BH Plivanje

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Laertes

#1176 Re: BH Plivanje

Post by Laertes »

deer_hunter wrote: 01/08/2024 10:47
kB27 wrote: 01/08/2024 10:40
deer_hunter wrote: 01/08/2024 08:18 ali je i po kladionicama bila 6. favorit
Izvor informacije?
Pa kvote na stranicama kladionica prije par dana, na nekim je bila 6., na nekim 7. ili 8. Uglavnom predvidjali su joj finale, sto bi sa svojim rekordom lagano ostvarila.
Sa svojim najboljim vremenom bi imala 5. vrijeme polufinala.
A prozivke za "stručnjake"... Hajmo ovako, ko nema minute odigrane u LP, ne može komentarisati Ligu prvaka. Ko nije metra ceste napravio, ne može komentarisati ceste. Ko nije nikad se bavio politikom, ne može komentarisati politiku.
Jbt, sad Lana Pudar kao sveta krava, ne smije se ništa protiv. Podbacila je žestoko, 2.5 sekunde više od PB. A para od države nije falilo. Bilo je in sa raznih nivoa dati Lani para. 2022. godine, Tuzlanski kanton dao 10000 KM budžetskih para. Totalno nenadležni za to. Neko drugi nije dobio. Budžetske, naše pare. I zato mogu i hoću komentarisati, makar i ne znao plivati.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1177 Re: BH Plivanje

Post by hrasno38 »

convict wrote: 01/08/2024 09:19
hrasno38 wrote: 01/08/2024 09:06
laik1981 wrote: 01/08/2024 08:27
Dvije i po sekunde je bila sporija od svog najboljeg vremena. To je realno neuspjeh, s obzirom da se tempiralo za OI. Ako je istina ovo za povredu ramena onda to sve objasnjava i nije potrebna neka dalja rasprava. Opet je greska struke sto je otisla tamo povrijedjena. Do duse, i ona je sad punoljetna i mogla je donijeti odluku da ne ide ako se radi o ozbiljnijoj povredi.
Ja mislim da to nije razlog i da je ta povreda sanirana davno jedino ako se nije pojavila ponovo pred samu olimpijadu sto bi bio prije svega neuspjeh struke i losih treninga. Lana je jednostavno sportsko pravilo koje kaze da nakon meteorskog uspjeha dodje jednostavno zestok pad + kad uzmes u obzir godine, mada to vecina ovdje ne razumije jer nema djecu tih godina, dobijes to sto se desilo sa Lanom. Ja ne znam kako pojednici ne mogu da shvate da je Lani tek 18 godina i da je od 15-18 poosvajala toliko da mnogi o tome mogu da sanjaju. Da li je to po meni bio ispravan put ja mislim da nije i upravo zato sto nije na njena jos uvijek nejaka pleca se strovalilo breme i ideja drkadzija da ona mora biti na olimpijadi u vrhu. Kad dodas na sve to sukob u javosti sa ocem ja fakat ne znam sta ocekujete od djevojke koja je fakticki jos u pubertetu.
Ona upravo mora da napravi kontinuitet na evropskim i svjetskim prvenstvima, da na svjetskim kupovima osvaja zlata pa onda da jos se sveze breme olimpijskog zlata. Jednostavno nije kod svake osobe isti mentalni sklop, ne reaguje isto na trenutne situacije. Recimo meni se ne svidja sto sa Lanom nije vise njena prva trenerica i neko ko ju je dugo pratio Alena Cemalovic. Lana u svom stabu nema ni jednu zenu a Lana je jedna mlada zena. Mozda su joj bili dani menstrualnog ciklusa gdje zena drugacije reaguje na svasta nesto. Ajde ga ti znaj ali za mene je ovo ocekivano jedino sto sam mislio da ce proci na 100m delfin u polufinale.
Razumijem da mozes reci za konacan plasman da je ocekivan, ali da pliva 2.5 sekunde sporije od svog rekorda na takmicenju za koje je tempirala formu, to nikako ne smije biti ocekivano.

