TENIS

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

konektovan
Vozim: Francusku kantu

#25826 Re: TENIS

Post by konektovan »

Velkoski wrote: 04/08/2024 00:27 ne cijene ga jer je antivakser, ravnozemljaš i sve što dolazi s tim + воли чича дражу.

Nije on prvi sportista s Balkana koji je u vrhu svog sporta, i trenutno ima aktivnih (tipa Jokara, koji zasad nema vlastitih ekscesa, ako mu se zanemare primitivna braća), ali slabo ko ima tretman kao on. Plus je ispromovisao onog retarda na Twitteru (@pavvyg) zbog kojeg ga još više mrze.

Meni nije bio sporan do ove godine, kada je odlučio da treba pojačati nacionalističko orgijanje.
Na koga mislis..u zadnjem dijelu posta??
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#25827 Re: TENIS

Post by Velkoski »

konektovan wrote: 04/08/2024 00:35
Velkoski wrote: 04/08/2024 00:27 ne cijene ga jer je antivakser, ravnozemljaš i sve što dolazi s tim + воли чича дражу.

Nije on prvi sportista s Balkana koji je u vrhu svog sporta, i trenutno ima aktivnih (tipa Jokara, koji zasad nema vlastitih ekscesa, ako mu se zanemare primitivna braća), ali slabo ko ima tretman kao on. Plus je ispromovisao onog retarda na Twitteru (@pavvyg) zbog kojeg ga još više mrze.

Meni nije bio sporan do ove godine, kada je odlučio da treba pojačati nacionalističko orgijanje.
Novaxxxa :mrgreen:
Evolution_IV
Vozim: 3 Leša

#25828 Re: TENIS

Post by Evolution_IV »

Hans123 wrote: 04/08/2024 00:19
Evolution_IV wrote: 03/08/2024 08:50 ne cijene ga jer nije savrsena zapadnjacka prica poput njihovih sportista, jer gdje ce iz neke male drzavice da bude bolji ito kako bolji, tako bi bilo i da je iz BiH...i nek je supak na terenu i treba bit protiv ovih...

imao je i nadal tih medicinskih epizoda i odlazaka u WC, al to je normalno jer je zapadnjak 8-)
Meni je najjače koliko se Rafi toleriše odugovlačanje između dva poena, njegovi mečevi ubjedljivo najduže traju, i svima je sve ok. Nedavno brat s Navonoem 4 sata. :lol:

Odugovlači i Đoković, ali promjenom pravila vidi se da je on ubrzo, bude prekoračenja, ali opet ni blizu ko Rafa. Kako sat otkucava Rafa još gori, može mu se. :kiss:
Ama 8-)

kazem ti ja, nije njihov igrac pa nije normalno...

@Velkoski

i ja sve manje vjerujem u evoluciju i gluposti koje se plasiraju redovno :D
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#25829 Re: TENIS

Post by konektovan »

Velkoski wrote: 04/08/2024 00:37
konektovan wrote: 04/08/2024 00:35

Novaxxxa :mrgreen:
Pa nesto si ti onda dobro propustio, ako je bio sporan samo do ove godine.. :mrgreen:
necko_hz

#25830 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Navijači su inače izuzetno racionalna bića, pa je njihova mržnja ka nečemu ili nekome stoprocentno bazirana na moralnim vrijednostima, uvjerenjima i logičkim razlozima.

Ali u kurcu. :mrgreen:

Ne vole ga jer je spolno općio sa njihovim ljubimcima, a ni ti spolni činovi ne bi bili toliko problematični da je on bio taj kome su češće razvaljivali šupak. No, pošto je ta uloga pripala Rogeru i Rafi, inercija je uradila svoje.

Objektivno, ima milion razloga na osnovu kojih ga možeš kritikovati, ali ništa manje ih nemaju i druga dvojica. No, kada se jednima šupački potezi i raznovarni vidovi jadizma tolerišu i kamufliraju, dok se trećem multiplicira, tu sve priče o racionalnim razlozima za određene stavove padaju u vodu.

