Olimpijske igre Pariz 2024

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
kB27

#1451 Re: Olimpijske igre Pariz 2024

Post by kB27 »

...
Last edited by kB27 on 22/08/2024 20:22, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1452 Re: Olimpijske igre Pariz 2024

Post by Velkoski »

nađite 50 ljudi imenom i prezimenom da ih interesuje ta reprezentacija i ja ću završiti da izađe u svakom bh. mediju
mirota

#1453 Re: Olimpijske igre Pariz 2024

Post by mirota »

sinuhe wrote: 13/08/2024 12:00
RJ57 wrote: 13/08/2024 11:13
sinuhe wrote: 13/08/2024 08:21 Ko se jos sjeca da je Sarajevo bilo kandidat za organizaciju zimskih olimpijskih igara 2010. Imali su i neki budzet za promociju - ovaj Olimpijski komitet BIH.
to nije bilo ozbiljno, nešto slično kao kandidatura jugoslavije za SP1990
Nije to vec ti ljudi su imali budzet. Njima dovoljno.

Beograd je bio kandidat za ljetne igre 1996. Sjecam se razocarenja 1990 ili je vec bila 1991. Svjetsko prvenstvo u kosarci je trebalo biti u Beogradu 1994 ali odrzano u Torontu.
radi " nepravednih i nicim izazvanih sankcija " :D
palermo

#1454 Re: Olimpijske igre Pariz 2024

Post by palermo »

Velkoski wrote: 13/08/2024 17:56 nađite 50 ljudi imenom i prezimenom da ih interesuje ta reprezentacija i ja ću završiti da izađe u svakom bh. mediju
Koja ? Zenska odbojkaska ? Pa nikog ne moze interesovati ono zasto I ne zna da postoji. A kako bi uopste mogao znati.

Uosyalom, dovoljno je otici na portal SportSport (navodno, najposjeceniji u BiH) I sve ce biti jasno. Ono sto je skracenica s.s nekad znacila (sport.sport) sada zapravo znaci srpski sport.
JohnnyS

#1455 Re: Olimpijske igre Pariz 2024

Post by JohnnyS »

Svjetska odbojkaška federacija ima više članica nego FIFA, vrlo gledan sport u svijetu, u nas vjerojatno nikog ne zanima
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#1456 Re: Olimpijske igre Pariz 2024

Post by Velkoski »

palermo wrote: 13/08/2024 18:10
Koja ? Zenska odbojkaska ? Pa nikog ne moze interesovati ono zasto I ne zna da postoji. A kako bi uopste mogao znati.

Uosyalom, dovoljno je otici na portal SportSport (navodno, najposjeceniji u BiH) I sve ce biti jasno. Ono sto je skracenica s.s nekad znacila (sport.sport) sada zapravo znaci srpski sport.
ne volim ih ni ja, gazda mi je jedan oduran lik, ali garantujem da objavljuju samo ono što izaziva što veći engagement na Facebooku i što ljudi čitaju.

kompletan marketing i profit je zasnovan na impresijama, stoga se i piše isključivo o fudbalu. Vjeruj mi, sve ostalo ljude jednostavno ne interesuje, brojevi su mizerni.

slažem se da mogu izdvojiti pet minuta i ubaciti i odbojku, no to neće promijeniti ništa
kB27

#1457 Re: Olimpijske igre Pariz 2024

Post by kB27 »

...
Last edited by kB27 on 22/08/2024 20:21, edited 1 time in total.
dragan53

#1458 Re: Olimpijske igre Pariz 2024

Post by dragan53 »

Velkoski wrote: 13/08/2024 17:56 nađite 50 ljudi imenom i prezimenom da ih interesuje ta reprezentacija i ja ću završiti da izađe u svakom bh. mediju
pričaš gluposti bile su odlične na Evropskom, igrale su dva puta zaredom. Imaju sjajnu generaciju na vrhuncu. Ili mi reci da nije vijest da ti reprezentacija odustaje od kvalifikacija zbog politike pa kakva god da je?

