Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
convict wrote: ↑12/08/2024 22:50
Meni jos nije jasna ni ova logika da sad nece ganjati nekog drugog igraca na toj poziciji.
Dakle, treba li nam sestica ili ne treba? Ako ne treba, zasto se gubilo vrijeme i energija na Zubimendija prije nego na stopera npr.? Ako treba, zasto se sad odustaje, je li Zubimendi jedini igrac u Evropi koji zadovoljava kriterije?
Ovo uopste nije za cudit se. Slot je prije par sedmica odma rekao da postoji samo mali broj igraca koji su slobodni na trzistu koji bi mogli unaprijediti ovu ekipu koja je vec tu i da se nece traziti neka polovna rjesenja. Zubimendi je ocigledno jedina sestica koju vide da moze unaprijediti ekipu a da je slobodna. Gravenberch i Endo su po meni dovoljni uz Bajcetica ali navodno Endo se ne uklapa u Slotovu filozofiju 6ce kao sto je bio kod Kloppa i zbog toga su zagrizli bili za Martina. Ako njih trojica budu bez povreda bit ce ok ako ih gledamo samo za poziciju zadnjeg veznog. Iskreno bolje je i ovako da ne letimo za bilo kime. Sjetite se kada su ljudi bacali kamenje po Kloppu jer nismo kupili stopera kad smo u prvoj rundi ispusili za Van Dijka. Nakon sto smo ga sacekali ispade uprava najpametnija, bolje sto smo ga sacekali i da nismo svasta kupovali Ako su samo njega vidjeli kao upgrade, onda je logicno da nece traziti vise taj profil igraca dok se ne otvori neka nova opcija.
Uprava kluba se ne moze previse ovdje kriviti. Svi izvori prenose da je Zubimendi dao rijec da zeli preci u lfc, klub je spremio pare za klauzulu, nakon toga sociedad pravi ogroman pritisak nakon cega mu klub daje rok gdje ipak covjek presudi da zeli ostati. Dobio je drasticno slabiji ugovor nego u lfc, ali kao sto forumas rece igraci iz te regije su specificni i rijetko ce ko od njih preci negdje drugo. Kad se sjetim samo Javi Martineza da su mu nakon transfera u Bayern zabranili ulaz u trening kamp i covjek je morao preskakati ogradu i biti uhapsen kada je dolazio po svoje stvari Tako da boga pitaj cime su ovog pritisnuli da na kraju covjek otkaze transfer. Williams je isto odbio Barcu iako je skoro pa bio done tako da nismo jedini koje je Baskijac zeznuo u finisu
I meni je apsolutno sranje najava posudbe za Bajčetića. Lika nosaju u pamuku već 2-3 Bajrama, i onda će pustiti da ga iskrpate dobro u championshipu ili u Leipzigu, i onda ga vrate u dijelovima. A polažu u njega nade u zadnjeg veznog, isto da je reinkarnirani Rodri.
Prodali Fabia, očigledno da ide i Morton, Clark, Sepp, pa će kupiti kakve portuglaske ojebine za 70 miliona.
U isto vrijeme kičma ekipe Becker-Virgil-Salah preko 30 godina.
Ma nije ovo do vlasnika. Ovo je do proracuna vodstva. Ovakav matematicki pristup trzistu pokazuje svoje mane u situacijama kad puno ekipa treba pojacanja, kad imas puno ekipa koje kupuju na prvu i kad nemas puno igraca koji ti iz "algoritma" izlaze kao ocigledna pojacanja.
Rezultat dosadasnji ovog prelaznog roka:
- Dogovorili maltene Gordona i propalo, nisu (jos uvijek) pokusali ponovo
- Od Yoroa digli ruke jer je izracunato da se te pare ne isplate za njegov trenutni profil
- Cekali Zubimendija 10 dana jer je on kao jedini igrac koji bi nam se uklopio. On nas odbio, pa sad necemo po novog jer 2. na listi ima neku malu manu, pa formula nije pokazala da bi ga trebali kupiti
- Nismo ni pokusali uzeti Calafiorija recimo, jer su mozda izracunali da mu je kosa preduga za 3 cm, pa ima opasnost da ga spic povuce za kosu na korneru i da primimo go, a ispitali smo preko agenta i nije voljan da se ošiša.
