Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
jao_situacije

#32651 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by jao_situacije »

DonieBrasco wrote: 30/07/2024 21:14
jao_situacije wrote: 30/07/2024 18:43 samo nek nije sda pa nek bude i gore

davno rečeno
Sta je ili ko je alternativa ?

Povratak SDA ne dolazi u obzir jer oni jednostavno nista novo, doslovce nista a kamoli malo bolje ne mogu da ponude i ne ubjeđujte nas vi koji ih podrzavate da mogu.
ne znam ko te ubjeđuje, ja te sigurno nisam ubjeđivao

u vezi izbora naša zemlja vjerovatno ima najviše registriranih političkih subjekata po glavi stanovnika u cijeloj europi

probereš sebi šta ti se sviđa, pa neću ti valjda ja govoriti za koga trebaš da glasaš

kritika na nerad i nesposobnost trojke skupljene sa koca i konopca, među kojima je veliki broj bivših pojava iz sda i to sa dna kace što bi rekao jedan prelider, nije agitiranje nego kritiziranje

što se tiče da sda ne dolazi u obzir te prejake i prehrabre deklarativne floskulice ne trebaš meni postavljati

građani će odlučiti šta i ko dolazi u obzir, tvoji lični stavovi i doživljaji su samo tvoji i ne oslikavaju stvarno stanje u odnosu snaga u političkom sistemu naše zemlje
A_A_AKCIJA

#32652 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

jao_situacije wrote: 30/07/2024 22:28 što se tiče da sda ne dolazi u obzir te prejake i prehrabre deklarativne floskulice ne trebaš meni postavljati

građani će odlučiti šta i ko dolazi u obzir, tvoji lični stavovi i doživljaji su samo tvoji i ne oslikavaju stvarno stanje u odnosu snaga u političkom sistemu naše zemlje
Oh, oh, kako se nadamo da građani olako zaboravljaju nepravde, Sebije, Asime...

:D
jao_situacije

#32653 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by jao_situacije »

A_A_AKCIJA wrote: 30/07/2024 22:49
jao_situacije wrote: 30/07/2024 22:28 što se tiče da sda ne dolazi u obzir te prejake i prehrabre deklarativne floskulice ne trebaš meni postavljati

Oh, oh, kako se nadamo da građani olako zaboravljaju nepravde, Sebije, Asime...

:D
jesi to pitao u stranci da ti objasne pa da mi napokon odgovoriš na pitanje i da objasniš svoju tvrdnju oko međunarodnog sporazuma i memoranduma

da vidimo koji je odgovor na postavljeno pitanje?
hatemondays

#32654 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by hatemondays »

PM72 wrote: 30/07/2024 21:30 Kakav povratak SDA kad su ovo njihovi derivati?
Ekipa je pokusavala da se snadje ( pardon nadje) dok su bili u SDA, sad nesto probaju sami, nazalost obicni puk placa cjenu ovih vratolomija.
PM72

#32655 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PM72 »

hatemondays wrote: 31/07/2024 00:11
PM72 wrote: 30/07/2024 21:30 Kakav povratak SDA kad su ovo njihovi derivati?
Ekipa je pokusavala da se snadje ( pardon nadje) dok su bili u SDA, sad nesto probaju sami, nazalost obicni puk placa cjenu ovih vratolomija.
Upravo tako.Narcisoidni,neškolovani i bezobrazni...nisu htjeli u suru tj.malo im bilo privilegija koje su dobili od SDA...Konaković,Čampare,Ademovići itd
Mi smo glasali da njima bude dobro,ne nama
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#32656 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by JoseMujica »

A_A_AKCIJA wrote: 30/07/2024 19:27
JoseMujica wrote: 30/07/2024 18:41 jao lika....stavi s klixa tekst

pa što niste riješili problem?

nego opet čuveni podrinjski pasiv: trebalo bi

pa ko bi trebao legendo? možda ja?

