OI Košarka

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
kakavdanakneiskustvu

#551 Re: OI Košarka

Post by kakavdanakneiskustvu »

ultima_palabra wrote: 09/08/2024 17:20 Jel ono Laettner bio predstavnik NCAA u timu?
:thumbup:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#552 Re: OI Košarka

Post by Chmoljo »

sime_cipol wrote: 09/08/2024 17:15
kakavdanakneiskustvu wrote: 09/08/2024 17:10
sime_cipol wrote: 09/08/2024 17:06 Izbaciti najboljeg asistenta u istoriji NBA da bi upao Durant je blasfemija. Hajde Pippen, eto mozda bi njega izbacio (ako bi bas morao), ali Drexler i Stockton jednostavno moraju biti unutra.
durant je bolji od svakog od te trojice

evo i tebi nudim već saqm dvojici, nađi ozbiljnu listu najboljih igrača svih vremena na kojoj su pippen,drexler,mullin,stockton ispred duranta,jamesa,currya i ja izlazim iz diskusije,ako treba i sa foruma

duranta ogromna većina smatra najboljim čistim strijelcem svih vremena,čovjek sa visinom centra je jedan od najbpoljih šutera ikad i u svim izborima najboljih igrača otkad je košarke u top 20 je. stockton, drexler, pippen tek ponekad,vrlo rijetko su u top 20,ja to baš pratim i zato ovo pišem.

ne da mi se ovdje stavljati linkove na raznorazne te liste
Stockton je bolji na listi asistenata i kradljivca lopti od svih njih. Ne samo da je bolji od njih trojice, nego od bilo kojeg igraca u istoriji NBA.
Jedino su ispali supci pa nisu vodili Isiaha Thomasa :D
Nek nisu vodili. Ispo je on supak. Ne volim onakve agresivne igrace. Ok trash talking, al ono je nesto sasvim deseto bilo. Lambijer ko onaj psihopata Pepe. Jebote to.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#553 Re: OI Košarka

Post by sime_cipol »

kakavdanakneiskustvu wrote: 09/08/2024 17:22 evo linkova za raznorazne liste najboljih ikad

https://www.complex.com/sports/a/adam-c ... ime-ranked

durant 11,, curry 10. ,. pippen 29. bez stocktona,mullina,drexlera

https://www.nytimes.com/athletic/313787 ... y-wilkens/

durant 13,.curry 15., pippen 32., stockton 25., drexler ,inače menio jedan od najdražih košarkaša ikad 43. o nebulozi @Better Man da james ne bi imao mjesta u dream teamu i traženja mullina ili laettnera na ovim listama, ne bih vala ,malo je reći da je smijesno

ove liste nisam ja sastavljao
Ti se upalio na post bettermana, ko njega jos doživljava ozbiljno.
Treba karijere stavljati i vremenski okvir i pravila koja su vazila. Po današnjim pravilima Stockton bi imao 30k asistencija. Podijeliti 15k plus asistencija u 80im i 90im gdje su te drugi ganjali i tukli bez Pardona je domet kojem se treba diviti. Curry je eto bolji igrac, ali obojica bi imala mjesta u Dream Team.
Meni je Drexler jedan od dragih igraca, ali je bolji od Pippena, a liste to ne govore. Zamisli tandem MJ-Draxler 8-)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#554 Re: OI Košarka

Post by Velkoski »

kako volim šbbkbb priče koje je nemoguće dokazati :D

evo jedna i od mene, Len Bias bi bio veći od Jordana, al' nije mu se dalo
kakavdanakneiskustvu

#555 Re: OI Košarka

sime_cipol wrote: 09/08/2024 17:31
kakavdanakneiskustvu wrote: 09/08/2024 17:22 evo linkova za raznorazne liste najboljih ikad

https://www.complex.com/sports/a/adam-c ... ime-ranked

durant 11,, curry 10. ,. pippen 29. bez stocktona,mullina,drexlera

https://www.nytimes.com/athletic/313787 ... y-wilkens/

durant 13,.curry 15., pippen 32., stockton 25., drexler ,inače menio jedan od najdražih košarkaša ikad 43. o nebulozi @Better Man da james ne bi imao mjesta u dream teamu i traženja mullina ili laettnera na ovim listama, ne bih vala ,malo je reći da je smijesno

ove liste nisam ja sastavljao
Ti se upalio na post bettermana, ko njega jos doživljava ozbiljno.
Treba karijere stavljati i vremenski okvir i pravila koja su vazila. Po današnjim pravilima Stockton bi imao 30k asistencija. Podijeliti 15k plus asistencija u 80im i 90im gdje su te drugi ganjali i tukli bez Pardona je domet kojem se treba diviti. Curry je eto bolji igrac, ali obojica bi imala mjesta u Dream Team.
Meni je Drexler jedan od dragih igraca, ali je bolji od Pippena, a liste to ne govore. Zamisli tandem MJ-Draxler 8-)
to oko stocktona i 30kasistencija je ŠBB KBB,činjenica je da je curry ukupno bolji igrač, da je durant bolji od laettnera,mullina,drexlera,pippena, to ne kažem ja nego svi oni koji sastavljaju liste najbojih ihrača svih vremena

pa tebi je drexler draži i bolji, ok,ali stručnjaci na raznim listama drukčije misle
Better Man