Ovde se samo pobjede pamte i isto tako je bio veliki interes za žensku košarkašku dok je služba nije razvalila i svela na vreću za nabijanje. Ja ti kažem postoji jasan politički dogovor BiH može imati reprezentaciju samo ako će to biti vreća za nabijanje i prikaz propale države. Iste politike upravljaju i fudbalskim i odbojkaškim i svim drugim savezima pa se samo odbojkašicama ne da da igraju a fudbaleri recimo mogu dok ih svi trpaju.
Eto pa ti sredi da to izađe
Last edited by dragan53 on 13/08/2024 18:17, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#1459 Re: Olimpijske igre Pariz 2024

Post by Velkoski »

ne kažem da niste u pravu, samo da je naš narod pogan i želi video sadržaje, neke skandale, transfere, nešto o Sarajevu i Željezničaru i to je to
dragan53 wrote: 13/08/2024 18:15
pričaš gluposti bile su odlične na Evropskom, igrale su dva puta zaredom. Imaju sjajnu generaciju na vrhuncu. Ili mi reci da nije vijest da ti reprezentacija odustaje od kvalifikacija zbog politike pa kakva god da je?

Ovde se samo pobjede pamte i isto tako je bio veliki interes za žensku košarkašku dok je služba nije razvalila i svela na vreću za nabijanje. Ja ti kažem postoji jasan politički dogovor BiH može imati reprezentaciju samo ako će to biti vreća za nabijanje i prikaz propale države. Iste politike upravljaju i fudbalskim i odbojkaškim savezom pa se samo odbojkašicama ne da da igraju a fudbaleri recimo mogu dok ih svi trpaju.
ne pričam gluposti.

godinama sam imao uvid u brojeve, i dalje znam tonu ljudi u svim redakcijama, nema potražnje i nema ni ponude.

Image
RJ57

#1460 Re: Olimpijske igre Pariz 2024

Post by RJ57 »

Velkoski wrote: 13/08/2024 18:16 ne kažem da niste u pravu, samo da je naš narod pogan i želi video sadržaje, neke skandale, transfere, nešto o Sarajevu i Željezničaru i to je to

Ovde se samo pobjede pamte i isto tako je bio veliki interes za žensku košarkašku dok je služba nije razvalila i svela na vreću za nabijanje. Ja ti kažem postoji jasan politički dogovor BiH može imati reprezentaciju samo ako će to biti vreća za nabijanje i prikaz propale države. Iste politike upravljaju i fudbalskim i odbojkaškim savezom pa se samo odbojkašicama ne da da igraju a fudbaleri recimo mogu dok ih svi trpaju.
ne pričam gluposti.

godinama sam imao uvid u brojeve, i dalje znam tonu ljudi u svim redakcijama, nema potražnje i nema ni ponude.
ko i većina drugih portala oni sve zasnivaju na clickbaitu. onda nije ni čudo da fudbal okupira 90% tema
tamo nema ni redakcije a kamoli novinara

ovo za odbojku je stvarno šteta
dragan53

#1461 Re: Olimpijske igre Pariz 2024

Post by dragan53 »

Velkoski wrote: 13/08/2024 18:16 ne kažem da niste u pravu, samo da je naš narod pogan i želi video sadržaje, neke skandale, transfere, nešto o Sarajevu i Željezničaru i to je to

ne pričam gluposti.

Nemam uvid u analitiku ali evo jedna njihova pobjeda ima 1.700 dijeljenja
https://www.klix.ba/sport/odbojkasice-b ... /230818155

Ta reprezentacija ima bar pet vrhunskih odbojkašica. Iman Isanović je jedna od najbljih u SAD-u gdje taj sport doživljava bum i gdje se odbojkaške utakmice igraju na fudbalskim stadionima. Ja ti kažem da je ovo maslo službe a ti kako hoćeš. Ovo što si podijelio je vijest da je otkazan nastup u Srebrenoj ligi. Nigdje nije objavljeno da je otkazn nastup u kvalifikacijama koje počinju za 20 dana. SRAMOTA
Last edited by dragan53 on 13/08/2024 18:21, edited 1 time in total.
palermo

#1462 Re: Olimpijske igre Pariz 2024

Post by palermo »

