IRAN
- BarbaDue
#37001 Re: IRAN
Ne treba biti zloban, a ovdje ih ima.
To što te unište višegodišnje i visedecenijske sankcije ne znači da nemaš ponos. Vjerovatno će procijeniti smiju li i na koji način odgovoriti ali odgovoriće!
To što te unište višegodišnje i visedecenijske sankcije ne znači da nemaš ponos. Vjerovatno će procijeniti smiju li i na koji način odgovoriti ali odgovoriće!
- jeza u ledja
- alijagoro
#37003 Re: IRAN
Ja sam taman na odmoru,sad ili nikad
-
HelaS
#37004 Re: IRAN
Pod sankcijama su SAD i nekih država Evrope, nisu cijelog Svijeta, nisu pod sankcijama većine na Zemlji. Međutim, napisati da je neka država pod sankcijama zbog ponosa, i za ovaj "raspojasani" forum, previše je neozbiljno
- jeza u ledja
#37005 Re: IRAN
Neozbiljno je pricati o ponosu na temi spoljne politike. Zato sam i stavio pod navodnike.HelaS wrote: ↑12/08/2024 20:20Pod sankcijama su SAD i nekih država Evrope, nisu cijelog Svijeta, nisu pod sankcijama većine na Zemlji. Međutim, napisati da je neka država pod sankcijama zbog ponosa, i za ovaj "raspojasani" forum, previše je neozbiljno![]()
Drago mi je da si objasnio kako su pod sankcijama SAD i nekih drzava Evrope. Da nisi, nikad ne bi znali.
-
Lopez1981
#37006 Re: IRAN
Digao se cijeli zapad i vazalske Arapske drzave da odbrane Izrael od Iranskog napada. Najsavremenija tehnika koju imaju Amerikanci i Nato ce biti u sluzbi Izraela, ali kazu Iranci da stancaju rakete ko cigare, pa bi mogli biti svasta 
Last edited by Lopez1981 on 12/08/2024 20:28, edited 1 time in total.
- JohnnyS
#37007 Re: IRAN
Svijet je kao igralište, svi smo bili djeca, ako ne poštuješ pravila igre neke ekipe, nećeš se moći igrati s njima. Iran ne želi igrati po pravilima zapada, ne može se onda igrati. Ima i druge djece na igralištu, nek se igra s njima, a ne da kuka kako se zločesti zapad ne želi igrati
-
preludezalude
#37008 Re: IRAN
Tih 24 sata se vec spominju nekoliko dana. Poserem se na njihove obavjestajne izvore. Dizu tenzije vec ovakvim obavjestavanjem javnosti. Izrael je*e vlastiti narod ovakvim informacijama dok se Iran smije na njihove panicne izjave.
Svijet se digao na noge da odbrani Izrael a napada nigdje. Iranu je ovo dovoljna satisfakcija da vide koliko ga se boje.
Svijet se digao na noge da odbrani Izrael a napada nigdje. Iranu je ovo dovoljna satisfakcija da vide koliko ga se boje.
Last edited by preludezalude on 12/08/2024 20:34, edited 1 time in total.
-
HelaS
#37009 Re: IRAN
Ne, nego ne bi znali da su sankcije djelomične, interes jednog manjeg dijela Svijeta, da većina država ne održava sankcije.jeza u ledja wrote: ↑12/08/2024 20:26Neozbiljno je pricati o ponosu na temi spoljne politike. Zato sam i stavio pod navodnike.
Drago mi je da si objasnio kako su pod sankcijama SAD i nekih drzava Evrope. Da nisi, nikad ne bi znali.
Ako se ja i ti posvađamo zbog različitih interesa, odakle meni pravo da svoju volju namećem i drugim ljudima, samo zato što sam jak i znažan. Odakle mi pravo da u svoje interese unosim i druge... Mogu, jer sam siledžija
-
ragib
#37010 Re: IRAN
Uglavnom "uspravno" stoje
https://x.com/iraninarabic_ir/status/18 ... PBRrQ&s=19
https://x.com/iraninarabic_ir/status/18 ... PBRrQ&s=19
-
sumirprimus
#37011 Re: IRAN
Nista novo, jos samo da se pocne otvoreno navijat za teroristicke akcije
- Optimus09
#37012 Re: IRAN
Ti navijas vec odavno 
-
sumirprimus
#37013 Re: IRAN
Pa evo iran ponovo isporucuje balisticke rakete rusima, mahmud abas je u moskvi.
Americki senatori u Kijvu , ukr vojska u rusiji .
Matematika ovde ne laze
Lagano se formiraju dvije strane, svicarsku i da hocete necemo moci glumiti
Americki senatori u Kijvu , ukr vojska u rusiji .
