Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Thorgerson

#20751 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Thorgerson »

dječak sa šibicama wrote: 31/07/2024 23:12 ali kako je asfalt ispod trake tamniji od ostalog asfalta okolo, ne mislim na ovo "sto im je malo pobjeglo"

da nije ovo neki fotosop?
Kakav photoshop, objavili oni ovu sliku na instagramu.

Cini ti se da je tamniji, jer kad su prskali, ovaj dio van trake je obojen. Ako bi uporedio taj dio i ovamo van tog dijela sto je malo obojen, bila bi ista boja.

Mislim jebo ovo, isprat ce se. Nego brate valja lijepiti to. Blokiras saobracajnicu. Plus umjesto 10 znakova obojit ces dva. Ne mogu da vjerujem da nemaju kalupe za ovo. Pa kalup su mogli sami skuckati za po sata. Ne razumijem.
JavierBosnia

#20752 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by JavierBosnia »

Thorgerson wrote: 01/08/2024 08:54
dječak sa šibicama wrote: 31/07/2024 23:12 ali kako je asfalt ispod trake tamniji od ostalog asfalta okolo, ne mislim na ovo "sto im je malo pobjeglo"

da nije ovo neki fotosop?
Kakav photoshop, objavili oni ovu sliku na instagramu.

Cini ti se da je tamniji, jer kad su prskali, ovaj dio van trake je obojen. Ako bi uporedio taj dio i ovamo van tog dijela sto je malo obojen, bila bi ista boja.

Mislim jebo ovo, isprat ce se. Nego brate valja lijepiti to. Blokiras saobracajnicu. Plus umjesto 10 znakova obojit ces dva. Ne mogu da vjerujem da nemaju kalupe za ovo. Pa kalup su mogli sami skuckati za po sata. Ne razumijem.
Eno pisao im je neko na fb komentar, pazi glupog odgovora :lol:
Dimu1927

#20753 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Dimu1927 »

Inace im je pr sluzba odlicna, jedan papanski polu ironicni nivo komunikacije u svakom postu

Pohvala jedino sto odgovaraju redovno ali nacin komunikackije nula
dječak sa šibicama

#20754 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by dječak sa šibicama »

Jedino ako su trakama tj ljepilom pokupili prljavstinu sa asfalta pa je bas tu tamniji dio gdje su bile trake. Nema logike ova slika nikako, i kako su to lijepili trake.

Gledas one videe kako ljudi bez trake crtaju po asfaltu, ko roboti, i onda pogledas ove dundjere.
JavierBosnia

#20755 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by JavierBosnia »

dječak sa šibicama wrote: 01/08/2024 11:26 Jedino ako su trakama tj ljepilom pokupili prljavstinu sa asfalta pa je bas tu tamniji dio gdje su bile trake. Nema logike ova slika nikako, i kako su to lijepili trake.

Gledas one videe kako ljudi bez trake crtaju po asfaltu, ko roboti, i onda pogledas ove dundjere.
Jesi li ikada nesto farbao sprejom?
Pa vjetar raznese cestice spreja i dobijes ovaj efekat
dječak sa šibicama

#20756 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Ako se ne varam, ovakav posao se ne radi sprejem, vec tecnom bojom.

Mozda oni rade sprejem, da se prije ispere, da se i onaj sljedeci nacelnik moze ugraditi u farbanje vertikalne signalizacije <3
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#20757 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by F&N »

JavierBosnia wrote: 31/07/2024 17:58 Image

Jel moguce da krep trakom ovo rade? :run:
Ovo ti se desi kad nemas propisane standarde i kad nemas apsolutno nikakve kontrole.

"...ma hajde bolan ko mu jebe mater malo sto je preslo preko, ko da ce to ko gledat, bitna je strelica da se vidi"

I tako nam je u svemu.

Kad pogledam na yt kako ljudi vani rade ove basic stvari iz oblasti odrzavanja svih javnih povrsina, opremu, pedantnost, efikasnost, skontam koja smo mi abudabadzabila drzava.
dječak sa šibicama

#20758 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Cuj mene vertikalne :lol:
Logovan

#20759 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Logovan »

dječak sa šibicama wrote: 01/08/2024 11:51 Cuj mene vertikalne :lol:
:lol: :lol:

Ovo je fakat sramota!
neki

#20760 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by neki »

svi filozofiraju kako i čime bi se trebala iscrtavati horizontalna signalizacija a nikome ne smeta što se izvodi preko raspalog asfalta :-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#20761 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Truba »

vidjo sam one drvene ili plastične kalupe
oni su bolji

mogu se sklepati od običnih daski
noviclan

#20763 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by noviclan »

JavierBosnia wrote: 31/07/2024 17:58 Image

Nemoj zezati vidi se umjenticka dusa, nego gledaj onog sahta kako ce biti rupcaga zimus. Nije mi jasno ali fakat da ove sahtove nekako ne ofarbaju zutom bijelom pickom materinom da se fizicki i psihicki pripremis da ga objases
Thorgerson

#20764 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Thorgerson »

dječak sa šibicama wrote: 01/08/2024 11:39 Ako se ne varam, ovakav posao se ne radi sprejem, vec tecnom bojom.

