FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

insaneinthebrain

#89451 Re: FK Željezničar

Post by insaneinthebrain »

ima dosta prostora za napredak, al ovo za sada izgleda puno bolje od prosle sezone kad nismo prilike mogli da napravimo. Sa Denisom i momcima u nove pobjede :thumbup:
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#89452 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Jos jedna prelijepa noc u Dolini. Stadion lijepo popunjen, mozda 11k. Prvo poluvrijeme odlicno, drugo dobro
Odbrana se mora pojacati. Daj Boze da se ovo moze uigrati da bude bolje.
Tvrtko II Kotromanić

#89453 Re: FK Željezničar

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Jako lijepo bi, pogotovo jer j bila utakmica kakvoj sam se i nadao, neko pobjedi gdje neću morati strepiti

Ima naravno prostora za napredak ali lijepo brate fkt, pun taman stadion :thumbup:

Drago mi je i zbog krpica

A iskreno jedva čekam da vidim mircevskog i dangubica u fullu

Al Jaber opet :izet: :izet: :izet:
UnKnownBA

#89454 Re: FK Željezničar

Post by UnKnownBA »

Za ne povjerovati da nijedan medij ne pominje gol Jabera koji nije priznat i koji je ukazao na propuste nekompletnog VAR sistema. Znaju gluposti objavljivati a ono što treba ne objave.
insaneinthebrain

#89455 Re: FK Željezničar

Ovaj nas VAR samo ofsajde gleda, valjda dozivimo i da onakve situacije moze provjeriti. Steta sto nije uletila u raslje :roll:
aCme

#89456 Re: FK Željezničar

Post by aCme »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 18/08/2024 21:02
U 3 utakmice nije imao 10x kontakt s loptom, samo se šeće po terenu

Jest dao gol, ali tanko
Tvrtko II Kotromanić

#89457 Re: FK Željezničar

aCme wrote: 19/08/2024 10:05

Jest dao gol, ali tanko
ma znam sve
drago mi je zbog gola, jer je pri izlasku i aplauz dobio, narocito nakon sirokog kad su mu neki koji dolinu vide 3,4 puta u sezoni zvidzali :run:
Didier

#89458 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 19/08/2024 10:21

Jest dao gol, ali tanko
ma znam sve
drago mi je zbog gola, jer je pri izlasku i aplauz dobio, narocito nakon sirokog kad su mu neki koji dolinu vide 3,4 puta u sezoni zvidzali :run:
Zviždao sam mu i ja koji sam redovan na Grbavici, a često i u gostima. Zviždao sam svima, deset godina ih čekamo da proigraju, pun mi je kurac više, odsad samo priznajem trofeje ili zviždim i jebem svima sve po redu.
Tvrtko II Kotromanić

#89459 Re: FK Željezničar

Didier wrote: 19/08/2024 10:23

Jest dao gol, ali tanko
ma znam sve
Zviždao sam mu i ja koji sam redovan na Grbavici, a često i u gostima. Zviždao sam svima, deset godina ih čekamo da proigraju, pun mi je kurac više, odsad samo priznajem trofeje ili zviždim i jebem svima sve po redu.
vala ako nisi uz Zelju naucio da je sabur sastavni dio bivanja navijacem Zelje onda ces se nazvizdati i napsovati itekako

nije mi jasno da zvizdis igracima svog kluba nikako
ali eto, placas kartu kao i ja, pa ko biva imas ista prava

jesi li ti jedan od onih sto su i Basicu psovali sa Zapada?
Didier

#89460 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 19/08/2024 10:26

ma znam sve
vala ako nisi uz Zelju naucio da je sabur sastavni dio bivanja navijacem Zelje onda ces se nazvizdati i napsovati itekako

Ja nikad u životu nisam zviždao do utakmice sa Širokim Brijegom, nikada i nikome, i to me uvijek nerviralo. A dolazim na Grbavicu od 1989. godine, na gostovanjima sam jedno vrijeme bio redovan, sad odem van Sarajeva samo ako mogu na neutralnu tribinu ili ponekad u ložu.

Međutim, u polusezoni sam razmišljao o svemu, vidio da opet radimo stvari zbog kojih smo se jedno vrijeme raspadali. Gomilamo igrače bez nekog reda, dovodimo trenera sa strane koji veze nema sa Željom iako imamo naše ljude, i vjerovatno se i dalje zadužujemo, ko zna kome.

Eh sad, možda to i upali ovaj put, ali ako u 103 godine nikad nismo osvojili trofej s trenerom sa strane, ne znam zašto bismo i ovaj put.

