Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
van Basten

#20701 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by van Basten »

Nemam screenshot te fb prepiske, fakat imam pametnija posla nego praviti arhivu tih umotvorina.
Nisam ni ja zadovoljan kako se rad brine o garažama, samo kažem ako im je alternativa Efendić i njegov lokom, neka rada radije.
Haris.ba

#20702 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Haris.ba »

tomhagen wrote: 30/07/2024 10:39 Pa i Dom zdravlja KS je kantonalno preduzeće, pa ispred DZ Omer Maslic stoji sanitetsko vozilo na kojem piše da ga je poklonila Općina Novo Sarajevo. Znači ima načina kad se hoće.
Ustanova je, nije preduzeće, ali nebitno. Mislim da su to odraditi preko općinske civilne zaštite, jer po zakonu oni imaju neka specijalna sredstva i mogu kupovati određenu mehanizaciju u vezi civilne zaštite.

Ima načina kad se hoće. Ali, ne može općina doći i osvojiti garažu.
Thorgerson

#20703 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Thorgerson »

van Basten wrote: 30/07/2024 12:55 Nemam screenshot te fb prepiske, fakat imam pametnija posla nego praviti arhivu tih umotvorina.
Nisam ni ja zadovoljan kako se rad brine o garažama, samo kažem ako im je alternativa Efendić i njegov lokom, neka rada radije.
Pa da se tako mislilo, oni jadni ljudi bi jos placali otvoreni javni parking na Dobrinji 3.

Sjetili se likovi, natakarili rampu covjeka posadili i uzeli javni parking i naplacivali. I opet - marke jebene nije bilo ulozeno. Pa ok ako vec naplacujes pa daj ulozi onda barem eto 10ti dio. Jok.

Da je barem bilo ocrtano, ravjeta, rampa kartice, kamere - nistaaa!

Kad je zatvoren saobracaj i ukinuta parking mjesta po setalistu, Opstina je fakticki morala oteti te javne parkinge. Potom je uradjena led rasvjeta i ocrtani su i besplatni su. Dakle, em su ulozena sredstva, em je dato besplatno da se koristi. Jer su javni parkinzi.

Al jok. Neka nama Rad nek oni upravljaju s tim. Sve znaju ljudi. Odvoze smece. Renoviraju ulice. Vrse reciklazu. Vode garaze. Parkinge.

Ma nema. A gdje god nogom kroce to je rasulo. Koju god cestu su oni renovirali to ni na sta ne lici.

Al jebo ti to. Tebi je evo bitno da neko drugi to ne radi pa makar se sutra te garaze srusile. Za sto i postoji velika sansa.

I to je tvoj, vas problem. Mene boli qrac ko ce cime upravljati. Zelim da funkcionose. Ja Efendica i njegove fix ideje ne podnosim. Ali oko ovih stvari jeste upravu i tu cu podrzati. Isto kao sto cu podrzati neke ideje koje su dijametralno suprotne njegovim, a to je gradnja GA.

Al pojedini botovi, ne ubrajam tebe, nego samo kazem, podrzat ce samo ono sto njihove vodje kazu. Pa makar bilo ultra kontra produktivno.
Radar71

#20704 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Radar71 »

Šta je sa raskrsnicom na Bukevaru?
ramizovstrasni388

#20705 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by ramizovstrasni388 »

Radar71 wrote: 30/07/2024 14:30 Šta je sa raskrsnicom na Bukevaru?
Zadnje vijesti bile da se čeka ViK sa cijevima, nešto su čeprkali i poslije toga status quo
Last edited by ramizovstrasni388 on 30/07/2024 16:11, edited 1 time in total.
Haris.ba

#20706 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Haris.ba »

ramizovstrasni388 wrote: 30/07/2024 14:34
Zadnje vijesi bile da se čeka ViK sa cijevima, nešto su čeprkali i poslije toga status quo
Sda blokira. :bih:
izbjeglica_iz_besmisla

#20707 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Zadnje vijesti bile da se čeka ViK sa cijevima, nešto su čeprkali i poslije toga status quo
To je valjda zavrseno, eno nedavno su prerezali i asfalt na ukljucenju na glavnu da poloze jos nesto. Rece mi momak koji tamo zivi da je to sad gotovo, pa valjda jeste ko ce ga znati
ReymondReddington

#20708 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by ReymondReddington »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 30/07/2024 16:59
To je valjda zavrseno, eno nedavno su prerezali i asfalt na ukljucenju na glavnu da poloze jos nesto. Rece mi momak koji tamo zivi da je to sad gotovo, pa valjda jeste ko ce ga znati
Sad se ceka elektroprivreda da utaknu semafore. Bit ce za nekih 6-7 mjeseci.
Haris033

#20709 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Haris033 »

