Velika Britanija

Post Reply
JohnnyS

#451 Re: Velika Britanija

Post by JohnnyS »

jeza u ledja wrote: 06/08/2024 21:04 Zakljucak: crnci bolje prolaze u ocima zakona nego bijelci. :oops:
Zaključak: u Velikoj Britaniji je bolje dati ubojici oružje nego srati na internetu
geoxx

#452 Re: Velika Britanija

Post by geoxx »

Ovaj ocigledno nije ubojica nego neki pomagac ili podstrekac, cim je ovakav nesrazmjer u kaznama. Za europske opcenito blage standarde, obzirom da nije izvrsilac ubistva, to je ok kazna.

Ovaj sto je pisao nesto na internetu, osudjen po 10 tacaka, a ako je zakon kao kod nas, moras mu za svako djelo utvrditi posebno utvrditi kaznu pa onda izrices jedinstvenu kaznu. Otud i ne cudi tolika kazna, pogotovo sto se takve prijetnje kvalificiraju kao terorizam. Mozda je pritom covjek ranije osudjivan, pa i zbog toga veca kazna.
JohnnyS

#453 Re: Velika Britanija

Post by JohnnyS »

Ne znam, meni zvuči sumanuto da je manja kazna onom tko je dao mačetu ubojici djeteta nego nekom trolu i flejmeru na internetu.
Ali dobro, svatko ima svoj sustav vrijednosti i kategorizaciju zločina.
jeza u ledja

#454 Re: Velika Britanija

Post by jeza u ledja »

JohnnyS wrote: 06/08/2024 21:12
jeza u ledja wrote: 06/08/2024 21:04 Zakljucak: crnci bolje prolaze u ocima zakona nego bijelci. :oops:
Zaključak: u Velikoj Britaniji je bolje dati ubojici oružje nego srati na internetu
Kazne su im otprilike iste duzine. Ovaj je pusten ranije. Za ovog drugog to tek ostaje da se vidi. Koliko vidim, ovaj drugi je osudjen i zbog tacaka poticanja terorizma.

Kao sto sam ti rekao i juce - izvlacenjem pojedinacnih primjera ne dokazujes nista.
GandalfSivi

#455 Re: Velika Britanija

Post by GandalfSivi »

GandalfSivi wrote: 04/08/2024 18:08
Ali neka, sada ce se puniti zatvori, pa ce biti kuknjave k’o u Americi poslije 01/06.
400 uhapsenih and counting. Ne mogu otvoriti twitter od kuknjave…
Point.

#456 Re: Velika Britanija

Post by Point. »

I ovaj Musk je zreo za par dobrih vaspitnih šamara. Jebeni Maga šupak.
Ozimician

#457 Re: Velika Britanija

Post by Ozimician »

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/u-ve ... /240804042

Raspad sistema, zdravstvo isto tako strajkuje stalno...
zigzag

#458 Re: Velika Britanija

Post by zigzag »

hoće li biti kakvih provladinih snaga i pobunjenika za oslobođenje britanije.
insaneinthebrain

#459 Re: Velika Britanija

Post by insaneinthebrain »

Sad je prilika Skotima da se odvoje. Iskoristiti ovaj haos :zzzz:
biglebovski

#460 Re: Velika Britanija

Post by biglebovski »

JohnnyS wrote: 06/08/2024 21:30 Ne znam, meni zvuči sumanuto da je manja kazna onom tko je dao mačetu ubojici djeteta nego nekom trolu i flejmeru na internetu.
Velika je to hipokrizija. Kad se priča o Jugi i Titu, verbalni delikt je nešto što se osuđuje, dok, kako vidimo, ista forma, krivično djelo iznošenja mišljenja, u zapadnoj demokratiji, se slavi i pozdravlja. Čitam, nevjerovatno zvuči da je preko 3.300 osoba zaglavilo zatvora zbog iznošenja mišljenja u Velikoj Britaniji prošle godine. Nevjerovatna brojka, idu, hapse po kućama.

MPS data for the calendar years 2008 to 2017 indicate that in total 5332 people have been arrested and charged for a range of offences under the Communications Act 2003.

https://www.london.gov.uk/who-we-are/wh ... cial-media
JohnnyS

#461 Re: Velika Britanija

Post by JohnnyS »

biglebovski wrote: 07/08/2024 14:21
JohnnyS wrote: 06/08/2024 21:30 Ne znam, meni zvuči sumanuto da je manja kazna onom tko je dao mačetu ubojici djeteta nego nekom trolu i flejmeru na internetu.
Velika je to hipokrizija. Kad se priča o Jugi i Titu, verbalni delikt je nešto što se osuđuje, dok, kako vidimo, ista forma, krivično djelo iznošenja mišljenja, u zapadnoj demokratiji, se slavi i pozdravlja. Čitam, nevjerovatno zvuči da je preko 3.300 osoba zaglavilo zatvora zbog iznošenja mišljenja u Velikoj Britaniji prošle godine. Nevjerovatna brojka, idu, hapse po kućama.