#556 Re: OI Košarka

Post by Better Man »

kakavdanakneiskustvu wrote: 09/08/2024 16:00
Better Man wrote: 09/08/2024 14:36
kakavdanakneiskustvu wrote: 09/08/2024 13:36

jebo paxona,prosječan igrač, jedan od najslabijih startnih playeva ikad koji su osvojili titule u nba. došao je kukoč ali igrao 24 mionute u toj sezoni kad nije bilo jordana.
pippen jeste bio u samom vrhu jer je bio u prvim petorkama lige.

počeli smo raspravu o nebulozi @Better Man i pippenu kao nekom ko je bolji od npr. jamesa ili duranta,da samo o krilima pišemo. nema liste najboljih igrača ikad na kojoj je pippen ispred ove dvojice, ili liste najboljih krila svih vremena na kojoj je pippen ispred ove dvojice
Govorio sam o Stocktonu, a i Pippien jeste vrh. Bio je dio tima, koji je harao NBA ligom.
Govorio si da durant,james,curry ne bi imali mjesta u dream teamu iz 1992. pored , mullina,drexlera,laettnera,stocktona.

molim te, molim te nađi ozbiljnu listu najboljih igrača svih vremena gdje curry,durant i james nisu ispred ove četvorice i ja se povlačim iz rasprave

bio je i bill cartwright dio tima koji je harao ligom od 1991 do 1993, i šta ćemo s time?

nekad bas pretjeruješ sa pisanjem kako je nekad sve bilo bolje,ovo o košarkašima je najblaže rečeno smiješno
Originalni Dream Team je sve protivnike derao sa 30 i više razlike za razliku od ovog. I da. Za mene je Stockton bolji od ove tvoje trojke.
Last edited by Better Man on 09/08/2024 19:19, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#557 Re: OI Košarka

Better Man wrote: 09/08/2024 19:10
Better Man wrote: 09/08/2024 14:36

Govorio sam o Stocktonu, a i Pippien jeste vrh. Bio je dio tima, koji je harao NBA ligom.
Govorio si da durant,james,curry ne bi imali mjesta u dream teamu iz 1992. pored , mullina,drexlera,laettnera,stocktona.

molim te, molim te nađi ozbiljnu listu najboljih igrača svih vremena gdje curry,durant i james nisu ispred ove četvorice i ja se povlačim iz rasprave

bio je i bill cartwright dio tima koji je harao ligom od 1991 do 1993, i šta ćemo s time?

nekad bas pretjeruješ sa pisanjem kako je nekad sve bilo bolje,ovo o košarkašima je najblaže rečeno smiješno
Progonjenih Dream Team.je sve protivnike derao sa 30 i više razlike za razliku od ovog. I da. Za mene je Stockton bolji od ove tvoje trojke.
progonjenih??

taj dream team je igrao protiv ekipa koje su ukupno na čitavom turniru imale 6 igrača u NBA,kontaš?? ovaj tim igra protiv 60-70 igrača koji9 igraju u NBA,kontaš?

sve ok,za neke je stockton najbolji svih vremena,ima svakakvih neznalica
putokaz1

#558 Re: OI Košarka

Post by putokaz1 »

Devdo Alihodzic je za njih kralj
kakavdanakneiskustvu

#559 Re: OI Košarka

za @Better Man je kukoč najbolji evropljanin ikad,čovjek zamrznut u vremenu
Better Man

#560 Re: OI Košarka

Post by Better Man »

kakavdanakneiskustvu wrote: 09/08/2024 19:13

Progonjenih Dream Team.je sve protivnike derao sa 30 i više razlike za razliku od ovog. I da. Za mene je Stockton bolji od ove tvoje trojke.
progonjenih??

taj dream team je igrao protiv ekipa koje su ukupno na čitavom turniru imale 6 igrača u NBA,kontaš?? ovaj tim igra protiv 60-70 igrača koji9 igraju u NBA,kontaš?