Ako ovako razmislja i ekipa oko nje, zadovoljavajuci se uspjesima od prije godinu-dvije (koji zaista jesu vanserijski) i nalazeci opravdanja u godinama i spolu, to je za Lanu i njenu plivacku karijeru katasrtrofa.
Vidis meni je to ocekivano iz bruku razloga da ih opet ne pisem.
Laertes

#1178 Re: BH Plivanje

Post by Laertes »

hrasno38 wrote: 01/08/2024 12:08

Ja mislim da to nije razlog i da je ta povreda sanirana davno jedino ako se nije pojavila ponovo pred samu olimpijadu sto bi bio prije svega neuspjeh struke i losih treninga. Lana je jednostavno sportsko pravilo koje kaze da nakon meteorskog uspjeha dodje jednostavno zestok pad + kad uzmes u obzir godine, mada to vecina ovdje ne razumije jer nema djecu tih godina, dobijes to sto se desilo sa Lanom. Ja ne znam kako pojednici ne mogu da shvate da je Lani tek 18 godina i da je od 15-18 poosvajala toliko da mnogi o tome mogu da sanjaju. Da li je to po meni bio ispravan put ja mislim da nije i upravo zato sto nije na njena jos uvijek nejaka pleca se strovalilo breme i ideja drkadzija da ona mora biti na olimpijadi u vrhu. Kad dodas na sve to sukob u javosti sa ocem ja fakat ne znam sta ocekujete od djevojke koja je fakticki jos u pubertetu.
Ona upravo mora da napravi kontinuitet na evropskim i svjetskim prvenstvima, da na svjetskim kupovima osvaja zlata pa onda da jos se sveze breme olimpijskog zlata. Jednostavno nije kod svake osobe isti mentalni sklop, ne reaguje isto na trenutne situacije. Recimo meni se ne svidja sto sa Lanom nije vise njena prva trenerica i neko ko ju je dugo pratio Alena Cemalovic. Lana u svom stabu nema ni jednu zenu a Lana je jedna mlada zena. Mozda su joj bili dani menstrualnog ciklusa gdje zena drugacije reaguje na svasta nesto. Ajde ga ti znaj ali za mene je ovo ocekivano jedino sto sam mislio da ce proci na 100m delfin u polufinale.
Razumijem da mozes reci za konacan plasman da je ocekivan, ali da pliva 2.5 sekunde sporije od svog rekorda na takmicenju za koje je tempirala formu, to nikako ne smije biti ocekivano.

Ako ovako razmislja i ekipa oko nje, zadovoljavajuci se uspjesima od prije godinu-dvije (koji zaista jesu vanserijski) i nalazeci opravdanja u godinama i spolu, to je za Lanu i njenu plivacku karijeru katasrtrofa.
Nemoj ba Hrasno, ti mjesecima pišeš ovdje da ima najbolju ekipu, svemirskog trenera Gorana i tako to.
hrasno38

#1179 Re: BH Plivanje

Post by hrasno38 »

laik1981 wrote: 01/08/2024 08:27
Dvije i po sekunde je bila sporija od svog najboljeg vremena. To je realno neuspjeh, s obzirom da se tempiralo za OI. Ako je istina ovo za povredu ramena onda to sve objasnjava i nije potrebna neka dalja rasprava. Opet je greska struke sto je otisla tamo povrijedjena. Do duse, i ona je sad punoljetna i mogla je donijeti odluku da ne ide ako se radi o ozbiljnijoj povredi.

Ja ne znam kako da vam pojasnim ili objasnim da je njoj 18 godina i da je od 14-18 imala meteorski uspon i sada je jednostavno pala i sta sad te ne vlaja trener, te ne valja ovo ili ono. Ponavljam ko se bavio ozbiljnim sportom zna da se to desava u karijeri ne jednom nego vise puta. Pa koliko je Dzeko imao kriza u karijeri kad nije mogao pogoditi gol sa metra. Kako ne razumijete postoje jednostavno takmicenja kad sportista izgori. Da je njoj 25 ja bih se slozio sa vama a ovako vam mogu samo reci nepravvite djecu, dajet ih u sport, dajitee im makismalnu podrsku, gurajte ih pa cemo pricati ako iko od njih napravi ovo sto je Lana.
Ovi sto pricaju o parama samo da ih obavjestim da drzavne pare u njenom usponu ne ucestvuju ni sa 30%. Mozda zadnjih godinu dana a do sada je uglavnom gurao KS, Zeljko joj je dao 50.000 ili 40.000 nisam siguran prije godinu i nesto a ostalo guraju sponzori.Od onoga sto joj je dala drzava ne bi se mogla pripremati ni u Ajdinovicima pola godine.
hrasno38

#1180 Re: BH Plivanje

Post by hrasno38 »

Laertes wrote: 01/08/2024 12:12

Nemoj ba Hrasno, ti mjesecima pišeš ovdje da ima najbolju ekipu, svemirskog trenera Gorana i tako to.
I dalje to tvrdim bez zapete i zareza. Pa ko je sa njom do sada sve ovo osvojio??? Ja ne znam stvarno aali ovo sto vi pisete je cisti mazohizam. Gdje su vasa djeca?? Gdje ste na kraju krajeva vi sa vasim sportskim uspjesima, olimpijadama itd itd. Goran je napravio od Lane BH plivacko cudo i sad samo zato sto je pala na OI treba mu jebati mater i traziti nekog drugog. Balkanski mentalitet....klasika!
palermo