- Po Inacija isto jos nismo krenuli jer isto neka mala karakteristika ga ne cini idealnim fitom
Ti ovako mozes ako na trzistu ima 10-15 igraca, ali se trziste sve vise i vise sužava. Imas mozda 70-80 ekipa u Evropi u kojima igraju igraci koji su sad na nasem nivou ili se relativno brzo mogu uklopiti. Dakle, nemas ni na jednoj poziciji priliku da uzmes nekog ko je idealan fit. I dok ti razvijes algoritam, izbacis shortlist, pa onda kod prva 2-3 analiziras mane danima, razmisljas o duzini nogu u odnosu na tijelo, uleti neki Chelsea i pokupi ih sve. Ne kazem da Chelsea dobro radi, ali mora se malo i rizikovati.
Ako trazis zamjenu za vec odlicnog igraca, tipa hoces zamijeniti Alissona jer je rekao da bi mogao ici u Arabiju za godinu-dvije, jasno da ces traziti dlaku u jajetu i traziti idealan fit. Imas vremena, Kellehera na klupi i mijenjas najboljeg golmana svijeta. Al ako ti treba igrac umjesto Enda i Gravenbercha koji nije sestica i Bajcetica koji nije igrao godinu dana i jos je mlad, ili ako nemas nikako stopera ljevaka, onda nemas razloga traziti perfektan fit jer ce ti i igrac koji se 80-85% uklapa u fit donijeti ogroman napredak.
Iskreno se nadam da se popustiti malo sa racunicama i preuzeti kakav takav rizik jer ovo vodi u situaciju gdje nam se moze desiti pravo losa sezona ukoliko se povrijedi 4-5 bitnih igraca. Onda to za sobom vuce i odlazak Virgila i Salaha, sto i nije katastrofa, ali i Trenta, sto bi bilo fakat katastrofa.
Odlicno sroceno Ismare. Plus sto sad ti algoritmi i excel kupovine nisu nikakva inovacija kakva je bila prije 5-6 godina kada je Edwards pocinjao, vec to sad malte ne imao svaki drugi, treci jaci klub.
Slot ne igra sa šesticom nego s duplim pivotom. Za te dvije pozicije imamo McAlistera, Jonesa, Enda, Gravenbercha, Bajčetića, Nyonia i Mortona. Možebitno i Trenta. Mislim da smo ok zasad, kupovao bih samo ako je dostupan igrač za prvu postavu. A po Zubimendiju se vidi da to nije Fabinjoliki razarač nego metronom kao Alonso - koji su rijeđa sorta i malo ih je na razini za naš prvi tim.
Ne znam šta je s ovim drvljem i kamenjem na Hughesa i novi tim. Ljudi našli igrača, odradili sve i ovaj se usrao prilike i odlučio pasti koze do kraja karijere. Više govori o njemu nego o našem osoblju. To što se svi nahajpaju na twitteru i youtubeu pa im teško padne kad stvarnost nije Football Manager nije njihov problem. Mene bi brinulo da su locirali i gonjali lošeg igrača.
Meni jos nije jasna ni ova logika da sad nece ganjati nekog drugog igraca na toj poziciji.
Dakle, treba li nam sestica ili ne treba? Ako ne treba, zasto se gubilo vrijeme i energija na Zubimendija prije nego na stopera npr.? Ako treba, zasto se sad odustaje, je li Zubimendi jedini igrac u Evropi koji zadovoljava kriterije?