i griješiš ne guram ja povratak SDA već ti i takvi kao to što ste se nakačili na budžet i samo serete na sve druge, a jad trebate šta uraditi onda je trebalo bi

baš me zanima kako će te se odnositi prema ovom državnom zemljištu što maznu Mile na Jahorini....nadam se da ćete imati barem muda reći nešto, pa barem kakvo otvoreno pismo napisati 3,14oke jedne foteljaške
Pa Jose, neizmjerno mi je drago da si me skinuo sa foe liste

Uvijek si bio dosljedan poput SDA i govorio istinu poput SDA. U pozadini ove rečenice koju čita Morgan Freeman se čuje zvuk miješalice koja miješa maltu za fasadu negdje u Titovoj...

Za sve ozbiljnije pratioce teme, sranja koja je ostavila SDA se ne mogu pomesti začas. Tako i ovo sa lijekovima.

SDA koncept rješenja znamo. Idi u apoteku Dina ako imaš pare, respiratore će kupovati Fikro malina, kao i Fadil ruske vakcine. Selam Zahi uz podsjećanje na Sputnjik mubarek olsun.

Decenije povlađivanja uvoznicima, urušavanja tržišta se sada trebalo za manje od godinu dovesti u red? Aha...
vladate ovim kurtonom već 6 godina, pederacijom 2....deplasirano je na sva kritiku odgovoriti sa sda i trebalo bi...ozbiljniji je trust mozgova kod mene u mahali ispred granapa
Prpa.ba

#32657 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

HDZ ulazi i u Federalnu TV.

Svanulo.

:kiss:

ps
Jedino me zanima, sta se ceka sa ulaskom HDZ-ovih kadrova u EPBiH, BH Telecom i namjensku industriju? Nije fer da federalni partneri budu iskljuceni. Imamo konstitutivnih kolega koji vise na forumu, umjesto da doprinose razvoju konsocijacije u tim preduzecima. :mrgreen:
Novak20

#32658 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Novak20 »

Prpa.ba wrote: 31/07/2024 07:26 HDZ ulazi i u Federalnu TV.

......
:shock:

Prestrašno.

Imaš li link na tu vijest ?
Prpa.ba

#32659 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

Novak20 wrote: 31/07/2024 08:05 :shock:

Prestrašno.

Nemam.

Meni jest strašno, posljedice rada tzv. Vlade FBiH nametnute od HDZ-a i OHR-a cemo osjecati desetljecima.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#32660 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Truba »

Jeste to sdaovci majorizirani i ugrozeni a vecina na popisu :mrgreen:
Naviknite se na novo normalno
Prpa.ba

#32661 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

Truba wrote: 31/07/2024 08:15 Naviknite se na novo normalno
Kolega, tebi svaka cast na iskrenosti i odlicnoj sublimaciji. To je to. :thumbup:
Novak20

#32662 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Novak20 »

Prpa.ba wrote: 31/07/2024 08:09
Novak20 wrote: 31/07/2024 08:05 :shock:

Prestrašno.

Nemam.

Meni jest strašno, posljedice rada tzv. Vlade FBiH nametnute od HDZ-a i OHR-a cemo osjecati desetljecima.
Dakle vijest iz centrale SDA ili iz tvoje firme.

Naravno da ćeš osjećati posljedice ako maknu Šabića koji je na mjestu generalnog direktora FTV od 2008. :D

A o kakvom se liku radi nije ni čudo što se na njegovoj FTV godinama prosipa antihrvatska propaganda.

https://hms.ba/momcina-karo-automobile- ... ektor-ftv/
https://www.dnevno.ba/vijesti/tko-stiti ... ne-171270/

Image

:lol:
Prpa.ba

#32663 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

Hoces li to obaviti transfer sa HMS-a na FTV, da ti mi placamo da nam bistris konsocijaciju?