Velkoski wrote: 13/08/2024 18:13
palermo wrote: 13/08/2024 18:10

ne volim ih ni ja, gazda mi je jedan oduran lik, ali garantujem da objavljuju samo ono što izaziva što veći engagement na Facebooku i što ljudi čitaju.

kompletan marketing i profit je zasnovan na impresijama, stoga se i piše isključivo o fudbalu. Vjeruj mi, sve ostalo ljude jednostavno ne interesuje, brojevi su mizerni.

slažem se da mogu izdvojiti pet minuta i ubaciti i odbojku, no to neće promijeniti ništa
Taj portal je jedan od najilustrayivnijih primjera I dokaza zasto Bosnjaci nisu politicki narod, I zasto izgleda nikada nece biti. Ko sumnja u moje rijeci, predlazem mu samo da sedam dana ode svaki dan na taj portal I onda napise svoje utiske.

Ovo profit, Facebook I slicno, ono sto nam oni porucuju ( a ti zapravo ovdje pravdas) je, nema nista od samostalnosti, niti hljeba bez majcice Srbije.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#1463 Re: Olimpijske igre Pariz 2024

Post by Velkoski »

dragan53 wrote: 13/08/2024 18:20

Ta reprezentacija ima bar pet vrhunskih odbojkašica. Iman Isanović je jedna od najbljih u SAD-u gdje taj sport doživljava bum i gdje se odbojkaške utakmice igraju na fudbalskim stadionima. Ja ti kažem da je ovo maslo službe a ti kako hoćeš.
dobro

ljudi gušteri ne daju da se piše o odbojci i portalima nije u interesu da imaju klikove od nje

prijedlog: napravite portal, pišite isključivo kvalitetno, svakako su svi novinari obične karine. Acta, non verba :mrgreen:
palermo wrote: 13/08/2024 18:20
Taj portal je jedan od najilustrayivnijih primjera I dokaza zasto Bosnjaci nisu politicki narod, I zasto izgleda nikada nece biti. Ko sumnja u moje rijeci, predlazem mu samo da sedam dana ode svaki dan na taj portal I onda napise svoje utiske.

Ovo profit, Facebook I slicno, ono sto nam oni porucuju ( a ti zapravo ovdje pravdas) je, nema nista od samostalnosti, niti hljeba bez majcice Srbije.
kakav narod, takvi mediji.
kB27

#1464 Re: Olimpijske igre Pariz 2024

Post by kB27 »

...
palermo

#1465 Re: Olimpijske igre Pariz 2024

Post by palermo »

Velkoski wrote: 13/08/2024 18:21

Ta reprezentacija ima bar pet vrhunskih odbojkašica. Iman Isanović je jedna od najbljih u SAD-u gdje taj sport doživljava bum i gdje se odbojkaške utakmice igraju na fudbalskim stadionima. Ja ti kažem da je ovo maslo službe a ti kako hoćeš.
dobro

ljudi gušteri ne daju da se piše o odbojci i portalima nije u interesu da imaju klikove od nje

prijedlog: napravite portal, pišite isključivo kvalitetno, svakako su svi novinari obične karine. Acta, non verba :mrgreen:

Ne, ne....koliko ja sad shvatih, ti si covjek iz medija ili blizak njima....ako je tako, nemas pravo reci, kakav narod, yakvi I mediji....
dragan53

#1466 Re: Olimpijske igre Pariz 2024

Post by dragan53 »

dobro

Šta može jedan mali portal pored službe koja kontroliše saveze i medije. Opet ti kažem, tragedija je mnogo veća zbog činjenice da se cijelo društvoi pomirilo s tim da se negdje u Beogradu odluči da BiH neće imati reprezentaciju nigdje gdje može pobijediti.
kB27

#1467 Re: Olimpijske igre Pariz 2024

Post by kB27 »

...
palermo

#1468 Re: Olimpijske igre Pariz 2024

Post by palermo »

dragan53 wrote: 13/08/2024 18:25

dobro

Šta može jedan mali portal pored službe koja kontroliše saveze i medije. Opet ti kažem, tragedija je mnogo veća zbog činjenice da se cijelo društvoi pomirilo s tim da se negdje u Beogradu odluči da BiH neće imati reprezentaciju nigdje gdje može pobijediti.
Slazem se. Portal je ovdje samo primjer I ogledalo . Meni je tragicniji upis Velkovskog koji je jedan cijenjen I korektan forums ( bez ikakve ironije ili bilocega).....pokazuje upravo to sto si napisao, drustvo se pomirilo
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#1469 Re: Olimpijske igre Pariz 2024

Post by Velkoski »

kB27 wrote: 13/08/2024 18:23

Nije oduvijek bio, pare udarile u glavu. A onda postanes gori nego da si oduvijek bio oduran.