Matematika ovde ne laze
Lagano se formiraju dvije strane, svicarsku i da hocete necemo moci glumiti
- jeza u ledja
#37014 Re: IRAN
Hoces reci Iran i oni koji zele trgovati sa Iranom mogu odredjivati svoja pravila i istovremeno trgovati sa Amerikom/Evropom ne postujuci njihova pravila?HelaS wrote: ↑12/08/2024 20:32Ne, nego ne bi znali da su sankcije djelomične, interes jednog manjeg dijela Svijeta, da većina država ne održava sankcije.jeza u ledja wrote: ↑12/08/2024 20:26Neozbiljno je pricati o ponosu na temi spoljne politike. Zato sam i stavio pod navodnike.
Ako se ja i ti posvađamo zbog različitih interesa, odakle meni pravo da svoju volju namećem i drugim ljudima, samo zato što sam jak i znažan. Odakle mi pravo da u svoje interese unosim i druge... Mogu, jer sam siledžija![]()
Sta se tu namece? Ti hoces da trgujes sa mnom,koristeci tehnologiju, transportni, telekomunikacijski, platni sistem, kojeg sam ja napravio, ali hoces da to radis tako sto me prozivas svjetskim sotonom. Iran moze birati s kim ce trgovati, ali najveca svjetska ekonomija Amerika, ne moze? Nepravda.
Najveca ubleha i laz kojom se koristi iranski rezim. Iran ima i oduvijek je imao izbor. Njihov izbor je izolacija.
-
sumirprimus
#37015 Re: IRAN
Izolacija je posljedica pogresne politike
- alijagoro
- jeza u ledja
#37017 Re: IRAN
Upravo tako.JohnnyS wrote: ↑12/08/2024 20:27 Svijet je kao igralište, svi smo bili djeca, ako ne poštuješ pravila igre neke ekipe, nećeš se moći igrati s njima. Iran ne želi igrati po pravilima zapada, ne može se onda igrati. Ima i druge djece na igralištu, nek se igra s njima, a ne da kuka kako se zločesti zapad ne želi igrati
Svijet je pun primjera posljedica djelovanja zlocestog Zapada. Desetine drzava su prosle mnogo gore zbog uplitanja Amerike ili Evrope, direktno ili indirektno. No skoro svi drugi su izabrali pragmatizam. Iran, Sjeverna Koreja i slicni su izabrali "ponos".
I nije tu u pitanju narod, vec rezim, koji se tom izolacijom odrzava na zivotu.
-
sumirprimus
-
asker
#37019 Re: IRAN
Notorna laz!jeza u ledja wrote: ↑12/08/2024 21:27
Hoces reci Iran i oni koji zele trgovati sa Iranom mogu odredjivati svoja pravila i istovremeno trgovati sa Amerikom/Evropom ne postujuci njihova pravila?
Sta se tu namece? Ti hoces da trgujes sa mnom,koristeci tehnologiju, transportni, telekomunikacijski, platni sistem, kojeg sam ja napravio, ali hoces da to radis tako sto me prozivas svjetskim sotonom. Iran moze birati s kim ce trgovati, ali najveca svjetska ekonomija Amerika, ne moze? Nepravda.![]()
Najveca ubleha i laz kojom se koristi iranski rezim. Iran ima i oduvijek je imao izbor. Njihov izbor je izolacija.
John Kerry sa timom, Mogherini sa timom, US i EU, 2 godine pregovora, historijski sporazum, planeta odahnula, suspenzija razvijanja nuklearnog programa, odmrzavanje 90 iranskih milijardi, gigantski ugovori sa Boeingom i Airbusom, svi svjetski igraci pohrlili u Teheran, Merkel licno vise puta, rodila se nada u bolji i pravedniji svijet.
I onda genocidno govno Bibi u UNu sa onom nacrtanom bombom iz ptice trkacice i govorom u kongresu uz javno protivljenje Obame i demokrata, u toku izborne kampanje. Pobjeda Trumpa, debeli marker i prvi executive order pred kamerama ponistavanje tog sporazuma. Zet i ambasada u Jerusalemu, niz provokacija.
Jos neke pola godine EU je trcala u Iran i ovi su bili strpljivi jos godinu, ali onda sve propalo,
I ovo je bilo za vrijeme naseg boravka na forumu, prije 8, 9 ili 1o godina. Potpuna istina i dostupna na par klikova.
Jebes suplju!
- alijagoro
#37020 Re: IRAN
asker wrote: ↑12/08/2024 21:42Notorna laz!jeza u ledja wrote: ↑12/08/2024 21:27
Hoces reci Iran i oni koji zele trgovati sa Iranom mogu odredjivati svoja pravila i istovremeno trgovati sa Amerikom/Evropom ne postujuci njihova pravila?