Mozda oni rade sprejem, da se prije ispere, da se i onaj sljedeci nacelnik moze ugraditi u farbanje vertikalne signalizacije <3
Ne znam cime rade, ali samo na rijetkim cestama je ona neka druga masa koja ostane i ne izlize se. Na ovim sporednim putevima ide ova neka boja koja se nakon 3 dana ispere.
Haris033

#20765 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Haris033 »

Thorgerson wrote: 01/08/2024 23:06
dječak sa šibicama wrote: 01/08/2024 11:39 Ako se ne varam, ovakav posao se ne radi sprejem, vec tecnom bojom.

Ne znam cime rade, ali samo na rijetkim cestama je ona neka druga masa koja ostane i ne izlize se. Na ovim sporednim putevima ide ova neka boja koja se nakon 3 dana ispere.
Smori više sa horiz. signalizacijom. :-)
To ti i Rumeni testirali farbu i znate da traje 3 dana?

Nego, pitaj rumenog šefa ima li sta od odvodnje ispod nadvožnjaka u BP ili treba da se desi neka tragedija kako bi se tek tada reagovalo?
Thorgerson

#20766 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Thorgerson »

Haris033 wrote: 01/08/2024 23:20
Thorgerson wrote: 01/08/2024 23:06

Smori više sa horiz. signalizacijom. :-)
To ti i Rumeni testirali farbu i znate da traje 3 dana?

Nego, pitaj rumenog šefa ima li sta od odvodnje ispod nadvožnjaka u BP ili treba da se desi neka tragedija kako bi se tek tada reagovalo?
Sta li je tebi rumeni uradio pa si toliko nahajcan na njega jbt. Evo pet dana o tome samo razmisljas.

Ne traje dugo. To znam. Pogledaj bilo gdje u gradu, izlizani pjesacki, ni na sta ne lice.
Haris033

#20767 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Haris033 »

5 dana razmisljam? Hmm 🤔
A sta je tebi Rumeni toliko dobrog uradio da ga toliko hvališ? Nemoj mi samo reći park Safet Zajko? :lol:
vjeshalica

#20768 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by vjeshalica »

drug_profi wrote: 31/07/2024 22:32
mk ultra wrote: 31/07/2024 21:38
JavierBosnia wrote: 31/07/2024 17:58 https://i.ibb.co/Z2pX9wY/FB-IMG-1722441393980.jpg

Nije, barem ja jos nisam vidio
Eno ti kalupa gore
A zuta je policijska da zagradi prolaz
Jel se ti zajebavaš?
Krep trakom ocrtali oznake i prespricali ko dijete iz 1 osnovne. Malo preko, sta fali.
Nigdje šablona.
Imali su sablone, nezz odakle im ove budalaštine....

Imaju za pjesacke, ali ove strelice nemaju izgleda,ili se sjebalo
username_here

#20769 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by username_here »

Nepotpun zahtjev zaustavio izgradnju Južne longitudinale u Sarajevu
https://www.fokus.ba/vijesti/bih/nepotp ... u/3313757/
So What!

#20770 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by So What! »

username_here wrote: 03/08/2024 12:55 Nepotpun zahtjev zaustavio izgradnju Južne longitudinale u Sarajevu
Nema Juznoj longitudinali se graditi u opcini Novi Grad dok je Efendic na vlasti, covjek je godinama ostao na vlasti, uvlaceci se svojim glasacima, kroz izgradnju parkova, setalista, igralista, ali isto tako opstruirajuci neke sire interese Grada i Kantona, stiteci svoje glasace koji su mahom iz ovih nedefinisanih dijelova grada, maksimalno se trudeci da se nicija kuca ne srusi.