Kad su tek pocinjali i kad ih je bilo manje od prstiju jedne ruke u redakciji, sport kao sport im je zaista bio drag. Licno sam im bio dopisnik za jedan (u poredjenju sa fudbalom) ultra-nepopularan sport, uvijek su rado objavljivali, jednom prilikom cak i (simbolicno) sponzorirali jedan klub koji se takmici u tom sportu (sport u kojem su jedini sponzori nasih klubova mogli biti babo i mater njihovih igraca).

A onda je vjerovatno Emir prepoznao da, u skladu sa olimpijskom parolom "Brze, vise, dalje" moze dobaciti i postici ako se drzi fudbala, Zelje i Sarajeva, a poslije hercegovaca i srba.
:thumbup:

palermo wrote: 13/08/2024 18:24

Ne, ne....koliko ja sad shvatih, ti si covjek iz medija ili blizak njima....ako je tako, nemas pravo reci, kakav narod, yakvi I mediji....
Naravno da imam pravo. Znam šta se traži, brojevi ne lažu, a vlasnici žele pare. I ono malo ljudi što otkuca nešto kvalitetno i uloži vrijeme odustane kada pogleda analitiku.

Da ponovim. Kakav narod, takvi mediji. Da narod želi čitati dalje od naslova i od videa onda bi se i mediji trudili da to rade. Tako je na cijeloj planeti, sve se svelo na dobar naslov, a ostali 'insajderi' su prešli na tvitove.

Ovo su sve neoborivi argumenti, sorry.

-----

Pa jeste se pomirilo, to i jeste porazno, ali ljudi su maksimalno demotivisani i nemaju više volje za bilo čim. Ne mogu da ih krivim.

Meni je veći problem što se svi žale na to, ali ne žele da krenu od sebe te i dalje klikaju na razne gluposti. Ignorišite debilne članke, savjetujte sve oko sebe da rade isto i onda će se promijeniti i uređivačka politika. Do tada mrka kapa.
Last edited by Velkoski on 13/08/2024 18:32, edited 1 time in total.
palermo

#1470 Re: Olimpijske igre Pariz 2024

Post by palermo »

kB27 wrote: 13/08/2024 18:27 Pa sto nema pravo reci, ako dolazi iz te branse onda pogotovo ima. Medij pise sta narod trazi. Slomis se da napises reportazu o talentovanom bacacu kugle koji sa 9 godina osvaja sve sto se osvojiti moze, koga boli kurac imas 9 pregleda. Puknes u pet minuta naslov FOTO+VIDEO: Necete vjerovati cije pjesme pjeva Nikola Jokic na krstenju unuka Aleksandra Vucica i dobijes 9 ziliona klikova dok odes do kafe aparata.
Zato sto je on taj koj kreiraa vijesti, kreira potraznju, kreira mijenja, kreira javnost....to nosi odgovornost...

Ili vi meni opet hocete reci da nema hljeba bez majcice Srbije.....

Il
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#1471 Re: Olimpijske igre Pariz 2024

Post by Velkoski »

palermo wrote: 13/08/2024 18:31
kB27 wrote: 13/08/2024 18:27 Pa sto nema pravo reci, ako dolazi iz te branse onda pogotovo ima. Medij pise sta narod trazi. Slomis se da napises reportazu o talentovanom bacacu kugle koji sa 9 godina osvaja sve sto se osvojiti moze, koga boli kurac imas 9 pregleda. Puknes u pet minuta naslov FOTO+VIDEO: Necete vjerovati cije pjesme pjeva Nikola Jokic na krstenju unuka Aleksandra Vucica i dobijes 9 ziliona klikova dok odes do kafe aparata.
Zato sto je on taj koj kreiraa vijesti, kreira potraznju, kreira mijenja, kreira javnost....to nosi odgovornost...

