BH Plivanje

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
laik1981

#1226 Re: BH Plivanje

Post by laik1981 »

Evo ovaj Madjar je dobar primjer. Zlatni sa 21 godinu. Studira i trenira u Austinu Texas.

Idi Lana i obraduj nas za cetiri godine.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1227 Re: BH Plivanje

Post by hrasno38 »

kB27 wrote: 01/08/2024 21:36
goredole wrote: 01/08/2024 20:53
kB27 wrote: 01/08/2024 20:48

Odgovoreno vec, samo treba da procitas.
ma ja...trcanje i plivanje u pet deka :lol: :lol:

doduse, dodaj biciklizam i eto triatlona. ipak ima neke poveznice :D

haj nam izvuci podatke kakva su vremena pobjednika Tour de France i Gira :D :D
A usput, da se generalno u sport, a posebno u fiziologiju sporta, razumijes bar malo vise nego Mara u kriv kurac, znao bi da su upravo trcanje, plivanje i biciklizam, kao i mnogi drugi sportovi, sa aspekta fiziologije sporta, bas u pet deka. Pa i blize od toga.

Tako da, smajlije i lolove, kao i vlastiti osjecaj ushicenja zbog "otkrica" koje si sa nama ovdje podijelio, mozes proslijediti i na adresu "glupih" najboljih svjetskih sportista koji dozvoljavaju da ih treniraju ljudi koji istovremeno treniraju i elitne trkace, i elitne plivace, i elitne bicikliste.

Nazalost, jedini nacin da diskutujemo na ovu temu bi bio da se ja spustim na tvoj nivo, sto nemam namjeru. Ali ako budes u narednim godinama jeo dovoljno pure, citao dovoljno knjiga i jos vaznije, i licno se bavio bilo kojom sportskom disciplinom na iole ozbiljnom nivou, otvoren sam da diskusiju nastavimo (preciznije, zapocnemo).
Vrlo tesko je ovdje ljudski i naucno objasniti sta znaci profesionalni sportista. Vecina njih vec u ovom trenutku posmatraju Lanu kao nekoga ko je medju 4 najbolje plivacice u svijetu ali nije i na ovim OI bila je tek 8 favorit za osvajanje medalja. Ljudi ne mogu da shvate cinjenicu da na nastup individualnog sportiste moze da utice 100 faktora. Evo vidim vec pisu "kako mala kanadjanka"?? Tako sto je bolja plivacica od Lane i tu je kraj price. Nije nikada ovdje iz mojih usta izasla recenica da je Lana najbolja na svijetu pa cak i u Evropi mada vec jedno to jeste bila. Uvijek ce postojati bolji od boljih i to je tako. Eto Doncic u NBA cijepa malte ne redovno po 40 poena po utakmici i onda u olimpijskim kvalifikacijama ga nema nigdje u odnosu na nastupe u NBA ligi. I sve to se moze plasticno pokazati na svakom sportisti. Kanadjanka je sada bljesnula sto ne znaci da ce na nekom od dljedecih velikih takmicenja otplivati kao Lana na OI. Pad MORA doci. Ja tvrdim da Lanin rezultat nije vezan ni za treninge ni za trenere neggo iskljucivo do nej same i prije svega situacije u porodici. Za jeednu djevojku od 18 godina nije to ni malo lagan teret i ona se nalazi izmedju dvije vatre. Ja je intenzivno pratim zadnje 4 godine od kada je pocela da se profesionalno bbavi plivanjem i pri svakom izlasku na bazen bio je makar mali osmjeh ako nista onda mahanje svojoj porodici u publici. Ovaj put je to bila hladna faca kao kamen bez truna emocija.
Ti im "nacrtas" primjere ali dzaba oni imaju svoju spiku vatrenih navijaca sa svojih kauca i poznavanja sporta kroz igrice na PC i PS. Gdje je na ovim OI ijedan plivacica sa Balkana?? Gdje su plivacice iz Hrvatske koje imaju ludilo uslove, Srbije....zasto srbijanska najbolja plivacica trenira kod Gorana a ne u Srbija koja ima tradicionalno odlicne plivace.
Uzalud se trudis neka furaju svioje furke
svi u napad