Sta se tu namece? Ti hoces da trgujes sa mnom,koristeci tehnologiju, transportni, telekomunikacijski, platni sistem, kojeg sam ja napravio, ali hoces da to radis tako sto me prozivas svjetskim sotonom. Iran moze birati s kim ce trgovati, ali najveca svjetska ekonomija Amerika, ne moze? Nepravda.![]()
John Kerry sa timom, Mogherini sa timom, US i EU, 2 godine pregovora, historijski sporazum, planeta odahnula, suspenzija razvijanja nuklearnog programa, odmrzavanje 90 iranskih milijardi, gigantski ugovori sa Boeingom i Airbusom, svi svjetski igraci pohrlili u Teheran, Merkel licno vise puta, rodila se nada u bolji i pravedniji svijet.
I onda genocidno govno Bibi u UNu sa onom nacrtanom bombom iz ptice trkacice i govorom u kongresu uz javno protivljenje Obame i demokrata, u toku izborne kampanje. Pobjeda Trumpa, debeli marker i prvi executive order pred kamerama ponistavanje tog sporazuma. Zet i ambasada u Jerusalemu, niz provokacija.
Jos neke pola godine EU je trcala u Iran i ovi su bili strpljivi jos godinu, ali onda sve propalo,
I ovo je bilo za vrijeme naseg boravka na forumu, prije 8, 9 ili 1o godina. Potpuna istina i dostupna na par klikova.
Jebes suplju!
-
Lopez1981
#37021 Re: IRAN
Ubistvo covjeka sa kojim pregovaras o prekidu vatre, razmjeni zarobljenika u drugoj drzavi je klasican cin terorizma. Sad svaku noc gledaj punih gaca u nebo da ti nesto ne padne po glavi
- jeza u ledja
#37022 Re: IRAN
Sta je notorna laz?asker wrote: ↑12/08/2024 21:42Notorna laz!jeza u ledja wrote: ↑12/08/2024 21:27
Jebes suplju!
Govorim o 40 godina historije sankcija. Mnoge americke sankcije su i dalje ostale na papiru i nakon tog dogovora. Da se podsjetimo, cijeli dogovor je napravljen samo da bi ovi zaustavili proizvodnju nuklearnog naoruzanja, ne pruzanjem ruke i prekidanjem neprijateljskih odnosa.
Mani se ti suplje!
- jeza u ledja
#37023 Re: IRAN
A sto se tice Trumpa, u potpunosti se slazem da je njegovo predsjednikovanje u vezi Irana i odluka o istupanju iz tog dogovora bila katastrofalna. To kad je jednom ukinuto vise se nije moglo vratiti.
No jos jednom ponavljam - to je dogovor o privremenom obustavljanju razvijanja nuklearki jedne zemlje koja prijeti drugoj zemlji u regionu njenim fizickim nestankom. Ne mir mir niko nije kriv, hajmo sad trgovati, necemo se vise svadjati.
No jos jednom ponavljam - to je dogovor o privremenom obustavljanju razvijanja nuklearki jedne zemlje koja prijeti drugoj zemlji u regionu njenim fizickim nestankom. Ne mir mir niko nije kriv, hajmo sad trgovati, necemo se vise svadjati.
-
asker
#37024 Re: IRAN
jeza u ledja wrote: ↑12/08/2024 22:19
Sta je notorna laz?
Govorim o 40 godina historije sankcija. Mnoge americke sankcije su i dalje ostale na papiru i nakon tog dogovora. Da se podsjetimo, cijeli dogovor je napravljen samo da bi ovi zaustavili proizvodnju nuklearnog naoruzanja, ne pruzanjem ruke i prekidanjem neprijateljskih odnosa.
Mani se ti suplje!
Opet laz!
Program dogovora je bio jasan, korak po korak, sankcija po sankcija. A najvece dostignuce je bila momentalna suspenzija, zamrzavanje daljeg obogacivanja uranijuma (imaju tacni procenti, Obama pred kamerama do detalja objasnjavao), medjunarodne inspekcije, momentalno odmrzavanje Iranskih finansijskih sredstava po svijetu, narudzba kompletne civilne flote aviona sa zapada (uglavnom americkih), isporuka nafte gdje u tom trenutku nije isla, razmjena tehnologija itd itd.
Utrkivanje svjetskih kompanija na Iransko trziste, tekstovi kako je Iran veliko trziste, strucna radna snaga, zemlja potencijala, trljali ruke ama bas svi.
Ili procitaj ovo sta si ti napisao gore, pa analiziraj, pa zakljuci daje li se uopce sansa drugoj strani.
Ali nisi bitan ti, u prvom postu sam napisao fakte, tako blizu je bilo, ustvari i vize od blizu, pocelo se implementirat na zadovoljstvo apsolutno svih.
I onda debeli marker, marke Sharpie, doslovno.
-
asker
#37025 Re: IRAN
Upravo ovako je bilo, uzimajuci u obzir da se nece desiti preko noci, ali u par godina da.jeza u ledja wrote: ↑12/08/2024 22:25 Ne mir mir niko nije kriv, hajmo sad trgovati, necemo se vise svadjati.