Ima to smisla, pogotovo kad se govori o djeci. Za Tursku je veliki dio troska avionska karta koja se placa po osobi cak i za djecu, dok na gorivo do Hrvatske je zanemarljiv uticaj na potrosnju jeli dvoje ili cetvoro u autu i generalno je trosak puta puno manji. Smjestaj i hrana u bilo kojoj varijanti nece nigdje izaci duplo vise kad su 4 osobe u odnosu na dvije, pogotovo opet kad su mala djeca za koje neki hoteli daju gratis ili veliki popust, ako sam kupujes hranu nece za djecu kostati kao za odrasle i trosak se nece uduplati, avionske karte hoce.preludezalude wrote: ↑10/08/2024 14:38Sta ti to znaci nije jeftina za 4 a jest jeftina za 2. Jel ima negdje na svijetu da je ista cijena za 2 i za 4?azurna_obala wrote: ↑10/08/2024 13:23Išla sam i ja u Tursku za te pare 2019 sa jednim djetetom, sad nas je četvoro i treba nam preko 5000 maraka za taj isti hotel.suad-sarajevo wrote: ↑10/08/2024 13:17 Ja ko i lani, Kemer, Antalya 7 dana, mlada i ja, all-inclusive. Nešto manje od 3 tisuće KM-ova. Da sam odlučio ići u neku HR destinaciju, za ove pare, mogao bih samo ponavljati "Martin Luther King Jr.'s ' speech, 'I Have a Dream".![]()
2021. smo platili 3400 za nas četvoro u Bodrumu ultra all inclusive, samo zato što smo uzeli rani booking u januaru, a išli smo u augustu. Tako da nije Turska jeftina nimalo, naravno ako vas je dvoje onda jest, ako ćemo tako gledati
Cinjenica je da je Turska jos uvijek daleko jeftinija od Hrvatske.
Zbog toga razumijem sta govori, to sta se vise isplati je tesko reci jer zavisi od puno faktora i sta neko trazi, ali cinjenica je da gdje god da se ide avionom cijena se procentualno vise povecava zbog dvoje djece, nego sto ce se povecati ako ides autom.