pa svi su tu u istoj šemi i ovi sadašnji i ovi prije njih....borba ko će ovladati nekretninama...isto ko i Don Neonko vs. Tornjak...sjeti se šta samo jedan plac učini od te nekadašnje, bratske ljubaviŠkobo Habu wrote: ↑05/08/2024 20:24Tekst nije uopšte sporan. Aktuelna vlast se treba očitovati o ovakvom potezu. Na koncu, ako treba da aktuelni ministar podnese i ostavku.JoseMujica wrote: ↑05/08/2024 18:57
zato što se palite ko hepo kocke kad se bilo kakva kritika uputi na (ne)rad najpametnijih i najpoštenih![]()
a btw za onaj ekocid na Bjelašnici je Berilu dao potpis trenutni ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Bojan Bošnjak....pogledaj tekst na klixu
ps
evo ga iznad @Hakiz zalijepio
No, ono što upada u oči, jeste činjenica da predhodne vlasti nisu davale saglasnost, a Berilo radio šta hoće i kako hoće po Bjelašnici.
Postavlja se pitanje zašto ovaj Komšićev eko-igrač, Anes Podić, nije tada ukazivao na kriminal koji će čini u opštini Trnovo?
Stavio sam link na novinski članak od prije četiri godine i nigdje tada nije bilo raznih podića da ukažu na ekocid? Baš me interesuje zašto?
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#32826 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
-
kluz franjo
#32827 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ne pišem više baš često na ovim domaćim temama, ali me gornji komentar kolege forumaša baci nazad u tu 2015. i pompezne najave "Trnova na havi".JoseMujica wrote: ↑05/08/2024 20:32pa svi su tu u istoj šemi i ovi sadašnji i ovi prije njih....borba ko će ovladati nekretninama...isto ko i Don Neonko vs. Tornjak...sjeti se šta samo jedan plac učini od te nekadašnje, bratske ljubaviŠkobo Habu wrote: ↑05/08/2024 20:24Tekst nije uopšte sporan. Aktuelna vlast se treba očitovati o ovakvom potezu. Na koncu, ako treba da aktuelni ministar podnese i ostavku.JoseMujica wrote: ↑05/08/2024 18:57
zato što se palite ko hepo kocke kad se bilo kakva kritika uputi na (ne)rad najpametnijih i najpoštenih![]()
a btw za onaj ekocid na Bjelašnici je Berilu dao potpis trenutni ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Bojan Bošnjak....pogledaj tekst na klixu
ps
evo ga iznad @Hakiz zalijepio
No, ono što upada u oči, jeste činjenica da predhodne vlasti nisu davale saglasnost, a Berilo radio šta hoće i kako hoće po Bjelašnici.
Postavlja se pitanje zašto ovaj Komšićev eko-igrač, Anes Podić, nije tada ukazivao na kriminal koji će čini u opštini Trnovo?
Stavio sam link na novinski članak od prije četiri godine i nigdje tada nije bilo raznih podića da ukažu na ekocid? Baš me interesuje zašto?
Pa prelistah i postove (al' se nekad lijepo forumalo) i sjećanja od tada.
Samo je nas šaka jada od prvog momenta ukazivalo (na forumu, u javnosti, itd.) na nebulozu i vjerovatni kriminal u vezi "Buroj ozon" projekta.
Jedan od njih je bio i Anes Podić.
A o tome govorim između ostalog i kao očevidac javne rasprave o tada novom urbanističkom planu za Trnovo (uklj. Bjelašnicu), gdje je Berilo sa Hamdijom Efendićem (višegodišnji ober-capo SDA građevinske mafije) bukvalno verbalno prijetio fizičkim nasiljem sa njegovih 10-ak prisutnih gorila svakome ko bi postavio bilo kakvo kritičko pitanje.
Helem, nisam kukavica ili oportunista (da jesam, ne bih išao Berilu na kućni prag sa elaboratom i setom pripremljenih pitanja), ali nisam ni lud da rizikujem u nedođiji izbušene gume ili fizički obračun sa Berilovim rednecksima.
