iPhone - All about
Moderator: Benq
-
vojopd
#32351 Re: iPhone - All about
Uzmes 11 pm i 13/15pm i vidis razliku. Ako ne vidis onda si corav. A i ove starlete uzimaju, a i ne znaju sta uzimaju. Neka je 15ka pa i mini model (iako ga nema).
- nivla
#32352 Re: iPhone - All about
ajfonu ne trebaju herci da bude fluidan, aksiom je da je iphone fluidan
be water my friend
-
sasajev
#32353 Re: iPhone - All about
Arijani Grande IQ prosjek sobne temperature?skafiskafsnjak wrote: ↑31/07/2024 11:58Kakve veze ova na slici ima sa temom?starboy018 wrote: ↑31/07/2024 11:54 svako malo ova tema o 120/60Hz.
jednostavno, vecinu korisnika niti je briga niti znaju razliku
imate bezbroj videa gdje pitaju obicne ljude o tome
![]()
Mislim, prosjek IQ ovih je jednak sobnoj temperaturi. Sta ona zna sta je 120hz![]()
Sta sve necu cuti od “prosjecnog” bosnje!
Da se razumijemo, razlika u hercima se svakako vidi (ja imam 15PM). To je jedna stvar, druga stvar je da to zbog same fluidnosti ajfona puno ljudi i ne zanima.
Ja sam svojoj cerkici htio kupiti pro, ona mi rekla da je ne zanima i da hoce obicni zbog pastelnih boja koje imaju u ponudi. I kupim joj 14 plus ljubicasti (to je bilo prije godinu i po, tada nije bilo 15ke).
Svi imaju svoje zasto i svoje zato, pridajete znacaj stvarima koje neke druge ljude uopste ne zanimaju.
-
adsubzero
#32354 Re: iPhone - All about
Pa to je to, bas si ubo. Samo nek je ajfon 
-
sasajev
-
adsubzero
#32356 Re: iPhone - All about
Pa da, socijalni pritisak i neki imaginarni prestiz
-
Erhardt
#32357 Re: iPhone - All about
Joj jeste izlizali. Kako vam ne dosadi 
-
sasajev
#32358 Re: iPhone - All about
Ne slazem se. Puno je vise od toga. Jednostvano hocu da stvari funkcionisu onako kako treba da funkcionisu bez da ja moram hiljadu nekih podesavanja napraviti.
Hocu da sve radi kako treba bez puno peglanja. I da dugo radi tako, a ne pola godine pa da se moram zajebavati oko nekih podesavanja da bih ga vratio u prvobitno stanje.
Za tebe je i Rolex imaginarni prestiz, a ne uzimas u obzir kako ti satovi rade, njihovu dugovjecnost, a samim tim i njihovu, eventualnu, vrijednost prilikom prodaje.
Tako i ajfon. I to smeta samo ljudima koji ne mogu da ga priuste (izuzev par android entuzijasta, koji zaista uzivaju u onome sto im android pruza. Ali takvih nije mnogo, koliko bi se dalo reci po kolicini blacenja ajfona).
Opet kazem, svako ima svoje zasto i svoje zato , i to je sasvim u redu, sve dok ne pocnu mlatiti kako je saomi najbolji telefon.
-
vojopd
#32359 Re: iPhone - All about
Nema tu vise mogu li priustiti ili ne mogu. Skuplji je Samsung kada izadje nego iPhone
Last edited by vojopd on 31/07/2024 19:31, edited 1 time in total.
-
sasajev
-
IJQ
#32361 Re: iPhone - All about
Ja sam svojim pitanjem neplanirano zakuhao, halalite
Hvala na odgovorima
Hvala na odgovorima
-
probook
#32362 Re: iPhone - All about
Kad stavis jedan pored drugog sigurno vidis. Kad ih koristis odvojeno nzm bas da bi primijetio nzm ti kakvu razliku
-
suit_up
#32363 Re: iPhone - All about
Ko god misli da nema razlike neka uzme neki Pro model od 13 serije pa nagore, uđe u Accessibility i pod opcijom Motion uključi Limit Frame Rate, sve će mu se samo reći dok jednom uradi swipe na home. To je kao 2.0 TDI u business klasi.