#1181 Re: BH Plivanje

Post by palermo »

hrasno38 wrote: 01/08/2024 12:18

I dalje to tvrdim bez zapete i zareza. Pa ko je sa njom do sada sve ovo osvojio??? Ja ne znam stvarno aali ovo sto vi pisete je cisti mazohizam. Gdje su vasa djeca?? Gdje ste na kraju krajeva vi sa vasim sportskim uspjesima, olimpijadama itd itd. Goran je napravio od Lane BH plivacko cudo i sad samo zato sto je pala na OI treba mu jebati mater i traziti nekog drugog. Balkanski mentalitet....klasika!
Pa dobro, sto jos od nekog nije.napravio plivacko cudo nego samo od Lane. Da je tu neka ekipa od tri - cetiri plivaca na evropskom nivou pa da govorimo o nekom trenerskom cudu, ovako ostaje pitanje , je lj Lana zapravo, svojim prirodnim i sirovim talentom odjednom od Gorana napravila trenerskog maga ili je ipak Goran stvorio Lanu.

I na kraju, mislim da bi bilo posteno da strucni stab jednostavno sebi postavi pitanie, imamo li mi svoje limite, jesmo li ih dostigli i bili bilo bolje da Lana sad ide dalje. Pa odgovor nek daju Lana i oni sami.

U mnogocemu se ja slazem sa tobom, ali neka pitanja se trebaju postaviti. Ne kao javni linc nego kao nacin i metod kako se stvari popravljaju
Laertes

#1182 Re: BH Plivanje

Post by Laertes »

Balkanski mentalitet je ovo što je urađeno: ja stručnjak najveći, ali nema snošenja odgovornosti za neuspjeh. Ponoviću samo: 2.5 sekunde (ako znaš i pola onog što tvrdiš da znaš o plivanju, znaš koliko je to). Niko njemu ne jebe mater, ali pošteno bi bilo priznati da je dostigao limit već puno prije (da li je i ona, vidjećemo, nadam se da nije).
I ovo što je palermo napisao, je li on stvorio nju ili je ona njega.
I daj više prestani sa tim gdje su vama olimpijade i to (da se ne ponavljam iz prethodnog posta). A ne dotiči se djece, živ bio, ne znaš masu toga...
Hakiz

#1183 Re: BH Plivanje

Post by Hakiz »

palermo wrote: 01/08/2024 12:29

Pa dobro, sto jos od nekog nije.napravio plivacko cudo nego samo od Lane. Da je tu neka ekipa od tri - cetiri plivaca na evropskom nivou pa da govorimo o nekom trenerskom cudu, ovako ostaje pitanje , je lj Lana zapravo, svojim prirodnim i sirovim talentom odjednom od Gorana napravila trenerskog maga ili je ipak Goran stvorio Lanu.

I na kraju, mislim da bi bilo posteno da strucni stab jednostavno sebi postavi pitanie, imamo li mi svoje limite, jesmo li ih dostigli i bili bilo bolje da Lana sad ide dalje. Pa odgovor nek daju Lana i oni sami.

U mnogocemu se ja slazem sa tobom, ali neka pitanja se trebaju postaviti. Ne kao javni linc nego kao nacin i metod kako se stvari popravljaju
Ovo ima smisla.

Ako si super trener, imat ćeš cijeli tim, ne jednog ili dva pojedinca.

Ako je ovo limit koji je ovdje moguć, šta bi se dogodilo sa Lanom da negdje ode? Ko garantuje da neće otići negdje gdje će biti samo jedna u masi i da joj se ne posveti pažnja? U fazonu, imamo takvih 20, pa nema veze ako baš ti i ne uspiješ, neki drugi plivač će pronijeti moje trenersko ime, ime naše škole. Ta institucija će uvijek imati plivača kojim će se reklamirati, a Lana može potonuti u zaborav na takvom mjestu.
convict

#1184 Re: BH Plivanje

Post by convict »

Upravo ovo. Ne mislim da bilo ko ovdje omalovazava Lanine dosadasnje uspjehe pa ni jucerasnji rezultat koji bi bio ogroman da se ne gleda u kontekstu njenih resultata od prije 1-2 godine.

Cinjenica je da joj je rezultat znacajno losiji nego prosle godine i ona sa svojom ekipom treba utvrditi zasto je to tako i odluciti sta treba mijenjati. A govoriti da je sve super i da ne treba nista mijenjati i pri tome se nadati drugacijem ishodu je prilicno naivno.

