TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
-
Kuvet
#25351 Re: TV uređaji - sve o tome
Ekipa, cime brisete/cistite tv? Kod mene je LG C3 oled, da li se moze cistiti onim specijalnim krpama iz dm-a ili nesto na fazon microfiber krpe?
-
AnonymousBIH
#25352 Re: TV uređaji - sve o tome
Potopljena u toplu vodu i dobro iscijeðena mikrofiber kvalitetna krpa i ista takva druga suha. To je preporuka svih proizvoðača. Imam takoðer C3 i tako ga cistim.
-
Kuvet
#25353 Re: TV uređaji - sve o tome
AnonymousBIH wrote: ↑12/08/2024 16:15Potopljena u toplu vodu i dobro iscijeðena mikrofiber kvalitetna krpa i ista takva druga suha. To je preporuka svih proizvoðača. Imam takoðer C3 i tako ga cistim.
-
moznjak
#25354 Re: TV uređaji - sve o tome
pozdrav, planiram da kupim TV do 1.000 KM, pa me zanima vasa preporuka...pretpostavljam da je 55 inca idealna velicina za neki decent TV na ovu cijenu trenutno...gledam ovaj 55 TCL C645, 800 KM na ekupi, pa me zanima da li je to best buy? hvala na odgovorima
- JavierBosnia
#25355 Re: TV uređaji - sve o tome
U golfu dovukao 65 incha
Q70C nadam se da ce biti okej izbor
Na sta je najbolje da ga polozim dok budem zidni nosac montirao? Na krevet?
Nezgodno ga je i nositi van kutije, vidio sam da se mora bas paziti prstom da se ne stiska ekran
-
AnonymousBIH
#25356 Re: TV uređaji - sve o tome
Po mom iskustvu sa Hisense toplo preporucujem da se, ako je ikako moguće, drzis Sony/Samsung/LG trojca, mozda Philips, te kineze vise ne bih uzeo ni pod moranje. Sad ce ti petorica sto su se zeznuli k'o i ja napisati da je Hisense, TCL ... fantazija, vjeruj da nije.
Nedavno sam istu muku mucio samo sa 75" modelom. Najlakse je poloziti gornji dio kutije sto se skine, stiropor unutra i onda polaganje bez skidanja one zastitne spuzvice.JavierBosnia wrote: ↑16/08/2024 13:58U golfu dovukao 65 incha![]()
Nezgodno ga je i nositi van kutije, vidio sam da se mora bas paziti prstom da se ne stiska ekran
- semirsar
#25357 Re: TV uređaji - sve o tome
Tako je najsigurnije.AnonymousBIH wrote: ↑16/08/2024 16:42SpoilerShowPo mom iskustvu sa Hisense toplo preporucujem da se, ako je ikako moguće, drzis Sony/Samsung/LG trojca, mozda Philips, te kineze vise ne bih uzeo ni pod moranje. Sad ce ti petorica sto su se zeznuli k'o i ja napisati da je Hisense, TCL ... fantazija, vjeruj da nije.Nedavno sam istu muku mucio samo sa 75" modelom. Najlakse je poloziti gornji dio kutije sto se skine, stiropor unutra i onda polaganje bez skidanja one zastitne spuzvice.JavierBosnia wrote: ↑16/08/2024 13:58U golfu dovukao 65 incha![]()
-
moznjak
#25358 Re: TV uređaji - sve o tome
Hvala na odgovoru, svakako Hisense nije opcija jer imam iskustva sa nekim drugim njihovim uredjajima, uglavnom negativnog. Koliko sam mogao upratiti do sada, raja je bila relativno zadovoljna sa TCL televizorima. Nekako mi glupo da uzmem "entry level" Samsung ili Philips (nije neka marka po meni), sa VA panelom bez QLED opcije i losijim brightness-om od ovog TCL-a, nije to neka pljacka. LG nekako vise gledam kao OLED opciju sto je u ovom cjenovnom rangu nemoguca misija. U svakom slucaju hvala na odgovoru, volio bih da cujem i misljenja drugih forumasa, ili konkretno koji TV za ovu cijenu...AnonymousBIH wrote: ↑16/08/2024 16:42Po mom iskustvu sa Hisense toplo preporucujem da se, ako je ikako moguće, drzis Sony/Samsung/LG trojca, mozda Philips, te kineze vise ne bih uzeo ni pod moranje. Sad ce ti petorica sto su se zeznuli k'o i ja napisati da je Hisense, TCL ... fantazija, vjeruj da nije.
