SDP
- nivla
#72076 Re: SDP
u toj relaksaciji potrebno je izgleda da bosnjaci pognu glave, okrenu ledja, dobro se naguze i kazu eto radite sta vam je volja, kad niste uspjeli 92.-95. da nas istrijebite, da se bar ni formalno ne pitamo nizasta
sto se tice bosnjaka muslimana dobro se zna sta predsjednik sdpa i trenutni premijer federacije misli o istim, ali i takvi bi bosnjaci da prije svega budu gradjani ali hrvati i srbi nisu za to
sdp je svakako pokazao gdje je kad je iz njeg izasao jedsn nijaz durakovic, tu se vidio domet sdpa, a to je preuzmi poslove koje ima sda i nastavi unistavati ono sto sda nije, kad za dvije-tri godine telecom i elektroprivreda odlete u privatni sektor pa struja bude 4-5 puta skuplja to cemo biti u prilici zahvaliti vlastima koje su u svom sastavu imale sda ili sdp, a sve pod patronatom mmfa
sto se tice bosnjaka muslimana dobro se zna sta predsjednik sdpa i trenutni premijer federacije misli o istim, ali i takvi bi bosnjaci da prije svega budu gradjani ali hrvati i srbi nisu za to
sdp je svakako pokazao gdje je kad je iz njeg izasao jedsn nijaz durakovic, tu se vidio domet sdpa, a to je preuzmi poslove koje ima sda i nastavi unistavati ono sto sda nije, kad za dvije-tri godine telecom i elektroprivreda odlete u privatni sektor pa struja bude 4-5 puta skuplja to cemo biti u prilici zahvaliti vlastima koje su u svom sastavu imale sda ili sdp, a sve pod patronatom mmfa
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#72077 Re: SDP
Bošnjaci prvenstveno treba da poštuju sebe, pa onda da traže respekt od drugih.nivla wrote: ↑15/08/2024 23:45 u toj relaksaciji potrebno je izgleda da bosnjaci pognu glave, okrenu ledja, dobro se naguze i kazu eto radite sta vam je volja, kad niste uspjeli 92.-95. da nas istrijebite, da se bar ni formalno ne pitamo nizasta
Ne znam ko je ovdje napisao da Hrvati drže stanogradnju u Sarajevu, i to je sad kao nešto pozitivno. To nije ništa pozitivno, to je jednostavno ponižavajuće i pokazatelj kolika su Bošnjaci (ili općenito pro-BiH orijentisani ljudi, nije pošteno samo pričati o Bošnjacima) spadala.
Može li neki Bošnjak da počne graditi stanove po Banja Luci ili Širokom Brijegu, da ne govorim o Bošnjacima koji su stekli kapital preko krađe humanitarne pomoći za ove druge? Pitanje je može li i da ih kupi stan u svim naseljima tamo. U takvoj konstelaciji, to nije nikakva tolerancija, to je poniznost i nepoštovanje sopstvenog naroda. To i jeste razlog zašto druge dvije etničke grupe Bošnjake gledaju kao polu-narod.
I prije nego što me neko sada optužuje da želim da se Hrvati istjeravaju iz stanova ili slično, to ne govorim. Ali pobogu, moramo li baš dozvoliti da nam čovjek koji je krao humanitarnu pomoć i držao Sarajevo u blokadi zarađuje na našoj muci? Kakvi smo mi ljudi?
Šta mislite, da će u nekoj drugoj državi (znači van ovih naših ex-yu sranja) neki čovjek kupiti stan od ratnog zločinca, da ne govorimo da je u pitanju onaj "sa druge strane"?
Kako možemo očekivati da se političari drugačije ponašaju?
-
HelaS
#72078 Re: SDP
Samo nakratko nas podsjeti, gdje ti živiš, gdje ti je prebivalište?sehohari wrote: ↑15/08/2024 23:53Bošnjaci prvenstveno treba da poštuju sebe, pa onda da traže respekt od drugih.nivla wrote: ↑15/08/2024 23:45 u toj relaksaciji potrebno je izgleda da bosnjaci pognu glave, okrenu ledja, dobro se naguze i kazu eto radite sta vam je volja, kad niste uspjeli 92.-95. da nas istrijebite, da se bar ni formalno ne pitamo nizasta
Ne znam ko je ovdje napisao da Hrvati drže stanogradnju u Sarajevu, i to je sad kao nešto pozitivno. To nije ništa pozitivno, to je jednostavno ponižavajuće i pokazatelj kolika su Bošnjaci (ili općenito pro-BiH orijentisani ljudi, nije pošteno samo pričati o Bošnjacima) spadala.