#1228 Re: BH Plivanje

Post by svi u napad »

El_comadante wrote: 01/08/2024 21:11
Kuvet wrote: 01/08/2024 20:45 Kanadjanka Summer ubi brasno, a 17 godina, jos srusila OR.
Mlađa od Lane a osvaja medalje. Kako forma neopada kao kod Lane?
Ljudi shvatite da je Lana Bosanka (sad ce polupismeni skociti i reci da je Hercegovka jer kod nas se od drveta ne vidi suma) a ne Kanadjanka i da su to dva razlicita mentaliteta. Kod nas se puno ljudi zeli uvaliti kod Lane i dobiti dio kolaca koji Lana zasluzeno dobiva. Kad je donosila medalje svi su bili zasluzni i oni koji nisu bili spominjani su uvrjedjeni jer su oni gledali Lanu kad je imala 8 godina i tad govorili da ce biti zvijezda. Kanadjanka ima skolovane i strucne ljude iz vise oblasti i niko im se ne petlja u posao. Ako neko ima bolji od nekog u njenom timu otpasce bez ikakve dvojbe i zlobe. Ovdje se sad napada i njen trener koji ju je preuzeo prije 3 godine (tek prosle je poceo dobivati dio svog kolaca) i sa kojim je osvojila sve medalje na koje smo bili ponosni. Kanadjanku niko ne uznemirava nudeci joj americko ili brazilsko drzavljanstvo, niti o njoj pisu maloumnici kojima je samo nacionalnost i vjera mjerilo. Nju niko u Kanadi ne bi napadao da je plivala ko Lana. Napisali bi nije ostvarila svoje najbolje vrijeme i zivot bi isao dalje. Ta ista Kanadjanka nema porodicnih problema koji izjedaju nasu ljepoticu i nas biser (skoro dvije godine ne govori sa ocem). Djokovic je imao problem sa svojim starim i to se osjetilo na rezultatima jer se stari dripac u sve mjesao. Sad kad mu stari vise nije alfa i omega je vec drukcije. Mentalitet ljudi na Zapadu je drugaciji i ja sam ranije pisao o firmi u Svedskoj koja je napravila cudo u cijeloj Skandinaviji. Kad su dva ortaka napravila biznis sa 2 000 prodavnica, nekoliko hiljada zaposlenih i 2 milijarde dobiti ljudi raspisu konkurs za direktora firme sa obrazlozenjem da je firma postala prevelik zalogaj za njih dvojicu i da moraju naci nekog ko moze dalje razvijati posao. E sad zamislite gazde Binga, Hece, Hife ili nekih drugih nasih firmi da li bi oni ikad prepustili gazdovanje nekom drugom.
Ljudi pustite Lanu da se odmori od sadasnjeg soka. Podrzimo je i nastavimo ulagati u nju jer ona je to zasluzila i ona ce nas sigurno ponovo obradovati. Budite sigurni da je i ona zeljela medalju vise nego mi. Mjenjajmo se i obrazujmo se. Obezbjedimo psihologa, terapeuta i jos nekog koga treba Lana i vidjet ce te promjene. Te promjene ce biti nabolje vjerujte. Zivjeli.
hrasno38

#1229 Re: BH Plivanje

Post by hrasno38 »