-
vojopd
#32364 Re: iPhone - All about
- kokuz_sa
-
adsubzero
#32366 Re: iPhone - All about
Izvini, ali mnogo nebuloza. Kao sto rece neko, nema tu vise mozes li priustiti ili ne mozes kad mnogi android proizvodjaci sad imaju flagship koji kosta preko 2000 KM. Dalje, naravno da je znak prestiza. Sve vezano za tu kompaniju se vrti oko prestiza. To nije tech kompanija nego kompanija za mlacenje para. Sto na uredjajima sto na dodacima za te uredjaje (accessories) da se lijepo "ekosistem" zaokruzi, ali da ne ulazimo sad u ljigave etike poslovanja, nije tema.sasajev wrote: ↑31/07/2024 19:18Ne slazem se. Puno je vise od toga. Jednostvano hocu da stvari funkcionisu onako kako treba da funkcionisu bez da ja moram hiljadu nekih podesavanja napraviti.
Hocu da sve radi kako treba bez puno peglanja. I da dugo radi tako, a ne pola godine pa da se moram zajebavati oko nekih podesavanja da bih ga vratio u prvobitno stanje.
Za tebe je i Rolex imaginarni prestiz, a ne uzimas u obzir kako ti satovi rade, njihovu dugovjecnost, a samim tim i njihovu, eventualnu, vrijednost prilikom prodaje.
Tako i ajfon. I to smeta samo ljudima koji ne mogu da ga priuste (izuzev par android entuzijasta, koji zaista uzivaju u onome sto im android pruza. Ali takvih nije mnogo, koliko bi se dalo reci po kolicini blacenja ajfona).
Opet kazem, svako ima svoje zasto i svoje zato , i to je sasvim u redu, sve dok ne pocnu mlatiti kako je saomi najbolji telefon.![]()
Daj bgt reci nam za koji to telefon treba hiljadu podesavanja da radi "kako treba"? Koje si to telefone koristio pa su ti referenca?
I da li ti kupujes telefon za sebe ili da ga pripremis za narednog korisnika? Kakav bolan resale value i ko to gleda za smartfon, pa i za auto je to smijesan rezon
Svakom njegovo i ko voli nek izvoli ali... Drzanje cijene ne cini sam uredjaj boljim
Jbg ako Ariana Grande koristi 60Hz, to znaci da smo dostigli optimum.
-
sasajev
#32367 Re: iPhone - All about
Naravno da nije samo stvar prestiza, nego je bitna u funkcionalnost. Kazem samo, jer pretpostavljam da to nekome i predstavlja prestiz (najvise onima sa androidom
). Imas ti i androide preko 2000, svakako, ali koliko vas to ima?
Apple nije tech kompanija?!!? Pa svi se ubise da iskopiraju eplov sistem i eplov ekosistem. To je zato sto je samo marketinski trik ili zato sto stvari funkcionisu besprijekorno u sistemu?
Dalje, naravno da je daljna prodajna cijena bitna. Svi podjelite telefone familiji? Zato nema polovnog telefona na piku?
I da, zaboravih komentar na Arijanu Grande.
Nije se to radili o 60hz, nego sto tamo neki lik komentarise njen IQ zato sto je se ne ticu jebeni herci na telefonu!? Jelde majstore, ona je glupa a ti si eto bas pametan. Kakva je to nebuloza za napisati, usput vrijedjajuci nekoga ko je toliko postigao u zivotu!
Apple nije tech kompanija?!!? Pa svi se ubise da iskopiraju eplov sistem i eplov ekosistem. To je zato sto je samo marketinski trik ili zato sto stvari funkcionisu besprijekorno u sistemu?
Dalje, naravno da je daljna prodajna cijena bitna. Svi podjelite telefone familiji? Zato nema polovnog telefona na piku?
I da, zaboravih komentar na Arijanu Grande.
Nije se to radili o 60hz, nego sto tamo neki lik komentarise njen IQ zato sto je se ne ticu jebeni herci na telefonu!? Jelde majstore, ona je glupa a ti si eto bas pametan. Kakva je to nebuloza za napisati, usput vrijedjajuci nekoga ko je toliko postigao u zivotu!
-
adsubzero
#32368 Re: iPhone - All about
Tako je, to ne smatram tech kompanijom vec modnom kompanijom. I budimo realni to uglavnom kupuju oni kojima je smartphone usputna stvar, a ne zato sto su ljubitelji. "Daj da radi kako treba, da ne razmisljam" i taj tip rezonovanja. Reci mi da grijesim?