A to sto ja i moja djeca nismo olimpijski sportisti nema ama bas nikakve veze, smijesno je i govoriti o tome, inace bi svako smio komentarisati samo desavanja iz svoje struke i to pod uslovom da je jako uspjesan u tome sto radi.
El_comadante

#1185 Re: BH Plivanje

Post by El_comadante »

Ovde niko nespori Lanin talenat i uspjehe do sada. Problem je što je sporija mnogo od svog najboljeg rezultata. Da je tu negdje sa svojim rezultatom i nije ušla u finale niko nebi riječ rekao. Kako recimo Mekintoš koja ima 17 godina nema padove? Još učestvuje u više disciplina od Lane. Ima još par plivača u blizu sa godinama kao Lana pa nevidim pad kao kod Lane, kao što Hrasno pokušava reci jer bi i kod drugih bio pad u formi ne samo kod Lane.
svi u napad

#1186 Re: BH Plivanje

Post by svi u napad »

Ja mislim da je sve prouzrokovano losom pripremom na psiholoskom planu. I u fudbalu i u drugim sportovima mi nikako da izadjemo iz one bosanske filozofije ma sta on zna tako da umjesto psihologa vjerujemo ljudima koji misle da sve znaju. Naravno da je podbacila jer nije plivala ni blizu svog najboljeg rezultata sto je bilo za ocekivati. Svakom se desi kiks i sad joj moramo svi pomoci da ovo prebrodi jer ona nam je jedina svijetla tacka u ovoj tami BiH sporta i ne daj boze da sad odustane. Ovdje se sad cak napada i njen trener koji nije stvorio jos Lana. Draga omladino pa koliko se djece bavi plivanjem te kakve uslove imaju ta djeca. Kad se samo sjetim nastupa gradonacelnika i predsjedavajuceg vijeca grada Mostara koji se nakon godinu dana bez zakopane lopate novog bazena hvale o prikupljenim dozvolama za gradnju istog i prikupljenih 9 miliona. Zamislite skupili 9 miliona i pustili da ih jede inflacija. Gospoda procijenila da im treba 30 miliona za baze jer se i oni moraju omastiti. Dakel cura odvojena od roditelja prijatelja skole i svega drugog al to nema veze jer ona mora biti stroj a ne djevojka. Za razliku od bazena govnar Kordic je sa kompanijom napravio hrvatsko kazaliste a uskoro ce u blizini i islamska zajednica izgraditi objekat. Tu nema zastoja.
Tacno je da je Lana dobila potporu kao niko do sada i sa tom potporom treba nastaviti jer ce ona sigurno uspjeti. Breme na njenim ledjima je bilo preveliko. Svi mi smo se nadali nekoj od medalja zaboravljajuci da njeno najbolje vrijeme i da ga je isplivala ne donsi medalju. Dakle stanimo uz nasu Lanu jer je ona to zasluzila i nastavimo ulagati u nju jer samo ona za sada donosi neku radost nasem napacenom i izlidjenom narodu. Zivjeli.
hrasno38

#1187 Re: BH Plivanje

Post by hrasno38 »

Kako nije Mihajla Ceprkala iz Banja Luke isto odveo na olimpiske igre u Riu. Pa i najbolja srbijanska plivaca Anja Crevar trenira skupa sa Lanom kod Gorana i uspjela je da izbori nastup na OI. Takodje je trenira i Jovana Lekica koji je do one afere sto mu je smjestila nasa Agencija za antidoping vazio za jednog od najperspektivnijih evropskih plivaca. I on je dosao do OI. S kim je god Goran trenirao dosao je OI a da bi dosao moras biti dobar plivac a ne prosjecan. Naravno Lana je ubjedljivo najveci talenat ali vjeruj mi da je strasan talenat bio i Mihajlo ali je dozivio povredu ii nije imao takvu volju i upornost. Medjutim jedno je odvesti do OI a drugo je odvesti do medalje. To je dugotrajan proces u kojem sportista mora biti istrajan i uporan. Osim toga Goran sa Lanom treniram tek tri godine a to je prekratko dda bi se i u mislima ocekivala olimpijska medalja. Trebalo je prvo od djevojcice izgraditi ozbiljnu plivacicu a sada treba od ozbiljne plivacice izgraditi sampionku u evropskim i svjetskim okvirima. Dosta stvari naravno zavisi o znanju trenera ali puno vise o samom sportisti da li ce to da usvaja ili ne. Znam Gorana licno i pratim njegov rad godinama i znam da je masa roditelja davala suho zlato da im trenra djecu, da su ga uvijek trazili klubovi i davali mu fine pare ali covjek ima svoj put i svoj sistem.
hrasno38

