Velika Britanija
- Capajebo
#501 Re: Velika Britanija
Kao npr da ne smijes kritikovati Izrael 
-
broj dva
- JohnnyS
#503 Re: Velika Britanija
Ovako prijeteći tvitovi su, po meni, ipak malo pretjerani
- So What!
#504 Re: Velika Britanija
@Better Man , posto ti zivis tamo, kako izgledaju ovi protesti iz ugla covjeka koji boravi u Engleskoj?
- AleksoMKD
-
broj dva
#506 Re: Velika Britanija
U Putinovoj rusiji zena dobila 12 godina zatvora za donaciju od 50 dolara ili ukraincima ili nekoj protivratnoj agenciji, ne sjecam se tog detalja. Dakle nisu jos englezi na nivou te diktature ali nisu ni daleko
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#507 Re: Velika Britanija
širenje mržnje i laži putem socijalnih mreža ima ozbiljne konsekvence
vrijeme je da se ovo češće primjenjuje
vrijeme je da se ovo češće primjenjuje
- Haris.ba
#508 Re: Velika Britanija
Nema labavo.
Vlast im je formirala vecina od cca. 15% glasaca. Ides u zatvor zbog fejsbucenja (podrzavam kaznjavanje za poziv za nasilje).
Imaju dinastiju na celu drzave.
Kazem ja, vise demokratije ima u Bosni.
Vlast im je formirala vecina od cca. 15% glasaca. Ides u zatvor zbog fejsbucenja (podrzavam kaznjavanje za poziv za nasilje).
Imaju dinastiju na celu drzave.
Kazem ja, vise demokratije ima u Bosni.
- JohnnyS
#509 Re: Velika Britanija
Naravno, što stati na tome, možda objesiti s krana
- AleksoMKD
#510 Re: Velika Britanija
Ne vidim mrznju, rekao da ne zeli da novac ide migrantima koji siluju decu, nista protiv obicnih ljudi.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#511 Re: Velika Britanija
https://www.google.com/amp/s/news.sky.c ... s-13193894
Ako se laž bude ponavljala hiljadu puta možda i postane istina.
-
geoxx
#512 Re: Velika Britanija
Sad si ga docekao na volej.Velkoski wrote: ↑15/08/2024 12:40 https://www.google.com/amp/s/news.sky.c ... s-13193894
Al bukvalno 20 sekundi nakon sto izguglas “Britain 20 months prison” dobijes informaciju za sto je stvarno osudjen. Al dzaba, upijaju se gluposti u tonama.
- JohnnyS
#513 Re: Velika Britanija
Prosvijetli nas, što je to Aleksa krivo napisao? Jel napisao da je osuđen zbog natpisa na Facebooku? Zbog čega je osuđen, što piše u tekstu?
-
geoxx
#514 Re: Velika Britanija
Tvitom je implicirao, a potom i slovima naglasio da je osudjen na 20 mjeseci jer je rekao da ne zeli da novac ide migrantima koji siluju djecu. Iz teksta proizilazi da nije osudjen zbog toga.
Sta ti nije jasno?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#515 Re: Velika Britanija
Sta ocekivat od hereticke loze zbog vjencanja krmastog kralja otprije 500 godina sa cudnim antikatolickim zakonima
Eto im tamo nek se natezu
Eto im tamo nek se natezu
- Saian
#516 Re: Velika Britanija
Neka djeca ne mogu drugacije nauciti. Mora se nauciti ispravno identificirati i artikulirati uzrok i etimologija vlastitih osjecaja, bilo to zadovoljstvo ili nezadovoljstvo. Neki to prodju u “terrible 3” periodu gdje 3 oznacava godine. Tad nije maksumu jasno odakle dolazi prepreka onome sto zheli i iskaljuje bijes na onom sto moze prvo dohvatiti, nekriticki bilo to ili ne bilo uzrok frustracije. Ovi odrasli ljudi, koji nisu vjezbali tu vjestinu razlucivanja, nego se opet uhvate onog sto je najlakse i najblize da se na tom iskale trebaju da budu natjerani da vrate ono sto su ustedjeli stedeci svoj komfor dosad na racun sveukupnog drustva u kojem zive. Ako su izabrali da ubiraju prednosti kapitalistivkog drustva i slobodnog trzista koje vrsi valuaciju na doprinosu, samo-razvoju i meritokraciji, a ne na mjestu rodjenja i boji kozhe, onda moraju ispostovati i dijelove koji s tim dolaze, a zbog njihovih izbora ih ne stavljaju u povlasten polozaj na koji su navikli. Ukoliko zele sta mijenati mogu provjeriti jesu li vecina na izborima ili se mogu preseliti gdje misle da bi njihov svjetonazor bio mainstream, recimo Rusija mi se cini puno blize tomu.I lit my brain with rotgut whiskey
'Til my pain was chicken fried
And I had dudes with badges frisk me
And teach me how to swallow pride
I took advice no fool would take
I got some habits I can't shake
I ain't the sharpest knife in the drawer, but I know enough to know
If you're gonna be dumb, you gotta be tough
When you get knocked down, you gotta get back up
That's the way it is in life and love
I've been up and down and down and out
I've been left and right and wrong
Well, I walked the walk and I ran my mouth
I've been on the short end for too long
But if they gave medals for honky-tonk wars
Hell, I'd keep mine in my chest of drawers
With my IRS bills and divorce papers and all that stuff
Pojava novog nacina komunikacije kao sto su soc-nets i uzivanje u exponencijalnom i instantnom dosegu takvog medija, nosi i novi nivo odgovornosti sa sobom prilikom dijeljenja ideja za koje se unaprijed moze reci da ce biti loshe po fizicku nepovredivost covjeka ili grupe. Ovdje niko ne bi branio slobodom govora covjeka koji nagovori drugog evidentnim lazima da ubije treceg covjeka, al eto posto je fejsbuk, onda je ok.