Navijačko idolpoklonstvo je jedno od najpatetičnijih stanja koje postoji, a ono što može proizaći kao rezultat toga najbolje vidimo kroz sport, u kontekstu tenisa kroz ova tri igrača i njihovih sektaških fan baza.

Između onih ovdje koji bi polizali Rafin ili Rogerov šupak ili bolesnog NoleFam-a na drugim forumima ili društvenim mrežama koji bi to isto uradili njemu, nema puno razlike, jednako kao što je nema u omjeru vrlina i mana između pomenuta tri igrača. Svi na svoje načine i smrde i mirišu.

Samo što je to teško prihvatiti onima koji su ubijeđeni da Roger i Rafa iz polnog organa izbacuju nektar, a iz pakaša baklavu. :mrgreen:
konoplja

#25831 Re: TENIS

Post by konoplja »

necko_hz wrote: 04/08/2024 01:14 Navijači su inače izuzetno racionalna bića, pa je njihova mržnja ka nečemu ili nekome stoprocentno bazirana na moralnim vrijednostima, uvjerenjima i logičkim razlozima.

Ali u kurcu. :mrgreen:

Ne vole ga jer je spolno općio sa njihovim ljubimcima, a ni ti spolni činovi ne bi bili toliko problematični da je on bio taj kome su češće razvaljivali šupak. No, pošto je ta uloga pripala Rogeru i Rafi, inercija je uradila svoje.

Objektivno, ima milion razloga na osnovu kojih ga možeš kritikovati, ali ništa manje ih nemaju i druga dvojica. No, kada se jednima šupački potezi i raznovarni vidovi jadizma tolerišu i kamufliraju, dok se trećem multiplicira, tu sve priče o racionalnim razlozima za određene stavove padaju u vodu.

Navijačko idolpoklonstvo je jedno od najpatetičnijih stanja koje postoji, a ono što može proizaći kao rezultat toga najbolje vidimo kroz sport, u kontekstu tenisa kroz ova tri igrača i njihovih sektaških fan baza.

Između onih ovdje koji bi polizali Rafin ili Rogerov šupak ili bolesnog NoleFam-a na drugim forumima ili društvenim mrežama koji bi to isto uradili njemu, nema puno razlike, jednako kao što je nema u omjeru vrlina i mana između pomenuta tri igrača. Svi na svoje načine i smrde i mirišu.

Samo što je to teško prihvatiti onima koji su ubijeđeni da Roger i Rafa iz polnog organa izbacuju nektar, a iz pakaša baklavu. :mrgreen:
Dobro napisano. Slažem se s tobom da sva trojica na svoj način i smrde i mirišu. A ne slažem se nikako sa Velkoskim koji navodi antivax i Dražu kao glave razloge što ga ne vole. To su kasnije epizode njegove karijere. Neko post hoc opravdanje i racionalizacija.

Nisu mu mediji i šira publika bili nakloni od samog početka. Najviše zbog bolesne ambicije i samopouzdanja rekao bih, a i jer se ugurao u idilično rivalstvo Rogera i Rafe.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#25832 Re: TENIS

Post by Velkoski »

Ja govorim isključivo o zadnje tri-četiri godine, otkad se broj mrzitelja bar udvostručio, pa i onih koji su ga voljeli prije.

Ovo sve ostalo stoji za ranije periode. Mada to opet nije do Balkana, nego jer je jednostavno bolji of Fedal kombinacije. :mrgreen:
ultima_palabra

#25833 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Ne slazem se. U pitanju je daleko najprljaviji i najpodliji top sportas u ovom vijeku. Nisu ni Rafa i Roger savrseni, ali ovaj ima repertoar odvratnih poteza veci od citavog ATP Toura zajedno.