Sto se kopiranja tice svakako se kopiraju najvise beznacajne stvari kao dizajn nekih elemenata interfejsa. Jbt jest odvratan ovaj dio systemui sa ovim quick shortcut-ima sto su ubacili na Oppo X7 ultra na prethodnom update, a kopirali od iphone-a. Ili sto su upropastili statistiku baterije (pa moram instalirati aplikaciju sa oneplus) da ne vidis screen-on-time od zadnjeg punjenja, kao sto bog zapovijeda, vec samo SOT u prethodna 24 sata. Jer je nekom smooth brain inzinjeru/dizajneru u Apple to djelovalo kao dobra ideja a drugi "genije" u Oppo timu kopirao. Rade takve stvari da pridobiju potencijalne iphone korisnike jer oni vole prepoznatljivo, a ne zato sto je dobro ili lijepo ili korisno ili bilo sta drugo. Vec cisto da podsjeca na iphone, zasto ne bi kad im se moze
Ali zar cemo o kopiranju opet da pricamo? Pa da krenemo da nabrajamo sta je sve Apple kopirao ne bismo do sutra.
Ali ne mislim da iphone nema kvalitetnih strana i ne tvrdim da je kopiranje lose, kad su to korisne stvari u pitanju. Nek kopiraju jedni druge sto vise mogu ako ce to poboljsati iskustvo korisnika. Airdrop npr. super stvar, toga na fali na androidima (zasto da se zafrkavamo 3rd party aplikacijama). Oppo najavio od iduceg flagshipa da ce to uvesti i nadam se da ce svi pratiti i da ce biti univerzalno, jer to treba da slavimo a ne zakljucavanje u ekosistem...
-
vojopd
#32369 Re: iPhone - All about
Dok iphone nije imao opcije koje ima android svi su kukali sto nema. Sada kad ubacuju gluposti sto i sam kazes (pomjeranje ikonica, tamne ikonice, always on od serije 14 itd itd onda kasne i daju na kapaljku, pa cak ljudi pisu ala kopiraju android).
Kad za par godina budu nudili sve sto ima i konkurencija u ios verziji 456), bas me zanima sta ce onda ljudi pricati.
Evo kod mene 11 pro 5 godina star, radi kao prvog dana. Nema Samsunga iz 2019. godine koji ce nakon 5 godina raditi kao i prvog dana.
Uzmes sebi telefon koji ti odgovara, a prepirati se na forumu i ubjedjivati druge u nesto sto ti vidis drugacije je suludo. Uostalom, svako za svoj novac uzima sta mu odgovara. Prije je iphone, makar kod nas, bio neki znak prestiza, dok je u usa normalna pojava, kod jas te gledalo kao ovcu i burzujs.
Sada je to jeb.. obicni telefon koji svako sebi moze priustiti, 100 km mjesecno pretplata i gas.
Kad za par godina budu nudili sve sto ima i konkurencija u ios verziji 456), bas me zanima sta ce onda ljudi pricati.
Evo kod mene 11 pro 5 godina star, radi kao prvog dana. Nema Samsunga iz 2019. godine koji ce nakon 5 godina raditi kao i prvog dana.
Uzmes sebi telefon koji ti odgovara, a prepirati se na forumu i ubjedjivati druge u nesto sto ti vidis drugacije je suludo. Uostalom, svako za svoj novac uzima sta mu odgovara. Prije je iphone, makar kod nas, bio neki znak prestiza, dok je u usa normalna pojava, kod jas te gledalo kao ovcu i burzujs.
Sada je to jeb.. obicni telefon koji svako sebi moze priustiti, 100 km mjesecno pretplata i gas.
- semsasuljakovic
#32370 Re: iPhone - All about
Sad sam ovo uradio na svom 15 pro, i nema šanse da bih se sa 120 vratio na 60.
-
vojopd
#32371 Re: iPhone - All about
Ma nemoguce, nema razlike nikakve, neki ce reci. 

-
x360
#32372 Re: iPhone - All about
Pozdrav, da li je moguće prebaciti podatke sa vjera android na iphone bez dodatne aplikacije kao backuptrans.
I da li ce mi se ako počnem koristiti na iphoneu viber bez backupa starih podataka, viber na laptopu sinhronizirati sa njim ili će ostati kao do sada sa svom historijom.
I da li ce mi se ako počnem koristiti na iphoneu viber bez backupa starih podataka, viber na laptopu sinhronizirati sa njim ili će ostati kao do sada sa svom historijom.
-
isx
#32373 Re: iPhone - All about
Koristite li Always on display?
- semsasuljakovic
- xPaco1337
#32375 Re: iPhone - All about
Mozes osnovne podatke tipa imenik, ovo ostalo slike i sl. ne mozes.x360 wrote: ↑04/08/2024 12:40 Pozdrav, da li je moguće prebaciti podatke sa vjera android na iphone bez dodatne aplikacije kao backuptrans.