svi u napad wrote: 01/08/2024 21:58
El_comadante wrote: 01/08/2024 21:11
Kuvet wrote: 01/08/2024 20:45 Kanadjanka Summer ubi brasno, a 17 godina, jos srusila OR.
Mlađa od Lane a osvaja medalje. Kako forma neopada kao kod Lane?
Ljudi shvatite da je Lana Bosanka (sad ce polupismeni skociti i reci da je Hercegovka jer kod nas se od drveta ne vidi suma) a ne Kanadjanka i da su to dva razlicita mentaliteta. Kod nas se puno ljudi zeli uvaliti kod Lane i dobiti dio kolaca koji Lana zasluzeno dobiva. Kad je donosila medalje svi su bili zasluzni i oni koji nisu bili spominjani su uvrjedjeni jer su oni gledali Lanu kad je imala 8 godina i tad govorili da ce biti zvijezda. Kanadjanka ima skolovane i strucne ljude iz vise oblasti i niko im se ne petlja u posao. Ako neko ima bolji od nekog u njenom timu otpasce bez ikakve dvojbe i zlobe. Ovdje se sad napada i njen trener koji ju je preuzeo prije 3 godine (tek prosle je poceo dobivati dio svog kolaca) i sa kojim je osvojila sve medalje na koje smo bili ponosni. Kanadjanku niko ne uznemirava nudeci joj americko ili brazilsko drzavljanstvo, niti o njoj pisu maloumnici kojima je samo nacionalnost i vjera mjerilo. Nju niko u Kanadi ne bi napadao da je plivala ko Lana. Napisali bi nije ostvarila svoje najbolje vrijeme i zivot bi isao dalje. Ta ista Kanadjanka nema porodicnih problema koji izjedaju nasu ljepoticu i nas biser (skoro dvije godine ne govori sa ocem). Djokovic je imao problem sa svojim starim i to se osjetilo na rezultatima jer se stari dripac u sve mjesao. Sad kad mu stari vise nije alfa i omega je vec drukcije. Mentalitet ljudi na Zapadu je drugaciji i ja sam ranije pisao o firmi u Svedskoj koja je napravila cudo u cijeloj Skandinaviji. Kad su dva ortaka napravila biznis sa 2 000 prodavnica, nekoliko hiljada zaposlenih i 2 milijarde dobiti ljudi raspisu konkurs za direktora firme sa obrazlozenjem da je firma postala prevelik zalogaj za njih dvojicu i da moraju naci nekog ko moze dalje razvijati posao. E sad zamislite gazde Binga, Hece, Hife ili nekih drugih nasih firmi da li bi oni ikad prepustili gazdovanje nekom drugom.
Ljudi pustite Lanu da se odmori od sadasnjeg soka. Podrzimo je i nastavimo ulagati u nju jer ona je to zasluzila i ona ce nas sigurno ponovo obradovati. Budite sigurni da je i ona zeljela medalju vise nego mi. Mjenjajmo se i obrazujmo se. Obezbjedimo psihologa, terapeuta i jos nekog koga treba Lana i vidjet ce te promjene. Te promjene ce biti nabolje vjerujte. Zivjeli.
Kad si vec spomenuo Djokovica za kojeg kazu da je najbolji teniser svih vremena u sta ja ne sumnjam nek kazu strucnjaci koliko puta je uzeo zlato na OI???
kB27

#1230 Re: BH Plivanje

Post by kB27 »

...
Last edited by kB27 on 22/08/2024 21:03, edited 1 time in total.
Better Man

#1231 Re: BH Plivanje

Post by Better Man »

Lindsey Won je jedna od najvećih skijašica u povijesti. Višestruka je osvajačica svjetskog kupa i ostvarila je oko 80 pobjeda u svjetskom kupu. Bila je i više puta svjetska prvakinja, ali na OI nije ni blizu napravila rezultate u odnosu na svjetski kup i SP. Janica Kostelić je za razliku od nje zbog čestih povreda puno manje ostvarila pobjeda u svjetskom kupu, a jedan od razloga je i rani završetak karijere. Ali je zato na OI uništila konkurenciju. Na OI u Salt Lake City je stigla kao potpuni autsajder i uzela je 3 zlata i jedno srebro. 5 ili 20 stotinki je dijelila da budu 4 zlata. Medalju nije uzela samo u spustu, jer nije nastupila. 4 godine kasnije u Torino stiže kao apsolutna favoritkonja za zlato u svih pet disciplina i pokosi je viroza i uzme samo jedno zlato i srebro. Šta bi bilo da je nije pokosila viroza. I tako je jedna od najvećih, ako ne i najveća skijašica kad su u pitanju ZOI, a sigurno i jedna od najvećih olimpijskih sportista kad su u pitanju ZOI. Jeli Bubka najveći u istoriji skoka s motom ako izuzmemo sad Duplantista, jeste. A lik je uspio samo jednom uzeti OI zlato i to 1988.g u Seulu. Onaj ko je očekivao od Lane medalju u Parizu, taj živi u zabludi. Realno je bilo očekivati finale i ništa više. Loš nastup je posljedica više faktora i nadam se da će ih prebroditi.
Last edited by Better Man on 01/08/2024 22:47, edited 2 times in total.
El_comadante