Ja svoja pripremljena, kritička pitanja tada u takvoj situaciji nisam postavio.
Ali jesu Edin Forto (tada kantonalni zastupnik sa hebiga kakvom takvom zaštitom javne funkcije), neki tada potpuni anonimni Anes Podić i jedna hrabra, divna (tada) djevojka čijeg se imena na žalost ne sjećam.
Da skratim. Životni opus Anesa Podića ne znam dovoljno. Ono što poznajem, ima tu puno toga sa čime se sa njim ne slažem.
Ali oko Trnova i "Buroj ozona" tada... Kapa do poda.
Eto. Nazovimo ovaj moj upis "ispravkom netačnog navoda".
-
kluz franjo
#32828 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
A jebate led...
Vrati me Boškov upis u 2015. pa sada listam kako se tada forumalo...
I u trenu postadoh forumonostalgičar...
Ništa... nastavite.
I u trenu postadoh forumonostalgičar...
Ništa... nastavite.
- JoseMujica
#32829 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
ma tada se ozbiljno o svemu i svačemu drvilo...danas je barem ovaj podforum politike samo sukob dvije skupine sranačkih botova i mimo toga ne možeš ni mišljenja imati, a da čopor jednih ili drugih sektaša ne navali s pljuvanjem da radiš za one drugekluz franjo wrote: ↑06/08/2024 02:33 A jebate led...
I u trenu postadoh forumonostalgičar...![]()
Ništa... nastavite.
jedini mi merak što ih iznerviram
-
Dimu1927
#32830 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Svaka cast za ovo otresanje kera vulina

-
axe22
#32831 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Vulin moze uci u BiH kad god zeli, nema zabranu.
Malo skupljanje izbornih poena.
Malo skupljanje izbornih poena.
-
laik1981
- Styling
-
internazionale
- JoseMujica
#32835 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
internazionale wrote: ↑06/08/2024 09:41Zato sad imaš horde kerova po "internetima" dresiranih da ih brane, njih i stranku koja je to omogućila
- JoseMujica
#32836 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Rundek na protestima protiv devastacije izvora rijeke Une u Hrvatskoj, dok Bosnjaci šute, jer se ne smiju zamjeriti Zagrebu
Edit: anex
-
1Dante1
#32837 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
ma daj. Ta ljubav izmedju BIH i Turske je samo u nasim glavama, sve ostalo je ako nema interesa okrecu se dalje. Pa tri puta sam bio u turkiji i nikad vise. Svaki put na spomen Bosna "aa Saraybosna" i to je to, ne osjetis nikakvu razliku u tretmanu, niti u nekoj toplini prema nama ili XY. Jos je poraznije sto su prema rusima servilni, samo gace da ne skinu.
-
doktor78
#32838 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Turska nas vidi kao dio nekadašnjeg Osmanskog carstva. Skoro sam gledao izlaganje nekog srbijanskog analitičara koji tvrdi da je Ataturk tvorac sintagme i koncepta "turskog svijeta", kojeg su poslije preuzeli Rusi ("russki mir") i Srbi ("srpski svet").1Dante1 wrote: ↑06/08/2024 11:08ma daj. Ta ljubav izmedju BIH i Turske je samo u nasim glavama, sve ostalo je ako nema interesa okrecu se dalje. Pa tri puta sam bio u turkiji i nikad vise. Svaki put na spomen Bosna "aa Saraybosna" i to je to, ne osjetis nikakvu razliku u tretmanu, niti u nekoj toplini prema nama ili XY. Jos je poraznije sto su prema rusima servilni, samo gace da ne skinu.
-
A_A_AKCIJA
#32839 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Šta li je bila tema na doručku?
