Ja odgovorno tvrdim ciste savjesti kome je familija ostala ziva i zdrava, a otisao je iz npr Istocne Hercegovine u zapadne zemlje (Danska, Norveška, Njemacka, Kanada) taj se usrecio ko niko i rat mu je najbolja stvar koja se mogla desiti
Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
-
probook
#2826 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
-
palermo
#2827 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Pa I jeste selo. Prije rata opstina sa najmanjim brojem stanovnika. Sada ima I znatno manjih.Haris.ba wrote: ↑13/08/2024 23:51Prosao sam kroz Ljubinje nedavno od Trebinja. Vidim da narod obradjuje zemlju. Vidim ima i duhana. Osim poljoprivrede nisam vidio nista vise. Nisam uspio skontati ni gdje im je gradski centar. Izgleda kao veliko selo.Nisamsdaali wrote: ↑13/08/2024 22:31 https://www.klix.ba/biznis/privreda/ima ... /240812045
Prekucali
Al nije narod bas toliko jadan tamo. Tu je Popovo polje, ima zemlje, lubenice se uzgajaju, saransak je najbolji iz Ljubinja, ima I duhana.......mislim, moze se zivjeti...
-
palermo
#2828 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Pa ko je iz Ljubinja otisao u Dansku ?? Opstina koja je prije rata bila jedna od etnicki najcistijih, srpsko stanovnistvo koje se tokom rata nije bas pomjeralo.probook wrote: ↑13/08/2024 23:54Ja odgovorno tvrdim ciste savjesti kome je familija ostala ziva i zdrava, a otisao je iz npr Istocne Hercegovine u zapadne zemlje (Danska, Norveška, Njemacka, Kanada) taj se usrecio ko niko i rat mu je najbolja stvar koja se mogla desitiPodvlacim - ko je ziv i zdrav. Znaci familija otisla iz mrtvog Ljubinja u Dansku. Pa da nije rata ne bi nikad svijeta vidili
![]()
- Haris.ba
#2829 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Poslabo je obradjeno Popovo polje. Barem ja laicki koliko se razumijem. Bas sam se iznenadio. Bio sam u zapadnim zemljama ove godine i uz autoput to svaki metar posijan i ima svoju funkciju.
Onaj Boziji dar tamo...ne razumijem. Je li to sistem navodnjavanja ne funkcionise? Meni izgleda da je sve u redu sa kanalom.
Ne mislim da je jadan u smislu da nema sta jesti. Cim ima onakva zemlja, gladan se ne moze biti ako radis.
Ali, ne vidim neke perspektive za zivot.
Last edited by Haris.ba on 14/08/2024 00:03, edited 1 time in total.
-
HelaS
#2830 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Da sam Ljubinjac, da imam poljoprivredno zemljište, ma i da nemam, ubio bih onoga ko bi me natjerao da odem, pa čak i u "bajnu" Danskupalermo wrote: ↑13/08/2024 23:59Pa ko je iz Ljubinja otisao u Dansku ?? Opstina koja je prije rata bila jedna od etnicki najcistijih, srpsko stanovnistvo koje se tokom rata nije bas pomjeralo.probook wrote: ↑13/08/2024 23:54 Ja odgovorno tvrdim ciste savjesti kome je familija ostala ziva i zdrava, a otisao je iz npr Istocne Hercegovine u zapadne zemlje (Danska, Norveška, Njemacka, Kanada) taj se usrecio ko niko i rat mu je najbolja stvar koja se mogla desitiPodvlacim - ko je ziv i zdrav. Znaci familija otisla iz mrtvog Ljubinja u Dansku. Pa da nije rata ne bi nikad svijeta vidili
![]()
-
HelaS
#2831 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Popovo Polje je obrađeno i više nego što ima radnika koji mogu servisirati poljoprivredne poslove. Najviše je voćnjaka. Jedna trećina Popova polja je izrazito ratarska, tamo iza Ravnog, ali niđe žive duše kilometrimaHaris.ba wrote: ↑14/08/2024 00:02Poslabo je obradjeno Popovo polje. Barem ja laicki koliko se razumijem. Bas sam se iznenadio. Bio sam u zapadnim zemljama ove godine i uz autoput to svaki metar posijan i ima svoju funkciju.
Onaj Boziji dar tamo...ne razumijem. Je li to sistem navodnjavanja ne funkcionise? Meni izgleda da je sve u redu sa kanalom.
Ne mislim da je jadan u smislu da nema sta jesti. Cim ima onakva zemlja, gladan se ne moze biti ako radis.