#1232 Re: BH Plivanje

Post by El_comadante »

kB27 wrote: 01/08/2024 22:04
hrasno38 wrote: 01/08/2024 21:51 Vrlo tesko je ovdje ljudski i naucno objasniti sta znaci profesionalni sportista. Vecina njih vec u ovom trenutku posmatraju Lanu kao nekoga ko je medju 4 najbolje plivacice u svijetu ali nije i na ovim OI bila je tek 8 favorit za osvajanje medalja. Ljudi ne mogu da shvate cinjenicu da na nastup individualnog sportiste moze da utice 100 faktora. Evo vidim vec pisu "kako mala kanadjanka"?? Tako sto je bolja plivacica od Lane i tu je kraj price. Nije nikada ovdje iz mojih usta izasla recenica da je Lana najbolja na svijetu pa cak i u Evropi mada vec jedno to jeste bila. Uvijek ce postojati bolji od boljih i to je tako. Eto Doncic u NBA cijepa malte ne redovno po 40 poena po utakmici i onda u olimpijskim kvalifikacijama ga nema nigdje u odnosu na nastupe u NBA ligi. I sve to se moze plasticno pokazati na svakom sportisti. Kanadjanka je sada bljesnula sto ne znaci da ce na nekom od dljedecih velikih takmicenja otplivati kao Lana na OI. Pad MORA doci. Ja tvrdim da Lanin rezultat nije vezan ni za treninge ni za trenere neggo iskljucivo do nej same i prije svega situacije u porodici. Za jeednu djevojku od 18 godina nije to ni malo lagan teret i ona se nalazi izmedju dvije vatre. Ja je intenzivno pratim zadnje 4 godine od kada je pocela da se profesionalno bbavi plivanjem i pri svakom izlasku na bazen bio je makar mali osmjeh ako nista onda mahanje svojoj porodici u publici. Ovaj put je to bila hladna faca kao kamen bez truna emocija.
Ti im "nacrtas" primjere ali dzaba oni imaju svoju spiku vatrenih navijaca sa svojih kauca i poznavanja sporta kroz igrice na PC i PS. Gdje je na ovim OI ijedan plivacica sa Balkana?? Gdje su plivacice iz Hrvatske koje imaju ludilo uslove, Srbije....zasto srbijanska najbolja plivacica trenira kod Gorana a ne u Srbija koja ima tradicionalno odlicne plivace.
Uzalud se trudis neka furaju svioje furke
Ma ja. Sustina je da se forumski komentatori nikad nicim nisu bavili ozbiljno do tako visokog nivoa kada dodjes u situaciju da iako mozda radis sve na najbolji moguci nacin, rezultat izostane. A nekome ko je bio u toj situaciji u bilo kojoj sferi zivota, ne nuzno sportu, zna da dok god za svaku ulozenu minutu ili marku dobijes pozitivan ishod - jos uvijek si negdje oko prosjeka i ni blizu "1% od 1% najboljih" u onom cime se bavis, ili ni blizu licnog maksimuma.

Ja Lanu kao ti ne pratim osim povrsno izmedju velikih takmicenja, zato sam se i suzdrzao komentiranja bilo cega specificnog za njen slucaj. Ali svako ko misli da jedan los rezultat ili jedna losa sezona, ali isto tako jedan dobar rezultat ili jedna fantasticna sezona, bilo koga cine uspjesnim u bilo cemu - taj blage veze nema o zivotu.

Lana da sutra zapali kapicu i nikad vise ne udje u bazen, postigla je vise nego svi koji naprdjuju zajedno. Vise nego svi oni koji bi takav njen postupak osudili, a u guzicu sprcali 2, 3 ili 5 puta vise godina zivota i nista od njega nisu napraivli. A puno pravo cak i na to ima bez da se bilo kome pravda.

