BH Plivanje

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
deer_hunter

#1151 Re: BH Plivanje

Post by deer_hunter »

dječak sa šibicama wrote: 31/07/2024 22:18 Mozda nije toliko dobra koliko se uvrijezilo misljenje, jer je pobjedjivala na juniorskim i takmicenjima na koje ove najbolje nisu ni dolazile.
Da je plivala sekundu sporije od svog najboljeg vremena usla bi u finale. Da nije najbolja to se zna, ali je i po kladionicama bila 6. favorit. Finale je realan cilj bio, medalja ako bas par njih podbaci. Cinjenica je da je plivala 2,5 sekundi sporije od svog rekorda, zasto ostaje da se vidi.
Ajduk

#1152 Re: BH Plivanje

Post by Ajduk »

hrasno38 wrote: 31/07/2024 22:20
dječak sa šibicama wrote: 31/07/2024 22:18 Mozda nije toliko dobra koliko se uvrijezilo misljenje, jer je pobjedjivala na juniorskim i takmicenjima na koje ove najbolje nisu ni dolazile.
A sta bi sa Evropksim i svjetskim prvenstvima???

Evropska + svetska prvenstva i Olimpijske igre to nije isti sport, bukvalno.

Vrhunski takmičari to koriste za treninge, a formu tempiraju za OI a neki se i ne pojavljuju uopšte.
Ja se sećam pre 10 godina Srbija je u kajaku donosila po 5 medalja sa svetskog, od toga par zlatnih, a onda na OI samo jedno srebro u dvojcu.

Ima jedan Kubanski rvač koga nigde nema između dve olimpijade, uopšte se ne pojavljuje i onda dođe na OI i uzme zlato, ne može niko da ga pobedi.

Samo OI su merilo za sve sportove osim fudbala.

Tu dolaze svi najbolji sa najboljim formama.
Naš Velja Stjepanović je bio Evropski prvak na OI uspeo samo jednom da uđe u finale, Nađa Higl je bila svetski prvak (dakle nije bila treća na svetu, nego prva), a onda na OI nije ni u finale ušla.

Olimpijada je naprosto jedini merilo.
laik1981

#1153 Re: BH Plivanje

Post by laik1981 »

Dvije i po sekunde je bila sporija od svog najboljeg vremena. To je realno neuspjeh, s obzirom da se tempiralo za OI. Ako je istina ovo za povredu ramena onda to sve objasnjava i nije potrebna neka dalja rasprava. Opet je greska struke sto je otisla tamo povrijedjena. Do duse, i ona je sad punoljetna i mogla je donijeti odluku da ne ide ako se radi o ozbiljnijoj povredi.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1154 Re: BH Plivanje

Post by konektovan »

Ma hajde ba, nek ne cura vidjela Paruz,.bice jos olimpijada. :mrgreen:
Karikaturist

#1155 Re: BH Plivanje

Post by Karikaturist »

To sto je Olimpijada kraljica takmicenja ne znaci da ostala takmicenja nisu vrijedna.
Da ovo nije OL nego EP ona opet ne bi osvojila nista jer nije u konkurenciji za dobar plasman u ovakvoj formi/stanju. To je njen trenutni problema ne sto je ovo takmicenje vece od drugih.
Last edited by Karikaturist on 01/08/2024 08:53, edited 2 times in total.
petunija

#1156 Re: BH Plivanje

Post by petunija »

Ne znam šta hoćete, djevojka se plasirala na OI, sama ta činjenica je uspjeh.
Lako je iz udobne fotelje kritikovati
Naprijed Lana :thumbup:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1157 Re: BH Plivanje

Post by hrasno38 »

Better Man wrote: 01/08/2024 00:47
Semper123 wrote: 31/07/2024 23:19 Lana Pudar nazalost ima tesku povredu ramena, koja ce je koštati bolje karijere. Mozda je bilo pametnijw da je otisla na operaciju ramena po cijenu da propusti OI. Ovako je sad mrka kapa, uglavnom ima jos jedne OI pred sobom, neka proba rijesiti problem ramena i tek onda pripreme.
Ovo ako je točno, onda je sve jasno. Zašto se šutio o tome i zašto je na silu išla na OI. Zar nije najpreće sanirati tu povredu, jer ista može joj ugroziti karijeru.
Lana je imala povredu ramena i poslije toga je uzela evropsko zlato itd itd...a povreda je sanirana u USA a sve je organizovao Jusuf Nurkic kod nekog svog ljekara cini mi se iz kluba.
hrasno38