-
palermo
#2832 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
A, jebi ga, sad pregonis.....naravno da je neobradjeno Popovo polje, da bi bilo obradjeno yrebas ili imati syanovnistvo ili drzava da na neki nacin investira u poljoprivredu. A ovdje nemas nijedno.Haris.ba wrote: ↑14/08/2024 00:02Poslabo je obradjeno Popovo polje. Barem ja laicki koliko se razumijem. Bas sam se iznenadio. Bio sam u zapadnim zemljama ove godine i uz autoput to svaki metar posijan i ima svoju funkciju.
A perspektiva, pa oni se nadaju da bi zavrsetkom koridora Vc na neki nacin prestali biti slijepo crijevo. Nisam bas siguran da li su im nade utemeljene.
Al ono sto sam jedino hotio reci, ima.mjesya u BiH gdje se jadnije zivi.
- mirota
#2833 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
nema ljudi, nema ni obradjene zemlje, kvalitet zemlje u Popovom P nije bajan za vecinu usjeva i biljaka, obradjene su njive uz put zato
- Tvrtko II Kotromanić
#2834 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
juce u crnoj hronici se pojavi Šipovo
skontam, ne da nikad nisam bio tamo, al mescini da nisam nikog ni upoznao da je odatle
ima li ko da je bio, vidio, cuo?
vidim da su se predratne bogomolje obnovile, da ima nesto i povratnika
na sta lici zivot tamo?
skontam, ne da nikad nisam bio tamo, al mescini da nisam nikog ni upoznao da je odatle
na sta lici zivot tamo?
-
probook
#2835 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Primjer Ljubinje na temu najjadinijh opstina. Eto moze Bileca ne mora Ljubinje kad si bas zapeopalermo wrote: ↑13/08/2024 23:59Pa ko je iz Ljubinja otisao u Dansku ?? Opstina koja je prije rata bila jedna od etnicki najcistijih, srpsko stanovnistvo koje se tokom rata nije bas pomjeralo.probook wrote: ↑13/08/2024 23:54Ja odgovorno tvrdim ciste savjesti kome je familija ostala ziva i zdrava, a otisao je iz npr Istocne Hercegovine u zapadne zemlje (Danska, Norveška, Njemacka, Kanada) taj se usrecio ko niko i rat mu je najbolja stvar koja se mogla desitiPodvlacim - ko je ziv i zdrav. Znaci familija otisla iz mrtvog Ljubinja u Dansku. Pa da nije rata ne bi nikad svijeta vidili
![]()
- atmel
#2836 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Nisi ništa zakasnio.Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑14/08/2024 08:27 juce u crnoj hronici se pojavi Šipovo
na sta lici zivot tamo?
Bio u Jajcu 2 dana, skoknem malo do Šipova da vidim, samo na kružnom se okrenem i vratim nazad na Plivska jezera.
Jedino ako bi se volio vratiti u sedamdesete onda ti preporučujem da skokneš do Šipova
- DaysleepeR
#2837 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Upoznao sam ja Zmaja od Šipova, sudeći po njemu, kakav je i šta je, tamo ne treba ni ići.Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑14/08/2024 08:27 juce u crnoj hronici se pojavi Šipovo
na sta lici zivot tamo?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2838 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Pjevac Nedeljko Bajic Baja je iz SipovaTvrtko II Kotromanić wrote: ↑14/08/2024 08:27 juce u crnoj hronici se pojavi Šipovo
na sta lici zivot tamo?
-
Proposition Joe
#2839 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Pretpostavljam da je negdje na prethodnim stranicama već spomenut, ali meni je Kalinovik sinonim jada i čemera i mjerna jedinica za isto. Sva druga mjesta u BiH ali i na Balkanu s tog aspekta mjerim sa Kalinovikom.
Čak u jednu ruku sablasno mjesto.
Zaštitni znakovi balvani pored puta u sred "centra", krave isto tako, te neregistrovane Lade koje se uredno takve vozaju.
Stalo sve 79. godine.
Čak u jednu ruku sablasno mjesto.
Zaštitni znakovi balvani pored puta u sred "centra", krave isto tako, te neregistrovane Lade koje se uredno takve vozaju.
Stalo sve 79. godine.
-
NediM17
#2840 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Zato je nacelnica Sipova tonbe. 
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#2841 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
U Ravnom haman pa i ne živi niko više, oni se već decenijama spuštaju u DU.Haris.ba wrote: ↑13/08/2024 23:51Prosao sam kroz Ljubinje nedavno od Trebinja. Vidim da narod obradjuje zemlju. Vidim ima i duhana. Osim poljoprivrede nisam vidio nista vise. Nisam uspio skontati ni gdje im je gradski centar. Izgleda kao veliko selo.Nisamsdaali wrote: ↑13/08/2024 22:31 https://www.klix.ba/biznis/privreda/ima ... /240812045
Prekucali
Ona cesta, osim rupa je i pouska. Kada se mimoilaze kamion i autobus, neko sidje sa asfalta.