A fakat se ne želim zadovoljavati opstankom ili petim mjestom. Mogu razumjeti da ne možemo uvijek biti prvaci, ali da deset godina čekamo da se nešto riješi, to je previše. I ne zanima me više ko je kriv, Amar, Megamiks, više sile, Vico, itd. Neka nađu način da se izbore sa svim jer načina itekako ima. Ako ja sa strane vidim, a znam i neke ljude u Upravi, onda neka vide i ljudi iznutra.
Tvrtko II Kotromanić

#89461 Re: FK Željezničar

Didier wrote: 19/08/2024 10:54
Tvrtko II Kotromanić wrote: 19/08/2024 10:26

Ja nikad u životu nisam zviždao do utakmice sa Širokim Brijegom, nikada i nikome, i to me uvijek nerviralo. A dolazim na Grbavicu od 1989. godine, na gostovanjima sam jedno vrijeme bio redovan, sad odem van Sarajeva samo ako mogu na neutralnu tribinu ili ponekad u ložu.

Međutim, u polusezoni sam razmišljao o svemu, vidio da opet radimo stvari zbog kojih smo se jedno vrijeme raspadali. Gomilamo igrače bez nekog reda, dovodimo trenera sa strane koji veze nema sa Željom iako imamo naše ljude, i vjerovatno se i dalje zadužujemo, ko zna kome.

Eh sad, možda to i upali ovaj put, ali ako u 103 godine nikad nismo osvojili trofej s trenerom sa strane, ne znam zašto bismo i ovaj put.

A fakat se ne želim zadovoljavati opstankom ili petim mjestom. Mogu razumjeti da ne možemo uvijek biti prvaci, ali da deset godina čekamo da se nešto riješi, to je previše. I ne zanima me više ko je kriv, Amar, Megamiks, više sile, Vico, itd. Neka nađu način da se izbore sa svim jer načina itekako ima. Ako ja sa strane vidim, a znam i neke ljude u Upravi, onda neka vide i ljudi iznutra.
ne slazem se sa tobom haman ni u jednoj recenici u ovom postu, ali imas pravo na svoj stav i svoje misljenje :thumbup:
RJ57

#89462 Re: FK Željezničar

Post by RJ57 »

svako ima svoje viđenje i treba ga poštovati

mene su još ko derište u sezdesetim vodili na želju a od povratka na grbavicu pa do malo prije rata nisam propustio nijednu domaću (minus bolest i putovanja) a bio sam i na ne baš malom broju gostovanja. poslije rata tu i tamo. bilo je sezona kada sam bio na većini utakmica a i sezona gdje sam otišao samo na par njih. na derbije od jula 2016 ne idem više, ne želim da mi se povraća

meni je u međuvremenu samo bitno da postojimo i da smo nezavisni, svako malo mislim da nam je došao kraj i da nam nema spasa, pa se onda rodi nada i tako ukrug. kada sam u februaru našao poziv manijaka zakačen za brisač za dolazak na grbavicu jer nam prijeti ispadanje mislio sam pretjeruju … nije puno falilo ali doživio sam ja i ispadanja … sve prihvatam dok smo nezavisni. bilo bi lijepo za života doživjeti još jednom neku grupnu fazu konferencijske lige ali bojim se da su to pusti snovi. prije ću autoputem na more a i to je utopija

šta je tu je…guramo dok može!
Didier

#89463 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

Ja bih to sve razumio kad bismo mi igrali jaku jugoslovensku ligu, ali da mi Sloga Doboj bude konkurent, to fakat ne pušim više.
RJ57

#89464 Re: FK Željezničar

Post by RJ57 »

to je naša tužna realnost
Didier

#89465 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

RJ57 wrote: 19/08/2024 11:39 to je naša tužna realnost
Ja znam da može bolje, i zato i prozivam nesposobne. Otjerali su Boga oca iz Kluba, neka sada nađu rješenje.
RJ57

#89466 Re: FK Željezničar

Post by RJ57 »

Didier wrote: 19/08/2024 11:44
RJ57 wrote: 19/08/2024 11:39 to je naša tužna realnost
Ja znam da može bolje, i zato i prozivam nesposobne. Otjerali su Boga oca iz Kluba, neka sada nađu rješenje.
spada sve pod “tužna realnost”
Dobrinjac-u-Pragu

#89467 Re: FK Željezničar

Post by Dobrinjac-u-Pragu »

Didier wrote: 19/08/2024 11:25 Ja bih to sve razumio kad bismo mi igrali jaku jugoslovensku ligu, ali da mi Sloga Doboj bude konkurent, to fakat ne pušim više.
niti je zeljo sada kao onaj 70ih ili 80ih godina, a niti je sloga kao 70ih ili 80ih godina. vremena se mjenjaju. mi smo nekad tamburali maribor i olimpiju u jugoslaviji a sada se ne mozemo nositi s velenjskim rudarom.

