FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Tvrtko II Kotromanić

#89376 Re: FK Željezničar

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Didier wrote: 08/08/2024 22:54 Mene više ne interesuje ni stabilizacija, ni ko igra, niti bilo kakva izlika.

Dok se ne bore za titule, ja ću im sa zapada jebat sve po spisku, pa neka se bore za opstanak s Posušjem i Goškom, a ne sa Željom.

Samo titule i trofeji, ostalo me ne zanima.

Evo deset godina sam strpljiv. Dosta više.
pa valjda bi ti trebalo biti bitno da klub prezivi i da ima neku buducnost

na kraju krajeva kakav si ti navijac koji pljuje po klubu, igracima, trenerima kada nema trofeja?

mene npr zanima da klub postoji i za 10, 20, 50 godina
a ne da ga ugasimo zbog rasipanja para da bi uganjali jednu titulu
Didier

#89377 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 09/08/2024 08:15
Didier wrote: 08/08/2024 22:54 Mene više ne interesuje ni stabilizacija, ni ko igra, niti bilo kakva izlika.

Dok se ne bore za titule, ja ću im sa zapada jebat sve po spisku, pa neka se bore za opstanak s Posušjem i Goškom, a ne sa Željom.

na kraju krajeva kakav si ti navijac koji pljuje po klubu, igracima, trenerima kada nema trofeja?

Buraz, znam ja malo više nego prosječan navijač šta se dešava u klubu i zašto. U zadnjih 20 godina su Želju najviše sahranjivali ljudi s viškom ega. I danas, zbog ega, mnogi me žele ovoga ili onoga, odnosno ne žele mnoge stvari koje bi donijele napredak.

Neće Željo propasti ako otjeramo ublehu Denisa, jer će doći npr. naš Omer koji će nas izvaditi iz govana. Isto tako, priča o stabilizaciji me ne zanima jer znam da može mnogo bolje, a ne da Sloga Doboj bude bolja od nas u svemu.

Da igramo jugoslovensku ligu, složio bih se s ovom pričom, i povremena borba za opstanak bi mi bila normalna. Ovako, u društvu klubova koji su kudikamo manji brendovi od Želje, ne prihvatam tu priču.
Tvrtko II Kotromanić

#89378 Re: FK Željezničar

Didier wrote: 09/08/2024 08:42

Buraz, znam ja malo više nego prosječan navijač šta se dešava u klubu i zašto. U zadnjih 20 godina su Želju najviše sahranjivali ljudi s viškom ega. I danas, zbog ega, mnogi me žele ovoga ili onoga, odnosno ne žele mnoge stvari koje bi donijele napredak.

Neće Željo propasti ako otjeramo ublehu Denisa, jer će doći npr. naš Omer koji će nas izvaditi iz govana. Isto tako, priča o stabilizaciji me ne zanima jer znam da može mnogo bolje, a ne da Sloga Doboj bude bolja od nas u svemu.

Da igramo jugoslovensku ligu, složio bih se s ovom pričom, i povremena borba za opstanak bi mi bila normalna. Ovako, u društvu klubova koji su kudikamo manji brendovi od Želje, ne prihvatam tu priču.
pošteno, imaš pravo naravno na svoje mišljenje i svoj stav

ja drugačije mislim i drugog sam stava, uz sve informacije koje imam i stvari koje znam, a opet moguće je da ti znaš više ili čak manje od mene, ali neibtno

sabura nama još treba svakako, stabilizacija kluba još nije gotova priča
kory_galaktikos

#89379 Re: FK Željezničar

Post by kory_galaktikos »

ultima_palabra wrote: 08/08/2024 14:08
kory_galaktikos wrote: 08/08/2024 11:54
sime_cipol wrote: 08/08/2024 10:54 Prvo kolo i odmah pljuvacina. :-)
Kao sto rekoh, neki sud se moze dati nakon 10ak kola.
Apsolutno si u pravu, ja se slazem ali raji je poprilicno dopizdilo saburat i nije da niau bas skroz u pravu.
To je tacno, mada mislim da trenera treba izuzeti iz toga, tek je stigao i mislim da je zavaljen sto se tice pojacanja i kvaliteta ekipe.
Zavaljen jasta. Pa na svakoj izjavi govori o 2-3 igraca. Evo sad ce dobit pa da ga vidimo.
insaneinthebrain