MPS data for the calendar years 2008 to 2017 indicate that in total 5332 people have been arrested and charged for a range of offences under the Communications Act 2003.

Rekli bi ti na temi da ne možeš ma temelju 3300 pojedinačna slučaja donijeti zaključak
skupljac_zeljeza

#462 Re: Velika Britanija

Post by skupljac_zeljeza »

geoxx

#463 Re: Velika Britanija

Post by geoxx »

Pa sta je vama iznosenje misljenja? Vama je ocigledno svako krivicno djelo koje ne podrazumijeva fizicku vec verbalnu ili psihicku radnju, verbalni delikt i zabrana iznosenja misljenja?

Prijetnja ubistvom je isto neko misljenje. Prijetnje sirokih razmjera koje se obicno kvalificiraju kao terorizam, pa i to je neko misljenje. Vrijedjanje drugih naroda, recimo i negiranje ratnih zlocina, to je pogotovo misljenje, ali je i krivicno djelo izazivanja mrznje.

Ne kontate da takve radnje nisu bez razloga podvedene pod krivicnu odgovornost, jer logicno pod odredjenim okolnostima mogu proizvesti puno stetnije posljedice od bilo koje fizicke radnje.

Da ne govorim da se pise napamet, nit ovaj bot lebovski zna za sto je osudjeno 3000 ljudi i sta su oni pricali, a nit ovaj Johny kojem na jedno uho udje na drugo izadje, zna sta je sve pisao ovaj Britanac kroz 4 godine kako stoji u presudi, ali se drzi istog kao pijan plota.
JohnnyS

#464 Re: Velika Britanija

Post by JohnnyS »

Ja sam samo, kao što su me upozorili na prethodnim stranicama, za gradaciju zla. Zlo je poticati na mržnju i slažem se kako treba postojati odgovornost za izrečenu/napisanu riječ, ali je od pismenog poticanja na ubojstvo kudikamo veći zločin potaknuti ubojstvo davanjem smrtonosnog oružja da bi se ubilo dijete.

Ali eto, ja izvlačim iz konteksta, na jedno mi uho uđe, na drugo izađe, itd itd
biglebovski

#465 Re: Velika Britanija

Post by biglebovski »

JohnnyS wrote: 07/08/2024 14:25

Rekli bi ti na temi da ne možeš ma temelju 3300 pojedinačna slučaja donijeti zaključak
To ovi aktivisti na forumu.

Upoznao sam jednog što je odležao 15 dana u Šibeniku što je osamdeset i neke sa tribine pljunuo sudiju na utakmici i opsovao mu majku ustašku. Ovog nekog Britanca osudilo dvije godine radi naljepnica. Baca malo na nacija, ali opet, dvije godine zatvora...

The stickers included slogans such as: “Labour loves Muslim rape gangs”; “We will be a minority in our homeland by 2066”; “Mass immigration is white genocide”; and: “Second-generation? Third? Fourth? You have to go back".

https://www.yorkshireeveningpost.co.uk/ ... ey-4490476
dale cooper

#466 Re: Velika Britanija

Post by dale cooper »

Sloboda govora nikada nije bila apsolutna i privilegija je koja se mora koristiti sa ličnom odgovornošću.
ultima_palabra

#467 Re: Velika Britanija

Post by ultima_palabra »

Pravda za naciste!
biglebovski

#468 Re: Velika Britanija

Post by biglebovski »

Ugušimo slobodu govora kako bi spasili slobodu govora :lol: :lol: :lol:
MarlboroGold

#469 Re: Velika Britanija

Post by MarlboroGold »

Ovo rulju je potrebno staljinistički potrpati u sve moguće zatvore.

Nije im sloboda govora ugrožena, već se vade na to da mogu praviti druga sranja.
JohnnyS

#470 Re: Velika Britanija

Post by JohnnyS »

Prvo treba pustiti sve suučesnike u ubojstvima djece da se napravi mjesta u zatvorima
Peacean

#471 Re: Velika Britanija

Post by Peacean »

Ma sve ih zajedno zatvoriti i ostaviti same, pa ko izađe izađe :D
jeza u ledja

#472 Re: Velika Britanija

Post by jeza u ledja »

JohnnyS wrote: 07/08/2024 14:35 Ja sam samo, kao što su me upozorili na prethodnim stranicama, za gradaciju zla. Zlo je poticati na mržnju i slažem se kako treba postojati odgovornost za izrečenu/napisanu riječ, ali je od pismenog poticanja na ubojstvo kudikamo veći zločin potaknuti ubojstvo davanjem smrtonosnog oružja da bi se ubilo dijete.