razlika je u kvalitetu lige a samim tim i klubovi prilagode. dinamo u hrvatskoj je izuzetak, beo blizanci u srbiji su takodjer izuzetak.

jedina postyu drzava koja moze reci da ima bolji kvalitet fudbala nego prije rata je slovenija, svi ostali zaostaju.
Didier

#89468 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

Dobrinjac-u-Pragu wrote: 19/08/2024 11:50
Didier wrote: 19/08/2024 11:25 Ja bih to sve razumio kad bismo mi igrali jaku jugoslovensku ligu, ali da mi Sloga Doboj bude konkurent, to fakat ne pušim više.
niti je zeljo sada kao onaj 70ih ili 80ih godina, a niti je sloga kao 70ih ili 80ih godina. vremena se mjenjaju. mi smo nekad tamburali maribor i olimpiju u jugoslaviji a sada se ne mozemo nositi s velenjskim rudarom.

razlika je u kvalitetu lige a samim tim i klubovi prilagode. dinamo u hrvatskoj je izuzetak, beo blizanci u srbiji su takodjer izuzetak.

jedina postyu drzava koja moze reci da ima bolji kvalitet fudbala nego prije rata je slovenija, svi ostali zaostaju.
Ma to su bajke. Kada pogledaš evropske uspjehe, s izuzetkom polufinala Kupa UEFA Želje i Radničkog, te Zvezdine titule prvaka Evrope, sve ostalo je bilo otprilike slično kao i u današnje vrijeme. Dinamo je znao napraviti uspjeh izbacivši Totenhema, a sada je neuporedivo lakše doći do Evrope nego prije. Bukvalno iz Jugoslavije imamo osam timova u Ligi prvaka, povremeno i devet, te 21 u ostalim evropskim takmičenjima. To su prva i druga jugoslovenska liga zajedno. I da mi opet tavorimo, jednostavno ne prihvatam.
Tromblon

#89469 Re: FK Željezničar

Post by Tromblon »

Osvajao je Dinamo Kup sajamskih gradova, Partizan igrao finale Keša, Hajduk nekih četvrtfinala Kupa UEFA. Bila je jedna standardizovana kvaliteta.

Danas nema tog standarda. Sve je ho-ruk. Ide se na silu, na trenutni zamah. Nema planskih ulaganja. Zrinjski je politički projekat i ne spada u ovu kategoriju.

Željo je svoju šansu propustio 2002. godine, pa deset godina kasnije i treću sa megamiksom. Uvijek iz istog razloga. Neznanje da se oplemeni kapital i situacija. Na isti način smo padali i ništa ni danas nismo naučili. Za uspjeh je potrebno imati kvalitet, sistem i kontinuitet. Za sve to je potrebno strpljenje. A kod nas je bilo da se ugura u novčanik koliko god i što prije. I to nas je dovelo da već nekoliko godina strijepimo za opstanak kluba i u ligi i u postojanju.

U subotu sam nakon dosta godina vidio da ekipa ima širinu, da ne zavisi od 12,13 igrača. Da ima tu kvalitete, da je fizika još slaba. Da ima prostora da to bude bolje. Da se krenulo bolje nakon Širokog. Da trener hoće i vidi kuda i kako to treba ići.

I poslije Igmana očekujem da će se sve to potvrditi u Tuzli.
UnKnownBA

#89470 Re: FK Željezničar

Post by UnKnownBA »

Image
:D
insaneinthebrain

#89471 Re: FK Željezničar

Jabbere nafataj nam kakvog rodjaka sa lovom, dobro bi nam doslo :oops:
UnKnownBA

#89472 Re: FK Željezničar

Post by UnKnownBA »

Rahimić u tišini radi sjajan posao: Velika želja navijača će biti ispunjena

https://faktor.ba/sport/fudbal/rahimic- ... ena/195946
Tvrtko II Kotromanić

#89473 Re: FK Željezničar

to bi nam bio strasan boost kad bi produzio
insaneinthebrain

#89474 Re: FK Željezničar

Potpisuj Jabija sto prije. Mali ima potencijala
insaneinthebrain

#89475 Re: FK Željezničar

Kakve su ovo transfer bombe. Odakle nam pare :shock:

7 utakmica.odigrao u 2024. God. Ne znam odakle ovog izvukosmo. Vidjecemo jel promasaj. Samo da ne bacamo pare bezveze
Post Reply