Ovdje je kursna lista, kažu da koriste Mastercardov kurs.
Prikazan je ovaj BGN koji je isto kao i BAM zakucan na 1.9553, pa ne bi trebalo biti razlike. Možda je u app neispravan kurs?
https://aircash.eu/hr/aircash-tecajna-lista/
Moderator: anex
Ovdje je kursna lista, kažu da koriste Mastercardov kurs.
cini se da u svakoj drzavi pakiranje malo drugacije izgleda i na jeziku zemlje u kojoj se prodajemuki_muky wrote: ↑14/07/2024 10:02Je li to iz BiH ili iz Hr? kod mene je iz Hr, brojevi nisu ugravirani i pakovanje je ovo.kokuz_sa wrote: ↑14/07/2024 08:40Ne uzima 1%semsasuljakovic wrote: ↑13/07/2024 21:29 Svi zanemaruju jedno: naknada za uplatu na Aircash je 1%.
I to nije problem ako trošiš 100-200 KM mjesečno.
Međutim, ovi što kmeče za Apple pay sigurno nisu oni koji će toliko malo trošiti.
Stoga, ako npr. 2000 maraka mjesečne plate prebaciš na Aircash, to je 20 KM mjesečne naknade + naknada koja se plaća banci za vođenje računa a koja nije manja od 5 KM (ako ima mobilno bankarstvo).
Tako da, po meni, Aircash uopšte nije povoljna opcija za Apple pay kod nas.
Mislim da je to od banke do banke
Nase kartice i u Hr koje se kupe nisu 100% identicne
Ni pakovanje ni kartice
Kod njih su ugravirani brojevi
![]()
![]()

Wwin, Dobrinja C5 blizu caffe Pregadaario naharis wrote: ↑16/07/2024 11:22 Jel doslo ovo kod nas u Sarajevo? Gdje mogu kupiti?
Mogu li odmah dodati karticu na google pay![]()
Uskoro će početi dodjeljivati individualni IBAN svakom korisniku.the_wings wrote: ↑16/07/2024 11:12 fazon je što ne dobivaš iban, nisu oni banka...lovu se uplaćuje po pravilima svake države, odnosno mogučnostima koje Aircash ima...
npr. odrediš lokaciju na app, i pokaže ti mogućnosti uplate iz te lokacije
Tako iz HR, imaš opciju uplate na račun (IBAN je od Aircash, sa pozivom na broj tvog računa), jer su oni hrvatski fintech, i tamo su registrirani.
Moguće je i da imaju opciju uplata i iz drugi EU država
U svakom slučaju, odlična stvarka![]()
![]()
Koliko znam, možeš je povezati na PP i plaćati, a povlačenje isto stiže isto uskoro (ako već nije stiglo, vijest je iz aprila)
Da, u Wwin-u
wwin na Stupinama, Ulica Mehmedalije Maka Dizdara
Na Apple US možeš dodati isključivo američku karticu, a ovo je kartica s hrvatskim BIN-om.
Tako je.
Ovo i mene zanima.
To je bilo prije par godina, kao sto ti reče. Primaju sad bh dokumente.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑17/08/2024 11:40Ovo i mene zanima.
Kupio sam Aircash karticu u HR cim se to pojavilo prije koju god, kontam nije lose imati hrvatsku/EU karticu jer nekad nase ne primaju, kad ono prc.
Ne mozes verificirati jer nisam u EU. A sad da imam dodatnu karticu za online kupovinu, mogu to i u svojoj banci u BiH dobiti "dzaba" tj kroz neke pakete sto nude.