Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
GaRGa wrote: ↑08/08/2024 18:00
pa 14700 ti je isti ko 13900
Niko ne kaze da nema i i7 koji su osteceni,ali ni blizu kao i9 koji su zahvaceni ovim problemom u najvecem broju procentualno.Samo pisem sta drugi tvrde koji su procesori u najvecem broju reklamirani.
Nisam bas upratio ovo oko problema sa intelom, jesu svi procesori serije 13 i 14 pogodjeni sa ovim problemom? Ja imam 13600kf, radi vec godinu i po dana bez problema.
skajvoker22 wrote: ↑09/08/2024 11:18
Nisam bas upratio ovo oko problema sa intelom, jesu svi procesori serije 13 i 14 pogodjeni sa ovim problemom? Ja imam 13600kf, radi vec godinu i po dana bez problema.
Navodno svi su obuhvaceni problemom,ali ja nikoga jos od prijatelja i poznanika nisam cuo da je kazao da ima problem,a znam na desetine koji koriste 13 i 14 gen procesore.Iskreno mislim da je ovo preuvelicano i cak ni na nasim forumima niko nije pisao da mu se desilo.
Preporuka za neki air cooler hladnjak? Kazu da je thermalright peerless assasin 120 se trenutno best buy, ali vidim da ga ima slabo po radnjama kod nas. Svidjaju mi se i AIO cooleri od Arctica, ali nisam siguran da ce mi stati u kuciste nzxt h6 flow, pa me strah uzeti njega.
Moze stati novi Arctic Liquid Freezer III 240 / 360 u NZXT H6 Flow ima dosta buildova sa istim, sto se tice zrancih hladnjaka obrati paznju na RAM jer znaju neki da tjesno staju radi velicine i ventilatora.
Ne moze Arctic Liquid Freezer III 280 jer on ima 140mm ventilatore koji su siri, dok 240 i 360 imaju 120mm ventilatore.
Last edited by DonieBrasco on 09/08/2024 16:54, edited 1 time in total.
Trenutno imam 5600x, ali ce biti nekad upgrade na am5 seriju, vjerovatno 7800x3d, pa bih se sad obezbijedio. NZXT h6 flow je cudan sto se tice podrske za aio, navodno do 60mm debljina sa radijatorom i ventilatorima, a liquid freezer je 38 + 25, pa zna zakacati za maticnu. Vidio sam nekih buildova i sa 360-kom uspjesno, ali i onih koji nisu mogli isti montirati.
Zavisi koliko su ti hladnjaci (plasticni) od naponskih sekcija na maticnoj visoki to pravi problem, imaj to u vidu ako budes uzimao AM5 plocu a za 7800x3d , Arctic 240/360 ce biti vise nego dovoljni, cak i neki zracni opet ako moze stati da u RAM ne udara jer su podebeli.
Last edited by DonieBrasco on 09/08/2024 16:54, edited 1 time in total.
Ima neki Cougar poseideon elite u tom cjenovnom rangu ( oko 200km), ali mi je marka totalno nepoznata, dok sam sa arcticom uvijek imao dobra iskustva. Gledao sam yt, gamernexus kaze da peerless assasin pobjedjuje cak i noctua nh-d15 u nekim situacijama, tako da mi je i on medju opcijama.
dzeko1 wrote: ↑09/08/2024 15:58
Preporuka za neki air cooler hladnjak? Kazu da je thermalright peerless assasin 120 se trenutno best buy, ali vidim da ga ima slabo po radnjama kod nas. Svidjaju mi se i AIO cooleri od Arctica, ali nisam siguran da ce mi stati u kuciste nzxt h6 flow, pa me strah uzeti njega.
Juce sam ubacio Liquid Freezer III 360 u H6 Flow, ali sa B450 Tomahawk Max. Ta ploca ide sad za koji dan napolje kad budem prelazio na AM5 tako da moram cetvere oci otvoriti kad budem uzimao AM5 plocu. Uglavnom, ako ne smetaju heatsinkovi na ploci, AIO staje bez problema.
Porucio sam vec Deepcool ak620. Kod mene je msi b550 gaming plus, i ima extended heatsink, tako da vjerujem da bi smetalo prilikom montaze arctica. Tebi nek je sretno sa novim buildom i da te dugo sluzi.
dzeko1 wrote: ↑10/08/2024 17:06
Porucio sam vec Deepcool ak620. Kod mene je msi b550 gaming plus, i ima extended heatsink, tako da vjerujem da bi smetalo prilikom montaze arctica. Tebi nek je sretno sa novim buildom i da te dugo sluzi.
Hvala ti. Smetalo bi 95% sam siguran. Mozda bi se uguralo nekako da se skine saraf na ventilatoru ili u najgorem slucaju da se odreze komadic plastike na ventilatoru, ali onda nije to to. AK620 je bombona, da nisam kupio LF 3 uzeo bih AK620 Digital.
Kupio sam neku rtx karticu, ocistio sam jucer sve, zamjenio termalnu pastu. Zvake su bile u odlicnom stanju, nisu se poderale. Vratio sve, ali bi volio da i njih zamjenim da sam miran.