Čovjek koji za svojih koliko mandata nije u stanju da napravi odvod za nadvožnjak u BP, kao prvo, nikada više ne bi trebao da bude načelnik, a kamoli da mu se nešto ostavi u nadležnost. Seoska varalica je prvo parking Ispred Binga (Hepok) dao Lokomu i tu naplaćuje 15 min. parkinga 1.5KM (besplatno je bilo gdje u centru Sarajeva). Takođe, uzeo sklonište ispod A Faze na AP, napravio šatro garaže koje naplaćuje 50KM, a osim rampe nista uložio nije. Unutra kao u pećini, voda kaplje na sve strane, lokve, vlaga i prašina po autima.
Da ne pričamo o tome što je Alipašinom Polju uzeo parking prostore, napravio jednosmjerni tok kroz naselje, a onda zelene površine asfaltirao, dao ih svom Lokomu i sada ih skupo naplaćuje. Isto pokušao na Dobrinji, i pošto je dobio po ušima, ogorčenost građana mudro pokušao prebaciti na RAD.
Ta rumena spodoba i populist bi što prije trebao da bude pllitički sahranjen, međutim, obzirom na njegovo vječno glasačko tijelo porijeklom iz Istočne Bosne, nažalost, isti će još mnogo vremena biti aktivan na javnoj i političkoj sceni. :(
Last edited by Haris033 on 30/07/2024 19:23, edited 1 time in total.
Naslovnica

#20710 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Naslovnica »

LOKOM je ozbiljan UZP.
Haris.ba

#20711 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Haris.ba »

Haris033 wrote: 30/07/2024 19:20 Čovjek koji za svojih koliko mandata nije u stanju da napravi odvod za nadvožnjak u BP,
Iako mu se volim napiti krvi zbog toga, fakat ne vidim sta on moze kada je pola naselja se nakacilo govnima na te odvodne cijevi.
Haris033

#20712 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Haris033 »

Btw, ovaj gore što kritikuje RAD i asfaltiranje te firme, samo neka se vrati 30 godina nazad pa sve do danas i na sve asfaltirane ulice u KS od te firme.
Isti će vidjeti da je svaka saobraćajnica urađena kvalitetno i po zahtjevima investitora i nadzora.
RAD je jedina firma koja i danas asfaltira padinske dijelove grada, jer niti jedna privatna firma neće da vozi svoju mehanizaciju po sokacima, a samim tim i da razvaljuje istu.
Krajnje je neozbiljno RAD porediti sa šugavim Lokumom, firmom koja je napravljena da se uhljebi glasačko tijelo rumene varalice. :roll:
Nego, osim stražarenja i nekih parkovskih poslova, koji su to konkretni poslovi što obavlja firma Lokom?
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#20713 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mk ultra »

Naslovnica wrote: 30/07/2024 19:22 LOKOM je ozbiljan UZP.
Zamisli da je npr. Opcina novi grad izdvojila ogromna sredstva za renoviranje stadiona otoka, i pokrenuli i preuzeli NK Olimpic

E hajde mi podvuci crtu i u kojem.paralelnom svijetu to treba trako da bude?

RAD ima profesionalniju ekipu za asfaltiranje nego pola ovih prćija firmi
Logovan

#20714 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Logovan »

Haris033 wrote: 30/07/2024 19:20 Čovjek koji za svojih koliko mandata nije u stanju da napravi odvod za nadvožnjak u BP, kao prvo, nikada više ne bi trebao da bude načelnik, a kamoli da mu se nešto ostavi u nadležnost. Seoska varalica je prvo parking Ispred Binga (Hepok) dao Lokomu i tu naplaćuje 15 min. parkinga 1.5KM (besplatno je bilo gdje u centru Sarajeva). Takođe, uzeo sklonište ispod A Faze na AP, napravio šatro garaže koje naplaćuje 50KM, a osim rampe nista uložio nije. Unutra kao u pećini, voda kaplje na sve strane, lokve, vlaga i prašina po autima.
Da ne pričamo o tome što je Alipašinom Polju uzeo parking prostore, napravio jednosmjerni tok kroz naselje, a onda zelene površine asfaltirao, dao ih svom Lokomu i sada ih skupo naplaćuje. Isto pokušao na Dobrinji, i pošto je dobio po ušima, ogorčenost građana mudro pokušao prebaciti na RAD.
Ta rumena spodoba i populist bi što prije trebao da bude pllitički sahranjen, međutim, obzirom na njegovo vječno glasačko tijelo porijeklom iz Istočne Bosne, nažalost, isti će još mnogo vremena biti aktivan na javnoj i političkoj sceni. :(
Onoliko koliko sam ja upucen u pravu si za neke stvari, za druge ne znam ali vjerujem da je istina, obzirom da je on u pitanju.

