Ja, i?
Je li se to muslimani boje smrti?
Sve sehid do sehida , al de da malo pozivim.
Izrael redovno gadja Libanon. Godinama.
Njima ne treba neko opravdanje. Da su htjeli mogli su nakon one ubijene djece na sportskom igralistu.
Ja, i?
Izrael redovno gadja Libanon. Godinama.
Sto je najfascinantnije. U jednom govoru Natanjahua u UN je upravo za Iran upotrijebio naziv drzava kulta smrti. Ko biva ako dodju do nuklearke bacice je jer se ne boje smrti.
Razumiju, ali nemaju jos dovoljnu snagu da svedu na mjeru taj cionisticki rezim. Ne govorim protiv jevreja, nego bas protiv cionista. Sve dok im ledja cuva USA i pijedine evrispke drzave, a zemelje bliakog istoka nisu suverene niti jake, nema od nekog smirivanja razjarenog cionizma koji pred ocima covjecanstva cini ociti genocid, nist. Ali mislim da je ipak cionizam i drzava Izrael mnogo izgubila. Mnogo ali bas mnogo obicnog svijeta je postalo svjesna sta je taj rezim, i nesto nezamislivo se dogodilo: sadasnje njihovo rukovodstvon e dovelo do toga da jevreji (sada drzava izrael) bude otvoreno smatran narodom koji cini i koji je pocinio nevjerovatna zvjerstva i na kraju i genocid. Strasna promjena moralne paradigme i nacina na koji, ubjedljiva vecina covjecanstva, obicnog svijeta, percipira izrael. Mozda sada to ne znaci nesto, ali ovo je golemo.Haris.ba wrote: ↑03/08/2024 20:49Sto Iran vise odlaze, kasnije ce ih sacekati jos razorniji rat.MAha wrote: ↑03/08/2024 11:40 Razmisljam, i zakljucujem da ce Iran uciniti sve da izbjegne daljnu eskalaciju, a da uzvrati radi obraza. Razloga je vise sigirno, ali mislim da Iranu mnogo vise odgovara da Trump ne dobije izbore (kao i mnogim, svim razumnim ljudima). A Trump poboljsava izglede ako se bliski istok zapali skroz. Biden kakav god da je, i demokrati, mislim da zele smiriti situaciju. Provpem je Natanjahu i njegova vlada. On zeli na sve nacine izazvati opsti sukob i uvuci Ameriku u to. I da, krajnji cilj exttemnih cionista nije izrael u sadasnjim granicama, nego cijela palestina, juzni Sinaj, dio ak9 ne i cijeli jordan...mnogi njihovi, extremni teolozi, cijeli taj smatraju "obecanom zemljom".
Posto su nesposobni napraviti nukleraku, posto ih po Teheranu ubijaju kako stignu, bolje im je da smijene najodgovornijeg za pogresnu visedecenijsku politiku....oh cekaj. On dozivotno "izabran"....
I ja mislim da ce odgovor biti nesta okruglo pa na cose.
Nikako da razumiju da Izrael jedino razumije silu.
Ne ratuje se ni Iranu ni Americi ni Libanu jer ovih deset mjeseci sve ih je umorilo osim cionistima jer ih pravo krenulo. Čiste Palestinu i niko ih u tome ne dira. Stati sada na ovome neće i ne odgovara im nikakav mir nego vide šansu da proširenjem sukoba hajruju i u onome što im je bio dugoročni plan. Ratovat će i ubijati i rušiti sve dok ih pomažu i ne sprečavaju. Na hitnoj sjednici Vijeća sigurnosti UN-a zbog ubistva vođe Hamasa Amerika i Britanija ih je u tome podržala. U američkom Kongresu prije desetak dana ustali 57 puta i nagradili njegove laži frenetičnim aplauzima. Šta mu treba više i bolje?