I nije to nista novo, pa njegov nadimak na teniskim forumima prije 15ak godina je bio Faker/Fakeovic, Roddick ga zajebavao da ima pticju gripu itd… sve je to bilo dok je imao 0 ili 1 GS, pa se ne moze reci da je ljubomora itd.
necko_hz

#25834 Re: TENIS

Post by necko_hz »

konoplja wrote: 04/08/2024 02:39Nisu mu mediji i šira publika bili nakloni od samog početka. Najviše zbog bolesne ambicije i samopouzdanja rekao bih, a i jer se ugurao u idilično rivalstvo Rogera i Rafe.
Šta god da je, u pitanju su najpovršniji mogući razlozi, a nikakva racionalna, logička i moralna uvjerenja.

U mnogim stvarima je daleko veći laf i od Rogera i od Rafe. Pa samo kad se uporedi njegov odnos sa Alcarazom i Sinnerom sa odnosom koji je Federer imao prema njemu i Murrayu, razlika je nebo i zemlja. O izjavama i malicioznim pozdravima nakon poraza da i ne govorim. Lik da je radio i izgovorio 5% stvari kao Federer, na lomači bi ga vrtili. Jebiga, lijepo je kad možeš reći ili uraditi šta hoćeš, a ostati "gospodin" u očima zaslijepljenih osoba.

Za Nadala je suvišno i govoriti. Kompilacija hinjskih poteza kroz karijeru kakvoj nema premca, ali suvišno je to naglašavati likovima i likušama koji bi dali sve da mu mogu polizati ruku kojom gače iz pakaša izvlači. :mrgreen:
ultima_palabra

#25835 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Smrdi ti prica :mrgreen:
necko_hz

#25836 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Biće da su ti Rafini prstići blizu nosa. :mrgreen:
ultima_palabra

#25837 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Mislio sam da mozemo razgovarati o cinjenicama, ali tebi su izgleda analne fiksacije u prvom planu :mrgreen: Slobodno nastavi, ali bez mene :run:
konoplja

#25838 Re: TENIS

Post by konoplja »

necko_hz wrote: 04/08/2024 04:11
konoplja wrote: 04/08/2024 02:39Nisu mu mediji i šira publika bili nakloni od samog početka. Najviše zbog bolesne ambicije i samopouzdanja rekao bih, a i jer se ugurao u idilično rivalstvo Rogera i Rafe.
Šta god da je, u pitanju su najpovršniji mogući razlozi, a nikakva racionalna, logička i moralna uvjerenja.

U mnogim stvarima je daleko veći laf i od Rogera i od Rafe. Pa samo kad se uporedi njegov odnos sa Alcarazom i Sinnerom sa odnosom koji je Federer imao prema njemu i Murrayu, razlika je nebo i zemlja. O izjavama i malicioznim pozdravima nakon poraza da i ne govorim. Lik da je radio i izgovorio 5% stvari kao Federer, na lomači bi ga vrtili. Jebiga, lijepo je kad možeš reći ili uraditi šta hoćeš, a ostati "gospodin" u očima zaslijepljenih osoba.

Za Nadala je suvišno i govoriti. Kompilacija hinjskih poteza kroz karijeru kakvoj nema premca, ali suvišno je to naglašavati likovima i likušama koji bi dali sve da mu mogu polizati ruku kojom gače iz pakaša izvlači. :mrgreen:
Federer je imao baš kiselu facu kad god bi izgubio. Vidjelo se iz aviona da mu je krivo samo tako i da bi najradije sve rekete polomio i mrežu rasparao. :mrgreen:
Ali je elegantan, i igrom i pojavom. Tamna valovita kosa, guste obrve, pa onda Wimbledon i onaj off white kardigan sa old gold detaljima. To mi je prva vizualna asocijacija na njega.