A nedavno je zavrsen u Centru Safet Zajko veliki mobilijar za djecu, tri sprata mobilijara, tobogani, mostovi, nema cega nema. Na osnovu ovog pojacat ce podrsku.
El_comadante

#20715 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by El_comadante »

Logovan wrote: 30/07/2024 20:21
Haris033 wrote: 30/07/2024 19:20 Čovjek koji za svojih koliko mandata nije u stanju da napravi odvod za nadvožnjak u BP, kao prvo, nikada više ne bi trebao da bude načelnik, a kamoli da mu se nešto ostavi u nadležnost. Seoska varalica je prvo parking Ispred Binga (Hepok) dao Lokomu i tu naplaćuje 15 min. parkinga 1.5KM (besplatno je bilo gdje u centru Sarajeva). Takođe, uzeo sklonište ispod A Faze na AP, napravio šatro garaže koje naplaćuje 50KM, a osim rampe nista uložio nije. Unutra kao u pećini, voda kaplje na sve strane, lokve, vlaga i prašina po autima.
Onoliko koliko sam ja upucen u pravu si za neke stvari, za druge ne znam ali vjerujem da je istina, obzirom da je on u pitanju.

A nedavno je zavrsen u Centru Safet Zajko veliki mobilijar za djecu, tri sprata mobilijara, tobogani, mostovi, nema cega nema. Na osnovu ovog pojacat ce podrsku.
Jedino gdje šta ulaže je centar Safet Zajko, ostalo tanko.
Naslovnica

#20716 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Naslovnica »

Prije 2-3 sedmice bio dole.
Sva jezerca suha.
Onaj kahvić kod košarke mandal.
Ona bašča što radi, osim što je veoma upitna higijena, so-so.
Imam osjećaj da je sve, od kada sam bio zadnji put prošle godine, otišlo unazad.
ramizovstrasni388

#20717 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by ramizovstrasni388 »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 30/07/2024 16:59
baš danas sam prolazio i vidim ima jedna vodovodna cijev većeg promjera na travi pored stoji, ko će im znati dokle je to
Thorgerson

#20718 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Thorgerson »

Naslovnica wrote: 30/07/2024 21:42 Prije 2-3 sedmice bio dole.
Sva jezerca suha.
Imam osjećaj da je sve, od kada sam bio zadnji put prošle godine, otišlo unazad.
Pa jeste unazad ako gledas kafice. I neka je tako.

Sto se ostalih stvari tice, kako unazad ako su djeca dobila novo igraliste, postavljeni novi kosevi, izgradjeni jos par teniskih terena. Ne znam sta je u onim jos prostorijama u objektima radjeno.

Sta je sa jezercima ne znam. Al sto se tice ovih ostalih stvari Safet Zajko je pun pogodak. On samo na osnovu toga moze jahati jos 100 godina kao nacelnik.
Haris033

#20719 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Haris033 »

Thorgerson wrote: 31/07/2024 08:45 Sta je sa jezercima ne znam. Al sto se tice ovih ostalih stvari Safet Zajko je pun pogodak. On samo na osnovu toga moze jahati jos 100 godina kao nacelnik.
Tipični glasač rumene varalice!
Čuj “na osnovu rekonstrucije kasarne u park, da “jaše” građane najveće Općine u BiH, 100 godina ”!?
Boze sačuvaj :roll:
Last edited by Haris033 on 31/07/2024 09:09, edited 1 time in total.
Naslovnica

#20720 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Naslovnica »

Thorgerson wrote: 31/07/2024 08:45
Naslovnica wrote: 30/07/2024 21:42 Prije 2-3 sedmice bio dole.
Sva jezerca suha.
Pa jeste unazad ako gledas kafice. I neka je tako.

Sto se ostalih stvari tice, kako unazad ako su djeca dobila novo igraliste, postavljeni novi kosevi, izgradjeni jos par teniskih terena. Ne znam sta je u onim jos prostorijama u objektima radjeno.

Sta je sa jezercima ne znam. Al sto se tice ovih ostalih stvari Safet Zajko je pun pogodak. On samo na osnovu toga moze jahati jos 100 godina kao nacelnik.
Teniski tereni su tu već nekoliko godina, sjećam se da je Đokaj dolazio da trenira. Osim ako nisu neke nove otvorili?
Koševi su meščini bili i prije, tamo gdje bude klizanje zimi, moguće da su zamijenili table.
Novo igralište, OK. 👍
Sprave škripe, ne bi bilo loše malo to podmazati.
Jeszerca prazna, okolo zaraslo.
Ja išao sa nekim stranicama, da im pokažem, nemalo sam se razočarao, nekako sve izgleda zapušteno.
A inače, slažem se, SZ je top i kao ideja, nešto najbolje što se desilo u KS posljednjih 20 godina. Od kasarne do mjesta za djecu, nema dalje! :thumbup:
BTW, što se kafića tiče, ne vidim zašto odobravaš to što je onaj jedan na kraju zatvoren? Niti je kome smetao, može biti samo benefit nekome ko nakon šetnje tu svrati, ili roditeljima koji čekaju djecu sa treninga/utakmice. Higijena onog otvorenog loša.
Thorgerson

