Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
jao_situacije

#33001 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by jao_situacije »

baš me čudi da su naši saveznici i partneri odabrali ove krimose da instaliraju opremu u cik :D

https://apnews.com/article/smartmatic-v ... bf4a11dc43
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#33002 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by JoseMujica »

Vijeće ministara BiH donijelo odluku o traženju međunarodne pomoći u gašenju požara
ima li većeg pokazatelja da su ovo obične dilajle :?:

do juče se kurčili da im ne treba ništa, vođeni spinovima SDA, a ne realnom procjenom situacije, a danas donose odluku o traženju pomoći :roll:

jadna nam majka kaki su nas kenjci zapali....bolje nam je da šutimo i ne tražimo ništa...dosta je što nas iko trpi :skoljka:

jel ovo moguće :shock:

SmokingMan

#33003 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by SmokingMan »

Gdje je sada armija Rame Isaka.
skupljac_zeljeza

#33004 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by skupljac_zeljeza »

A koliko može penzijom?
Prosječnom plaćom u BiH ne može se pokriti ni pola potrošačke korpe

Za sindikalnu korpu u julu bilo je potrebno izdvojiti 1.526 eura, dok prosječna plaća u Bosni i Hercegovini iznosi tek 709 eura.

https://balkans.aljazeera.net/news/econ ... acke-korpe
giannibelif

#33005 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by giannibelif »

Užasna federalna vlast. Užas..
Novak20

#33006 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Novak20 »

giannibelif wrote: 13/08/2024 00:34 Užasna federalna vlast. Užas..
Ne mogu se sjetiti koja federalna vlast nije bila užasna.

Ovo što danas gledamo je samo kontinuitet loših poteza u zadnjih 25 godina.
Labirint

#33007 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Labirint »

Ovakvi potezi su još veća šamarčina u odnosu na onaj zločinački period vladavine klana živkovića, očekuješ
neki pomak, neko razmišljanje koje nije pilićarsko sitno-šićarsko i šta dobivaš zauzvrat? Sadaka i dalje dok se
nabavljaju "for moušni" i slične igračke... :-)
Better Man

#33008 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Better Man »

Novak20 wrote: 13/08/2024 08:26
Ne mogu se sjetiti koja federalna vlast nije bila užasna.

Ovo što danas gledamo je samo kontinuitet loših poteza u zadnjih 25 godina.
Jedina Federalna Vlada koja je valjala je bila ona Alije Behmena. Ostale su sve bile katastrofalne,
doktor78

#33009 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by doktor78 »

Ovu vrstu bahatosti mogu samo da objasnim na način da smatraju da neće izgubiti vlast bez obzira na rezultate izbora 2026, tj. da se već planira igranka kao u Fadilovom vaktu (ne zaboravimo da je Novalićeva vlada bila izabrana za mandat 2014.-2018., a period 2018.-2022. su vršili u tehničkom mandatu).
ljubijankic

#33010 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by ljubijankic »

doktor78 wrote: 13/08/2024 09:16 Ovu vrstu bahatosti mogu samo da objasnim na način da smatraju da neće izgubiti vlast bez obzira na rezultate izbora 2026, tj. da se već planira igranka kao u Fadilovom vaktu (ne zaboravimo da je Novalićeva vlada bila izabrana za mandat 2014.-2018., a period 2018.-2022. su vršili u tehničkom mandatu).
Znaci mete SDA 2026 :bih:
skupljac_zeljeza

#33011 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by skupljac_zeljeza »

Ne mete više niko. Najgore što će se opet skupiti neka trojka i petorka zbog Touarega i iPhone uz potporu zakona na 24 sata ili zapadnih ambasada i kukat će nam kako su prethodnici loše radili i da nam zbog njih moraju poskupiti struju, vodu, hljeb.... i usput nas muljati kao što Dodik mulja u RS-u sa trenutnom besparicom zadužen do grla.
No Mind

#33012 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by No Mind »

Ok je da se trazi pomoć, kad se iscrpe nase mogućnosti i kad su OS BiH prva adresa. To je razumno. A gorit ce opet i u PC, nek pripreme papire za nabavku i povecanje kapaciteta OS BiH za ove slucajeve za iduci put...