#1188 Re: BH Plivanje

Post by hrasno38 »

Laertes wrote: 01/08/2024 12:50
Balkanski mentalitet je ovo što je urađeno: ja stručnjak najveći, ali nema snošenja odgovornosti za neuspjeh. Ponoviću samo: 2.5 sekunde (ako znaš i pola onog što tvrdiš da znaš o plivanju, znaš koliko je to). Niko njemu ne jebe mater, ali pošteno bi bilo priznati da je dostigao limit već puno prije (da li je i ona, vidjećemo, nadam se da nije).
I daj više prestani sa tim gdje su vama olimpijade i to (da se ne ponavljam iz prethodnog posta). A ne dotiči se djece, živ bio, ne znaš masu toga...
Ma bolan nebio jesi li plivac?? Jesi li se ikada takmicio da znas kolike su to 2,5 sekunde? Desava se aposlutno svakom sportisti na svijetu da zakaze. Gdje je djevojka koja ju je pobjedila na EP? Pa i prva u polufinalu i svjetska i olimpijska rekoderka Zhang Yufei je plivala 3 sekunde losije od svog najboljeg rezultata u polufinalu i vecina plivacica je tako plivala a Lana je nesto losije i jebaji ga tako je kako je. I zasto se ne bi doticao djece, naravno govrim o onima koji imaju zdravu djecu sposobnu za sportove. Gledao sam 10 godina stotine i stotine djece koja su trenirala plivanje i od tog broja njih 3-4 u tih 10 godina se docepalo OI iz citave drzave a ne samo Sarajeva. Iz Sarajeva nije nikada niko i vecina te djece je upravo iz BL i to oni koje je trenirao GG. Moj sin je trenirao plivanje 7 godina ali nije bio taj mentalni sklop a bio je isto delfinas. Osvajao je sve i svasta u drzavi i to je to. Prvo ja nisam imao dovoljno novca da od njega pravim sampiona a drugo on nije imao dovoljno volje da bi postao sampion. Zato znam i cijenim sve ono sto su uradili Lana, Jovan. Mihajlo, Ivana da bi dosli do OI.
hrasno38

#1189 Re: BH Plivanje

Post by hrasno38 »

svi u napad wrote: 01/08/2024 14:13 Ja mislim da je sve prouzrokovano losom pripremom na psiholoskom planu. I u fudbalu i u drugim sportovima mi nikako da izadjemo iz one bosanske filozofije ma sta on zna tako da umjesto psihologa vjerujemo ljudima koji misle da sve znaju. Naravno da je podbacila jer nije plivala ni blizu svog najboljeg rezultata sto je bilo za ocekivati. Svakom se desi kiks i sad joj moramo svi pomoci da ovo prebrodi jer ona nam je jedina svijetla tacka u ovoj tami BiH sporta i ne daj boze da sad odustane. Ovdje se sad cak napada i njen trener koji nije stvorio jos Lana. Draga omladino pa koliko se djece bavi plivanjem te kakve uslove imaju ta djeca. Kad se samo sjetim nastupa gradonacelnika i predsjedavajuceg vijeca grada Mostara koji se nakon godinu dana bez zakopane lopate novog bazena hvale o prikupljenim dozvolama za gradnju istog i prikupljenih 9 miliona. Zamislite skupili 9 miliona i pustili da ih jede inflacija. Gospoda procijenila da im treba 30 miliona za baze jer se i oni moraju omastiti. Dakel cura odvojena od roditelja prijatelja skole i svega drugog al to nema veze jer ona mora biti stroj a ne djevojka. Za razliku od bazena govnar Kordic je sa kompanijom napravio hrvatsko kazaliste a uskoro ce u blizini i islamska zajednica izgraditi objekat. Tu nema zastoja.
Tacno je da je Lana dobila potporu kao niko do sada i sa tom potporom treba nastaviti jer ce ona sigurno uspjeti. Breme na njenim ledjima je bilo preveliko. Svi mi smo se nadali nekoj od medalja zaboravljajuci da njeno najbolje vrijeme i da ga je isplivala ne donsi medalju. Dakle stanimo uz nasu Lanu jer je ona to zasluzila i nastavimo ulagati u nju jer samo ona za sada donosi neku radost nasem napacenom i izlidjenom narodu. Zivjeli.
:thumbup: svaka cast!!!
palermo