#89380 Re: FK Željezničar

Post by insaneinthebrain »

Imaju li pravo nastupa ovi novi sto su stigli
Didier

#89381 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 09/08/2024 09:49
Didier wrote: 09/08/2024 08:42

pošteno, imaš pravo naravno na svoje mišljenje i svoj stav

ja drugačije mislim i drugog sam stava, uz sve informacije koje imam i stvari koje znam, a opet moguće je da ti znaš više ili čak manje od mene, ali neibtno

sabura nama još treba svakako, stabilizacija kluba još nije gotova priča
Isti nam je interes.

Ja sam samo mišljenja da nam treneri sa strane nikad ništa dobro neće donijeti jer su to uvijek slični likovi. Nikad nijedan nije ništa osvojio, sve trofeje su uzeli naši ljudi, od 1972., pa do kupa koji je osvojio Ado Adžem.

I u omladinskim kategorijama je isto tako, zadnji dobar rezultat je napravio Omer.

I volio bih pojesti govno, i da Denis osvoji nešto, ali strpljenja fakat više nemam nakon deset godina od zadnje titule.

Kažem ti opet, da igramo jugoslovensku ligu, sve bih prihvatio, ali ovako, mi smo Klub s najviše navijača, najviše potencijala i najvećom imovinom, i opet se borimo za opstanak. To nije normalno.
UnKnownBA

#89382 Re: FK Željezničar

Post by UnKnownBA »

Realno, fali nam sistem u sportskom segmentu vezano za igrački kadar, džaba nam sve osim ove finansijske stabilizacije i stadiona, jedino to nekako uspjevaju.

Ovo gomilanje amatra svake sezone ne bi posložio ni Ferguson a kamoli nekakav Ćorić, koji realno nikakve rezultate iza sebe nema osim tog namještenog ulaska u PL a svi znaju da se već sada zna ko ulazi ove godine pa tako je i tada bilo. Imamo takav primjer u komšiluku, vezano za gomilanje amatera, koji godinama tako rade ali džaba kada smo slijepi kod očiju, ništa naučili nismo. Šampioni su pred početak sezone a za par mjeseci uprava napolje i tako svake sezone a Zrinjski koji jedino sistemski radi sa Bilbijom, Jakovljevićem i sličnim dugogodišnjim igračima koji im kostur čine, sa još ponekim kvalitetnim dodatkom svake sezone jaše li jaše.

Glupost smo u startu ove sezone napravili sa trenerom koji je jedini od njih toliko uspio Želju rezultatski da stabilizuje sa istim timom kao i prethodnici. Nisam ni ja baš uvjeren u njegovu stručnost zbog loših iskustava sa njim ali eto čovjek je bar dokazao da je bolji od ovih trenerskih ubleha koje zadnjih godina cirkulišu u klubu. Umjesto da ga zadržimo, kada već boljeg ne možemo dovesti, sa par ovih boljih igrača te probamo dovesti još par provjerenih igrača koje je neko pratio, mi kontra. Rastjeramo sve :D pa Jovo na novo. Samo primjer navodim! Ćorić bi trebao biti čarobnjak da ovo sve uklopi bez jedno bar par prelaznih rokova tako da ne možemo ništa ni očekivati.

Shvatam i da Željo nije finansijski jak i da teško može zadržati igrače da bi gradio tim ali bar mora da se riješi načina dovođenja igrača. Ne možemo dovoditi igrače na ćoravo, po preporukama raznoraznih menadžerčića gdje se kose interesne sfere, odnosno njima je posao da ti uvale ublehu koju ne mogu nigdje. Nažalost takvi igrači nama godinama igraju i proizvod toga vidimo iz priloženog. Raznorazni amateri i fudbalske ublehe kruže po klubu i sa njima nema napretka.