Može li neki Bošnjak da počne graditi stanove po Banja Luci ili Širokom Brijegu, da ne govorim o Bošnjacima koji su stekli kapital preko krađe humanitarne pomoći za ove druge? Pitanje je može li i da ih kupi stan u svim naseljima tamo. U takvoj konstelaciji, to nije nikakva tolerancija, to je poniznost i nepoštovanje sopstvenog naroda. To i jeste razlog zašto druge dvije etničke grupe Bošnjake gledaju kao polu-narod.
I prije nego što me neko sada optužuje da želim da se Hrvati istjeravaju iz stanova ili slično, to ne govorim. Ali pobogu, moramo li baš dozvoliti da nam čovjek koji je krao humanitarnu pomoć i držao Sarajevo u blokadi zarađuje na našoj muci? Kakvi smo mi ljudi?
Šta mislite, da će u nekoj drugoj državi (znači van ovih naših ex-yu sranja) neki čovjek kupiti stan od ratnog zločinca, da ne govorimo da je u pitanju onaj "sa druge strane"?
- PreWiBa
#72079 Re: SDP
Prebivalište je u SBK.HelaS wrote: ↑16/08/2024 00:02Samo nakratko nas podsjeti, gdje ti živiš, gdje ti je prebivalište?sehohari wrote: ↑15/08/2024 23:53Bošnjaci prvenstveno treba da poštuju sebe, pa onda da traže respekt od drugih.nivla wrote: ↑15/08/2024 23:45 u toj relaksaciji potrebno je izgleda da bosnjaci pognu glave, okrenu ledja, dobro se naguze i kazu eto radite sta vam je volja, kad niste uspjeli 92.-95. da nas istrijebite, da se bar ni formalno ne pitamo nizasta
Ovo je samo kratak rant, ništa više. Sve što trebate znati je u opisu profila, da ne bude zabune.
Odavno sam već smanjio upise na ovom nereprezentativnom i botovskom pdf-u.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#72080 Re: SDP
Ali to je formalno da ne kazemo fiktivno prebivaliste
Ne prebivas tu
Nisi se tu trajno nastanio
Ne prebivas tu
Nisi se tu trajno nastanio
-
HelaS
#72081 Re: SDP
Bio sam ubijeđen da si "Dijasporac", ali ok, ako kažeš SBK - onda je SBK.sehohari wrote: ↑16/08/2024 00:04Prebivalište je u SBK.HelaS wrote: ↑16/08/2024 00:02Samo nakratko nas podsjeti, gdje ti živiš, gdje ti je prebivalište?sehohari wrote: ↑15/08/2024 23:53
Bošnjaci prvenstveno treba da poštuju sebe, pa onda da traže respekt od drugih.
Ovo je samo kratak rant, ništa više. Sve što trebate znati je u opisu profila, da ne bude zabune.
Odavno sam već smanjio upise na ovom nereprezentativnom i botovskom pdf-u.
Nisam napisao iznad, sad ću: Tvoj gornji komentar o etničkoj gradnji stanova po Sarajevu izrazito je maliciozan, jedno podlo klasificiranje i ponižavanje etničkih stanovnika, diskreditacija. U rangu "etničkog čišćenja", i to od nekog ko veze nema sa Sarajevom, a mislio sam i sa državom...
- drug_profi
#72082 Re: SDP
Samo da vas podsjetim sta su nacionalni interesi Bosnjaka.
NATO i EU
Na kapiji stoji ko?
2+2
Jbg SDA nas je zajebala i izgubili smo korak za RH. Važnija je bila pljacka.
Pametna politika bi trazila nacin da se odnosi dovedu na sto bolji nivo uz sto manje saginjanja.
I za to mozemo koristiti anglosase koji bi tu pomogli.
Ali ako se ovdje svaki pokusaj docekuje na bajonet, onda jbg. Nema nista od tog.
Cekaj istok da dodje po tebe jer zapad je zatvoren.
NATO i EU
Na kapiji stoji ko?
2+2
Pametna politika bi trazila nacin da se odnosi dovedu na sto bolji nivo uz sto manje saginjanja.
Ali ako se ovdje svaki pokusaj docekuje na bajonet, onda jbg. Nema nista od tog.
- PreWiBa
#72083 Re: SDP
Ništa te ja nisam slagao.HelaS wrote: ↑16/08/2024 00:17Bio sam ubijeđen da si "Dijasporac", ali ok, ako kažeš SBK - onda je SBK.
Nisam napisao iznad, sad ću: Tvoj gornji komentar o etničkoj gradnji stanova po Sarajevu izrazito je maliciozan, jedno podlo klasificiranje i ponižavanje etničkih stanovnika, diskreditacija. U rangu "etničkog čišćenja", i to od nekog ko veze nema sa Sarajevom, a mislio sam i sa državom...
Rekoh, pogledaj profil i šta piše pod lokacijom.
Nisi slijep.