#1158 Re: BH Plivanje

Post by hrasno38 »

Karikaturist wrote: 01/08/2024 08:51 To sto je Olimpijada kraljica takmicenja ne znaci da ostala takmicenja nisu vrijedna.
Da ovo nije OL nego EP ona opet ne bi osvojila nista jer nije u konkurenciji za dobar plasman u ovakvoj formi/stanju. To je njen trenutni problema ne sto je ovo takmicenje vece od drugih.
Apsolutno tako...podcjenjivanje njenih ostalih uspjeha je FUJ!
Ricken

#1159 Re: BH Plivanje

Post by Ricken »

Gledaj ti bošnja u sve se kuže oko vrhunskog sporta. Nije uspjela, izvući pouke i nastviti dalje. Nema uspjeha, bez neuspjeha.
Karikaturist

#1160 Re: BH Plivanje

Post by Karikaturist »

hrasno38 wrote: 01/08/2024 08:57
Karikaturist wrote: 01/08/2024 08:51 To sto je Olimpijada kraljica takmicenja ne znaci da ostala takmicenja nisu vrijedna.
Apsolutno tako...podcjenjivanje njenih ostalih uspjeha je FUJ!
Ma ne bi rekao da covjek podcjenjuje - ocito je svima nama da je Olimpijada kruna takmicenja ali poenta ovdje nije u jacini takmicenja nego u Laninom stanju i formi koje nije na nivou trenutno i to je kostalo plasmana. Znaci plivas prije godinu dana 2:07 spremas se za najvaznije takmicenje dugo vremena i trebao bi da napredujes i onda plivas 2+ sekunde sporije. Sve jasno kao dan.
Lana bi treba niti ponos nacije kao i Tuka, ali mi smo i Amelove rezultate i uspjehe uspjeli popljuvati a i Lanu cemo na kraju. Ali ostaje cinjenica da su u nasoj ne tako dugoj historiji jedino oni donosili medalje za BIH sa velikih takmicenja.
hrasno38

#1161 Re: BH Plivanje

Post by hrasno38 »

laik1981 wrote: 01/08/2024 08:27
Dvije i po sekunde je bila sporija od svog najboljeg vremena. To je realno neuspjeh, s obzirom da se tempiralo za OI. Ako je istina ovo za povredu ramena onda to sve objasnjava i nije potrebna neka dalja rasprava. Opet je greska struke sto je otisla tamo povrijedjena. Do duse, i ona je sad punoljetna i mogla je donijeti odluku da ne ide ako se radi o ozbiljnijoj povredi.
Ja mislim da to nije razlog i da je ta povreda sanirana davno jedino ako se nije pojavila ponovo pred samu olimpijadu sto bi bio prije svega neuspjeh struke i losih treninga. Lana je jednostavno sportsko pravilo koje kaze da nakon meteorskog uspjeha dodje jednostavno zestok pad + kad uzmes u obzir godine, mada to vecina ovdje ne razumije jer nema djecu tih godina, dobijes to sto se desilo sa Lanom. Ja ne znam kako pojednici ne mogu da shvate da je Lani tek 18 godina i da je od 15-18 poosvajala toliko da mnogi o tome mogu da sanjaju. Da li je to po meni bio ispravan put ja mislim da nije i upravo zato sto nije na njena jos uvijek nejaka pleca se strovalilo breme i ideja drkadzija da ona mora biti na olimpijadi u vrhu. Kad dodas na sve to sukob u javosti sa ocem ja fakat ne znam sta ocekujete od djevojke koja je fakticki jos u pubertetu.
Ona upravo mora da napravi kontinuitet na evropskim i svjetskim prvenstvima, da na svjetskim kupovima osvaja zlata pa onda da jos se sveze breme olimpijskog zlata. Jednostavno nije kod svake osobe isti mentalni sklop, ne reaguje isto na trenutne situacije. Recimo meni se ne svidja sto sa Lanom nije vise njena prva trenerica i neko ko ju je dugo pratio Alena Cemalovic. Lana u svom stabu nema ni jednu zenu a Lana je jedna mlada zena. Mozda su joj bili dani menstrualnog ciklusa gdje zena drugacije reaguje na svasta nesto. Ajde ga ti znaj ali za mene je ovo ocekivano jedino sto sam mislio da ce proci na 100m delfin u polufinale.
convict