- AleksoMKD
#517 Re: Velika Britanija
Problem je sto je zbog neogranicene i nekontrolisane migracije sa obocnim ljudima uslo puno kriminalaca pa i ljudi koji bi trebali biti u institucijama. Ali svako ko je upozoravao na to je riskirao da bude cancellovan, izgubi posao ili gore.
I eto problema.
Ako sam pogresno razumeo tvit ispricavam se. No brojke ne lazu.
I eto problema.
Ako sam pogresno razumeo tvit ispricavam se. No brojke ne lazu.
- Saian
#518 Re: Velika Britanija
Nije osudjen za dio koji si naveo, nego za dio koji je kaznjiv bio na fejsbuku ili na chelu. “Braco idemo zapaliti hotel u kojem su iskljucivo azilanti” koje brojke?
Dakle, s imigrantima je usao i dio koji je krimogen. U svim domicilnim drustvima imamo vec dio stanovnistva koji je krimogen, taj domicilni dio biva po realizaciji krimogene energije osudjen ukoliko im se po zakonu dokazhe zlocin. Ne deportira ih se, niti im se ide u komsiluk i pali komsije. Koliki je dio domicilnog stanovnistva krimogeno, koji bi po tebi trebao biti u zatvoru, a trenutno je mimo njega? Je li to tebi prihvatljiviji proporcionalni dio, nego dio kod imigrantske i izbjeglicke populacije? Ili sam ja nesto pogresno shvatio i azilanti i izbjeglice, posto su dosli drugdje nisu ljudi?
Dakle, s imigrantima je usao i dio koji je krimogen. U svim domicilnim drustvima imamo vec dio stanovnistva koji je krimogen, taj domicilni dio biva po realizaciji krimogene energije osudjen ukoliko im se po zakonu dokazhe zlocin. Ne deportira ih se, niti im se ide u komsiluk i pali komsije. Koliki je dio domicilnog stanovnistva krimogeno, koji bi po tebi trebao biti u zatvoru, a trenutno je mimo njega? Je li to tebi prihvatljiviji proporcionalni dio, nego dio kod imigrantske i izbjeglicke populacije? Ili sam ja nesto pogresno shvatio i azilanti i izbjeglice, posto su dosli drugdje nisu ljudi?
-
Hakiz
#519 Re: Velika Britanija
Nećemo tako. Mogao mu je papa Klement VII dati poništenje braka. Nije htio, igrao se papa politike.
Papa je kriv.
A ako ćemo o antikatoličkim zakonima, nije li jedan od papa bio Bordžija, Aleksandar VI. Koji je bio, nadasve, predan katoličkim zakonima, kako znamo. Doduše, bio je papa, dakle nepogrešiv, pa kada je povalio kćer Lukreciju, i to je bilo nepogrešivo katolički.
- Truba
#520 Re: Velika Britanija
nije u tome stvar
imas lika koji je 3. ili 4. u redu za tron...i on je formalno glava anglikanske crkve
i on na tv kad ga pita voditeljica što se dogodi kad umreš
umjesto kao anglikanac protestant da kaže u što oni vjeruju
kaže reinkarniras se u životinju
zamisli da hrizostom ili kardinal pričaju o reinkarnaciji mislim ono
wtf
kakva je to crkva gdje ti treći ili četvrti lik ne vjeruje u dogme
imas lika koji je 3. ili 4. u redu za tron...i on je formalno glava anglikanske crkve
kaže reinkarniras se u životinju
wtf
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#521 Re: Velika Britanija
Ovaj video gore je dokaz koliko je lako manipulisati masom i stvoriti narativ u kojem se kmekeće kako je ugrožena sloboda govora i kako je neko 'zatvoren na 20 mjeseci zbog jednog Facebook posta'.
Dakle, nije bio jedan post, nije napisao samo ovo iz videa. Da ne pričamo kako je vjerovatno jedan od onih chavova koji i danas proklinju Thatcherku jer im je ukinula divljanje na stadionima. Da napomenemo, sve su ovo likovi kojima je Tommy Robinson bog i batina.The 28-year-old wrote that "every man and his dog should smash [the] f*** out of Britannia hotel (in Leeds)" in a Facebook post in early August.