Nisu ljudi džaba davno izmislili skauting službu iz istog razloga, bolje i to platiti nego godinama plaćati promašaje zbog kojih, kada se sve sabere, smo u ogromnom gubitku. Znam da je i skauting služba za nas viša matematika zbog tankih finansija ali npr. imamo te legende a ni njih ne znamo iskoristiti, jer se eto razumiju u materiju i mogu za neke simbolične cifre pomoći klubu bar u vidu gledanja utakmica druge lige (kada već ima na TV-u) i preporučiti igrače za koje misle da valjaju pa kroz neke ugovorne klauzule da ako se pokaže da je neko od njih ubo igrača da mu se isplati nešto i u konačnici pa i honorarno na mjesečnom nivou simbolično isplaćuje ako ubode sa više njih. Možda mnogi ne dijele moje mišljenje i ovo im je smiješno ali ja sam uvjeren da u nižim ligama ima boljih igrača za PL od ovih koje nam menadžeri uvaljuju a pred nosom nam i možemo im formu pratiti, uz sve to bi nam bili i jeftinije varijante.

Isto tako griješimo zbog toga što puštamo trenere da nam igrače dovode. Znači ako trener veze nema i dovede nam ovako desetak igrača i on bude promašaj, mi ga smjenimo a klubu ostane deset igrača sa dvije lijeve pod ugovorom, ogroman teret na finansije a nemaš sredstava da pojačaš tim. Ovo govorim vezujući se za vlasnika Manchester UTD koji nedavno uveo zabrane za trenere i još par stavki vezano za dolaske igrača, granice godina … i mislim da je u pravu. Racimo u Milanu osam ljudi mora glasati kada biraju novog trenera reče neku veče komentator i to osam legentarnih fudbalera a ne neki biznismeni. I Milan ima finansijskih problema ali eto takvim načinima gleda da ne baca pare bezveze.

Mislim, milion pozitivnih primjera u svijetu koji ne koštaju a kod nas sve sami pametnjakovići koji pojma nemaju. Toliki im je ego da ne žele ni od uspješnih prepisati, kao oni su pametniji, oni će to bolje.

Izvinjavam se na dugom postu, nisam drugačije mogao, kome je mrsko ne mora čitati.
Bambino Blu

#89383 Re: FK Željezničar

Post by Bambino Blu »

Didier wrote: 08/08/2024 22:52
kakotakonikako wrote: 08/08/2024 13:39
Didier wrote: 08/08/2024 06:02

Kristalnih 11 ga proglasilo, kakva prestižna manifestacija...

E da, ostao je u ligi s Goškom i Posušjem, to nam je valjda sada mjera. Dok je Amar bio tu, mjera su nam bili trofeji.

A ima barem još pet trenera u našoj bašti koji su bolji od ovog lika.
Da dok je Amar bio tu mjere su nam bili trofeji ali i potop kluba. Sveti JUG je izvisio pravu parolu za njega. Daleko mu kuca bila od kluba.
Polako se klub stabilizira poslije sampanjac ekipe i to vama pojedinima smeta.
Jug može biti sveti samo sličnim retardosima poput tih narkomana i dilera.

Jug je nekad ličio na nešto, ali to već godinama nije tako. Da su pametni u klubu, odjebali bi taj šljam, svakako donose više štete nego koristi, i finansijski, i svakako.

Sreća je da se oni ništa ne pitaju, iako možda misle drugačije, a za marku se kupe.

Skupina glupana.

Jug je sad opusten totalno kako je to prije bilo i o kakvoj steti gdje su stetu naviijaci napravili ? pa ko je pokrenuo inicijativu o generalnom prosle godine ? da ti nisi mozda?

Jug je samo jedan!
UnKnownBA

#89384 Re: FK Željezničar

Post by UnKnownBA »

:D
Detonacija spremna: Renato Gojković i Angelo Henriquez iduće sedmice potpisuju za Želju?
https://sop.ba/ddetonacija-spremna-rena ... g_rewarded
Ovo me podsjeti na onu Misketovu sezonu, kada su pare legle, sa Hervasom i 100 novih igrača … :D
UnKnownBA

#89385 Re: FK Željezničar

Post by UnKnownBA »

