pred izlog kaHvica--ne do bog prošetat ko da smo rodjeni sa autom.
Imam parking u krugu gdje stanujem al pakiram kod Bosmala jer sam covo starog kova kojem nije mrsko prohodat kojih stotinjak metara
dječak sa šibicama wrote: ↑16/08/2024 22:02
Tu pored je MUP motel ispod kule Zlatiste, pocetkom rata prva linija tu se pucalo zestoko. Ispod Vranjace, prva linija, gore su na motelu imali tenkove, kod Sanilenda prage bile, kod Osmica bunkeri i tenk, na "spici" bunker sa pragom iza, tu je sve puno mina bilo.
Ovo je alarmantno, stranaca pun klinac gore ide, a eto ocigledno ima mina.
drug_profi wrote: ↑20/08/2024 08:57
Opet ću pomenuti prijatelja koji živi u starom jezgru grada u inostranstvu i ne može autom do kuće, već ima parking 500 metara daleko, a odatle tegli sve kolicima.
Aman imam cestu do zgrade imam legalan parking pred zgradom, ne mogu do parkinga jer su auta ilegalno nabacana gdje god moze stati.
Pa evo ostavio auto kuci idem trolom, ne moze trola na austrijski uci. Znaci i javni prevoz ne moze od cekaca u ulici bistrik i ilegalno nabacanih auta kod amka.
Policajca ne mozes vidjeti.
Neku vecer slika na viber grupi stanara strane table ulaz pred zgradu blokiran. Komsije zvale policiju ovi im rekli ne radi pauk, strane table ne mozemo ukloniti . Vatrogasni put blokiran. Jebe se svakom.
Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑20/08/2024 08:54
ovo za trg austrije je problem jos od prije sffa, turisti i dijaspora znaju po 10-20 min u redu cekati da se oslobodi mjesto na parkingu, a pritom trola iza njih ne moze proci, red se stvori i eto problema
parkiranje po trotoarima, ne samo na bistriku, vec i u ostalim dijelivima sg je problem odavno, nevezano za sff, ali sigurno izrazeniji kada sezona dodje, pa papci (ne samo turisti i dijaspora vec i domaci) znaju doci autom u izlazak pa ga ostave tipa pred kontejner na trgu austrije i sl
razrovana franjevacka i dr, vodovod aferim, kao i obicno, dokazuju da su najgora javna firma
parking je problem u cijelom gradu, u svakom naselju
i kad smo kod toga, otkud ljudima muda da zabadaju one metalne stubiće na javna mjesta?
i kad smo kod toga, otkud ljudima muda da zabadaju one metalne stubiće na javna mjesta?
ma jasta, nije grad pravljen za ovoliko auta xD
a to za stubice je preludo, vidjam mimo toga da ljudi random smece (neku kutiju i sl), komad kamena ostave i eto bilesi njihovo mjesto
ma jasta, nije grad pravljen za ovoliko auta xD
a to za stubice je preludo, vidjam mimo toga da ljudi random smece (neku kutiju i sl), komad kamena ostave i eto bilesi njihovo mjesto
Ma to ti je isti mentalni sklop ala upalicu sva cetri do pekare da skoknem...
drug_profi wrote: ↑20/08/2024 08:57
Aman imam cestu do zgrade imam legalan parking pred zgradom, ne mogu do parkinga jer su auta ilegalno nabacana gdje god moze stati.
Pa evo ostavio auto kuci idem trolom, ne moze trola na austrijski uci. Znaci i javni prevoz ne moze od cekaca u ulici bistrik i ilegalno nabacanih auta kod amka.
Policajca ne mozes vidjeti.
Neku vecer slika na viber grupi stanara strane table ulaz pred zgradu blokiran. Komsije zvale policiju ovi im rekli ne radi pauk, strane table ne mozemo ukloniti . Vatrogasni put blokiran. Jebe se svakom.
Razumijem ja tebe. Havarija i anarhija je u gradu. Ali kažem da je to usud života u užoj jezgri turističkog grada.
Baška što nam policija i komunalci najradije ne gledaju svoj posao.
Kad bi sad kanton formirao komunalnu policiju i kupio 5 pauk vozila, ustanak bi se digao.
kB27 wrote: ↑20/08/2024 09:40
A divlji parking sigurno nije legacy turista. Krenes od sebe da to u drugom, nepoznatom gradu ne radis. Ili radis ako dolazis peti put i neko ti rekao za "sigurnu logu".
Pauk vozila, hmm... mozda grijesim, ali mislim da je prosjek da u toku cijele godine na dnevnoj bazi dignu izmedju 1 i 2 vozila. Znaci da im ne treba dodatnih vozila za sada. A efikasni mogu biti, evo pokazuju to ovih dana kad treba odnijeti auta oko crvenog tepiha i festivalskog trga.
Problem je sto je kazna za parking doslovno bilo gdje (osim na zelenu povrsinu ili mjesto za osobe sa invaliditetom) 20KM. Dakle, parking na sinama, parking na setalistu u Titovoj, parking na cesti pored sebilja, parking apsolutno bilo gdje kosta 20KM. A dnevna karta na bilo kojem parkingu je skuplja od toga. Pa sta majstora znam koji hladno prepricaju kako, ako rade u Starom gradu, u dnevnicu racunaju 20KM kazne i parkiraju tako da ih ne moze odnijeti i tako 3, 10, 30 dana. Nije lud da parkira u garazu prekoputa Vijecnice, plati 30KM i tegli alat, kad moze pred haustor za 20KM.
Sto ce reci da kazna nije adekvatna, i ljudi zapravo postupaju racionalno (ako iskljucimo da cine drugima stetu). Kazna mora biti neisplativa za prekrsioca, ili da finansijski kosta dovoljno da se nasekira, ili da vremenski kosta na nacin da izgubi 3 sata da uzme auto sa Ciglana. Npr. zato su "kandze" koje postavlja KJKP Rad puno bolnije nego obicna kazna.
Evo kod mene kod Mujanic mesnice il bankomata rajzen fajzen (znaš gdje stanujem ) svaki dan se nacali po par auta i ometaju javni saobacaj (trole)--bezbroj puta sam vidio policiju u golfu mirno prodje a ni jednom nisam vidio da su stali i cestitke pisali. Što je najgore--tu u toj blizini ima 4 parkinga i na svakom ima mjesta al valja prošetat 50 metara
muha_sa wrote: ↑20/08/2024 09:03
Ma pali se auto da se ode od čaršije do katedrale, i onda traži da ga nacali na trotoar ispred. To smo mi, većini ovo odgovara.