Ne razumijem sta zelis reci nazivajuci citiranu izjavu bolnom i pripisujuci to osjecanje meni.HelaS wrote: ↑05/08/2024 21:00Izgleda da ti je ova izjava poprilično bolna.. I tvoja mržnja spram Jugoslavije, sistema i svega što su nosioci te države postizali i promovirali, očito je, ne dozvoljava ti njeno posmatranje kao države takve organizacije koja je uspjela ujediniti danas nemoguće. Izađi na referendum s pitanjem Bosna, Hrvatska, Srbija, CG, Makedonija ili Jugoslavija, dobit ćeš ogroman procenat pozitivnih jugoslovenskih odgovora.John Cleese wrote: ↑04/08/2024 11:27 Ispod tankog crvenog emajla je ipak na previse mjesta bilo nista drugo do duboko sovinisticko govno - nije slucajno, primjera radi, Stevo Krajacic rekao u Jasenovcu "nismo vas dovoljno pobili" ili kako je vec rekao.
Čitam tvoje postove i kažem ti da pretjeruješ, najblaže i najpristojnije napisano![]()
A mislim da ni ti ne razumijes moju motivaciju.
Moja je porodica za tu ideju, za tu zemlju i toj zemlji dala i previse - ja ne mrzim, nego sam razocaran i zgadjen spoznajom o zaista nakaznom nalicju "istine" s tim u vezi, zasnovanom ne na lazima i naklapanjima revizionisticke gamadi u nekakvoj instant formi pretezno novijeg datuma, nego stvaranom decenijama, izmedju ostalog i od davno procitanog bilo doslovno ili izmedju redova i od fragmenata sjecanja i nedorecenih misli kakve bi se jos onomad u razgovoru omakle ljudima kojima zaista jeste bilo bolno i samim sebi priznati cemu i kome su posvetili zivot ili bar njegove najbolje godine.
Hvala za blagost i pristojnost. Ozbiljno.