#1190 Re: BH Plivanje

Post by palermo »

hrasno38 wrote: 01/08/2024 14:29

Kako nije Mihajla Ceprkala iz Banja Luke isto odveo na olimpiske igre u Riu. Pa i najbolja srbijanska plivaca Anja Crevar trenira skupa sa Lanom kod Gorana i uspjela je da izbori nastup na OI. Takodje je trenira i Jovana Lekica koji je do one afere sto mu je smjestila nasa Agencija za antidoping vazio za jednog od najperspektivnijih evropskih plivaca. I on je dosao do OI. S kim je god Goran trenirao dosao je OI a da bi dosao moras biti dobar plivac a ne prosjecan. Naravno Lana je ubjedljivo najveci talenat ali vjeruj mi da je strasan talenat bio i Mihajlo ali je dozivio povredu ii nije imao takvu volju i upornost. Medjutim jedno je odvesti do OI a drugo je odvesti do medalje. To je dugotrajan proces u kojem sportista mora biti istrajan i uporan. Osim toga Goran sa Lanom treniram tek tri godine a to je prekratko dda bi se i u mislima ocekivala olimpijska medalja. Trebalo je prvo od djevojcice izgraditi ozbiljnu plivacicu a sada treba od ozbiljne plivacice izgraditi sampionku u evropskim i svjetskim okvirima. Dosta stvari naravno zavisi o znanju trenera ali puno vise o samom sportisti da li ce to da usvaja ili ne. Znam Gorana licno i pratim njegov rad godinama i znam da je masa roditelja davala suho zlato da im trenra djecu, da su ga uvijek trazili klubovi i davali mu fine pare ali covjek ima svoj put i svoj sistem.
Jebi ga sad, ti od ovog Gorana napravi trenersku zvijezdu, a za njega tesko da je iko cuo van ovih okvira. Da si mrvicu objektivan rekao bi i sam, Lana je njegov vrhunac, tesko da ce u njegovoj karijeri ikad imati priliku da trenira takav talenat. Ispade da ti vise navijas za Gorana nego za Lanu...jer, barem kako ti pises, Lana je mozda za nesto i kriva ...al Goran nije sigurno.

Lana je talenat koji se u ovoj zemlji jako rijetko radja.....zbog toga je i odgovornost trenera jos veca....steta bi bilo da Lana ne pokusa doseci svoje limite, kakvi god bili. Sa Goranom ili bez njega.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1191 Re: BH Plivanje

Post by Truba »

težak je život i karijera kad ti sve stane u tih 30ak sekundi ili koliko traje to plivanje
nije ni bitno

zamisli svoj poso sve što si ikada znao učio skeniro radio čitao moraš prezenirati u nekoliko minuta

pa ko bi to mentalno izdržao

a konkurenti jaki ko i ti
kB27

#1192 Re: BH Plivanje

Post by kB27 »

...
Last edited by kB27 on 22/08/2024 21:04, edited 1 time in total.
Laertes

#1193 Re: BH Plivanje

Post by Laertes »

hrasno38 wrote: 01/08/2024 14:46

Ma bolan nebio jesi li plivac?? Jesi li se ikada takmicio da znas kolike su to 2,5 sekunde? Desava se aposlutno svakom sportisti na svijetu da zakaze. Gdje je djevojka koja ju je pobjedila na EP? Pa i prva u polufinalu i svjetska i olimpijska rekoderka Zhang Yufei je plivala 3 sekunde losije od svog najboljeg rezultata u polufinalu i vecina plivacica je tako plivala a Lana je nesto losije i jebaji ga tako je kako je. I zasto se ne bi doticao djece, naravno govrim o onima koji imaju zdravu djecu sposobnu za sportove. Gledao sam 10 godina stotine i stotine djece koja su trenirala plivanje i od tog broja njih 3-4 u tih 10 godina se docepalo OI iz citave drzave a ne samo Sarajeva. Iz Sarajeva nije nikada niko i vecina te djece je upravo iz BL i to oni koje je trenirao GG. Moj sin je trenirao plivanje 7 godina ali nije bio taj mentalni sklop a bio je isto delfinas. Osvajao je sve i svasta u drzavi i to je to. Prvo ja nisam imao dovoljno novca da od njega pravim sampiona a drugo on nije imao dovoljno volje da bi postao sampion. Zato znam i cijenim sve ono sto su uradili Lana, Jovan. Mihajlo, Ivana da bi dosli do OI.
Hajde spusti malo loptu. Nisu ti baš primjeri ok. Yufei može plivati 3 sekunde sporije jer je i dalje najbolja u polufinalu. I Lana nije morala plivati PB da uđe u finale.
Drugo, vjerujem da dobro znaš da je problem Sarajeva sa plivanjem to što svaki ambiciozni roditelj ili trener osnuje svoj klub, ili samo neko ko skonta da se isplati uzimati članarinu. Ne znam kako je sad, ali dok sam pratio, bilo je 20-ak klubova u Sarajevu (da, i ja sam nekad imao dijete u plivanju). BL ima 22. april i Olimp, čini mi se.
Treće, svaka čast GG-u za te što si nabrojao (neupućeni bi pomislili da je samo to četvero plivača bilo na OI - Hajder, Nišić, Gojković, Kajtaz nisu spomenuti). I svaka čast Čeprkalu, Lekiću i Ninkovićki na učešću. Lana je viša liga, dokazala je do sada, i nije dovoljan plasman na OI. GG i ostatak tima je dokazao da može odvesti plivača na OI. Isto tako, pokazali su da ne znaju tempirati formu za iste (a to je bio izgovor za sporija vremena ove godine). Treba li im Lana dati još 4 godine za LA? Ili treba ići dalje?
hrasno38

