Pomoc u nabavljanju tableta

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
coaconi

#1 Pomoc u nabavljanju tableta

Post by coaconi »

Da li neko zna gdje mogu nabaviti tablete pod imenom Driptan (oksibutinin). Imam specifican problem pa mi je potreban.
Ako ima neko ko moze da pomogne bio bih jako zahvalan.
Peacean

#2 Re: Pomoc u nabavljanju tableta

Post by Peacean »

Mislim da driptane/ditropan nije uopšte dostupan u BiH, vjerovatno ćeš morati u inostranstvu da ga ganjaš.
topcam
Vozim: uzbrdo

#3 Re: Pomoc u nabavljanju tableta

Post by topcam »

Iz Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH su nam odgovorili da lijekovi driptan/ditropan, čija je aktivna supstanca oksibutinin, nemaju važeću dozvolu za stavljanje u promet u BiH, kolokvijano rečeno, nisu registrovani.

- Uvidom u službenu evidenciju, konstatovali smo da su ovi lijekovi u 2020. bili uvezeni interventno od Farmavite i MGM farma. Naime, kada lijekovi nisu registrovani, a neophodni su za liječenje jednog ili više pacijenata, entitetska ministarstva zdravlja odobravaju interventni uvoz na zahtjev veleprometnika.

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sar ... gog-744702
HelaS

#4 Re: Pomoc u nabavljanju tableta

Post by HelaS »

topcam wrote: 02/08/2024 22:23 Iz Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH su nam odgovorili da lijekovi driptan/ditropan, čija je aktivna supstanca oksibutinin, nemaju važeću dozvolu za stavljanje u promet u BiH, kolokvijano rečeno, nisu registrovani.

- Uvidom u službenu evidenciju, konstatovali smo da su ovi lijekovi u 2020. bili uvezeni interventno od Farmavite i MGM farma. Naime, kada lijekovi nisu registrovani, a neophodni su za liječenje jednog ili više pacijenata, entitetska ministarstva zdravlja odobravaju interventni uvoz na zahtjev veleprometnika.

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sar ... gog-744702
Ovo nisam znao. Hvala :thumbup:
topcam
Vozim: uzbrdo

#5 Re: Pomoc u nabavljanju tableta

Post by topcam »

:thumbup:
coaconi

#6 Re: Pomoc u nabavljanju tableta

Post by coaconi »

Pa kako sad da trazim da mi uvezu lijek ako nije odobren?
Kome da se obratim itd.
Post Reply