Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Njemačka ignoriše agresivnost Srbije prema susjedima uprkos brojnim upozorenjima, piše njemački Frankufter Rundschau (FR).
"Ali zanemaruje se činjenica da Beograd stalno širi bliske odnose sa Moskvom i Pekingom , kao i agresivnost Srbije prema nekim susjedima. Napad srpskih huligana na NATO snage na Kosovu u maju prošle godine i napad srpskih paravojnih formacija u septembru zamalo su pokrenuli međunarodni oružani sukob, koji je samo ogroman pritisak Washingtona na Beograd spriječio u posljednjem trenutku", piše Frankufter Rundschau.
"U ovoj nesigurnoj sigurnosnoj situaciji, ponuditi srpski autokratski sporazum od milijardu dolara je politika smirivanja par excellence. Dodik je to dokazao u intervjuu nekoliko dana kasnije kada je objasnio kako su vlade i parlamenti u Srbiji i RS-u radili na realizaciji svog istorijskog projekta: deklaracija 'Svesrpske skupštine' poslužila je kao temelj. I ovo nema samo 'deklarativni karakter'. Prema Dodikovim riječima, ministarstva iz obje vlade su 'odgovorne za određene poslove'", navodi FR.
Možda su shvatili da bi Njemci mogli imati koristi od Srbije, i zašto da rizikuju taj odnos zbog toga što su u lošim odnosima sa nekakvom nebitnom Bosnom i Hercegovinom?
Problem je što su naši političari zabavljeni lokalnim izborima dok se iza leđa nam svašta valja.
Pred prošli rat putovao iz Mađarske i prošao kroz Vojvodinu septembra 1991. i po seoskim fudbalskim terenima uparkirani tenkovi i topovi. Rezervisti JNA sa bradama razdreljenih košulja sjede i zalijevaju se pivama. Nekoliko pijanih mi udaralo rukama po autu jer je imao njemačke tablice. Pričam u Bosni šta sam sve vidio i napali me. Ovo je sada nešto drugačije, ali ništa manje opasnije.
skupljac_zeljeza wrote: ↑11/08/2024 20:53
Problem je što su naši političari zabavljeni lokalnim izborima dok se iza leđa nam svašta valja.
Pred prošli rat putovao iz Mađarske i prošao kroz Vojvodinu septembra 1991. i po seoskim fudbalskim terenima uparkirani tenkovi i topovi. Rezervisti JNA sa bradama razdreljenih košulja sjede i zalijevaju se pivama. Nekoliko pijanih mi udaralo rukama po autu jer je imao njemačke tablice. Pričam u Bosni šta sam sve vidio i napali me. Ovo je sada nešto drugačije, ali ništa manje opasnije.
Ja ne vidim da se ista logisticki takvo sada sprema.
A, sjecam se situacije netom poslije napada Rusije na Ukrainu. I oni anamo se su malo resetovali kad su vidjeli da se ni ovi ovamo ne sale, i da se svakakvog podzemnog povrca otkopalo, a i tokom godina se svakakvih vocki zasadilo.
Prpa.ba wrote: ↑12/08/2024 10:14
Kolazni program na forumu, samo vesele i zivotne teme.
Politicki zivot je pospremljen, sposobni kadrovi HDZ-a nas vode u bolju buducnost.
Naravno prpa dragi necemo valjda o politickom opstansku bosnjaka, i eno hin niz vraca silaze po milioniti put samo lagane teme dok traju zasluzeni budzetski odmori , malo piva, bazeni, more i laganini
a sto se tice kadrova bolje i HDZ kadar nego kleptomani ala Ibro
dixi5 wrote: ↑12/08/2024 10:20
Trojka je smece. Ipak to ne znaci da ce se sda smece vratiti.
Zasto bi se pobogu SDA vracao kad imamo HDZ. Suluda ideja. Mislim o vracanju
Nemam pojma za HDZ. Na Hrvatima je da odluce da li ce ih neko vuci za nos. Ja sam rekao za trojkase i sda, jer ovi zadnji se ne vracaju na vlast pa makar ovi prvi doveli do raspada drzave. Niko nije lud pruziti ruku onome ko te trijes godina vodio u beznadje.
Ko da nam je jos jucer Nerko pricao koliko se kanadera moze za audije kupit
"Premijer Federacije FBiH Nermin Nikšić na svom Facebook profilu je objavio da nakon nekoliko jako turbulentnih dana na političkoj sceni, iz Vlade Federacije stiže i pokoja lijepa vijest. ''Usvojen rebalans proračuna, set energetskih zakona, produžen moratorij za otplatu duga sportskih kolektiva... Ipak na jednu sam odluku posebno ponosan'', napisao je Nikšić na svom Facebook profilu istučući kako su se odrekli novca planiranog za službene automobile."
joj joj
Zasto bi se pobogu SDA vracao kad imamo HDZ. Suluda ideja. Mislim o vracanju
Bravo susjed! Konacno malo priznanja da je SDA=HDZ.
Borg je svuda oko nas. Tj. HDZ,.
Sto prije priznamo manje ce nas boliti.
To svakako, kao sto rekoh kolegi Piaty na temi o Blazu, mnogim Bosnjacima ne smeta da BiH postane dio Hrvatske, sve dok se ne dira u vjerski identitet istih. Nema partije u kojoj nema takvih.
Bravo susjed! Konacno malo priznanja da je SDA=HDZ.
Borg je svuda oko nas. Tj. HDZ,.
Sto prije priznamo manje ce nas boliti.
To svakako, kao sto rekoh kolegi Piaty na temi o Blazu, mnogim Bosnjacima ne smeta da BiH postane dio Hrvatske, sve dok se ne dira u vjerski identitet istih. Nema partije u kojoj nema takvih.
Hoces reci, mnogi. Hrvatima islamske vjerosipovjesti ne smeta.
Bosnjacim vjerujem da smeta.