Il
Ali nisi u pravu. Pokušavali su ljudi da naprave medije sa isključivo autorskim tekstovima, normalnim naslovima i nestajali su u roku od godinu dana jer nemaju više za hljeba.

Džaba kvalitet ako nemaš da platiš račun. S druge strane, njihove kolege iz xy redakcije objave (VIDEO) ŠOKANTNO; GLEDJATE ŠTA SE DESILO i dobiju milju i po plate.

Vrijedi ista mantra kao i na pizza temi, vote with your wallet. Nemojte čitate krš i nećemo imati krš.
kB27

#1472 Re: Olimpijske igre Pariz 2024

Post by kB27 »

...
Last edited by kB27 on 22/08/2024 20:21, edited 2 times in total.
JohnnyS

#1473 Re: Olimpijske igre Pariz 2024

Post by JohnnyS »

Matija Babić, vlasnik portala koji je među utjecajnijim u regiji, i zaslužan je što je skinuto ihaha ministara u Hrvatskoj je rekao da žutilom, sisama i clickbaitovima financira istraživačke tekstove, jer da samo njih imaju, propali bi.

Čemu se onda u BiH nadati koja je manje tržište. Ja svaki put kad postavim članak kojeg je napisao Dežulović ili netko s telegrama napišem upozorenje da je dugačak, ljudi više nemaju attention span za duge tekstove
palermo

#1474 Re: Olimpijske igre Pariz 2024

Post by palermo »

Velkoski wrote: 13/08/2024 18:34
palermo wrote: 13/08/2024 18:31

Il
Ali nisi u pravu. Pokušavali su ljudi da naprave medije sa isključivo autorskim tekstovima, normalnim naslovima i nestajali su u roku od godinu dana jer nemaju više za hljeba.

Džaba kvalitet ako nemaš da platiš račun. S druge strane, njihove kolege iz xy redakcije objave (VIDEO) ŠOKANTNO; GLEDJATE ŠTA SE DESILO i dobiju milju i po plate.

Vrijedi ista mantra kao i na pizza temi, vote with your wallet. Nemojte čitate krš i nećemo imati krš.
Al jebo ga zivot, zar ne moze pisati....Sergej Barbarez se posvadjao sa zenom, da li se Lana Pudar zaljubila u nepoznatog momka iz Zenice, nevjerovatna transformacija Envera Kulasina itd ( lupam, naravno) umjesto, Aleksa potrcao u zagrljaj Vucicu, velika nepravda prema Jokicu, Piksi Stojkovic otpisao yrojicu iskusnih musketira ( ovo ne lupam, ovo su glavne vijesti portala kojeg branis).....gdje mi zivimo, gdje vlasnici portala zive,....u BiH, ? Tesko....u Srbiji? Vjerovatno, samo nam jos nije receno
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#1475 Re: Olimpijske igre Pariz 2024

Post by Velkoski »

Pa to je trenutno aktuelno zbog Olimpijskih igara. Pa je li i ovdje na forumu najveća rasprava bila za koga treba navijati i da li se treba radovati neuspjehu Srbije? Vjerujem da su im članci o Knindži najčitaniji u zadnjih sedam dana.

Već iduće sedmice će lupati gluposti o nečemu drugom.

I neuzubillah da ih branim. I ja smatram da su oni otišli u teški ekstrem (a kolega kB je najbolje objasnio i zašto), sve na portalu im je u rangu Expressa i zato i ne čitam ništa osim foruma. Sve ostale vijesti uglavnom kupim sa Reddita i Klixa (imaju najmanje spama :D).

-

Postoji i još jedna stvar. Dobar dio izvještavanja se sveo na copy-paste jer uredništvo i direktori očekuju članak svakih deset minuta, vjerujem da stoga imaju ogroman broj vijesti iz komšiluka.
Last edited by Velkoski on 13/08/2024 18:50, edited 1 time in total.
Post Reply