#20721 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Thorgerson »

Haris033 wrote: 31/07/2024 09:08
Thorgerson wrote: 31/07/2024 08:45 Sta je sa jezercima ne znam. Al sto se tice ovih ostalih stvari Safet Zajko je pun pogodak. On samo na osnovu toga moze jahati jos 100 godina kao nacelnik.
Čuj “na osnovu rekonstrucije kasarne u park, da jaše 100 godina”!? Boze sacuvaj :roll:
Na osnovu mojih ranijih komentara moze se lako vidjeti da ja, ne da nisam glasac doticnog, nego da se ne slazem sa 80% stvari koje radi.

Neke stvari je odradio dobro. I sta je problem to priznati? Ja nisam niciji bot pa da stalno nekoga moram braniti a nekoga kuditi.

Safet Zajko jeste dobra stvar. Ti sad pricaj sta hoces. Ja govorim da samo na osnovu toga ima hrpu glasova. Sta tu tebi nije jasno i logicno?

Zatvaranje saobracaja npr na Dobrinji, jeste dobra stvar. Na prvu izgledalo je kao los potez, ali raja se navikla veoma brzo. I sada imas od jednog setalista gdje je sasvim normalno bilo da prolazi auto dok setas, da navecer je sve cisto, djeca bezbrizno mogu da se igraju. Sta je tu lose?

Ti sad mene etiketiraj kako hoces, jebe mi se, ja samo govorim o stvarima koje ovaj radi, dok drugi nacelnici spavaju.
Naslovnica

#20722 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Naslovnica »

Čuj “na osnovu rekonstrucije kasarne u park, da “jaše” građane najveće Općine u BiH, 100 godina ”!?
Rumenige od mene neće dobiti glas pa makar da sve bude popločano zlatnim pločicama
Jednostavno, nisam glasač te orijentacije, a sve što se u opštini uradi ne uradi se njegovim nego našim parama. Na stranu UZP Lokom i ta priča, zna on dobro šta radi i zbog čega.
Thorgerson

#20723 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Thorgerson »

Naslovnica wrote: 31/07/2024 09:15
Rumenige od mene neće dobiti glas pa makar da sve bude popločano zlatnim pločicama
Jednostavno, nisam glasač te orijentacije, a sve što se u opštini uradi ne uradi se njegovim nego našim parama. Na stranu UZP Lokom i ta priča, zna on dobro šta radi i zbog čega.
Ja za njega ne glasam jer ima sulude ideje o ukidanju Gradskog autoputa. I jer nema apsolutno nikakvih aktivnosti u vezi juzne long. U tome mu ne pomazu ni strukture iznad koje takodjer ocito boli qrac za taj projekat.

Sto se tice lokalnih stvari, Semir je tu maher. I to mu se mora priznati. Zna odraditi posao i privuci pare iz kantona. Jeste to jesu pare opstine, al imas para i u opstini Centar, jos vise nego u Novom Gradu. Em je opstina manja. Pa?

Pogledati samo sta se radilo na prostoru Novog Grada od saobracajnica, pa ce vam biti jasno. Jos pazite, govorimo o nacelniku koji uopste nije iz stranke koja je na vlasti u kantonu.

U odnosu na uspavanog Tanovica, Mandica koji ima i veci budzet, semir je za njih emerik blum.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#20724 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by konektovan »

Efendic ima glasove od ljudi kojima je asfaltirao ulice, napravio rasvjetu, igralista, i jos ponesto od infrastukture vazne za obicnog covjeka, tamo od Zabrdja do Buca Potoka..
Haris033

#20725 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Haris033 »

Čitas li ti uopste i znas li koliko je losih stvari uradio? , Bolan, samo sto je u talu sa Cesirom, Hadzicem i Co, godinama držao građane pod redukcijama vode, to je za zatvora!
Jbt, park usminkan prije 10 i kusur godina i na konto toga mu treba vjecno dati mandat da krade Opcinu?!
Kakve je to on saobraćajnice napravio? Sve su to naše pare, a najviše u rekonstrukc. je učestvovao KS tj. Direkcija za puteve.
Unakazio je saobraćaj na AP, uzurpirao zelene površine…
Zaposlio podobne u Opcini NG, Lokomu, dozvolio vlasniku Kup slasticarne da koristi prostorije u zgradi Opcine kao slastičarnu. Svom prijatelju Nini Pršešu predao kino u istoj zgradi na upravljanje.. Ima toga koliko hoćeš, ali hajmo mi njemu dati još mandata, samo zato sto je napravio neki park?! Wtf
Post Reply