Ovo uopste nije za cudit se. Slot je prije par sedmica odma rekao da postoji samo mali broj igraca koji su slobodni na trzistu koji bi mogli unaprijediti ovu ekipu koja je vec tu i da se nece traziti neka polovna rjesenja. Zubimendi je ocigledno jedina sestica koju vide da moze unaprijediti ekipu a da je slobodna. Gravenberch i Endo su po meni dovoljni uz Bajcetica ali navodno Endo se ne uklapa u Slotovu filozofiju 6ce kao sto je bio kod Kloppa i zbog toga su zagrizli bili za Martina. Ako njih trojica budu bez povreda bit ce ok ako ih gledamo samo za poziciju zadnjeg veznog. Iskreno bolje je i ovako da ne letimo za bilo kime. Sjetite se kada su ljudi bacali kamenje po Kloppu jer nismo kupili stopera kad smo u prvoj rundi ispusili za Van Dijka. Nakon sto smo ga sacekali ispade uprava najpametnija, bolje sto smo ga sacekali i da nismo svasta kupovali Ako su samo njega vidjeli kao upgrade, onda je logicno da nece traziti vise taj profil igraca dok se ne otvori neka nova opcija.
Uprava kluba se ne moze previse ovdje kriviti. Svi izvori prenose da je Zubimendi dao rijec da zeli preci u lfc, klub je spremio pare za klauzulu, nakon toga sociedad pravi ogroman pritisak nakon cega mu klub daje rok gdje ipak covjek presudi da zeli ostati. Dobio je drasticno slabiji ugovor nego u lfc, ali kao sto forumas rece igraci iz te regije su specificni i rijetko ce ko od njih preci negdje drugo. Kad se sjetim samo Javi Martineza da su mu nakon transfera u Bayern zabranili ulaz u trening kamp i covjek je morao preskakati ogradu i biti uhapsen kada je dolazio po svoje stvari Tako da boga pitaj cime su ovog pritisnuli da na kraju covjek otkaze transfer. Williams je isto odbio Barcu iako je skoro pa bio done tako da nismo jedini koje je Baskijac zeznuo u finisu
Endo se ne uklapa u filozofiju, Bajceticu kazes da ces ga poslati na posudbu, a na trzistu ima samo jedna sestica koja moze unaprijediti stanje, svi drugi su polovna rjesenja. Je li realno da neko prihvata ovakvo rezonovanje?
Koliko igraca su dosli kao drugi, treci izbor ili kao neki low profile igraci pa se pokazali kao odlicna rjesenja? Od Salaha pa dalje..
Endo se ne uklapa u filozofiju, Bajceticu kazes da ces ga poslati na posudbu, a na trzistu ima samo jedna sestica koja moze unaprijediti stanje, svi drugi su polovna rjesenja. Je li realno da neko prihvata ovakvo rezonovanje?
Koliko igraca su dosli kao drugi, treci izbor ili kao neki low profile igraci pa se pokazali kao odlicna rjesenja? Od Salaha pa dalje..
A koliko je njih takvih doslo pa na kraju ispalo da smo bacili pare ? Ti se bas fokusiras na survivorship bias Treba sacekati pa da vidimo kako ce izgledati sve na pocetku sezone. Lagano je onda takve igrace dovesti na zimskom prelaznom roku. Izgledali su dosta dobro na pripremnim utakmicama i vjerujem da znaju sta rade ako se ne odluce nikoga dovoditi na tu poziciju do kraja roka.
Ma bas tesko da ces promijeniti kompletnu pozadinsku ekipu, strucni stab, trenera, izgubiti par igraca, ne dovesti nista i imati bolju sezonu od prethodne. Ako se to desi, onda cemo moci reci da su Klopp i ekipa potpuno podbacili prosle sezone.
Sad se pominje da ce Barca bidovati pare i De Jonga za Diaza. Mada mislim da je to vise spekulacija novinara poslije ovog fijaska sa Zubimendijem.