#1194 Re: BH Plivanje

Post by hrasno38 »

kB27 wrote: 01/08/2024 15:49 Pa kaze...
Pričaće ti o plovidbi… Ti što nisu sidro digli
(za dusebriznike koji se sto se tice sportske karijere mogu pohvaliti iznosenjem gajbe pive iz gepeka do hladnog potoka)
(ne skodi ponoviti, za dusebriznike koji su poceli brinuti gdje je 10 feninga njihovih para iz budzeta otislo)

Bravo Lana. :bih:

Ne treba vam zamjeriti, po prvi put "pratite" ili komentarisete sport u kojem postoji egzaktno mjerilo performansi - stoperica. Do sada ste uglavnom bili strucnjaci za fudbal, kosarku, rukomet, sjedecu odbojku, i slicno, sto su 'em kolektivni sportovi 'em sportovi u kojim apsolutno ne postoji objektivno mjerilo performansi pojedinca, a ni kolektiva.

Salim se, ovo vam je drugi put, prvi put ste srali po Tuki koji se takodjer bavi individualnim sportom "na stopericu". 8-)

U svrhu poredjenja i palamudjenja, u prilogu vremena dvojice vjerovatno najvecih maratonaca svih vremena:
Image
Image

Cija vremena, cak i nakon 5-10-15-20 godina trkackog iskustva osciliraju mnooooooogo vise nego Laninih cca. 2% zbog kojih joj sa nasladjivanjem predvidjate kraj karijere. :wink: I da, i oni se po godinu-dvije spremaju za konkretno takmicenje, pa "fail-aju".
Dzaba ti objasnjavati a takvih primjera ima na pretek
JohnnyS

#1195 Re: BH Plivanje

Post by JohnnyS »

Pa nije baš isto usporediti vremensko odstupanje na 42 kilometra i na 200 metara
palermo

#1196 Re: BH Plivanje

Post by palermo »

JohnnyS wrote: 01/08/2024 17:51 Pa nije baš isto usporediti vremensko odstupanje na 42 kilometra i na 200 metara
Ma naravno, jos maraton gdje je svaka staza drugacija...al haj
Cernes

#1197 Re: BH Plivanje

Post by Cernes »

Mala se obrukala. Pokazala da nije potencijal za medalje i to je to. Kad nazadujes i ovoliko si daleko od vrha 2024 neces 2028 odjednom postati konkurentan.

Prica oko godina je glupost. Oko 20e zene najbolje plivaju. Vec nakon 25e pocnu padati.

Ovaj hrasno privatizovao temu ko da mu je Lana kcerka i pise konstantno gluposti. Hej porediti maratonsko plivanje sa njenom disciplinom. :lol:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1198 Re: BH Plivanje

Post by konektovan »

Cernes wrote: 01/08/2024 17:58 Mala se obrukala. Pokazala da nije potencijal za medalje i to je to. Kad nazadujes i ovoliko si daleko od vrha 2024 neces 2028 odjednom postati konkurentan.

Prica oko godina je glupost. Oko 20e zene najbolje plivaju. Vec nakon 25e pocnu padati.

Ovaj hrasno privatizovao temu ko da mu je Lana kcerka i pise konstantno gluposti. Hej porediti maratonsko plivanje sa njenom disciplinom. :lol:
Jos gore, porede maratonce trkace, odnosno maraton sa plivanjem... :lol:
hrasno38

#1199 Re: BH Plivanje

Post by hrasno38 »