A na temu kako je biti profesionalni sportista - nije nimalo lako ni sa 28 ni sa 38 godina, a ne sa 18. Nikad nije bilo, a danas pogotovo, kada te moze gledati dvije milijardi ociju, a deset milijardi prstiju sebi daje za pravo da "strucno" komentarise ono sto radis.
Ništa nije problem i sve je uredu osim jedne stvari. Bila je sporija preko 2 sekunde od svog najboljeg rezultata. Na OI kao najbitnije takmičenje u 4 godine moraš biti što bliže svom rezultatu. Nije bitna medalja nego jedino i isključivo rezultat. Da je kojim slučajem bila blizu svog najboljeg rezultata i nije ušla u finale niko nebi ništa rekao. Ako je povrijeđena, rame je upitanju, nije trebala nastupati i niko ništa nebi rekao.
JohnnyS

#1233 Re: BH Plivanje

Post by JohnnyS »

Je li Bubka kao i njegov tim smatrao neuspjehom to što na tri preostale OI nije uzeo zlato? Smijem li ja reći da je neosvajanje više zlata neuspjeh za Sergeja Bubku jer nisam ušao u finale na OI?
Edin H.

#1234 Re: BH Plivanje

Post by Edin H. »

:-)
Last edited by Edin H. on 02/08/2024 01:13, edited 1 time in total.
kB27

#1235 Re: BH Plivanje

Post by kB27 »

...
kB27

#1236 Re: BH Plivanje

Post by kB27 »

...
elk

#1237 Re: BH Plivanje

Post by elk »

Znaci bila bi cetvrta da je plivala na nivou kao prije godinu dvije. Sad izgleda nema teorije da ide ispod ili 2,07 ili cak 2,08.

I nek vala nije bila cetvrta, najgora pozicija svih vremena na oi. jos za nas decenijske teske luzere....doduse, imali bi o cemu da siljimo i da se nadamo naredne 4 godine.

Nema objasnjenje za ovu stagnaciju zadnjih godinu dana. ne moze se reci da je imala lose uslove za pripreme.
JohnnyS

#1238 Re: BH Plivanje

Post by JohnnyS »

kB27 wrote: 01/08/2024 22:40
JohnnyS wrote: 01/08/2024 22:29 neuspjehom
Smatrati nesto neuspjehom je jedno. Oneliner-i poput "Katastrofa.", "Sta je nasih para iz budzeta dobila morala je vise.", "Treba preusmjeriti novac u druge sportiste.", i slicno, upuceno djevojci (do jucer djevojcici) od 18 godina su gnusna istresanja kurca od strane neostvarenih prosjecnih jadova koji nikad ni u cemu nisu pokusali biti ne najbolji na svijetu nego najbolji u mjesnoj zajednici. Poziv da me demantuju - makar diplomom "Najljepsi balkon Opcine Novi Grad" potpisane od strane Semira Efendica. :wink:

U tom grmu lezi zec.

A koga istinski zanima sta ona i njen tim misle o nastupu, da li je neuspjeh, razocarenje ili "rezultat stoljeca", vec zna njihov stav - jer je javno i jasno napisan.

Generalni savjet za dusebriznike - drzite se fudbala, njega bar igrate na PS - plivanje sumnjam da igrate. :kiss: Sporta u kojem nerijetko pobijedis ne jer si bio dobar, nego jer je protivnik bio los; sporta u kojem mozes podici 20 pehara u karijeri a ne biti ni 1% zasluzan ni za jedan od njih, itd.
De u čemu si ti tako dobar pa da s visine gledaš na forumaše i popuješ im, jel Semir ikakvu potvrdu izdao?