Mozda bude posla i za kiparske prometeje.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#32664 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Truba »

Prpa.ba wrote: 31/07/2024 08:25
Truba wrote: 31/07/2024 08:15 Naviknite se na novo normalno
Kolega, tebi svaka cast na iskrenosti i odlicnoj sublimaciji. To je to. :thumbup:
samo valja ostati normalan
sjeti se onog križanca sa 152 glasa kako je upo u vlast
ili one neke hrv. stranke jedva prešle prag

lpš sam matematičar pa je i 5 bilo 1/3 od 17
sve je to valjalo pregrmjeti i preživjeti cca 8 godina
sabura tebi je tek 2. godina
skupljac_zeljeza

#32665 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by skupljac_zeljeza »

Dodik za pola Bosne daje 1. milijardu, a mi dajemo Dodiku 100 miliona za 16.000 m2 državne imovine. Bitno je da se para vrti.

Novak20 wrote: 31/07/2024 08:05

Kako smo već objavili, konkurs za Upravni odbor Federalne televizije zatvoren je prije nekoliko dana.

Prema našim informacijama, stiglo je ukupno 17 prijava, no šest je odmah odbačeno. Dakle ostalo je 11.

Raport otkriva imena prijavljenih.

Tako su se prema našim informacijama prijavili Mirsad Ćatić, Vahid Duraković, Danijela Gogić, Adnan Huskić, Irina Kolak Mandić, Edin Kotlo, Zoran Krešić, Željka Marković Sekulić, Medina Mujić, Izudin Šehović i Lejla Tikveša.

Kako nam je ranije potvrdio član parlamentarne komisije Rasim Smajlović, intervjui s ovim kandidatima bit će obavljeni početkom septembra.

Nezvanične informacije govore da najveće šanse imaju Zoran Krešić, inače novinar Večernjeg lista izuzetno bliskog Draganu Čoviću, Adnan Huskić, analitičar kojeg favorizira Naša stranka, te Mirsad Ćatić kojeg navodno kandidira SDP.

https://klix.ba/otkrivamo-ko-se-prija ... iva-imena/
Prpa.ba

#32666 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

Truba wrote: 31/07/2024 08:57 samo valja ostati normalan
sjeti se onog križanca sa 152 glasa kako je upo u vlast
ili one neke hrv. stranke jedva prešle prag

lpš sam matematičar pa je i 5 bilo 1/3 od 17
sve je to valjalo pregrmjeti i preživjeti cca 8 godina
sabura tebi je tek 2. godina
Vrsna analiza. Volio bih cuti kako vidis manje partnere HDZ-a, poredeci ih sa 2010?

Meni licno je NiP tu negdje sa HSP-om, a SDP i NS su Lijanovici.
tramvajtrojka

#32667 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

palermo wrote: 30/07/2024 18:48
tramvajtrojka wrote: 30/07/2024 18:39
palermo wrote: 30/07/2024 11:11

De bolan, to.je jos jedan od narativa koji se kreira u ko zna kojim kuhinjama.
Naravno da je bolja SDA od ove potkupljene grupe.neznalica koji se zovu Trojka.
Haj hvala bogu da si i ti palermo na koncu priznao :mrgreen:
Sta ? Da su bolji....pa od.samog pocetka je meni tako mirisalo....al kao sto rekoh, i meni je iznemadjenje Trojka....ovakav sunovrat ipak nisam ocekivao
Image

ma haj svakom njegovo al moram ti pohvaliti Mostar ova avenija dobro izgleda, bas se ovaj mikrolokalitet popravio na bolje :thumbup:
Hakiz

#32668 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hakiz »

Prpa.ba wrote: 31/07/2024 07:26 HDZ ulazi i u Federalnu TV.

Svanulo.