Kucam preko telefona, pa mi telefon ispravlja na gluposti. Napisao sam originalni.
Better Man

#561 Re: OI Košarka

Post by Better Man »

kakavdanakneiskustvu wrote: 09/08/2024 19:17 za @Better Man je kukoč najbolji evropljanin ikad,čovjek zamrznut u vremenu
Ako gledamo karijeru Tonija Kukoča onda sigurno jeste jedan od najboljih, ako ne i najbolji Evropljanin. Toni Kukoč je osvojio sve šta se može osvojiti u košarci. Jedino nema olimpijsko zlato. Ima dva srebra. Tri osvojene Eurolige i tri puta proglašen MVP finala. Pa gdje su silne zlatne medalje sa reprezentacijom i uvijek bude MVP turnira.
kakavdanakneiskustvu

#562 Re: OI Košarka

Better Man wrote: 09/08/2024 19:25
kakavdanakneiskustvu wrote: 09/08/2024 19:17 za @Better Man je kukoč najbolji evropljanin ikad,čovjek zamrznut u vremenu
Ako gledamo karijeru Tonija Kukoča onda sigurno jeste jedan od najboljih, ako ne i najbolji Evropljanin. Toni Kukoč je osvojio sve šta se može osvojiti u košarci. Jedino nema olimpijsko zlato. Ima dva srebra. Tri osvojene Eurolige i tri puta proglašen MVP finala. Pa gdje su silne zlatne medalje sa reprezentacijom i uvijek bude MVP turnira.
ima tri zlatne medalje ,to su silne zlatne medalje? ,sa onom reprezentacijiom,onalvim saigračima,protiv sssr litalije ,španije i grčke i to je sva konkurencija. nije uvijek bio mvp tih turnira.nemas pojma

jesi ti čuo za nowitzkog,parkera,gasola,jokića,dončića,giannisa??
deer_hunter

#563 Re: OI Košarka

Post by deer_hunter »

progonjenih??

Ajd sve, al porediti ovo je nigdje veze. Zna se kako se u to doba gledalo na strane igrace u SAD, ko na niza bica. I kad bi dosli morali su biti duplo bolji da dobiju neke minute, propisati krv za 10 minuta igre. A bilo je sigurno dosta igraca koji su mogli igrati u NBA. Npr. Oscar Schmidt, jedan od najboljih strijelaca ikad. Ameri su te godine igrali i protiv njega. A tih 60, 70 koji danas igraju trebaju da zahvale upravo toj sestorici( ne znam kako to brojis, u vrijeme Olimpijade su samo dvojica bili u NBA, Marciulionis i Petrovic ) koji su igrali protiv Amera 1992. Plus od tih 60,70 koliko ih stvarno ima neku ulogu u NBA?? Svakakve tarabe danas dobiju sansu
kakavdanakneiskustvu

#564 Re: OI Košarka

deer_hunter wrote: 09/08/2024 19:41

progonjenih??

Ajd sve, al porediti ovo je nigdje veze. Zna se kako se u to doba gledalo na strane igrace u SAD, ko na niza bica. I kad bi dosli morali su biti duplo bolji da dobiju neke minute, propisati krv za 10 minuta igre. A bilo je sigurno dosta igraca koji su mogli igrati u NBA. Npr. Oscar Schmidt, jedan od najboljih strijelaca ikad. Ameri su te godine igrali i protiv njega. A tih 60, 70 koji danas igraju trebaju da zahvale upravo toj sestorici( ne znam kako to brojis, u vrijeme Olimpijade su samo dvojica bili u NBA, Marciulionis i Petrovic ) koji su igrali protiv Amera 1992. Plus od tih 60,70 koliko ih stvarno ima neku ulogu u NBA?? Svakakve tarabe danas dobiju sansu
na čitavom olimpijskom turniru je 1992. bilo 5 ili 6 igrača koji su nekada igrali u NBA ,ne baš te godine,znači marculionis,petrovic,schrempg,blab,sabonis

danas protiv amera igraju ekipe koje imaju MVP NBA,ekipe koje imaju bivseg MVP NBA, ekipe koje imaju rookiea sezone plus igrača sa 4 DPOY titule plus nekoliko standardnih nba startera i tako dalje.

smiijesni je spominjuati pobjede tima iz 1992. od 30 razlike kao neki argument, pa od tad su svi ostalio napredovali i logicni da vise nema takvih pobjeds
atmel

#565 Re: OI Košarka

Post by atmel »

putokaz1 wrote: 09/08/2024 19:15 Devdo Alihodzic je za njih kralj
A tek Sejo Bukva.
smijesni_ste

#566 Re: OI Košarka

Post by smijesni_ste »

Better Man

#567 Re: OI Košarka

Post by Better Man »

kakavdanakneiskustvu wrote: 09/08/2024 19:32
ima tri zlatne medalje ,to su silne zlatne medalje? ,sa onom reprezentacijiom,onalvim saigračima,protiv sssr litalije ,španije i grčke i to je sva konkurencija. nije uvijek bio mvp tih turnira.nemas pojma