Nedavno sam istu muku mucio samo sa 75" modelom. Najlakse je poloziti gornji dio kutije sto se skine, stiropor unutra i onda polaganje bez skidanja one zastitne spuzvice.JavierBosnia wrote: ↑16/08/2024 13:58U golfu dovukao 65 incha![]()
- semirsar
#25359 Re: TV uređaji - sve o tome
moznjak wrote: ↑16/08/2024 17:38Hvala na odgovoru, svakako Hisense nije opcija jer imam iskustva sa nekim drugim njihovim uredjajima, uglavnom negativnog. Koliko sam mogao upratiti do sada, raja je bila relativno zadovoljna sa TCL televizorima. Nekako mi glupo da uzmem "entry level" Samsung ili Philips (nije neka marka po meni), sa VA panelom bez QLED opcije i losijim brightness-om od ovog TCL-a, nije to neka pljacka. LG nekako vise gledam kao OLED opciju sto je u ovom cjenovnom rangu nemoguca misija. U svakom slucaju hvala na odgovoru, volio bih da cujem i misljenja drugih forumasa, ili konkretno koji TV za ovu cijenu...SpoilerShowAnonymousBIH wrote: ↑16/08/2024 16:42Po mom iskustvu sa Hisense toplo preporucujem da se, ako je ikako moguće, drzis Sony/Samsung/LG trojca, mozda Philips, te kineze vise ne bih uzeo ni pod moranje. Sad ce ti petorica sto su se zeznuli k'o i ja napisati da je Hisense, TCL ... fantazija, vjeruj da nije.
Nedavno sam istu muku mucio samo sa 75" modelom. Najlakse je poloziti gornji dio kutije sto se skine, stiropor unutra i onda polaganje bez skidanja one zastitne spuzvice.JavierBosnia wrote: ↑16/08/2024 13:58
U golfu dovukao 65 incha![]()

Kad bi nesto ovako naletilo, bilo bi idealno, caka je sto je ovo cijena samo za gotovinu.
Inace, nije ni taj tvoj izbor los, sudeci po izjavama par kolega koji imaju slicne starijih godista
P.S. Kad se zadas moze se naci mnogo povoljnije,

https://procomp.ba/tcl-televizori/26616 ... droid.html
- JavierBosnia
#25360 Re: TV uređaji - sve o tome
Nece se uviti kartonska kutija? Drzat ce ga onaj stiropor znaci unutra. Nije to losa opcija taman ravno i odgovara velicina prema tvu, onako na krevet mekan i kruzi oko njega ne mozes priciAnonymousBIH wrote: ↑16/08/2024 16:42 Najlakse je poloziti gornji dio kutije sto se skine, stiropor unutra i onda polaganje bez skidanja one zastitne spuzvice.