A Ljubinje mi izgleda kao velegrad naspram susjednog Ravnog.
- Point.
-
Dobrinjac-u-Pragu
#2843 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
koliko ima jadnih mjesta i opstina u bih, to je za nepovjerovati...
kod nas treba barem polovinu opstina ukinuti, jer nema smisla da je recimo ravno, kalinovik, trnovo, novo gorazde, bosansko grahovo, glamoc, jezero i jos desetine opstina imaju taj status... sve to treba ukinuti.
kod nas treba barem polovinu opstina ukinuti, jer nema smisla da je recimo ravno, kalinovik, trnovo, novo gorazde, bosansko grahovo, glamoc, jezero i jos desetine opstina imaju taj status... sve to treba ukinuti.
- Haris.ba
#2845 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Sto ukidati? Ako gradjani tih opcina zele opcinu, neka imaju opcinu. Neka sve tece svojim prirodnim tokom.Dobrinjac-u-Pragu wrote: ↑14/08/2024 10:22 koliko ima jadnih mjesta i opstina u bih, to je za nepovjerovati...
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#2846 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
..probook wrote: ↑13/08/2024 23:54Ja odgovorno tvrdim ciste savjesti kome je familija ostala ziva i zdrava, a otisao je iz npr Istocne Hercegovine u zapadne zemlje (Danska, Norveška, Njemacka, Kanada) taj se usrecio ko niko i rat mu je najbolja stvar koja se mogla desitiPodvlacim - ko je ziv i zdrav. Znaci familija otisla iz mrtvog Ljubinja u Dansku. Pa da nije rata ne bi nikad svijeta vidili
![]()
-
Dobrinjac-u-Pragu
#2847 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
razumjem te, i slazem se, ali treba postojati kriterij neki. ne moze kalinovik biti opstina, ne moze trnovo (oba trnova) biti opstina kad nema 2000 stanovnika u njemu. treba postaviti minimum stanovnika da bi nesto bila osptina, evo recimo barem 5.000 ljudi da zivi u njoj. ako neka istorijska opstina nema taj broj ljudi a imala je recimo prije rata, onda je to ok (drvar je primjer takvi). a onda imas mjesne zajednice koje nisu opstina a imaju preko 5 hiljada stanovnika (trn kod banja luke primjer). kod nas treba velika reogranizacija opstina. nebitno koji entitet ili kanton.Haris.ba wrote: ↑14/08/2024 10:33Sto ukidati? Ako gradjani tih opcina zele opcinu, neka imaju opcinu. Neka sve tece svojim prirodnim tokom.Dobrinjac-u-Pragu wrote: ↑14/08/2024 10:22 koliko ima jadnih mjesta i opstina u bih, to je za nepovjerovati...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2848 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
imali smo ukidanje i određivanje kako se treba ponasati 45 godina pa smo rezultate vidjeli 1992
ukidanje zdravo
ukidanje zdravo
- Haris.ba
#2849 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Prijeratne granice opcina su imale neku logiku. U sustini - da svaka opcina ima izvor vode, deponiju smeca i dovoljno teritorije za razvoj.Dobrinjac-u-Pragu wrote: ↑14/08/2024 18:06
razumjem te, i slazem se, ali treba postojati kriterij neki. ne moze kalinovik biti opstina, ne moze trnovo (oba trnova) biti opstina kad nema 2000 stanovnika u njemu. treba postaviti minimum stanovnika da bi nesto bila osptina, evo recimo barem 5.000 ljudi da zivi u njoj. ako neka istorijska opstina nema taj broj ljudi a imala je recimo prije rata, onda je to ok (drvar je primjer takvi). a onda imas mjesne zajednice koje nisu opstina a imaju preko 5 hiljada stanovnika (trn kod banja luke primjer). kod nas treba velika reogranizacija opstina. nebitno koji entitet ili kanton.
I crtanje tih opcina je odradila struka. Odredjene granice su naravno i politicki odradjene.
Danas je demokratija. Ako neko hoce da je opcina, neka bude. Ako hoce da se podjeli, neka se podjeli. Ako hoce da se pripoji nekoj opcini, neka se pripoji. Neka narod opcina odluci sta im odgovara.
Sta ti i ja imamo od toga je li Trnovo opcina sa 2000 stanovnika? A, ne zivimo tamo.
- dječak sa šibicama
#2850 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Jedino sto Vares vise nije jadna opcina, digose ih Englezi.