Covjek je odlucan zaustaviti izgradnju gradskog autoputa, kao i da ukine zeljeznicki krak Rajlovac - Velesici i izmjestanjem glavne gradske zeljeznicke stanice u Rajlovac, jer mu ta dva projekta (zeljeznica postojeca, autoput nepostojeci) smetaju u spajanju padinskih divljih naselja (iz kojih i sam dolazi) sa ostatkom grada i tako ruseci barijeru izmedju Buca Potoka, Alipasinog Mosta i Otoke, Boljakovog potoka, Alipasinog polja i Halilovica itd ...

Kroz plan da zaustavi izgradnju gradskog autoputa, uspio je progurati sirenje ulice Safeta Zajke i apsolutno bespotrebno podizanje kruznog toka u Boljakovom Potoku na stubove. U oba navrata jeu uspio da zaobidje pogon Bosnaplasta, koji je u vlasnistvu njegovog politickog mentora, Huse Cesira. Ko god je pogledao snimak dronom, gradilista u Boljakovom Potoku, vrlo brzo moze da shvati da uklanjanjem Bosnaplasta, sve bi se lakse izgradilo, ali covjek je bukvalno izmislio projekte koji ce zaobici Bosnaplast, te omoguciti lokalcima da naprave pijacu ispod kruznog, s obzirom da im je prijasnja pijaca u vidu onih uzasnih kioska porusena.

Semir nece dozvoliti nista, na cemu bi mogao da izgubi glasove ljudi koji su nelegalno nakrcali kuce uz trase planiranih cesta, a ti isti ljudi bi svakog ko bi to pokusao da uradi smatrali neprijateljem, jer da su imali osjecaja, nikada ne bi napravili kucu na takvom mjestu.
El_comadante

#20771 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by El_comadante »

So What! wrote: 03/08/2024 15:40
username_here wrote: 03/08/2024 12:55 Nepotpun zahtjev zaustavio izgradnju Južne longitudinale u Sarajevu
Nema Juznoj longitudinali se graditi u opcini Novi Grad dok je Efendic na vlasti, covjek je godinama ostao na vlasti, uvlaceci se svojim glasacima, kroz izgradnju parkova, setalista, igralista, ali isto tako opstruirajuci neke sire interese Grada i Kantona, stiteci svoje glasace koji su mahom iz ovih nedefinisanih dijelova grada, maksimalno se trudeci da se nicija kuca ne srusi.

Covjek je odlucan zaustaviti izgradnju gradskog autoputa, kao i da ukine zeljeznicki krak Rajlovac - Velesici i izmjestanjem glavne gradske zeljeznicke stanice u Rajlovac, jer mu ta dva projekta (zeljeznica postojeca, autoput nepostojeci) smetaju u spajanju padinskih divljih naselja (iz kojih i sam dolazi) sa ostatkom grada i tako ruseci barijeru izmedju Buca Potoka, Alipasinog Mosta i Otoke, Boljakovog potoka, Alipasinog polja i Halilovica itd ...

Kroz plan da zaustavi izgradnju gradskog autoputa, uspio je progurati sirenje ulice Safeta Zajke i apsolutno bespotrebno podizanje kruznog toka u Boljakovom Potoku na stubove. U oba navrata jeu uspio da zaobidje pogon Bosnaplasta, koji je u vlasnistvu njegovog politickog mentora, Huse Cesira. Ko god je pogledao snimak dronom, gradilista u Boljakovom Potoku, vrlo brzo moze da shvati da uklanjanjem Bosnaplasta, sve bi se lakse izgradilo, ali covjek je bukvalno izmislio projekte koji ce zaobici Bosnaplast, te omoguciti lokalcima da naprave pijacu ispod kruznog, s obzirom da im je prijasnja pijaca u vidu onih uzasnih kioska porusena.

Semir nece dozvoliti nista, na cemu bi mogao da izgubi glasove ljudi koji su nelegalno nakrcali kuce uz trase planiranih cesta, a ti isti ljudi bi svakog ko bi to pokusao da uradi smatrali neprijateljem, jer da su imali osjecaja, nikada ne bi napravili kucu na takvom mjestu.
Sve je tačno, samo mu je protukanditat ko i on možda gori.
drug_profi

#20772 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by drug_profi »

A jeko protukandidat?
El_comadante

#20773 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by El_comadante »

drug_profi wrote: 03/08/2024 17:19 A jeko protukandidat?
Mirza Selimbegović (NiP).
drug_profi

#20775 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by drug_profi »

El_comadante wrote: 03/08/2024 18:15
drug_profi wrote: 03/08/2024 17:19 A jeko protukandidat?
Mirza Selimbegović (NiP).
Pa ima bolji CV od rumenkovog u momentu prve kandidature.
Post Reply