Pa njihovo drustvo i drzava, i njihove definicije.
Ja samo kazem da narod placa platu raznima na fakultetima.
Pa njihovo drustvo i drzava, i njihove definicije.
Snazan odgovor nacionalizmima, posebno najrazornijim.cyprus wrote: ↑18/08/2024 19:02 Ne, mislim da je Naša stranka jedina koliko-toliko sposobna da odgovori svim nacionalizmima, bez da se pritom koristi retorikom drugog nacionalizma (na mogu veliku žalost, SDP ovdje često zna posrnuti)... Jer na nacionalizam odgovoriti nacionalizmom, prema svemu što vidim i čujem puhanje je u istu tikvu...
A Bošnjački nacionalizam nije najgori, ali najrazorniji je po državotvorno tkivo Bosne i Hercegovine - please, change my mind![]()
Objašnjavajući da u BiH postoji sukob tri naroda/tri vjere kazala je kako su katolici uglavnom Hrvati, pravoslavci uglavnom Srbi, a za pripadnike islamske vjeroispovijesti u BiH je kazala da su sami sebe nazvali Bošnjacima kako ne bi bili "samo muslimani", odnosno da su izmislili ime.
"To je nešto novo što su oni otkrili kako bi imali nešto, ne samo muslimani", rekla je ona na engleskom jeziku pred stotinjak ljudi iz cijelog svijeta.
Šućur Allahu i Nedimu Sladiću.skupljac_zeljeza wrote: ↑18/08/2024 21:17Elhamdulillah. Osam puta su mi ovi sa meteoroloških stanica dali lažnu nadu u posljednjih mjesec dana i ne bi ni kapi. A prođe samo 2 dana od dove i fino rashladi.![]()
Stvarno mi nije Ivana Marić toliko draga da bih joj ovdje izigravao advokataPrpa.ba wrote: ↑18/08/2024 20:48Snazan odgovor nacionalizmima, posebno najrazornijim.cyprus wrote: ↑18/08/2024 19:02 Ne, mislim da je Naša stranka jedina koliko-toliko sposobna da odgovori svim nacionalizmima, bez da se pritom koristi retorikom drugog nacionalizma (na mogu veliku žalost, SDP ovdje često zna posrnuti)... Jer na nacionalizam odgovoriti nacionalizmom, prema svemu što vidim i čujem puhanje je u istu tikvu...
A Bošnjački nacionalizam nije najgori, ali najrazorniji je po državotvorno tkivo Bosne i Hercegovine - please, change my mind![]()
![]()
Objašnjavajući da u BiH postoji sukob tri naroda/tri vjere kazala je kako su katolici uglavnom Hrvati, pravoslavci uglavnom Srbi, a za pripadnike islamske vjeroispovijesti u BiH je kazala da su sami sebe nazvali Bošnjacima kako ne bi bili "samo muslimani", odnosno da su izmislili ime.
"To je nešto novo što su oni otkrili kako bi imali nešto, ne samo muslimani", rekla je ona na engleskom jeziku pred stotinjak ljudi iz cijelog svijeta.
Ovde se godinama bosnjaci sprdaju sa srpskim i hrvatskim obicajima, sve vise sa pprizvukom mrtvog sovinizma i nikom nista.Prpa.ba wrote: ↑18/08/2024 13:43 Nisu meni problem jezgro glasaca NS tj pre-"ostali" jugici i oni koji bi se glasanjem za HDZ i SNSD razotkrili u dubokoj multietnickoj krinki.
Problem je sto svaka generacija Bosnjaka da svoj dio levata koji nalete, pa povecaju broj glasova Marickama, Fortama i Melankicama, a to je vec steta.
Podsjecati da je ova stranka supstituent HDZ-u i SNSD-u za domicilne glasace pod krinkom - to je samo dio mentalne higijene.
