BadBoy wrote: ↑08/08/2024 09:44
Cernes wrote: ↑07/08/2024 20:13
made_in_sarajevo wrote: ↑07/08/2024 20:10
Bar KS nije bas da su im danas male plate i egzistencija ugrozena. Sta bi tek trebali granicni policajci, sipa, vojska i direkcija da je do malih plata.
Niko vise kesa za manje rada ne uzima od policije. Mozda prosvjetni radnici jedino.
Moram ti ovako reći: ne zajebaji. Ako misliš da se u prosvjeti tako ubija keš i da se ništa ne radi - bujrum, prekvalifikuj se. Učitelja i nastavnika baš fali. Budi pametan i ubij keš kad mi ostali ne znamo.
Ja sam konkretno ponudio mjesto profesora, doduše ne puna norma, i niko se nije javio. Ne znam kako su te časove pokrili, ali znam da se nijedan forumaš nije prihvatio lake zarade za ništa posla. Interesantno.
Šupljiraju, po običaju. U međuvremenu, početna plata profesora (sa 300 ECTS bodova ili najmanje VII stepenom stručne spreme po starom, predbolonjskom, sistemu) je u Ze-do kantonu šezdesetak KM manja od federalnog prosjeka. Dakle, koji je motiv nekog ko je tek završio srednju školu da upiše nastavnički fakultet, studira pet godina da bi po završetku imao ispodprosječnu platu?
Kako god, biće mjesta u prosvjeti pa bujrum.