Elmedin Konaković ugostio Selcuka Bayraktara: Turčin mu poklonio maketu bespilotne letjelice
http://www.klix.ba/clanak/240806103
Elmedin Konaković ugostio Selcuka Bayraktara: Turčin mu poklonio maketu bespilotne letjelice
- JohnnyS
#32840 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Treba biti dosljedan. Davno je bilo, ali sjećam se kako smo se smijali Vučiću kad je od Rusa dobio maketu S400.A_A_AKCIJA wrote: ↑06/08/2024 15:11 Šta li je bila tema na doručku?![]()
Prođe od tad 13 Bajrama, a S400 niđe nema
-
swanfilter
#32841 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Iz USK je podrska jasna. Vlast u SA Krajina ne zanima. A tek tamo neka Donja Suvaja.JoseMujica wrote: ↑06/08/2024 11:01
Rundek na protestima protiv devastacije izvora rijeke Une u Hrvatskoj, dok Bosnjaci šute, jer se ne smiju zamjeriti Zagrebu
Edit: anex
-
PM72
#32842 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Misliš da oni brinu o tome? Njima je -daj meni...
- anelsol
#32843 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pohvalno, ali nema ništa na lijepe oči. Privatnik je to, još od posebnog značaja za Tursku republiku. Poželjan je transfer tehnologija, ali šta ponuditi za uzvrat?A_A_AKCIJA wrote: ↑06/08/2024 15:11 Šta li je bila tema na doručku?![]()
-
Škobo Habu
#32844 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ne ulazim u to šta je i ko je Anes Podić bio 2015. godine, ali je evidentno da, u posljednjih nekoliko godina, njegov je angažman više politički nego li ekološki.kluz franjo wrote: ↑06/08/2024 01:21
Ne pišem više baš često na ovim domaćim temama, ali me gornji komentar kolege forumaša baci nazad u tu 2015. i pompezne najave "Trnova na havi".
Pa prelistah i postove (al' se nekad lijepo forumalo) i sjećanja od tada.
Samo je nas šaka jada od prvog momenta ukazivalo (na forumu, u javnosti, itd.) na nebulozu i vjerovatni kriminal u vezi "Buroj ozon" projekta.
Jedan od njih je bio i Anes Podić.
A o tome govorim između ostalog i kao očevidac javne rasprave o tada novom urbanističkom planu za Trnovo (uklj. Bjelašnicu), gdje je Berilo sa Hamdijom Efendićem (višegodišnji ober-capo SDA građevinske mafije) bukvalno verbalno prijetio fizičkim nasiljem sa njegovih 10-ak prisutnih gorila svakome ko bi postavio bilo kakvo kritičko pitanje.
Helem, nisam kukavica ili oportunista (da jesam, ne bih išao Berilu na kućni prag sa elaboratom i setom pripremljenih pitanja), ali nisam ni lud da rizikujem u nedođiji izbušene gume ili fizički obračun sa Berilovim rednecksima.
Ja svoja pripremljena, kritička pitanja tada u takvoj situaciji nisam postavio.
Ali jesu Edin Forto (tada kantonalni zastupnik sa hebiga kakvom takvom zaštitom javne funkcije), neki tada potpuni anonimni Anes Podić i jedna hrabra, divna (tada) djevojka čijeg se imena na žalost ne sjećam.
Da skratim. Životni opus Anesa Podića ne znam dovoljno. Ono što poznajem, ima tu puno toga sa čime se sa njim ne slažem.
Ali oko Trnova i "Buroj ozona" tada... Kapa do poda.
Eto. Nazovimo ovaj moj upis "ispravkom netačnog navoda".
- Prpa.ba
#32845 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Izgleda da nam ispod radara prolazi i otkucavanje gajgera u BH Telecomu.
Sta je pozadina sve evidentnijih nastojanja da se smijeni gospodin Kovacevic?
Sta je pozadina sve evidentnijih nastojanja da se smijeni gospodin Kovacevic?
- skupljac_zeljeza
- JoseMujica
#32847 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Reufe vrati se sve ti je oprošteno
koliko smo lika habali zbog samo jednog iphona...dobio čak i nadimak Ajfon
- Prpa.ba
#32848 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
"Cetvorka" uredno urinira po gradjanima.
Gdje su zabrinuti NVO-i?
Gdje su zabrinuti NVO-i?
- JoseMujica
- House
#32850 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Trnovo ima čak šest boračkih udruženja i svi brane Berila: "On je naš vođa"