Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Naslovnica wrote: ↑01/08/2024 18:47
Nema druge strane medalje.
Isto kao što ti treba ljekarsko za rad na visini ili upravljanje motornim vozilom, i ovdje treba da bude ljekarski sa nekim parametrima.
Rokaš se testosteronom (ili imaš povišen u odnosu na referntne vrijednosti), ispadaš.
Zna se koji su referentni nivoi za M/Ž.
nisam upucen pa pitam: dakle pravilnik olimpijskih igara jasno definise visine testasterona sa kojima takmicar/ka ima pravo nastupiti u svojoj disciplini i u svom spolu? dakle nije samo ofrlje receno nesto nedefinisano tipa belegija=musko, machich=zensko? ima tacna mjera koju je ova takmicarka presla po kojoj se i zena moze diskvalifikovat? cak i ako je to prirodna posljedica? naravno dopingovanje je druga prica.
Oni su oprali ruke i prebacili to na nacionalne komitete. Ako ih alzirski i tajvanski nacionalni olimpijski komitet prihvataju kao zene i dopustaju im da se tako takmice, prihvata ih i IOC.
Imao je Đokovića na konopcima u drugom setu, ali je ovaj onda odigrao svoj najbolji potez - medicinski time out. I to dva puta. Nema odbrane protiv toga
van Basten wrote: ↑01/08/2024 21:14
Imao je Đokovića na konopcima u drugom setu, ali je ovaj onda odigrao svoj najbolji potez - medicinski time out. I to dva puta. Nema odbrane protiv toga
Nema veće g foliranta u tenisu od Đokovića. To svijet nije vidio. Njegovo izmišljanje povreda je nenadmašno.
Last edited by Better Man on 02/08/2024 00:36, edited 1 time in total.
karanana wrote: ↑01/08/2024 20:54
u p.m. cim sam skonto da ima tenis i prebacio da navijam za cicija dok je imao drugi set zagarantovan. ja dodjoh i evo ce ga popushit.
Samo si ti veci baksuz od mene
Ja okrenula Vojvodina Ajax 1:1 i cekam da Vojvodina povede a oni izgidose
karanana wrote: ↑01/08/2024 20:54
u p.m. cim sam skonto da ima tenis i prebacio da navijam za cicija dok je imao drugi set zagarantovan. ja dodjoh i evo ce ga popushit.
Samo si ti veci baksuz od mene
Ja okrenula Vojvodina Ajax 1:1 i cekam da Vojvodina povede a oni izgidose
Khelif is not transgender, but has a disorder of sex development (DSD), which causes some females to have XY chromosomes and blood testosterone levels typical of a male. In Algeria, the country that Khelif represents, transgender identity is prohibited, changing gender or sex on identity documents is not permitted, nor are medical or hormonal treatments allowed to transition to another sex.
I gdje sad treba ova da se takmici, prema forumskim strucnjacima?
Ne treba biti stručnjak da bi se shvatilo da ovo nije OK i da ovome nije mjesto u ženskom ringu.
Liječi se (mada ne možeš ukinuti kromosom) ili se bavi nečim drugim umjesto što lupaš žene po ringu.
Ko misli da je ovo OK i da je ovome mjesto u ringu sa ženama taj nije sav svoj.
Jednostavno zabraniti da se možeš baviti tim sportom obzirom na svoje stanje, kao što su, uostalom, učinile bokserske organizacije.
Pa dobro, nije bas da ova razbija sve redom. I nju su pobjedile 9 puta. Ima statistiku osrednjeg boksera.
nisam upucen pa pitam: dakle pravilnik olimpijskih igara jasno definise visine testasterona sa kojima takmicar/ka ima pravo nastupiti u svojoj disciplini i u svom spolu? dakle nije samo ofrlje receno nesto nedefinisano tipa belegija=musko, machich=zensko? ima tacna mjera koju je ova takmicarka presla po kojoj se i zena moze diskvalifikovat? cak i ako je to prirodna posljedica? naravno dopingovanje je druga prica.
Oni su oprali ruke i prebacili to na nacionalne komitete. Ako ih alzirski i tajvanski nacionalni olimpijski komitet prihvataju kao zene i dopustaju im da se tako takmice, prihvata ih i IOC.
Famozna alzirska woke agenda.
ja ne razumijem za ovu boksacicu je li ona transvestit ili sta je. je li rodjena ko muskaraxc i?