Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ti i dalje ostaješ pri pogrešnom rezonu. Ne igraju imena nego kvalitet.
Ja sam pri sasvim tačnom rezonu. Hajduk, kao klub, je institucija za neke Dečiće, Radnički, Balkania i šta sve ne.
Point je u pravu..Hajduk je i SAD institucija..
Gledam jucer kisa pada 20k ljudi na stadionu, najvise pretplatnika na balkanu i šire.
Nešto sumnjam da će Gatusso, Rakitić itd. doci u tamo neki dečić i brotnjo kad već pričamo o razinama i kako gdje stoji
Didier wrote: ↑19/08/2024 15:10
Hajduk je NEKAD bio institucija.
On to više odavno nije.
Onda ne poznaješ definiciju riječi institucija.
To je relativna kategorija. I Velež je nekad bio institucija, a Hajduk već odavno liči na Velež. Velež je Hajduk za još veću sirotinju.
Zrinjski i Dinamo su institucije. Po svemu, a posebno po tome što ulica ne odlučuje ništa.
Ne možeš biti institucija ako ti ulica odlučuje bilo šta.
De ne blamiraj se. Neko ko postoji 30 godina institucija
Neko ko puni Poljud iz utakmice u utakmicu, za koga navija maltene cijela Dalmacija, koji ima prodaju godišnjih ko kakav klub lige petice, ko može privući talijanskog trenera koji je prošle godine vodio instituciju poput OM, ko privuće Perišića, Rakitića a prije toga izbacio u sami vrh evropskog fudbala Bokšića, Jarnija, Asanovića, Štimca, Bilića itd je svakakl institucija. Posebno za smiješni Zrinjski.
Ja sam pri sasvim tačnom rezonu. Hajduk, kao klub, je institucija za neke Dečiće, Radnički, Balkania i šta sve ne.
Gledam jucer kisa pada 20k ljudi na stadionu, najvise pretplatnika na balkanu i šire.
Nešto sumnjam da će Gatusso, Rakitić itd. doci u tamo neki dečić i brotnjo kad već pričamo o razinama i kako gdje stoji
Gatusso je nula od trenera, a Rakitić se oprostio od ozbiljnog nogometa kad je otišao u Saudijsku Arabiju. I dalje je dobar za HNLa, ali smo ga vidjeli protiv Slovaka.
Kao što rekoh, Hajduku su najveći teret njegovi navijači, udruga Naš Hajduk i žrtvoslovni mentalitet kojeg grade 20 godina praćen mitomanijom. U zadnjih deset godina više nisu ni drugi klub u Hrvatskoj, već je to Rijeka.
Point. wrote: ↑19/08/2024 12:44
Gatusso je nula od trenera, a Rakitić se oprostio od ozbiljnog nogometa kad je otišao u Saudijsku Arabiju. I dalje je dobar za HNLa, ali smo ga vidjeli protiv Slovaka.
Kao što rekoh, Hajduku su najveći teret njegovi navijači, udruga Naš Hajduk i žrtvoslovni mentalitet kojeg grade 20 godina praćen mitomanijom. U zadnjih deset godina više nisu ni drugi klub u Hrvatskoj, već je to Rijeka.
I opet imaju preko 100 godina historije i uspjeha, što ih čini regionalnom institucijom. Period loši(ji)h rezultata ne može promijeniti tu činjenicu.
Slažem se za mentalitet i isti nosi veliku krivicu kad su u pitanju sportski rezultati, ali nemojmo se praviti da je HNL zadnjih 20 i kusur godina liga poštenja u kojoj teku med i mlijeko. Koliko god Mamić uzdigao Dinamo i reprezentaciju, toliko je svojim kriminalom, u sprezi s politikom, uništio konkurenciju i srozao ligu.
Didier wrote: ↑19/08/2024 17:18
Zrinjski ne postoji samo 30 godina.
Neko ko 30 godina ne može pobijediti taj isti Zrinjski, a ni druge slabije timove, definitivno više nije institucija.
Dobro, računaćemo i godine predamaterskog vremena kada se igralo sa krpenjačom, to ništa ne mjenja. Hajduk je po svim parametrima regionalna institucija, to period lošijih rezultata ne može promijeniti. Ako smatraš da je glavni i jedini parametar institucije rezultat par jebenih prijateljskih okršaja onda bih ti toplo preporučio da kreneš pratiti neki drugi sport.
Sjecam se da si ti isto tako bio da propali HSV mora igrati BL a ne nekakvi Hofenhajmi i slično. A Hofenhajm je sada institucija za HSV. Isto tako i Hajduk, izgubili su i drugo mjesto u HR a uskoro će i treće od Osijeka. Od Hajduka je ostalo samo ime
Sjecam se da si ti isto tako bio da propali HSV mora igrati BL a ne nekakvi Hofenhajmi i slično. A Hofenhajm je sada institucija za HSV. Isto tako i Hajduk, izgubili su i drugo mjesto u HR a uskoro će i treće od Osijeka. Od Hajduka je ostalo samo ime
Možda i Hajduku nebi bilo loše da koju sezonu odigra u 2 ligi, da lešinari odu iz kluba. Drugačije neče profunkcionisati izgleda.
"Ne znam što se radi u Hajduku, u tom klubu ima puno populizma i mnogi se u njemu uče radit, u biti, a nisu dorasli poslu i ispada da je ovaj posao za njih kompliciran, odnosno da nije za njih.
Za mene je to takva jedna improvizacija jednog takvog slavnog kluba s takvom armijom navijača.
Ne valja im posao"