Lana Pudar je primila budžetski novac, javna je osoba, podložna je sudu krezubih ljubitelja nogometa bez života kakav sam ja. Ako ne može podnijeti kritiku nek se ne bavi time. Ljudi poput mene se okupljaju na forumu, tko ne može podnijeti postove krezubih ljubitelja nogometa bez života kakav sam ja nek otvore blog i ostave nas na forumu na miru prije nego ih opet administracija ukloni zbog malverzacija.
kB27

#1239 Re: BH Plivanje

Post by kB27 »

...
palermo

#1240 Re: BH Plivanje

Post by palermo »

Dobro, sta mislite sta bi Lana rekla na pitanje " je li za tebe ovo neuspjeh". Ja sam.uvjeren da bi rekla da.je.neuspjeh

Uvjeren sam u to sto znam da ima u sebi duh sampiona. Zasto nije.postigla vise, vjerujem da ce sama.naci pravi odgovor
Hakiz

#1241 Re: BH Plivanje

Post by Hakiz »

JohnnyS wrote: 01/08/2024 22:29 Je li Bubka kao i njegov tim smatrao neuspjehom to što na tri preostale OI nije uzeo zlato? Smijem li ja reći da je neosvajanje više zlata neuspjeh za Sergeja Bubku jer nisam ušao u finale na OI?
Nisu smatrali, zbog toga što su ranije ili i pored toga, postigli sve. Lana nije svjetska rekorderka kojoj ako i ne uspije na Olimpijadi ostaje joj da je svjetska rekorderka. Trenutna, ili da je bila.

Ima godina kako je sama Lana govorila da tempira formu, sve podređuje Olimpijadi. Da je Olimpijada bila samo još jedno od takmičenja, idemo ali nije bitno, onda bismo mogli i trebali govoriti o takmičenjima na kojima je ostvarila najveće uspjehe. Ali, kako je Olimpijada bila predstavljena kao vrhunac, onda je ovaj rezultat neuspjeh. Jer je sve njemu bilo podređeno, a najbolje dostignuto vrijeme gore od prethodno ostvarenih.

Ali, nije propast. Naučiti lekcije i za 4 godine pokušati ponovo. Nije heroj onaj koji ne padne. Heroj je onaj koji poslije pada ustane i opet pokuša. Treba poštovati trud. Rezultat će doći, a ako i ne dođe, čestitati na trudu.

Tako da, bravo Lana, ideš dalje.
JohnnyS

#1242 Re: BH Plivanje

Post by JohnnyS »

Pa malo tko govori da je propast. Ali da je neuspjeh, to je očito svima bez obzira imaju li potvrdu o najboljem balkonu ili ne, isplivali olimpijsku normu ili ne.

U svakom slučaju joj želim svi sreću svijeta i bolje rezultate u budućnosti.
palermo

#1243 Re: BH Plivanje

Post by palermo »

Hakiz wrote: 01/08/2024 22:55
JohnnyS wrote: 01/08/2024 22:29 Je li Bubka kao i njegov tim smatrao neuspjehom to što na tri preostale OI nije uzeo zlato? Smijem li ja reći da je neosvajanje više zlata neuspjeh za Sergeja Bubku jer nisam ušao u finale na OI?
Nisu smatrali, zbog toga što su ranije ili i pored toga, postigli sve. Lana nije svjetska rekorderka kojoj ako i ne uspije na Olimpijadi ostaje joj da je svjetska rekorderka. Trenutna, ili da je bila.

Ima godina kako je sama Lana govorila da tempira formu, sve podređuje Olimpijadi. Da je Olimpijada bila samo još jedno od takmičenja, idemo ali nije bitno, onda bismo mogli i trebali govoriti o takmičenjima na kojima je ostvarila najveće uspjehe. Ali, kako je Olimpijada bila predstavljena kao vrhunac, onda je ovaj rezultat neuspjeh. Jer je sve njemu bilo podređeno, a najbolje dostignuto vrijeme gore od prethodno ostvarenih.

Ali, nije propast. Naučiti lekcije i za 4 godine pokušati ponovo. Nije heroj onaj koji ne padne. Heroj je onaj koji poslije pada ustane i opet pokuša. Treba poštovati trud. Rezultat će doći, a ako i ne dođe, čestitati na trudu.