Imas li neki primjer?sumirprimus wrote: ↑18/08/2024 22:56
Ovde se godinama bosnjaci sprdaju sa srpskim i hrvatskim obicajima, sve vise sa pprizvukom mrtvog sovinizma i nikom nista.
ona je “nezavisni” analiticar, pa su je kao sposobnu i nezavisnu predlozili iz nase stranke da ima neku poziciju, bice dogradonacelnice sarajeva, iz ove perspektive bas bi bila top uz baklava gradonacelnicu iz novog sarajeva sa stanom u centruSid the sloth wrote: ↑18/08/2024 23:25 Je li fakat Maricka clanica NSa? Znam da su jedne prilike predlozili doticnu za neku poziciju ali nisam nigdje nasao informaciju da je clanica stranke pa mi nije jasno otkud da se bas na ovoj temi proziva doticna?
nivla wrote: ↑18/08/2024 23:41ona je “nezavisni” analiticar, pa su je kao sposobnu i nezavisnu predlozili iz nase stranke da ima neku poziciju, bice dogradonacelnice sarajeva, iz ove perspektive bas bi bila top uz baklava gradonacelnicu iz novog sarajeva sa stanom u centruSid the sloth wrote: ↑18/08/2024 23:25 Je li fakat Maricka clanica NSa? Znam da su jedne prilike predlozili doticnu za neku poziciju ali nisam nigdje nasao informaciju da je clanica stranke pa mi nije jasno otkud da se bas na ovoj temi proziva doticna?
Novi operativni, novi nano roboti??sumirprimus wrote: ↑18/08/2024 22:56Ovde se godinama bosnjaci sprdaju sa srpskim i hrvatskim obicajima, sve vise sa pprizvukom mrtvog sovinizma i nikom nista.Prpa.ba wrote: ↑18/08/2024 13:43 Nisu meni problem jezgro glasaca NS tj pre-"ostali" jugici i oni koji bi se glasanjem za HDZ i SNSD razotkrili u dubokoj multietnickoj krinki.
Problem je sto svaka generacija Bosnjaka da svoj dio levata koji nalete, pa povecaju broj glasova Marickama, Fortama i Melankicama, a to je vec steta.
Podsjecati da je ova stranka supstituent HDZ-u i SNSD-u za domicilne glasace pod krinkom - to je samo dio mentalne higijene.
Dova za kisu![]()
![]()
jbo te zivot ko srednji vijek, ko talibani s muzikom
![]()
Nemam nista protiv da se ljudi slobodno mole za sta god hoce, sloboda izbora i demokratija, a ne neki zatvoreni sistemi i dogme koji bi samo nametali
Cuj jugici od fazle i slicnih![]()
ako kojim cudom benjamina postane nacelnica novog sarajeva treba upratiti koliko dugo ne zivi s muzem iSid the sloth wrote: ↑18/08/2024 23:53nivla wrote: ↑18/08/2024 23:41ona je “nezavisni” analiticar, pa su je kao sposobnu i nezavisnu predlozili iz nase stranke da ima neku poziciju, bice dogradonacelnice sarajeva, iz ove perspektive bas bi bila top uz baklava gradonacelnicu iz novog sarajeva sa stanom u centruSid the sloth wrote: ↑18/08/2024 23:25 Je li fakat Maricka clanica NSa? Znam da su jedne prilike predlozili doticnu za neku poziciju ali nisam nigdje nasao informaciju da je clanica stranke pa mi nije jasno otkud da se bas na ovoj temi proziva doticna?ali fakat, zamisli kombinaciju Maricke i Benjamine, to bi bio hit. Al eto Benjamina ide u Novo Sarajevo ali ako ovoj "nezavisnoj" neko da bilo kakvu poziciju zapecatio je sebi sudbinu.
Bice cudo ako ne postane nacelnica Novog Sarajeva. 99% sam siguran da hladno uzima tu poziciju.nivla wrote: ↑18/08/2024 23:57ako kojim cudom benjamina postane nacelnica novog sarajeva treba upratiti koliko dugo ne zivi s muzem iSid the sloth wrote: ↑18/08/2024 23:53ali fakat, zamisli kombinaciju Maricke i Benjamine, to bi bio hit. Al eto Benjamina ide u Novo Sarajevo ali ako ovoj "nezavisnoj" neko da bilo kakvu poziciju zapecatio je sebi sudbinu.
djecom tj odvojeno pa je razvesti cim predje 5 godina
Što kaže Govedina, što je Bog čekao do sad? Zar je tako sitničav da je pustio da sve prži dok se ljudi nisu počeli moliti?
Imaš temu Bosanska dolina piramida gdje se u negativnom kontekstu Gospa iz Međugorja ukazala više puta nego u samom MeđugorjuHaris.ba wrote: ↑18/08/2024 23:28Imas li neki primjer?sumirprimus wrote: ↑18/08/2024 22:56
Ovde se godinama bosnjaci sprdaju sa srpskim i hrvatskim obicajima, sve vise sa pprizvukom mrtvog sovinizma i nikom nista.