Izraelske kujice do kujicealijagoro wrote: ↑03/08/2024 21:15 https://x.com/warfareanalysis/status/18 ... 6328053024
Ko ne mrzi Iran,musliman nijeporedali se arapi
Ovoliko aplauza za samo jedan govor, zajedno nisu dobili Tito, Kastro i Kim Il Sungskupljac_zeljeza wrote: ↑03/08/2024 21:23Ne ratuje se ni Iranu ni Americi ni Libanu jer ovih deset mjeseci sve ih je umorilo osim cionistima jer ih pravo krenulo. Čiste Palestinu i niko ih u tome ne dira. Stati sada na ovome neće i ne odgovara im nikakav mir nego vide šansu da proširenjem sukoba hajruju i u onome što im je bio dugoročni plan. Ratovat će i ubijati i rušiti sve dok ih pomažu i ne sprečavaju. Na hitnoj sjednici Vijeća sigurnosti UN-a zbog ubistva vođe Hamasa Amerika i Britanija ih je u tome podržala. U američkom Kongresu prije desetak dana ustali 57 puta i nagradili njegove laži frenetičnim aplauzima. Šta mu treba više i bolje?
Ummetu Muhameda s.a.v.s nikad izdajica nije manjkalo. Ljudi misle ako su sa jacima da ce im se dunjaluk otvoriti, hoce jedino dzehenem. Sto bi se reklo budi na istini pa makar sam stajaoPoint. wrote: ↑03/08/2024 21:26Izraelske kujice do kujicealijagoro wrote: ↑03/08/2024 21:15 https://x.com/warfareanalysis/status/18 ... 6328053024
Ma Iranci da su pametni opleli bi po ovoj gamadi.alijagoro wrote: ↑03/08/2024 21:15 https://x.com/warfareanalysis/status/18 ... 6328053024
Nemaju bas toliko raketaRothmans wrote: ↑03/08/2024 22:45Ma Iranci da su pametni opleli bi po ovoj gamadi.alijagoro wrote: ↑03/08/2024 21:15 https://x.com/warfareanalysis/status/18 ... 6328053024
Eto, onda bar po ovom vehabijskom prknu od drzave.alijagoro wrote: ↑03/08/2024 23:03Nemaju bas toliko raketaRothmans wrote: ↑03/08/2024 22:45Ma Iranci da su pametni opleli bi po ovoj gamadi.alijagoro wrote: ↑03/08/2024 21:15 https://x.com/warfareanalysis/status/18 ... 6328053024
ali mogli bi Huti gadjati naftna polja po Saudiji,imaju vec iskustva u tome.
A vidimo i da su ckepi ako ne bace nuklearku. Ozbiljni radikali na ovoj temi.jeza u ledja wrote: ↑04/08/2024 00:38 Tako je.
Da su Iranci pametni trebali bi zaratiti sa cijelim regionom.
Ameri su to vec rijesilijeza u ledja wrote: ↑04/08/2024 00:38 Tako je.
Da su Iranci pametni trebali bi zaratiti sa cijelim regionom.
I na Amere trebaju. Ako moze kako u Washingtonu sta da eksplodira i da Teheran preuzme odgovornost. To bi im bilo pametno.alijagoro wrote: ↑04/08/2024 01:10Ameri su to vec rijesilijeza u ledja wrote: ↑04/08/2024 00:38 Tako je.
Da su Iranci pametni trebali bi zaratiti sa cijelim regionom.![]()
Pa nisu ni Iranci toliko ludi.jeza u ledja wrote: ↑04/08/2024 01:16I na Amere trebaju. Ako moze kako u Washingtonu sta da eksplodira i da Teheran preuzme odgovornost. To bi im bilo pametno.alijagoro wrote: ↑04/08/2024 01:10Ameri su to vec rijesilijeza u ledja wrote: ↑04/08/2024 00:38 Tako je.
Da su Iranci pametni trebali bi zaratiti sa cijelim regionom.![]()