A Touraeg je samo pljuskica, sasvim u skladu sa Nerminovim dosadašnjim postupcima i katastrofalnim vodjenjem politike. To je neko standardno postupanje BiH politicara, neko ko misli na dugorcni imidz, nece to uraditi.
To necemo ni osjetiti, ali kad nam zacera 20% poreza na dohodak e to cemo svi osjetiti, svaki mjesec. I to cu im zamijeriti, i mojoj politickoj opciji ako to dopusti premijeru iz partnerske stranke!

Da ne bude zablude i ja glasam za trojku... Na srecu ne za ovog idijota i stranku koju unistava. Jer nemaju oni uhljebsku i bazu po selima kao SDA pa da mogu sebi dozvoliti svasta, a ovo sto je pokusao sa drzavnim zemljistem i sto ce vjerujem napraviti sa porezom bi svakog sa dva grama mozga trebalo zauvijek negstivno opredijeliti prema toj stranci, jer to nikako ne moze biti socijaldemokratija. Ali ja vjerujem da on to i konta, pa daj sad Touarega dok mogu, poslje mene potop...
SmokingMan

#33013 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by SmokingMan »

skupljac_zeljeza wrote: 13/08/2024 00:30 A koliko može penzijom?
Prosječnom plaćom u BiH ne može se pokriti ni pola potrošačke korpe

Za sindikalnu korpu u julu bilo je potrebno izdvojiti 1.526 eura, dok prosječna plaća u Bosni i Hercegovini iznosi tek 709 eura.

https://balkans.aljazeera.net/news/econ ... acke-korpe
Vidim da sve više raje radi dodatni posao. Ovo za prosjek je kozmetika, pravi prosjek bez "nefunkcionalnog aparata" je jedva preko 440 Eura. U ozbiljnim govnima su oni koji nemaju svoju nekretninu, i žive kao postanari.
giannibelif

#33014 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by giannibelif »

Veze ovi nemaju sa socijaldemokratijom. I da nije bio već premijer pa vidio i osjetio šta mu se desilo i kako je stranka praktično nestala na 6-7 godina, pa hajde. Nema nikakvu moć rasuđivanja i logike za čovjeka starog +50 godina. Daj meni sve, daj mom malom- to je sva matematika. J....ovo. Sreća pa nisam gčasač SDP-a niti bi kad to bio dok ga ovakvi vode, a bolji ne može i biti neće nikad.
Adriatic

#33015 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Adriatic »

A tek milionče za TV UZP-ovaca?
Samo za to ovog Nikšića i ostatak trojke treba .....
Novak20

#33016 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Novak20 »

Adriatic wrote: 13/08/2024 09:45 A tek milionče za TV UZP-ovaca?
A što je milijun u odnosu na jednu od ovih bošnjačkih privredno-političkih i socijalnih rupa bez dna ?

U pola godine dvije tranše - 31 milijun socijalnih davanja samo za rudnike.

Nitko se ne pita zašto i otkud ovo ?
Odobreno 17 miliona KM za uvezivanje staža i doprinose 585 rudara koji su pod Koncernom EP BiH
Vlada bh. entiteta Federacija BiH je na prijedlog Ministarstva energije, rudarstva i industrije donijela odluku izdvajanju više od 14,2 miliona konvertibilnih maraka za uplatu zaostalih neuplaćenih obaveza za penzijsko i invalidsko osiguranje za uvezivanje radnog staža radnicima u rudnicima mrkog uglja u Koncernu JP Elektroprivreda BiH, javlja Anadolu.
BAK-eV

#33017 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by BAK-eV »

No Mind wrote: 13/08/2024 09:30 Ok je da se trazi pomoć, kad se iscrpe nase mogućnosti i kad su OS BiH prva adresa. To je razumno. A gorit ce opet i u PC, nek pripreme papire za nabavku i povecanje kapaciteta OS BiH za ove slucajeve za iduci put...