… onda raskidaj ako boga znaš. :D
insaneinthebrain

#89386 Re: FK Željezničar

odakle nam pare, sumnjivo je ovo
Didier

#89387 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

UnKnownBA wrote: 09/08/2024 19:50 :D
Detonacija spremna: Renato Gojković i Angelo Henriquez iduće sedmice potpisuju za Želju?
https://sop.ba/ddetonacija-spremna-rena ... g_rewarded
Ovo me podsjeti na onu Misketovu sezonu, kada su pare legle, sa Hervasom i 100 novih igrača … :D
Otad je sve krenulo nizbrdo, zajedno s novim terenom. Zadnje dobre utakmice smo odigrali protiv Š. Brijega, kad smo ih triput zaredom dobili u istoj hefti.
tramvajtrojka

#89388 Re: FK Željezničar

Post by tramvajtrojka »

Bambino Blu wrote: 09/08/2024 15:22
kakotakonikako wrote: 08/08/2024 13:39
Da dok je Amar bio tu mjere su nam bili trofeji ali i potop kluba. Sveti JUG je izvisio pravu parolu za njega. Daleko mu kuca bila od kluba.
Polako se klub stabilizira poslije sampanjac ekipe i to vama pojedinima smeta.

Jug je nekad ličio na nešto, ali to već godinama nije tako. Da su pametni u klubu, odjebali bi taj šljam, svakako donose više štete nego koristi, i finansijski, i svakako.

Sreća je da se oni ništa ne pitaju, iako možda misle drugačije, a za marku se kupe.

Skupina glupana.

Jug je sad opusten totalno kako je to prije bilo i o kakvoj steti gdje su stetu naviijaci napravili ? pa ko je pokrenuo inicijativu o generalnom prosle godine ? da ti nisi mozda?

Jug je samo jedan!
Jer sta ce drugo amarov ljubimac nakon one parole mu za najdrazeg pisati nego najgore o jugu , sramotno je da se neko moze nazvati navijacem ovog kluba a da ovako pljuje po najsvjetlijoj tacki ovog kluba, da nije bilo istih tih manijaka ovaj bi se klub ugasio prije tri godine kad je njegov ljubimac ostavio ponor i horor
Didier

#89389 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

tramvajtrojka wrote: 09/08/2024 22:40
Bambino Blu wrote: 09/08/2024 15:22

Skupina glupana.

Jug je samo jedan!
Jer sta ce drugo amarov ljubimac nakon one parole mu za najdrazeg pisati nego najgore o jugu , sramotno je da se neko moze nazvati navijacem ovog kluba a da ovako pljuje po najsvjetlijoj tacki ovog kluba, da nije bilo istih tih manijaka ovaj bi se klub ugasio prije tri godine kad je njegov ljubimac ostavio ponor i horor
Nisam znao da sam Amarov ljubimac. Pitaću ga.

U svakoj normalnoj državi su se klubovi odmakli od šljama.

Jebem ti navijače koji nemaju pet maraka za utakmicu, a prave štetu iz kola u kolo.

To da bi se Klub ugasio je šuplja. Kad ga Megamiks nije ugasio sa 100 igrača i šest trenera u dvije godine, neće ga niko ugasiti.
insaneinthebrain

#89390 Re: FK Željezničar

kakvo je ovo sudjenje. sta ovaj svira
insaneinthebrain

#89391 Re: FK Željezničar

steta boljevic da je zabio ovo :-)
mist

#89392 Re: FK Željezničar

Post by mist »

Ovaj mali saudijac sa takvom lakocom igra,jednostavno i ucinkovito.Hiros :D
insaneinthebrain

#89393 Re: FK Željezničar

hirosu treba samar opaliti za ovakve promasaje :run:
luckylaka

#89394 Re: FK Željezničar

Post by luckylaka »

Meni ovo odlicno izgleda u prvih 45.Dva smo trebali zabiti al jbga
luckylaka

#89395 Re: FK Željezničar

Post by luckylaka »

insaneinthebrain wrote: 10/08/2024 21:48 hirosu treba samar opaliti za ovakve promasaje :run:
Ne mozes samarati za svaku propustenu
insaneinthebrain

#89396 Re: FK Željezničar

kakve reakcije u odbrani. sramota
Tvrtko II Kotromanić

#89397 Re: FK Željezničar

Odinakaaaaa
insaneinthebrain

#89398 Re: FK Željezničar