Kuhinjska napa
- shape of despair
#1 Kuhinjska napa
Kupujem napu, imam dimnjak, dimnjak je zajednički u zgradi, ima nakačenih stanara sa plinskim bojlerima, i to je opasno.
Koliko je efikasna napa koja nema odvod, samo one filtere neke, ima li neko da mi kaže iz prve ruke.
Koliko je efikasna napa koja nema odvod, samo one filtere neke, ima li neko da mi kaže iz prve ruke.
- mobsterc
#2 Re: Kuhinjska napa
Efikasna je otprilike kao vlast u ovoj drzavi.
- Haris.ba
#3 Re: Kuhinjska napa
Ako imaš vanjski zid kuhinje napravi rupu za napu. Ta sa filterima je reda radi.shape of despair wrote:Kupujem napu, imam dimnjak, dimnjak je zajednički u zgradi, ima nakačenih stanara sa plinskim bojlerima, i to je opasno.
Nikako na dimnjak. Ili ćeš sebe ubiti ili komšiju.
- shape of despair
#4 Re: Kuhinjska napa
Nemam je šanse spojiti na dimnjak radi komsija koji koriste plin, da se ugusim, nisam budala. A ove recirkulacione, koje se ne kace na odvod nego vracaju zrak u prostor znaci slabo sta da pomazu.
Hajde vise manje mirise da pokupi, šta je sa parom? Upali mi žena pretis, jel se i sa recirkulacionm napom sljeva niz pločice?
Hajde vise manje mirise da pokupi, šta je sa parom? Upali mi žena pretis, jel se i sa recirkulacionm napom sljeva niz pločice?
- Thorgerson
#5 Re: Kuhinjska napa
Pa ove nape koje koštaju 100ak KM naravno da nisu efikasne. Fakticki sluze za ukras.mobsterc wrote:Efikasna je otprilike kao vlast u ovoj drzavi.
Cak sam viđao po stanovima da lik stavi napu, a bez da je priključi na neku ventilaciju.
Bolje nape od 400-500 KM i više itekako imaju efekta. Naravno ako se skopčaju na ventilaciju.
- Haris.ba
#6 Re: Kuhinjska napa
Cuj pravi mu zena na sporetu grah.
Dovoljan ti je to uspjeh. Ne barci nista.
Kazem ti. Bio u istoj situaciji ko ti. I izbusio vanjski zid, cijevi sproveo do nape cca 5 metara i prikopcao. Oblozio cijev u rigips da se ne vidi.
Dovoljan ti je to uspjeh. Ne barci nista.
Kazem ti. Bio u istoj situaciji ko ti. I izbusio vanjski zid, cijevi sproveo do nape cca 5 metara i prikopcao. Oblozio cijev u rigips da se ne vidi.
- mobsterc
#7 Re: Kuhinjska napa
Pitao je koliko su efikasne nape koje nemaju odvod tako da ti je post viska.Thorgerson wrote:Pa ove nape koje koštaju 100ak KM naravno da nisu efikasne. Fakticki sluze za ukras.mobsterc wrote:Efikasna je otprilike kao vlast u ovoj drzavi.
Cak sam viđao po stanovima da lik stavi napu, a bez da je priključi na neku ventilaciju.Sta konta, napa ce izvest neku caroliju.
Bolje nape od 400-500 KM i više itekako imaju efekta. Naravno ako se skopčaju na ventilaciju.
Ali eto da ne bude skroz viska, da dodam da ne mora napa kostati 500KM, nego mora imati odredjenu jacinu, tj kapacitet izvlacenja, 300 metara kubni je neki minimum za paru i smrad da mozes reci da ima efekta, naravno kapacitet 500, 600 i 700 m3/h je ekstra ko moze da priusti, ali ima npr gorenje po 250KM da izbacuju preko 500m3.
- Thorgerson
#8 Re: Kuhinjska napa
Aha, ok. Nisam procitao uopste prvi post, tako da mu je tvoj odgovor odlican.mobsterc wrote: Pitao je koliko su efikasne nape koje nemaju odvod tako da ti je post viska.
Ali eto da ne bude skroz viska, da dodam da ne mora napa kostati 500KM, nego mora imati odredjenu jacinu, tj kapacitet izvlacenja, 300 metara kubni je neki minimum za paru i smrad da mozes reci da ima efekta, naravno kapacitet 500, 600 i 700 m3/h je ekstra ko moze da priusti, ali ima npr gorenje po 250KM da izbacuju preko 500m3.
- mayab
#9 Re: Kuhinjska napa
Da se i ja priključim savjetom,
dakle i ja cu ponoviti da je jedino efikasna napa koja izbacuje zrak-paru-mirise napolje,
ne mogu zamisliti kuhinju u kojoj se iole nešto kuha, da nema napu sa odvodom napolje!
Cijena odredjuje kapacitet izvlacenja, ali i kolicinu buke, pa tu treba odvagati, koliko sam skontao na brzinu, 300 KM je neki minimum za solidnu efikasnost i malo bučniju, a kako se ide na skuplje bude to bolje, a ima i stvar kako se koja uklapa u tvoju kuhinju
https://kupitehniku.ba/kategorije/kuhin ... ice=0+1922
dakle i ja cu ponoviti da je jedino efikasna napa koja izbacuje zrak-paru-mirise napolje,
ne mogu zamisliti kuhinju u kojoj se iole nešto kuha, da nema napu sa odvodom napolje!
Cijena odredjuje kapacitet izvlacenja, ali i kolicinu buke, pa tu treba odvagati, koliko sam skontao na brzinu, 300 KM je neki minimum za solidnu efikasnost i malo bučniju, a kako se ide na skuplje bude to bolje, a ima i stvar kako se koja uklapa u tvoju kuhinju
https://kupitehniku.ba/kategorije/kuhin ... ice=0+1922
- problemnatravunu
#10 Re: Kuhinjska napa
Ako može savjet za napu, koliko bi trebalo da ima (minimum)
vrijednost za kapacitet (m3/h) , odnosno pritisak (Pa),
pa da se kaže da je efikasna, da ima smisla dati pare,
a da ne služi samo za ukras i samo kao bučno rasvjetno tijelo
a da ne služi samo za ukras i samo kao bučno rasvjetno tijelo
- mayab
-
Naslovnica
#12 Re: Kuhinjska napa
Sve zavisi od toga kuda izvlačiš zrak od kupus kalje, koji je presjek eventualnog kanala, dužina, vertikalnost, horizontalnost, koljena...problemnatravunu wrote: ↑16/08/2024 06:43 Ako može savjet za napu, koliko bi trebalo da ima (minimum)
a da ne služi samo za ukras i samo kao bučno rasvjetno tijelo![]()