Laertes wrote: 01/08/2024 16:25
hrasno38 wrote: 01/08/2024 14:46
Hajde spusti malo loptu. Nisu ti baš primjeri ok. Yufei može plivati 3 sekunde sporije jer je i dalje najbolja u polufinalu. I Lana nije morala plivati PB da uđe u finale.
Drugo, vjerujem da dobro znaš da je problem Sarajeva sa plivanjem to što svaki ambiciozni roditelj ili trener osnuje svoj klub, ili samo neko ko skonta da se isplati uzimati članarinu. Ne znam kako je sad, ali dok sam pratio, bilo je 20-ak klubova u Sarajevu (da, i ja sam nekad imao dijete u plivanju). BL ima 22. april i Olimp, čini mi se.
Treće, svaka čast GG-u za te što si nabrojao (neupućeni bi pomislili da je samo to četvero plivača bilo na OI - Hajder, Nišić, Gojković, Kajtaz nisu spomenuti). I svaka čast Čeprkalu, Lekiću i Ninkovićki na učešću. Lana je viša liga, dokazala je do sada, i nije dovoljan plasman na OI. GG i ostatak tima je dokazao da može odvesti plivača na OI. Isto tako, pokazali su da ne znaju tempirati formu za iste (a to je bio izgovor za sporija vremena ove godine). Treba li im Lana dati još 4 godine za LA? Ili treba ići dalje?
Ja sam ti nabrojao one koje je GG poslao na OI a Ensar Hajder je studirao medicinu i trenirao u Njemackoj a nije u BiH, Janko Gojkovic je stara garda kojeg je 1992 godine prosla drzava poslala u Barcelonu na OI (mislim istrenirala) kao i Anja Margetic, Amina Kajtaz nije reprezentatvka BiH vise tako da ne vidm zasto bi je spominjao ali eto to ti je odlican primjer da je iz BiH otisla na OI a iz Hrvatske nije. Nedim Nisic nije otisao na OI zahvaljujuci ispunjenju olimpijske norme nego zahvaljujci pozivu jer je u tom trenutku imao najveci broj bodova u nekoj disciplini a vidis i on je tada bio u USA. Tako bi isto bilo i sa Lanom u USA.
Do sada su za 4 godine istempirali svaku formu u pravo vrijeme sto su dokaz te silne medalje i ja mislim da ovdje nije uopste u pitanju forma i tempiranje forme nego nesto drugo. Njen izraz lica pri izlasku na polufinalee puno toga moze reci. Veliki su porodicni problemi u pitanju ali to nije za javnost. Lana ce se vratiti jos jaca i ponovo ce krenuti taj supon nakon dobrog i kvalitetnog odmora ali Lana ponavljam NIKADA nece uzeti olimpisjku medalju dok ne bude No1 na Evropskom i svjetskom prvenstu na 200m delfin najmanje 2x za redom. A da bi to bila jos treba godina i treniranja.
Sto se tice klubova u Sarajevu jos malo ce ih biti vise nego plivaca ali eto u nekim tim pocecima bilo ih je par dobro organizovanih sa dobrim trenerima i opet nista. Cak ni Zlatko Alic se nije dokopao a ako si pratio gledao si kako je plivao delfin i ledja, pa onda Dudic sa svojom monstruoznom fizickom konstrukcijom. Neke djevojke koje su isle po evropskim prvenstvima iz GKVS-a a
Vidi ovaj podatak "Ensar Hajder postavio je dva juniorska i seniorski rekord Bosne i Hercegovine na Svjetskom juniorskom prvenstvu svijeta u Monterrey 2008 godine i zauzeo tek 30 mjesto. Lana je uzela dva zlata!!!! Tako dje na tom prvenstvu i Zlatko Alic je oborio rekord BiH i zauzeo 50-to mjesto!!!!!!
Sve to govorri koliko je Lana vanserijski plivac ali treba joj dati vremena i navici se i na uspone i na padove. @kb27 je dao odlican primjer.

Evo svima najbolji primjer sta znaci otici u USA a Nejla je zaista bila dobra plivacica iz GKVS-a....

https://www.klix.ba/sport/nejla-karic-r ... /191214084

....i naravno ne da nije otisla na OI nego nikada vise nijee postigla one rezultate koje je imala u BiH.
Cernes

#1200 Re: BH Plivanje

Post by Cernes »

konektovan wrote: 01/08/2024 18:09
Cernes wrote: 01/08/2024 17:58 Mala se obrukala. Pokazala da nije potencijal za medalje i to je to. Kad nazadujes i ovoliko si daleko od vrha 2024 neces 2028 odjednom postati konkurentan.

Jos gore, porede maratonce trkace, odnosno maraton sa plivanjem... :lol:
Vidi, meni bi bilo jasno da ona nije napredovala u zadnje dvije godine. Hajde nesposobni treneri. Start joj je ostao kritican. Fizicki se rano razvila i slicno. Ali kako je uspjela da nazaduje i da pliva sada losije nego kad je bila dijete mi je misterij. Nadam se da ce se oglasiti i reci da je u pitanju neka povreda.
Post Reply