- problemnatravunu
#25361 Re: TV uređaji - sve o tome
Hmm ,prvo, jesi siguran da ti je 55 optimalno, promisli još jednom ,
A ovo samo prvo treba provjeriti , po netu,i po OLXu , SVI SVE IMAJU, I IMAJU POVOLJNO, KAD SAMO NEKOGA KONTAKTIRAŠ ONDA 90% NJIH NIŠTA NEMAJU NA STANJU, ALI NEKA OGLASA....semirsar wrote: ↑16/08/2024 18:32moznjak wrote: ↑16/08/2024 17:38Hvala na odgovoru, svakako Hisense nije opcija jer imam iskustva sa nekim drugim njihovim uredjajima, uglavnom negativnog. Koliko sam mogao upratiti do sada, raja je bila relativno zadovoljna sa TCL televizorima. Nekako mi glupo da uzmem "entry level" Samsung ili Philips (nije neka marka po meni), sa VA panelom bez QLED opcije i losijim brightness-om od ovog TCL-a, nije to neka pljacka. LG nekako vise gledam kao OLED opciju sto je u ovom cjenovnom rangu nemoguca misija. U svakom slucaju hvala na odgovoru, volio bih da cujem i misljenja drugih forumasa, ili konkretno koji TV za ovu cijenu...SpoilerShowAnonymousBIH wrote: ↑16/08/2024 16:42
Po mom iskustvu sa Hisense toplo preporucujem da se, ako je ikako moguće, drzis Sony/Samsung/LG trojca, mozda Philips, te kineze vise ne bih uzeo ni pod moranje. Sad ce ti petorica sto su se zeznuli k'o i ja napisati da je Hisense, TCL ... fantazija, vjeruj da nije.
Nedavno sam istu muku mucio samo sa 75" modelom. Najlakse je poloziti gornji dio kutije sto se skine, stiropor unutra i onda polaganje bez skidanja one zastitne spuzvice.
Kad bi nesto ovako naletilo, bilo bi idealno, caka je sto je ovo cijena samo za gotovinu.
Inace, nije ni taj tvoj izbor los, sudeci po izjavama par kolega koji imaju slicne starijih godista
-
moznjak
#25362 Re: TV uređaji - sve o tome
Odlican prijedlog, gotovinom bih i placao svakako. Hvala puno.semirsar wrote: ↑16/08/2024 18:32moznjak wrote: ↑16/08/2024 17:38Hvala na odgovoru, svakako Hisense nije opcija jer imam iskustva sa nekim drugim njihovim uredjajima, uglavnom negativnog. Koliko sam mogao upratiti do sada, raja je bila relativno zadovoljna sa TCL televizorima. Nekako mi glupo da uzmem "entry level" Samsung ili Philips (nije neka marka po meni), sa VA panelom bez QLED opcije i losijim brightness-om od ovog TCL-a, nije to neka pljacka. LG nekako vise gledam kao OLED opciju sto je u ovom cjenovnom rangu nemoguca misija. U svakom slucaju hvala na odgovoru, volio bih da cujem i misljenja drugih forumasa, ili konkretno koji TV za ovu cijenu...SpoilerShowAnonymousBIH wrote: ↑16/08/2024 16:42
Nedavno sam istu muku mucio samo sa 75" modelom. Najlakse je poloziti gornji dio kutije sto se skine, stiropor unutra i onda polaganje bez skidanja one zastitne spuzvice.
Mozeli samo info koja je ovi stranica sa slike?
Last edited by moznjak on 17/08/2024 09:15, edited 1 time in total.