#1162 Re: BH Plivanje

Post by convict »

hrasno38 wrote: 01/08/2024 09:06
Ja mislim da to nije razlog i da je ta povreda sanirana davno jedino ako se nije pojavila ponovo pred samu olimpijadu sto bi bio prije svega neuspjeh struke i losih treninga. Lana je jednostavno sportsko pravilo koje kaze da nakon meteorskog uspjeha dodje jednostavno zestok pad + kad uzmes u obzir godine, mada to vecina ovdje ne razumije jer nema djecu tih godina, dobijes to sto se desilo sa Lanom. Ja ne znam kako pojednici ne mogu da shvate da je Lani tek 18 godina i da je od 15-18 poosvajala toliko da mnogi o tome mogu da sanjaju. Da li je to po meni bio ispravan put ja mislim da nije i upravo zato sto nije na njena jos uvijek nejaka pleca se strovalilo breme i ideja drkadzija da ona mora biti na olimpijadi u vrhu. Kad dodas na sve to sukob u javosti sa ocem ja fakat ne znam sta ocekujete od djevojke koja je fakticki jos u pubertetu.
Ona upravo mora da napravi kontinuitet na evropskim i svjetskim prvenstvima, da na svjetskim kupovima osvaja zlata pa onda da jos se sveze breme olimpijskog zlata. Jednostavno nije kod svake osobe isti mentalni sklop, ne reaguje isto na trenutne situacije. Recimo meni se ne svidja sto sa Lanom nije vise njena prva trenerica i neko ko ju je dugo pratio Alena Cemalovic. Lana u svom stabu nema ni jednu zenu a Lana je jedna mlada zena. Mozda su joj bili dani menstrualnog ciklusa gdje zena drugacije reaguje na svasta nesto. Ajde ga ti znaj ali za mene je ovo ocekivano jedino sto sam mislio da ce proci na 100m delfin u polufinale.
Razumijem da mozes reci za konacan plasman da je ocekivan, ali da pliva 2.5 sekunde sporije od svog rekorda na takmicenju za koje je tempirala formu, to nikako ne smije biti ocekivano.

Ako ovako razmislja i ekipa oko nje, zadovoljavajuci se uspjesima od prije godinu-dvije (koji zaista jesu vanserijski) i nalazeci opravdanja u godinama i spolu, to je za Lanu i njenu plivacku karijeru katasrtrofa.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1163 Re: BH Plivanje

Post by Truba »

petunija wrote: 01/08/2024 08:51 Ne znam šta hoćete, djevojka se plasirala na OI, sama ta činjenica je uspjeh.
Lako je iz udobne fotelje kritikovati
Naprijed Lana :thumbup:
pa to joj je "poso" od toga živi ne znam šta je tu uspjeh
to je normalan sudjelovati na olimpijadi za njezin kalibar

mene nervira medijski pumpanje idi begaj
MarlboroGold

#1164 Re: BH Plivanje

Post by MarlboroGold »

Posao je i fudbaleru da šuta loptu, ali ako dogura iz NK Bratstvo do Real Madrida i takmiči se u ligi prvaka to je veliki uspjeh.

Tako i za OI. To su najbolji od najboljih na svijetu. Itekako je uspjeh i samo učestvovanje na OI, ali za medalju je potrebno ipak dosta više i to je činjenica.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1165 Re: BH Plivanje

Post by konektovan »

convict wrote: 01/08/2024 09:19
hrasno38 wrote: 01/08/2024 09:06
Razumijem da mozes reci za konacan plasman da je ocekivan, ali da pliva 2.5 sekunde sporije od svog rekorda na takmicenju za koje je tempirala formu, to nikako ne smije biti ocekivano.