- Haris.ba
#72084 Re: SDP
Upravo u SBK pokusavam zavrsiti papirologiju za jedan objekat. Na prvoj stepenici u opcini prica da se ceka godina najmanje za gradjevinsku. Kaze puno posla, to je procedura... nesta mi ne stima. Vidim laze i kako funkcionise procedura, znam da to sve sto prica nije po zakonu. Ja mislio klasika samo trazi da se podmaze. Malo se uvezao da to skontam. I objasni mi njihov cova koji radi u opcini iz H komponente. Da ga citiram - da si Arap nikada ne bi dobio. Ovako ce te malo maltretirati.
Ko ono - jos cu dobro i proci.
Kakav Skorceze i dijalog mafije kada te reketari.
U sustini mi se ne zuri. Znam i da u Sarajevu moras platiti mostarinu za neke stvari. Takvo smo drustvo. Ali, u Sa te samo diskriminisu prema parama i vezama.
U sustini mi se ne zuri. Znam i da u Sarajevu moras platiti mostarinu za neke stvari. Takvo smo drustvo. Ali, u Sa te samo diskriminisu prema parama i vezama.
-
palermo
#72085 Re: SDP
Bas mi je drago sto si odgovorio,kad vec ovi sto sam ih pitao nece, niti smiju. A odgovor ti jw jezgrovit I ubitacan.tramvajtrojka wrote: ↑15/08/2024 23:32Vi u Mostaru ste to davnih dana trebali shvatiti kako koja godina prolazi tako vam je sve veca razlika izmedju dvije strane grada, dok na jednoj se stalno vide neki napretci na drugoj dugogodišnja stagnacija![]()
To sta ja mislim o odgovoru je vec sasvim druga stvar.
- Prpa.ba
#72086 Re: SDP
Nasao se drug da Bosnjake podsjeca sta su nasi nacionalni interesi.Samo da vas podsjetim sta su nacionalni interesi Bosnjaka.
NATO i EU
Moj nacionalni interes je teritorijalno cjelovita BiH sposobna da se nosi sa agresorskim susjedima u kojoj je seperatizam potucen do koljena.
Ostalo cemo birati na slobodnim izborima, bez uticaja kauboja sa strane.
-
giannibelif
#72087 Re: SDP
Zato taj kanton i izgleda infrastrukturno gore od Moldavije.Haris.ba wrote: ↑16/08/2024 07:00 Upravo u SBK pokusavam zavrsiti papirologiju za jedan objekat. Na prvoj stepenici u opcini prica da se ceka godina najmanje za gradjevinsku. Kaze puno posla, to je procedura... nesta mi ne stima. Vidim laze i kako funkcionise procedura, znam da to sve sto prica nije po zakonu. Ja mislio klasika samo trazi da se podmaze. Malo se uvezao da to skontam. I objasni mi njihov cova koji radi u opcini iz H komponente. Da ga citiram - da si Arap nikada ne bi dobio. Ovako ce te malo maltretirati.
U sustini mi se ne zuri. Znam i da u Sarajevu moras platiti mostarinu za neke stvari. Takvo smo drustvo. Ali, u Sa te samo diskriminisu prema parama i vezama.![]()
-
Piaty
#72088 Re: SDP
To je za nas JEDINA solucija za budućnost.drug_profi wrote: ↑16/08/2024 00:48 Samo da vas podsjetim sta su nacionalni interesi Bosnjaka.
NATO i EU
Na kapiji stoji ko?
2+2
Dobro bi bilo da mi možemo i nešto možda izabrati ali svaki pametan čovjek zna da mi nemamo nijednu drugu alternativu.
Ne nože niko osporiti, posebno u novijoj epohi naše povijesti, da su ta "anglosaksonska" vrata širom otvorena ali nikako da napravimo taj korak. Sve je do nas.
- PreWiBa
#72089 Re: SDP
Nisi skuzio poentugiannibelif wrote: ↑16/08/2024 09:11Zato taj kanton i izgleda infrastrukturno gore od Moldavije.Haris.ba wrote: ↑16/08/2024 07:00 Upravo u SBK pokusavam zavrsiti papirologiju za jedan objekat. Na prvoj stepenici u opcini prica da se ceka godina najmanje za gradjevinsku. Kaze puno posla, to je procedura... nesta mi ne stima. Vidim laze i kako funkcionise procedura, znam da to sve sto prica nije po zakonu. Ja mislio klasika samo trazi da se podmaze. Malo se uvezao da to skontam. I objasni mi njihov cova koji radi u opcini iz H komponente. Da ga citiram - da si Arap nikada ne bi dobio. Ovako ce te malo maltretirati.
U sustini mi se ne zuri. Znam i da u Sarajevu moras platiti mostarinu za neke stvari. Takvo smo drustvo. Ali, u Sa te samo diskriminisu prema parama i vezama.![]()
Isto je u svim mjestima sa H većinom
Većina ovdje priča neke bajke o relaksaciji odnosa oez nekog poznavanja stanja na terenu.
