kB27 wrote: ↑04/08/2024 09:50
brkox wrote: ↑04/08/2024 00:38
Ljudi, koji sat za trčanje i bicikliranje uzeti a da ne bude preskup. Do 300KM bih se rastegnuo. Nemam ništa protiv i korištenog ako ima tko kakav link Facebook grupe.ili foruma i sl.gdje ljudi prodaju svoju staru opremu i sl.
Za planinarsku i biciklisticku opremu ima nekih FB grupa (ja znam Biciklisticka berza BiH, Planinarska oprema Millet) ali satova bude jako rijetko, jednom u mjesec dana, i uglavnom skuplji modeli.
Za budzet do 300KM od Garmina mislim da mozes ciljati na Forerunner 45 (novo/polovno), mozda Forerunner 55 (novo/polovno), moooozda Forerunner 245 (jedino negdje vani polovan, sretnik si ako nadjes do 300KM), te na neke modele poput Venu koji su izmedju pametnog sata i sportskog sata. Prva tri pomenuta sam ili probao od drugih ili koristio, sve odlicni i razlike medju njima nisu znacajne za vecinu korisnika (izuzev ozbiljne razlike u Battery life izmedju 45 i preostala dva, sto ti mozda moze biti bitno ako radis cjelodnevne ture biciklom).
Sto se tice drugih brendova nemam pojma, ali ako ti treba sportski sat drzi se sportskih brendova a ne nekih pametnih satova koji se reklamiraju da su usput i sportski.
Imala sam Forerunner 45s, Vivoactive 4 i sad Fenix 7s.
Razlike su velike, ne toliko u otkucajima koliko u tacnosti GPS-a. Ova dva jeftinija (a i dosta stara) modela "šaraju" s jedne strane ulice na drugu, posljedično ti doda 10% dužine u trčanju pa ispadaš brži nego što jesi. To je meni jedina velika zamjerka, a ako ti pace nije bitan, nema veze.
Ja bih otvorila stravu ako imaš, pogledaj trackove od ljudi pa vidi šta oni koriste. Ako puno vijuga, to nije dobro.
Isto bi valjalo recimo ako naletiš na neki stariji Fenix (5, npr) možda mu je bolja preciznost.
Nekad bolje prođeš s novijim kinezom nego starijim garminom, ali svakako pogledaj trackove na Stravi.