-
moznjak
#25363 Re: TV uređaji - sve o tome
Ide kao poklon na naselje bratu, izricit njegov zahtijev da ne zeli prevelik TVproblemnatravunu wrote: ↑17/08/2024 08:01Hmm ,prvo, jesi siguran da ti je 55 optimalno, promisli još jednom ,, mislim, da ne bude za 7 dana , uh, mogao je biti i veći .... ja sam svojevremeno presao sa 58 (koji je crkao) na 65 , a kažem ti, nakon 7 dana pričam sa ženom, da i 75tica ne bi smetala
A ovo samo prvo treba provjeriti , po netu,i po OLXu , SVI SVE IMAJU, I IMAJU POVOLJNO, KAD SAMO NEKOGA KONTAKTIRAŠ ONDA 90% NJIH NIŠTA NEMAJU NA STANJU, ALI NEKA OGLASA....semirsar wrote: ↑16/08/2024 18:32moznjak wrote: ↑16/08/2024 17:38Hvala na odgovoru, svakako Hisense nije opcija jer imam iskustva sa nekim drugim njihovim uredjajima, uglavnom negativnog. Koliko sam mogao upratiti do sada, raja je bila relativno zadovoljna sa TCL televizorima. Nekako mi glupo da uzmem "entry level" Samsung ili Philips (nije neka marka po meni), sa VA panelom bez QLED opcije i losijim brightness-om od ovog TCL-a, nije to neka pljacka. LG nekako vise gledam kao OLED opciju sto je u ovom cjenovnom rangu nemoguca misija. U svakom slucaju hvala na odgovoru, volio bih da cujem i misljenja drugih forumasa, ili konkretno koji TV za ovu cijenu...SpoilerShow
- Luciano88
#25364 Re: TV uređaji - sve o tome
Onaj za najdzužom garancijom... sve je smeće postalo
- problemnatravunu
#25365 Re: TV uređaji - sve o tome
- -Chesterfield-
#25366 Re: TV uređaji - sve o tome
TCLC805 reklamiraju kao mini led. Možda da se protegneš i kupiš njega. On je 1200 KM.moznjak wrote: ↑17/08/2024 09:11Odlican prijedlog, gotovinom bih i placao svakako. Hvala puno.semirsar wrote: ↑16/08/2024 18:32moznjak wrote: ↑16/08/2024 17:38Hvala na odgovoru, svakako Hisense nije opcija jer imam iskustva sa nekim drugim njihovim uredjajima, uglavnom negativnog. Koliko sam mogao upratiti do sada, raja je bila relativno zadovoljna sa TCL televizorima. Nekako mi glupo da uzmem "entry level" Samsung ili Philips (nije neka marka po meni), sa VA panelom bez QLED opcije i losijim brightness-om od ovog TCL-a, nije to neka pljacka. LG nekako vise gledam kao OLED opciju sto je u ovom cjenovnom rangu nemoguca misija. U svakom slucaju hvala na odgovoru, volio bih da cujem i misljenja drugih forumasa, ili konkretno koji TV za ovu cijenu...SpoilerShow
-
laik1981
#25367 Re: TV uređaji - sve o tome
Najcesce upotrebljavan termin na ovoj temi je protezanje 
- -Chesterfield-
#25368 Re: TV uređaji - sve o tome
Kod TCL televizora ima dosta škart primjeraka.
Kada sam kupovao C635 dva puta vraćao po brzoj pošti. Treći primjerak ostavio, mada sam i njemu našao mahanu ali nisam imao živaca ponovo reklamirati.
C735 je upalilo iz prve...
-
AnonymousBIH
#25369 Re: TV uređaji - sve o tome
Svako bira za svoj novac. Licno volio bih da sam umjesto Hisense U8K mini led uzeo entry level Sony, Vidaa softver je jednostavno neupotrebljiv i svakodnevno mi sa necim novim se skija po zivcima. Ne vjerujem da je stanje bolje i sa TCL, sve to na papiru super izgleda, u svakodnevnoj primjeni bas i ne.moznjak wrote: ↑16/08/2024 17:38Hvala na odgovoru, svakako Hisense nije opcija jer imam iskustva sa nekim drugim njihovim uredjajima, uglavnom negativnog. Koliko sam mogao upratiti do sada, raja je bila relativno zadovoljna sa TCL televizorima. Nekako mi glupo da uzmem "entry level" Samsung ili Philips (nije neka marka po meni), sa VA panelom bez QLED opcije i losijim brightness-om od ovog TCL-a, nije to neka pljacka. LG nekako vise gledam kao OLED opciju sto je u ovom cjenovnom rangu nemoguca misija. U svakom slucaju hvala na odgovoru, volio bih da cujem i misljenja drugih forumasa, ili konkretno koji TV za ovu cijenu...AnonymousBIH wrote: ↑16/08/2024 16:42Po mom iskustvu sa Hisense toplo preporucujem da se, ako je ikako moguće, drzis Sony/Samsung/LG trojca, mozda Philips, te kineze vise ne bih uzeo ni pod moranje. Sad ce ti petorica sto su se zeznuli k'o i ja napisati da je Hisense, TCL ... fantazija, vjeruj da nije.