A Touraeg je samo pljuskica, sasvim u skladu sa Nerminovim dosadašnjim postupcima i katastrofalnim vodjenjem politike. To je neko standardno postupanje BiH politicara, neko ko misli na dugorcni imidz, nece to uraditi.
To necemo ni osjetiti, ali kad nam zacera 20% poreza na dohodak e to cemo svi osjetiti, svaki mjesec. I to cu im zamijeriti, i mojoj politickoj opciji ako to dopusti premijeru iz partnerske stranke!

Da ne bude zablude i ja glasam za trojku... Na srecu ne za ovog idijota i stranku koju unistava. Jer nemaju oni uhljebsku i bazu po selima kao SDA pa da mogu sebi dozvoliti svasta, a ovo sto je pokusao sa drzavnim zemljistem i sto ce vjerujem napraviti sa porezom bi svakog sa dva grama mozga trebalo zauvijek negstivno opredijeliti prema toj stranci, jer to nikako ne moze biti socijaldemokratija. Ali ja vjerujem da on to i konta, pa daj sad Touarega dok mogu, poslje mene potop...
Cuj nema SDP uhljebe a silne drzavne objekte sebi prepisao i ubiru kiriju sada i zaposljavaju svoje kadrove u njima. Vladaju sjevernom Bosnom vec decenijama.
I najveci seljaci su bas pristalice SDP-a. Onaj krkanski dio zadrigao pivom.

Ti samo potvrdjujes, da ni tebi drzava nije na prvom mjestu, vec samo zeleno-crveni sukob u glavi. Pa sta bude.
Last edited by BAK-eV on 13/08/2024 10:11, edited 1 time in total.
ReymondReddington

#33018 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by ReymondReddington »

skupljac_zeljeza wrote: 13/08/2024 09:24 Ne mete više niko. Najgore što će se opet skupiti neka trojka i petorka zbog Touarega i iPhone uz potporu zakona na 24 sata ili zapadnih ambasada i kukat će nam kako su prethodnici loše radili i da nam zbog njih moraju poskupiti struju, vodu, hljeb.... i usput nas muljati kao što Dodik mulja u RS-u sa trenutnom besparicom zadužen do grla.
Najvise ce profitirati Sbih. Nip ce izgubiti dosta glasova. Sdp isto i ti glasovi ce ici df-u. Sda ce imati otprilike kolko imaju zadnjih izbornih ciklusa.

Sto znaci da naredna vlada ce biti iz bazena hdz, sda, sbih,df. Posto hdz ne voli df onda ce df glumiti opoziciju ili biti rezervni igrac bosnjacke reprezentacije.

Dio sdp bi mogao inpreci u df ili sbih.
Ns je minorna i nebitna.

Moja prognoza.

Trojka je previse fula imala. I na kantonalnom nivou samo ih steta vadi.
Hakiz

#33019 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hakiz »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajev ... /240813012

Da vidimo kako će trojka ovo riješiti sa kooperativnim partnerom.
dr_Evil

#33020 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

Nastala TV UZP i osnovana za vrijeme SDA. SDA digla ruke za osnivanje i financiranje u mjesanim kantonima. NOvalic dao 15miliona za izgradnju i legalizaciju HNK u Mostaru.

Dobro je tigre, ohladite.

Treba Niksica i ostatak trojke za mnogo toga, ali sto se tice izdaje domovine nikad nece biti ni do koljena zelenim termitima.
BAK-eV

#33021 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by BAK-eV »

dr_Evil wrote: 13/08/2024 10:11
Nastala TV UZP i osnovana za vrijeme SDA. SDA digla ruke za osnivanje i financiranje u mjesanim kantonima. NOvalic dao 15miliona za izgradnju i legalizaciju HNK u Mostaru.

Dobro je tigre, ohladite.