A ima i ta druga strana medalje. Obično se samo te negativne strane izlistaju u ovakvim diskusijama, a o pozitivnim se slabo govori. Valjda nam je takva ljudska priroda ili šta li.
A mislim da je Novak puno više učinio da pomogne niže rangiranim igračima, a i široj zajednici. Što financijski, što vlastitom vremenom, a i samo podizanjem svijesti o potrebi i važnosti nekih stvari.
Blek Stena

#25839 Re: TENIS

Post by Blek Stena »

Nit je Nole antivaxer, ni ravnozemljas a bogami ni ljubitelj draze. Taj prizemni narativ funkcionise samo kod nacionalisticki ostrascenih likova. Mozda je ekscentrican, povodljiv ili naivan. Ali i to je bio dok nije odrastao i skontao kako je svijet surov. Sad vidimo da vise nit grli drvece nit prica o bioenergiji van svoja cetiri zida. Meni kao njegovom iskrenom navijacu jos od pobjede nad Federerom u finalu Montreala 2009 jedino smetaju izlivi bijesa prema sopstvenom boksu i poneki drama queen momenti. Van terena mu se nema sta zamjeriti. Ne postoji intervju u kojem je bilo sta ruzno rekao za bilo koga. I da, za njega kao i za mnoge druge je Kosovo Srbija, isto kao sto je Krim Ukrajina. I nato agresija na Srbiju je nelegalna isto kao i ruska na Ukrajinu. Ko tvrdi suprotno nema dvije ciste u glavi.
Idemo Nole, smanji strasti i nemoj da urlas na boks. Mozes na Troickog malo on mi je antipatican svakako. 😀
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#25840 Re: TENIS

Post by Velkoski »

Blek Stena wrote: 04/08/2024 09:56 Nit je Nole antivaxer, ni ravnozemljas a bogami ni ljubitelj draze. Taj prizemni narativ funkcionise samo kod nacionalisticki ostrascenih likova. Mozda je ekscentrican, povodljiv ili naivan. Ali i to je bio dok nije odrastao i skontao kako je svijet surov. Sad vidimo da vise nit grli drvece nit prica o bioenergiji van svoja cetiri zida. Meni kao njegovom iskrenom navijacu jos od pobjede nad Federerom u finalu Montreala 2009 jedino smetaju izlivi bijesa prema sopstvenom boksu i poneki drama queen momenti. Van terena mu se nema sta zamjeriti. Ne postoji intervju u kojem je bilo sta ruzno rekao za bilo koga. I da, za njega kao i za mnoge druge je Kosovo Srbija, isto kao sto je Krim Ukrajina. I nato agresija na Srbiju je nelegalna isto kao i ruska na Ukrajinu. Ko tvrdi suprotno nema dvije ciste u glavi.
Idemo Nole, smanji strasti i nemoj da urlas na boks. Mozes na Troickog malo on mi je antipatican svakako. 😀
Reci nam, je l' bio genocid u Srebrenici?

PS

Kosovo nije Srbija

Image
Blek Stena

#25841 Re: TENIS

Post by Blek Stena »

Bruka je da si ti mod na forumu. Davno sam se ja ovde izjasnio oko genocida u Srebrenici da si ziv i zdrav. Jel to krajnji argument kojeg si se dosjetio. To i ova djecija slicica :-)
izbjeglica_iz_besmisla

#25842 Re: TENIS

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Krim se nije otcijepio voljom naroda i/ili referendumom, nego je anektiran. Intervencijom druge drzave. Kosovo je svoje izglasalo demokratski.

Isto kao sto Spanci upiru da smire separatiste u Kataloniji, jer znaju da ako dodje do glasanja - bit ce sta bude, jer je to demokratski. BiH tj RS su drukciji, i neka su - ne mozes pobiti protjerati pocistiti pa onda lafo glasati o otcjepljenju bas eto tih 49% teritorije.

Srbiju je trebalo bombardovati zbog upletenosti u rat u BiH, i rat nam se zavrsio tek kad je to uradjeno za srpske polozaje u BiH. Slucajnost? To drugo vece bombardovanje 1999 je i meni upitno, odnosno vrlo lako su se Amerikanci odlucili na to - u BiH se cekalo 4 godine, ali za Kosovo su odmah potegli masineriju. Da li su lobiji radili, ili su znali da Sloba sprema isto sto je bilo u BiH, ne znam.