Nedavno sam istu muku mucio samo sa 75" modelom. Najlakse je poloziti gornji dio kutije sto se skine, stiropor unutra i onda polaganje bez skidanja one zastitne spuzvice.JavierBosnia wrote: ↑16/08/2024 13:58
U golfu dovukao 65 incha![]()
- problemnatravunu
#25370 Re: TV uređaji - sve o tome
Android na TCL-u radi odlično
- semirsar
#25371 Re: TV uređaji - sve o tome
Pa vidi nesto, sto se vise protegnes to ti je veci uzitak, al' nemremo se svi protezati, i jos za poklona, pa nek je i brat u pitanju.
ali...
na prvoj slici nema na stanju a na drugoj slici imas link ispod...moznjak wrote: ↑17/08/2024 09:11Odlican prijedlog, gotovinom bih i placao svakako. Hvala puno.SpoilerShowsemirsar wrote: ↑16/08/2024 18:32moznjak wrote: ↑16/08/2024 17:38Hvala na odgovoru, svakako Hisense nije opcija jer imam iskustva sa nekim drugim njihovim uredjajima, uglavnom negativnog. Koliko sam mogao upratiti do sada, raja je bila relativno zadovoljna sa TCL televizorima. Nekako mi glupo da uzmem "entry level" Samsung ili Philips (nije neka marka po meni), sa VA panelom bez QLED opcije i losijim brightness-om od ovog TCL-a, nije to neka pljacka. LG nekako vise gledam kao OLED opciju sto je u ovom cjenovnom rangu nemoguca misija. U svakom slucaju hvala na odgovoru, volio bih da cujem i misljenja drugih forumasa, ili konkretno koji TV za ovu cijenu...SpoilerShow
A u vezi onog protezanja iznad u postu...
https://doper.ba/product/tv-tcl-55c805- ... enzB_0GMXF
https://tehnomax.olx.ba/artikal/60010549
Mislim da protezanje od 200KM nije previse za ovaj tv, imao sam prilike da ga vidim uzivo i pozitivno me je iznenadio, s obzirom da sam ja samo tak'a picajzla po pitanju kvaliteta uredjaja i slike koju pruza.
P.S. Na oba linka je garancija 60mj. za tv, pa ti sad vidi i prelomi
-
Lain Coubert
#25372 Re: TV uređaji - sve o tome
Moji imaju neki TCL, neki obični bez ovih 120 HZ i ostalog. Android savršeno radi, televizor nema nikakvih grešaka, pouzdano radi kao stari televizori, bolje od mnogih drugih razvikanijih modela, čak je i sa memorijom dosta jak pa su na njemu instalirane mnoge aplikacije, jedino bi zvuk mogao biti malo jači ali to se rješava ako kome treba. Ima i odličnu podršku za miš u aplikacijama, neki televizori i andorid boxovi su tu limitirani.
Slika bi isto vjerovatno mogla biti bolja i fale neke opcije u podešavanjima ali kada gledaš kvalitetan sadržaj u full hd ili 4k i ne primjeti se to toliko.
Slika bi isto vjerovatno mogla biti bolja i fale neke opcije u podešavanjima ali kada gledaš kvalitetan sadržaj u full hd ili 4k i ne primjeti se to toliko.
- nitro_90
- Grijem se na: Dizel
- Vozim: Na benzin
#25373 Re: TV uređaji - sve o tome
Stigao mi C805 jucer. Google TV leti, a i slika je odlicna. Jedina zamjerka mi je malo slabiji zvuk, ali to se da rijesiti.
- BaDa
#25374 Re: TV uređaji - sve o tome
Zar c805 nema u sebi neki kao soundbar? Ili je to c845 
-
suit_up