Ako ovako razmislja i ekipa oko nje, zadovoljavajuci se uspjesima od prije godinu-dvije (koji zaista jesu vanserijski) i nalazeci opravdanja u godinama i spolu, to je za Lanu i njenu plivacku karijeru katasrtrofa.
Ocito razmisljaju..
petunija

#1166 Re: BH Plivanje

Post by petunija »

Truba wrote: 01/08/2024 09:22 pa to joj je "poso" od toga živi ne znam šta je tu uspjeh
Svi mi imamo "poso" od kojeg živimo ali doći u svjetski vrh je već uspjeh. Ili misliš da to može svako?
Eto, hajd ti
Inače, medijski prenapuhani su fudbaleri, a uspjeh im je :roll: :roll: :skoljka:
laik1981

#1167 Re: BH Plivanje

Post by laik1981 »

Ma pod velikim znakom pitanja je ta njena struka i tim ljudi oko nje. Koliko se oni grebu od para koje su usmjerene prema Lani je pitanje. Koliko je ona zadovoljna okolnostima i koliko moze uticati na stvari oko nje je isto tako pitanje. Kakva se sve bagra oko nje skupila i to je pitanje. BiH nije zdrava sredina za razvoj vrhunskog sportiste. Ovdje je koristoljublje dio mentaliteta. Ima li tu nepravde? Male su sanse da je nema. Kako na nju utice ta eventualna nepravda? Mene bi pojela.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1168 Re: BH Plivanje

Post by plain vanilla »

nije ni cudo da nam ne ide kad su svi strucljaci umjesto na olimpijadu dosli na forum
petunija

#1169 Re: BH Plivanje

Post by petunija »

plain vanilla wrote: 01/08/2024 10:02 nije ni cudo da nam ne ide kad su svi strucljaci umjesto na olimpijadu dosli na forum
:lol: :thumbup:
Sara03

#1170 Re: BH Plivanje

Post by Sara03 »

plain vanilla wrote: 01/08/2024 10:02 nije ni cudo da nam ne ide kad su svi strucljaci umjesto na olimpijadu dosli na forum
:lol:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#1171 Re: BH Plivanje

Post by mk ultra »

laik1981 wrote: 01/08/2024 09:57 Ma pod velikim znakom pitanja je ta njena struka i tim ljudi oko nje. Koliko se oni grebu od para koje su usmjerene prema Lani je pitanje. Koliko je ona zadovoljna okolnostima i koliko moze uticati na stvari oko nje je isto tako pitanje. Kakva se sve bagra oko nje skupila i to je pitanje. BiH nije zdrava sredina za razvoj vrhunskog sportiste. Ovdje je koristoljublje dio mentaliteta. Ima li tu nepravde? Male su sanse da je nema. Kako na nju utice ta eventualna nepravda? Mene bi pojela.
Koja vise crna nepravda jebote nepravda

Pa bori se protiv toga, sportista si, kako ces se drugacije izboriti bilo gdje
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#1172 Re: BH Plivanje

Post by Bobi »

100%, kako da se uguramo u Lanin tim pored onih dr mr profesora koji koriste metodu treninga još od vremena Boruta Petrića :D .
kB27

#1173 Re: BH Plivanje

Post by kB27 »

...
Last edited by kB27 on 22/08/2024 21:05, edited 1 time in total.
deer_hunter

#1174 Re: BH Plivanje

Post by deer_hunter »

kB27 wrote: 01/08/2024 10:40
deer_hunter wrote: 01/08/2024 08:18 ali je i po kladionicama bila 6. favorit
Izvor informacije?
Pa kvote na stranicama kladionica prije par dana, na nekim je bila 6., na nekim 7. ili 8. Uglavnom predvidjali su joj finale, sto bi sa svojim rekordom lagano ostvarila.
dječak sa šibicama

#1175 Re: BH Plivanje

Post by dječak sa šibicama »

Vjerovatno ce finalistkinje ili osvajacice medalja plivati jos brze u finalu. Ako ne bude i obaranja rekorda.
Post Reply