A koliko je njih takvih doslo pa na kraju ispalo da smo bacili pare ? Ti se bas fokusiras na survivorship bias Treba sacekati pa da vidimo kako ce izgledati sve na pocetku sezone. Lagano je onda takve igrace dovesti na zimskom prelaznom roku. Izgledali su dosta dobro na pripremnim utakmicama i vjerujem da znaju sta rade ako se ne odluce nikoga dovoditi na tu poziciju do kraja roka.
Ma nije to nikakav survivorship bias nego normalna poslovna logika gdje moras imati plan B, C, D... Za koje se to igrace moze reci da su bili svjetska klasa u momentu kad smo ih doveli? Virgil, Alisson, ko jos?
Te unicorne koje mi trazimo traze i drugi klubovi koji su finansijski mocniji od nas. Treba puno toga da se poklopi da nam se desi neki novi Virgil, a u medjuvremenu ce se izredati Jude, Tchouameni, Caicedo, Zubimendi i mnogi drugi.
Sto bi rekli braca Englezi, savrseno je neprijatelj dobrog. Ne mozemo naci savrsenog stopera, pa daj Kabaka i onog iz Prestona kad odnese vrag salu. Nema savrsenog veznog, pa daj Arthura zadnji dan prelaznog roka.
Da se razumijemo, i ja mislim da ovo ekipa moze u top 4 bez ikakvih ulaganja, ali mi bas ide na zivce ova politika igranja na sve ili nista gdje obicno bude nista.
Da, odlično rečeno.
Savršeno je neprijatelj dobrog.
Cimikas je recimo bio dobar kad je uzet. I odigrao je sovju ulogu dobrog igrača za rotacije.
Imao je loših tekmi, ali i jako dobrih.
I zato nije savršen, ali donio je što je trebalo kad je "savršena" opcija bila povrijeđena.
ismar2215 wrote: ↑13/08/2024 10:10
Ma bas tesko da ces promijeniti kompletnu pozadinsku ekipu, strucni stab, trenera, izgubiti par igraca, ne dovesti nista i imati bolju sezonu od prethodne. Ako se to desi, onda cemo moci reci da su Klopp i ekipa potpuno podbacili prosle sezone.
Sad se pominje da ce Barca bidovati pare i De Jonga za Diaza. Mada mislim da je to vise spekulacija novinara poslije ovog fijaska sa Zubimendijem.
Ne samo Liverpool, nego iznenadio bi se koliko je klubova svako malo redizajniralo grb, pa barem svako 10-15 godina.
Ne samo u Engleskoj, vec generalno.
Na kraju ce ovog prodati, lafo Gordona dovesti i opet nemas jebenu sirinu.
Jebem vam nebo retardirano.
Kurcu ovaj prlazni rok ne valja, kurcu. Kao i zadnjih 5 racnajuci i zimski! Prodadose kisu Boziju djece, sve nabise nogom, nikog ne dovedose idioti... Ma zapalit ih sve Allaha mi.
Ovaj lik je prilicno bio upravu u zadnje vrijeme. Prvi je javio da je propao Omorodion i Atletika u Chelsea. Ima ovdje nesto. A sudeci da je ovaj juznoamerikanac i da se dosta pricalo o Barci, ne bi me cudilo da je dogovorio. Jos poslije tekme sa Sevillom Virgil javno rece da se nada da ce doci pojacanja i da su nam potrebna, tako da mislim da je to dojam kompletne svlacionice. Ja sam uvijek optimista, al sad se bojim domino efekta ukoliko stvarno ne dovedemo nista. Ova vatra sa propadanjem Zubimendija se mora gasiti sa 2-3 pojacanja, inace ga pusimo.
E stvarno los posao ovog ljeta. Ganjas jednog igraca 10 dana, sve usmjeris tamo, a u avliji ti gori, Trenta pustis da ceka ugovor dok kao ne zavrsis prelazni rok.
Ako je ovo istina, predlazem im da aktiviraju klauzulu za Williamsa i daju mu jedno 15 dana roka da smisli bi li ili ne bi.