Mislim, neki ovdje čak i nisu zlonamjerni, ovaj što priča npr. o tim otvorenim vratima je em iz Sarajeva, em ljevičar, em Hrvat, naravno da lik pojma nema kako je biti Bošnjak u HDZ regijama.
-
palermo
#72090 Re: SDP
sehohari wrote: ↑16/08/2024 10:36Nisi skuzio poentugiannibelif wrote: ↑16/08/2024 09:11Zato taj kanton i izgleda infrastrukturno gore od Moldavije.Haris.ba wrote: ↑16/08/2024 07:00 Upravo u SBK pokusavam zavrsiti papirologiju za jedan objekat. Na prvoj stepenici u opcini prica da se ceka godina najmanje za gradjevinsku. Kaze puno posla, to je procedura... nesta mi ne stima. Vidim laze i kako funkcionise procedura, znam da to sve sto prica nije po zakonu. Ja mislio klasika samo trazi da se podmaze. Malo se uvezao da to skontam. I objasni mi njihov cova koji radi u opcini iz H komponente. Da ga citiram - da si Arap nikada ne bi dobio. Ovako ce te malo maltretirati.
Isto je u svim mjestima sa H većinom
Većina ovdje priča neke bajke o relaksaciji odnosa oez nekog poznavanja stanja na terenu.
Mislim, neki ovdje čak i nisu zlonamjerni, ovaj što priča npr. o tim otvorenim vratima je em iz Sarajeva, em ljevičar, em Hrvat, naravno da lik pojma nema kako je biti Bošnjak u HDZ regijama.
- tramvajtrojka
#72091 Re: SDP
Slobodni izbori na nivou da mrtvi glasaju, bugarski vozovi, tops i rahat lokum za glas, hodzina jaja, itd.itdPrpa.ba wrote: ↑16/08/2024 08:47Nasao se drug da Bosnjake podsjeca sta su nasi nacionalni interesi.Samo da vas podsjetim sta su nacionalni interesi Bosnjaka.
NATO i EU
Moj nacionalni interes je teritorijalno cjelovita BiH sposobna da se nosi sa agresorskim susjedima u kojoj je seperatizam potucen do koljena.
Ostalo cemo birati na slobodnim izborima, bez uticaja kauboja sa strane.
- Prpa.ba
#72092 Re: SDP
Susjed, to bi ti ostao hladnokrvan kad bi vam Sarajevo i Washington promijenili izborni zakon minutu po zatvaranju birackih mjeata na opstim izborima u RH?
Bajke drugdje, prosim lepo.
Bajke drugdje, prosim lepo.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#72093 Re: SDP
Alan Ford live!
-
last mohicans
#72094 Re: SDP
Da je barem čitao AF, ne bi se ovako provaljivao. Evo par za Heleza
Ko leti, vrijedi, ko vrijedi, leti, ko ne leti, ne vrijedi.”
Ovdje počiva onaj koga više nema.” (helikopter)
Ko leti, vrijedi, ko vrijedi, leti, ko ne leti, ne vrijedi.”
Ovdje počiva onaj koga više nema.” (helikopter)
-
Labirint
#72095 Re: SDP
Pa eto sad moze biti podmornica.
- drug_profi
#72096 Re: SDP
Ako uništen motor nije veća šteta....
- JoseMujica
#72097 Re: SDP
-
Labirint
#72098 Re: SDP
Podjezerni zrakomlat?JoseMujica wrote: ↑28/08/2024 18:18jedini u svijetu ćemo imati podvodni helikopter
samo će nas jebavati prevod na hrvatski, naziva tog novog uređaja jerbo to više nije zrakomlat, no podvodomlat
- JoseMujica
#72099 Re: SDP
ee nemre zrakomalt kad ne mlati zrak već h2o 
no kako god prevoditelji su ga najebali
no kako god prevoditelji su ga najebali
- Haris.ba
#72100 Re: SDP
Hahahah. Poceo i Sdp malo strateski...
Ako, izbace Sda u SBK...velika stvar.
https://faktor.ba/bosna-i-hercegovina/a ... var/196595
Ako, izbace Sda u SBK...velika stvar.
Ne mogu to reći sa tvrdnjom sto posto, ali po ovome što rade u kombinaciji sa biračkim mjestima gdje postavljaju i mijenjaju ljude, po tome se vidi da rade i pripremaju zajednički manevar - kazao nam je Lendo.
Lendo zaključuje i da kroz trgovanje biračkih mjesta i odbora pokušavaju da riješe izbore, predstojeće lokalne izbore.
https://faktor.ba/bosna-i-hercegovina/a ... var/196595