Treba Niksica i ostatak trojke za mnogo toga, ali sto se tice izdaje domovine nikad nece biti ni do koljena zelenim termitima.
Po kojoj logici bi trebali ohladiti.
Izdaju jedne stranke-SDA pravdas izdajama druge stranke-SDNiP-a.
No Mind

#33022 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by No Mind »

BAK-eV wrote: 13/08/2024 10:01
No Mind wrote: 13/08/2024 09:30 Ok je da se trazi pomoć, kad se iscrpe nase mogućnosti i kad su OS BiH prva adresa. To je razumno. A gorit ce opet i u PC, nek pripreme papire za nabavku i povecanje kapaciteta OS BiH za ove slucajeve za iduci put...

Cuj nema SDP uhljebe a silne drzavne objekte sebi prepisao i ubiru kiriju sada i zaposljavaju svoje kadrove u njima. Vladaju sjeverno Bosnim vec decenijama.

Ti samo potvrdjujes, da ni tebi drzava nije na prvom mjestu, vec samo zeleno-crveni sukob u glavi. Pa sta bude.
Pa realno SDP baza uhljeba i SDA se tesko mogu proediti, zeleni 30 godina rade na tome. To sa pivom nebi komentarisao...

Nope, sa SDP ja nemam nista, ali ako me moja opcija zezne i dopusti im da dalje osiromasuju narod, trazit cu nesto cetvrto pa makar ne prosli izborni prag.
Meni je samo bitno da procitaju i da vide kako neki njihovi glasaci, nadam se sto vise njih, razmisljaju o takvim potencijalnim potezima.

A SDAu dokazano drzava nije prvom mjestu, nije ni na stotom...
Adriatic

#33023 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Adriatic »

Novak20 wrote: 13/08/2024 09:56
A što je milijun u odnosu na jednu od ovih bošnjačkih privredno-političkih i socijalnih rupa bez dna ?

Odobreno 17 miliona KM za uvezivanje staža i doprinose 585 rudara koji su pod Koncernom EP BiH
Vlada bh. entiteta Federacija BiH je na prijedlog Ministarstva energije, rudarstva i industrije donijela odluku izdvajanju više od 14,2 miliona konvertibilnih maraka za uplatu zaostalih neuplaćenih obaveza za penzijsko i invalidsko osiguranje za uvezivanje radnog staža radnicima u rudnicima mrkog uglja u Koncernu JP Elektroprivreda BiH, javlja Anadolu.
I ti porediš privatnu TV Dragana Čovića i ostalih neprijatelja ove zemlje, sa rudarima? :-)
BAK-eV

#33024 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by BAK-eV »

No Mind wrote: 13/08/2024 10:15
BAK-eV wrote: 13/08/2024 10:01

Cuj nema SDP uhljebe a silne drzavne objekte sebi prepisao i ubiru kiriju sada i zaposljavaju svoje kadrove u njima. Vladaju sjeverno Bosnim vec decenijama.

Pa realno SDP baza uhljeba i SDA se tesko mogu proediti, zeleni 30 godina rade na tome. To sa pivom nebi komentarisao...

Nope, sa SDP ja nemam nista, ali ako me moja opcija zezne i dopusti im da dalje osiromasuju narod, trazit cu nesto cetvrto pa makar ne prosli izborni prag.
Meni je samo bitno da procitaju i da vide kako neki njihovi glasaci, nadam se sto vise njih, razmisljaju o takvim potencijalnim potezima.

A SDAu dokazano drzava nije prvom mjestu, nije ni na stotom...
A kojoj stranci jeste?
BAK-eV

#33025 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by BAK-eV »

Adriatic wrote: 13/08/2024 10:20
Novak20 wrote: 13/08/2024 09:56

I ti porediš privatnu TV Dragana Čovića i ostalih neprijatelja ove zemlje, sa rudarima? :-)
A da samo vidis koliko su za bolesnu djecu izdvojili para, pored pomozi.ba :evil:
Locked