Jesam čuo i ni jedan od njih nema trofeja kao on. Te tri zlatne su u seniorskoj konkurenciji, a ima i dva zlata u mlađim kategorijama. Kako je samo u grupno fazi prvenstva u Bormiju šamarao Amerikance, pa su ga zbog toga u finalu blokirali, ali je onda Rađa ih trpao.
ultima_palabra

#568 Re: OI Košarka

Post by ultima_palabra »

Meni je KD cisto igracki jedan od omiljenih igraca ikad, ali je frajer debil na internetu samo takav :lol:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#569 Re: OI Košarka

Post by Velkoski »

Durant najjači lik ikad. Konačno neko bez glupih PR odgovora :lol:
ultima_palabra

#570 Re: OI Košarka

Post by ultima_palabra »

Velkoski wrote: 09/08/2024 21:55 Durant najjači lik ikad. Konačno neko bez glupih PR odgovora :lol:
Zamisli imas devet cifara na racunu i svadjas se sa random likovima na internetu.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#571 Re: OI Košarka

Post by Velkoski »

što je najgore, mogu zamisliti :lol:
kakavdanakneiskustvu

#572 Re: OI Košarka

Better Man wrote: 09/08/2024 21:52

Jesam čuo i ni jedan od njih nema trofeja kao on. Te tri zlatne su u seniorskoj konkurenciji, a ima i dva zlata u mlađim kategorijama. Kako je samo u grupno fazi prvenstva u Bormiju šamarao Amerikance, pa su ga zbog toga u finalu blokirali, ali je onda Rađa ih trpao.

valjda znas da je to u bormiu bilo dok su bili juniori?

i zbog više medalja je kukoč boljio od npr. jokića koji je tri puta najboplji u najboljoj ligi svijeta u kojoj je kukoč bio jednom najbolji 6. igrač i to je sve što je uspio u nba??

je li znas da je jokic bio najbolji9 igrač najbolje ekipe u nba i najbolji igrač finala nba??

ako je kukoč bolj od nowitzkog,parkera,gasola,jokića,giannisa, de svega ti odgovori kako to da su ovi pobrojani u svim izborima najboljih košarkaša ikad, u top 30. kukoča tu nea ni u top 100 najboljih,mozes li to objasniti?
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 09/08/2024 22:02, edited 1 time in total.
probook

#573 Re: OI Košarka

Post by probook »

giovanni008 wrote: 09/08/2024 15:39
Sudije su vise Amere ostetile nego njih.
😂😂😂😂😂

Kako da ne: Jokica ubili po rukama - 4 slobodnjaka imao, James u trku malo pepa, malo nosi loptu nikom nista, 6pred sudijom pred kraj amerikanac gazi liniju nije aut, onaj faul + trojka = faul bio prije suta...

Ne prosipaj se
Better Man

#574 Re: OI Košarka

Post by Better Man »

kakavdanakneiskustvu wrote: 09/08/2024 22:00
Better Man wrote: 09/08/2024 21:52

valjda znas da je to u bormiu bilo dok su bili juniori?

i zbog više medalja je kukoč boljio od npr. jokića koji je tri puta najboplji u najboljoj ligi svijeta u kojoj je kukoč bio jednom najbolji 6. igrač i to je sve što je uspio u nba??

je li znas da je jokic bio najbolji9 igrač najbolje ekipe u nba i najbolji igrač finala nba??

ako je kukoč bolj od nowitzkog,parkera,gasola,jokića,giannisa, de svega ti odgovori kako to da su ovi pobrojani u svim izborima najboljih košarkaša ikad, u top 30. kukoča tu nea ni u top 100 najboljih,mozes li to objasniti?
Znam sve to, ali Kukoč je od svih njih imao bolju karijeru. Kad u Evropi nije imao više šta osvojiti, otišao je u NBA i tri puta osvojio prsten sa najboljom ekipom u to vrijeme. Nakon druge titule s Jugoplastikom u Euroligi, dobar što ekipe je otišao i opet su uspjeli osvojiti Euroligu i to zahvaljujući njemu. Znači Jokić koji ma samo jedan prsten i nema nikakvih drugih trofeja bi trebao biti bolji od Kukoča, e pa ne ide tako. Vrhunski jeste, ali trebaš imati i trofeje. I Ti ostali koje si naveo jesu vrhunski, ali svi i imaju jedan ili dva osvojena trofeja izuzev Gasola, koji je po meni najbolji od tih koje si naveo i osvojio je više trofeja.
elk

#575 Re: OI Košarka

Post by elk »

Oj nemoj dalje molim te
Locked