Apsolutno :thumbup:

Al.ipak.bih dodao,.ne vidim.nista lose u konstataciji da.mora razmisliti o tome.sta treba mijenjati.
hrasno38

#1244 Re: BH Plivanje

Post by hrasno38 »

palermo wrote: 01/08/2024 22:52 Dobro, sta mislite sta bi Lana rekla na pitanje " je li za tebe ovo neuspjeh". Ja sam.uvjeren da bi rekla da.je.neuspjeh

Uvjeren sam u to sto znam da ima u sebi duh sampiona. Zasto nije.postigla vise, vjerujem da ce sama.naci pravi odgovor
Mislim da je vise nego dovoljan uspjeh sam plasman na OI sa 18 godina iz drzave koju boli kurac za reprezentativni sport. Ona je taj plasman zasluzila normom dok je Jovan pozvao kao neko ko ima najvise bodova iz BiH poslije Lane.I vidi vraga nema vise nikoga jer sta? Nemaju rezlutat za plasamn na OI. nema ni Amine Kajtaz. Dakle sa 18 godina vec drugi put ucestvovati na OI je nesto fenomenalno i pricati o ovome kao o nekom nesupjehu kad si 12 na svijetu je jos ludje.
Ispred Lane u disciplini 200m delfin su po dvijee plivacice iz USA, Australije i Kine aa treenira ih u te trii zemlje milioni. Kod nas ih trenira par stootina i imamo nekogaa ko je 12.
Dakle ovo nije nesupjeh, jeste rezultat los u odnosu na najbolji ali to su stvari koje se desavaju bez obzira na takmicenje. Mozda bi za mjesec dana na neekom takmicenju otplivala 2:05.....ima ona jos puno puno toga da kaze i pokaze i da napadne mladu kanadjanku. Obe su tek fakticki pocele ozbiljno da plivaju
Hakiz

#1245 Re: BH Plivanje

Post by Hakiz »

elk wrote: 01/08/2024 22:48 Znaci bila bi cetvrta da je plivala na nivou kao prije godinu dvije. Sad izgleda nema teorije da ide ispod ili 2,07 ili cak 2,08.

I nek vala nije bila cetvrta, najgora pozicija svih vremena na oi. jos za nas decenijske teske luzere....doduse, imali bi o cemu da siljimo i da se nadamo naredne 4 godine.

Nema objasnjenje za ovu stagnaciju zadnjih godinu dana. ne moze se reci da je imala lose uslove za pripreme.
Ako smijem usporediti:

Meni se, kada vježbam neku novu kompoziciju svirati, dogodi sljedeće: Ne ide mi i u jednom trenutku naglo krene odlično. Ali, onda, kao da odjednom stane. Počnem je svirati gore nego prije, iako više vježbam. Onda mi treba vrijeme. Opet počnem svirati "dobro", ali mi treba više vremena nego onda kada je bio nagli napredak.

Da nije nešta slično?
hrasno38

#1246 Re: BH Plivanje

Post by hrasno38 »

S tim da nije niko racunao pa ni ona sama da ce se desiti sve ono sa ocem u javnosti.
Hakiz

#1247 Re: BH Plivanje

Post by Hakiz »

palermo wrote: 01/08/2024 23:02

Apsolutno :thumbup:

Al.ipak.bih dodao,.ne vidim.nista lose u konstataciji da.mora razmisliti o tome.sta treba mijenjati.
Da. To spada u lekcije koje treba izvući iz ovoga.

Šta nas ne ubije, ojača nas. Zloupotrebljena izreka, ali nekada stvarno vrijedi.
Hakiz

#1248 Re: BH Plivanje

Post by Hakiz »

hrasno38 wrote: 01/08/2024 23:04

S tim da nije niko racunao pa ni ona sama da ce se desiti sve ono sa ocem u javnosti.
Da. Samo, možda bi od nas svih bilo fino da to ne potenciramo previše. To je privatna stvar, morat će je "sama" riješiti, ne trebamo je i mi podsjećati, koliko god da utiče. Svakako ne možemo pomoći, pa da to ostavimo.
palermo

#1249 Re: BH Plivanje

Post by palermo »

hrasno38 wrote: 01/08/2024 23:04

I ne.mogu njeni treneri nista biti krivi :D :D
kB27

#1250 Re: BH Plivanje

Post by kB27 »

...
Post Reply