I Nole jeste antivakser, da nije ne bi sebi priustio svu onu golgotu u Australiji i ne bi onda propusta US open.

Ali inace, dobar je Nole. Covjek voli svoju zemlju al je dovoljno pametan i pjsmen da ne truje okolo prema drugim narodima. Posteno, i neka gazi sve jer je to sve uradio svojim trudom uprkos ocitim preferencama Evropljana prema "civiliziranim" Nadalu i Federeru u odnosu na tamo nekog Balkanca nekatolika.
Last edited by izbjeglica_iz_besmisla on 04/08/2024 10:22, edited 3 times in total.
izbjeglica_iz_besmisla

#25843 Re: TENIS

Blek Stena wrote: 04/08/2024 10:18 Bruka je da si ti mod na forumu. Davno sam se ja ovde izjasnio oko genocida u Srebrenici da si ziv i zdrav. Jel to krajnji argument kojeg si se dosjetio. To i ova djecija slicica :-)
I sta si tad rekao, kad si se izjasnio?
Blek Stena

#25844 Re: TENIS

Post by Blek Stena »

Idi trazi pa citaj ako te bas zanima. Na ovaj tvoj post iznad samo mogu rec…. :zzzz:
izbjeglica_iz_besmisla

#25845 Re: TENIS

Sve si rekao ovim.

Sretno dalje, i pazite se - svet je u velikoj zaveri protiv Srbije.
Last edited by izbjeglica_iz_besmisla on 04/08/2024 10:32, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#25846 Re: TENIS

Post by Velkoski »

nato agresija :lol: :sax:
Blek Stena

#25847 Re: TENIS

Post by Blek Stena »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 04/08/2024 10:27 Sve si rekao ovim.

Sretno dalje, i pazite se - svet je u velikoj zaveri protiv Srbije.
Jesi ovo oko zavere protiv Srbije sam smislio? Svaka cast
kakotakonikako

#25848 Re: TENIS

Post by kakotakonikako »

necko_hz wrote: 04/08/2024 04:11

Do ovog posta, covjek bi pomislio da si veliki poznavalac tenisa i realan - kad ono corak. Od ovog posta - ostani u supku svog idola.
smijesni_ste

#25849 Re: TENIS

Post by smijesni_ste »

Necko objasnio kao i uvijek :thumbup:

Sva trojica su imala i imaju i bubica i bezbroj ispada samo što mi Novaka dodatno posmatramo kroz Srbiju i nacionalizam (sa obje strane Drine) iako je i za to dobrim dijelom sam kriv.
Last edited by smijesni_ste on 04/08/2024 11:33, edited 1 time in total.
Hans123

#25850 Re: TENIS

Post by Hans123 »

Ma @necko objasnio, druga je stvar što neki to neće vidjeti. Sva trojica su imali ispada i ispada, samo je stvar kako se ti ispadi gledaju. Novak da je imao izjave kao Rafa prije ove olimpijade, samo bi se o tom pisalo, čojek je nakon žrijeba imao bezbroj izjava u kojima je govorio da mu je nastup neizvjestan. Tokom karijere imao je nekih obračuna sa protivnicima, koje Novak sigurno nije imao. Onako na prvu padaju Berdych, Soderling, Rosol. Shapo ga je nedavno kritikovao da odugovlači, žalio se i na terenu, a i na konferenciji. Pa sam njegov odnos prema Novaku do 2011. i poslije toga... Čovjek je onom sudiji rekao da mu više neće suditi mečeve... :-D

Koliko god Novakov otac bio seljačina gdje ćeš mu reći "be quite" onako drsko i bahato, Roger može, neko drugi ne može. Još Wawrinku nalijepiše kad mu Mirka reče "crying baby". :D Neko drugi bio automatski bio izbačen s terena, ne i Rogerova kraljica.

I o Novaku bi se romani mogli ispisati...
Post Reply