Taking aim at asylum seekers in another post, he wrote: "They are over here given a life of Riley off the tax of us hard-working people earn when it could be put to better use... come here with no work visa, no trade to their name and sit and doss."
The judge heard how the Britannia Hotel in Seacroft, Leeds, where 210 asylum seekers and refugees were living, was targeted by people throwing missiles and breaking windows, forcing it into "lockdown".
Ovo je iz 2016. i brojevi se koriste i danas, vjerovatno jer nema prevelike razlike. Da vjerujemo histeriji koja se širi društvenim mrežama, vjerovatno bismo pomislili da su brojke u milionima.That estimate can be set alongside the headcount of prisoners in English and Welsh jails, which records just under 10,000 foreign national prisoners as of June 2016.
The number and proportion of foreign prisoners is falling: there were over 11,000 foreign prisoners in 2010.
- AleksoMKD
#522 Re: Velika Britanija
Pogresno sam shvatio i vec se izvinio. Izmanipulisan sam videom.
Brojke u procentima, neke zemlje vise ne objavljuju procent kriminala po poteklu no recimo sto Finska objavljuje. Verujem da je u VB slicno, ljudi primete i pojavi se revolt.
https://en.wikipedia.org/wiki/Sexual_vi ... rpetrators
According to a study done by Martti Lehti et al. (2014), 28 percent of the suspects for crimes associated with rape were first generation immigrants while second generation immigrants formed a little less than 1 percent. The number of crimes per immigrant who lives in Finland is almost eight times as high as that of native Finns when looking at rape related crimes. It was also stated that the immigrants originating from Africa and Middle East commit the highest levels of crimes, with the level being seventeen times as high as that of native Finns. The offenses committed by the immigrant groups most often target the natives of the area.[26]
Sa normalnim ljudima je usao velik broj ljudi koji nikada nisu trebali biti pusteni.Saian wrote: ↑15/08/2024 14:08 Dakle, s imigrantima je usao i dio koji je krimogen. U svim domicilnim drustvima imamo vec dio stanovnistva koji je krimogen, taj domicilni dio biva po realizaciji krimogene energije osudjen ukoliko im se po zakonu dokazhe zlocin. Ne deportira ih se, niti im se ide u komsiluk i pali komsije. Koliko je krimogenog domicilnog stanovnistva koji bi po tebi trebao biti u zatvoru, a trenutno je mimo njega? Je li to tebi prihvatljiviji proporcionalni dio, nego dio kod imigrantske i izbjeglicke populacije? Ili sam ja nesto pogresno shvatio i azilanti i izbjeglice, posto su dosli drugdje nisu ljudi?
Onda vlasti pokusaju da zataskaju da ne bi ekstremnim desnicarima dali opravdanja i kada se dozna eto opet revolta.
https://en.wikipedia.org/wiki/Rotherham ... on_scandal
https://en.wikipedia.org/wiki/Rochdale_ ... abuse_ring
https://www.aljazeera.com/opinions/2024 ... er-learned
In August 2014, a groundbreaking report by former senior social worker Alexis Jay revealed that an estimated 1,400 children had been sexually abused in the town from 1997 to 2013, predominantly by Pakistani-British men. It revealed that council staff and others knew of the abuse but turned a blind eye to what was happening and refused to identify the perpetrators in part for fear of being branded racist.
- Truba
#523 Re: Velika Britanija
ja na fejsu samo psujem komunjare u komentarima tako da ne bih imao problema

al nikad nikome nisam poželio nikakvo fizičko zlo niti da bude povrijedjen
ni o hitleru titi karadzicu mladiću dzingis kanu staljinu i saladinu nisam nista lose nikad napisao u kontekstu smrti ili boli
ja nisam adresa koja treba o tuđoj smrti govoriti ili propagirati
sad su ili će biti u rukama Gospoda to je dovoljno
al nikad nikome nisam poželio nikakvo fizičko zlo niti da bude povrijedjen
ni o hitleru titi karadzicu mladiću dzingis kanu staljinu i saladinu nisam nista lose nikad napisao u kontekstu smrti ili boli
ja nisam adresa koja treba o tuđoj smrti govoriti ili propagirati
sad su ili će biti u rukama Gospoda to je dovoljno
-
Hakiz
#524 Re: Velika Britanija
Kakva je crkva u kojoj nadbiskupi, biskupi itd siluju dječake i kompletna crkva se angažije da to sakrije i spasi te zločince od krrivičnog progona. U koju katoličku dogmu oni vjeruju?Truba wrote: ↑15/08/2024 14:21 nije u tome stvar
kaže reinkarniras se u životinju![]()
wtf
Ko je bez grijeha neka prvi baci kamen, je li tako?
- Truba
#525 Re: Velika Britanija
nisi ti dobar
sugovornik
sugovornik