Nejasno sta ti zelis reci?
Sta je tvoj problem sa britanskim zakonima? Preostro se odnose prema onima koji prijete terorizmom i sire rasnu mrznju na internetu? Jel to? Preblago se odnose prema onima koji potpomazu ubistva, a koji su crne ili smedje boje koze? Sta hoces reci?

Mora da postoji neki razlog sto ovo istices, jer cisto sumnjam da si dosao na temu politike u VB, u vrijeme kad se prica o anti imigracijskim protestima radi ubistva koje je pocinio crnac, da polemises o detaljima britanskog sudskog sistema?

Ranije si poredio i po tebi razlicit odnos vlasti prema protestantima BLM i ovim ovih dana. Sta hoces reci?

Da vidim da li te dobro razumijem: drzava i vlast, sudovi i zakoni, previse tolerisu antirasiste, nedovoljno kaznjavaju ljude tamnije boje koze, i previse se grubo odnose prema rasistima, siriteljima mrznje i bijelcima generalno. To jeste postoje razliciti standardi za bijelce i sve ostale. Iz tvog pisanja jedino se moze zakljuciti da to zelis reci, pa ne znam zasto onda to jasno ne napises?
ultima_palabra

#473 Re: Velika Britanija

Post by ultima_palabra »

biglebovski wrote: 07/08/2024 14:47
JohnnyS wrote: 07/08/2024 14:25

To ovi aktivisti na forumu.

Upoznao sam jednog što je odležao 15 dana u Šibeniku što je osamdeset i neke sa tribine pljunuo sudiju na utakmici i opsovao mu majku ustašku. Ovog nekog Britanca osudilo dvije godine radi naljepnica. Baca malo na nacija, ali opet, dvije godine zatvora...

The stickers included slogans such as: “Labour loves Muslim rape gangs”; “We will be a minority in our homeland by 2066”; “Mass immigration is white genocide”; and: “Second-generation? Third? Fourth? You have to go back".

https://www.yorkshireeveningpost.co.uk/ ... ey-4490476
A ti boomer neki? :lol: Sad si mi jos drazi :mrgreen:
JohnnyS

#474 Re: Velika Britanija

Post by JohnnyS »

jeza u ledja wrote: 07/08/2024 15:50
JohnnyS wrote: 07/08/2024 14:35 Ja sam samo, kao što su me upozorili na prethodnim stranicama, za gradaciju zla. Zlo je poticati na mržnju i slažem se kako treba postojati odgovornost za izrečenu/napisanu riječ, ali je od pismenog poticanja na ubojstvo kudikamo veći zločin potaknuti ubojstvo davanjem smrtonosnog oružja da bi se ubilo dijete.

Sta je tvoj problem sa britanskim zakonima? Preostro se odnose prema onima koji prijete terorizmom i sire rasnu mrznju na internetu? Jel to? Preblago se odnose prema onima koji potpomazu ubistva, a koji su crne ili smedje boje koze? Sta hoces reci?

Mora da postoji neki razlog sto ovo istices, jer cisto sumnjam da si dosao na temu politike u VB, u vrijeme kad se prica o anti imigracijskim protestima radi ubistva koje je pocinio crnac, da polemises o detaljima britanskog sudskog sistema?

Ranije si poredio i po tebi razlicit odnos vlasti prema protestantima BLM i ovim ovih dana. Sta hoces reci?

Da vidim da li te dobro razumijem: drzava i vlast, sudovi i zakoni, previse tolerisu antirasiste, nedovoljno kaznjavaju ljude tamnije boje koze, i previse se grubo odnose prema rasistima, siriteljima mrznje i bijelcima generalno. To jeste postoje razliciti standardi za bijelce i sve ostale. Iz tvog pisanja jedino se moze zakljuciti da to zelis reci, pa ne znam zasto onda to jasno ne napises?
Komentiram sudsku presudu, odnosno oslobađanje u slučaju ubojstva djeteta, s time da ja nisam vijest prvi ni prenio, onda si mi se ti kao pravi sjw nakačio.
jeza u ledja

#475 Re: Velika Britanija

Post by jeza u ledja »

JohnnyS wrote: 07/08/2024 15:56
jeza u ledja wrote: 07/08/2024 15:50

Komentiram sudsku presudu, odnosno oslobađanje u slučaju ubojstva djeteta, s time da ja nisam vijest prvi ni prenio, onda si mi se ti kao pravi sjw nakačio.
Ti si postavio komentar o tome se sudski sistem odnosi prema bijelcu koji siri mrznju na internetu, poredeci sa ovom vijesti, jel tako? Zasto?
Znaci TI PRVI pravis usporedbe bijelci vs crnci i onda drugima spocitavas nesto "sjw" kurci palci? Kakve su to projekcije jbt? Ako je ko "sjw" onda si to ti.
Post Reply