:kiss:

ps
Jedino me zanima, sta se ceka sa ulaskom HDZ-ovih kadrova u EPBiH, BH Telecom i namjensku industriju? Nije fer da federalni partneri budu iskljuceni. Imamo konstitutivnih kolega koji vise na forumu, umjesto da doprinose razvoju konsocijacije u tim preduzecima. :mrgreen:
Pa, u FERK-u su, naređuju EP.
JoseMujica

#32669 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by JoseMujica »

na izvoru rijeke Une u Hrvatskoj grade MHE....ima li iko u BiH da kaže NE! Smije li iko u BiH da kaže NE! :sad:

šta rade ljudi koji sjede u vlasti i trebaju da se bave ovim :?

ili ćemo i dalje slušati za to je kriva prethodna vlast ili povratak podrinjskog pasiva trebalo bi :evil:
Novak20

#32670 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Novak20 »

Već su sa punim pravom reagirali ljudi iz vlasti BiH i ekološki aktivisti.
Povodom gradnje mini hidroelektrane na izvoru Une u Hrvatskoj, krajem prošle sedmice su reagovale i institucije Bosne i Hercegovine.

Iz Ministarstva okoliša i turizma Federacije BiH u petak, 26. jula su saopštili kako je Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine proslijedilo “dokumentaciju” vlastima u Zagrebu zbog izgradnje mini hidroelektrane u blizini izvora rijeke Une u Hrvatskoj.

Nije navedeno o kakvoj dokumentaciji se radi.

Razlog je, kako je navedeno, što je Hrvatska “namjerno ili ne, propustila provesti postupak procjene uticaja na okoliš u prekograničnom kontekstu, što je bila obaveza u ovom slučaju.

“Mi smo odmah po saznanju da se u području vrela rijeke Une u Donjoj Suvaji, općina Gračac, u Republici Hrvatskoj, odvijaju građevinski radovi na izgradnji mini hidroelektrane reagovali prema državnom Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa. Oni su hitno, putem Ministarstva vanjskih poslova BiH, proslijedili dokumentaciju vlastima Republike Hrvatske i čeka se odgovor”, navedeno je u saopštenju entitetskog ministarstva.

Obustavu izgradnje mini hidroelektrane je 25. jula zatražilo i Ministarstvo okoliša iz drugog entiteta, Republike Srpske.
Iskreno se nadam da će RH spriječiti ovu očito nezakonitu gradnju u općini Gračac.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/tro ... 85461.aspx
https://zadarski.slobodnadalmacija.hr/z ... zu-1407821
Državni inspektorat, nadležne inspekcije, i to građevinska, vodopravna, inspekcija zaštite okoliša, inspekcija zaštite prirode, inspekcija zaštite na radu i inspekcija rada obavile su očevid predmetne lokacije slijedom kojeg je građevinska inspekcija utvrdila da je ishođena pravomoćna građevinska dozvola važeća kao i da je prijava početka građenja izvršena u zakonom propisanom roku.

Nadalje, nadzorom inspekcije zaštite prirode utvrđeno je da su lokacijska dozvola te izmjena i dopuna lokacijske dozvole izdane bez provedene Ocjene prihvatljivosti zahvata za ekološku mrežu sukladno odredbama Zakona o zaštiti prirode (koja treba sadržavati Uvjete zaštite prirode), što je u suprotnosti s odredbama članka 106. Zakona o prostornom uređenju i gradnji (NN 76/07, 38/09, 55/11, 90/11 i 50/12) temeljem kojega je donesena predmetna lokacijska dozvola. Obzirom na navedeno, za izdanu lokacijsku dozvolu i njenu izmjenu i dopunu, zatražen je upravni nadzor Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine. Inspekcijski postupak je u tijeku, kazali su iz Državnog inspektorata dodajući kako je inspekcija zaštite okoliša utvrdila da prije ishođenja Izmjene i dopune lokacijske dozvole, nositelj zahvata nije od nadležnog Ministarstva zatražio mišljenje o potrebi provedbe postupka ocjene o potrebi procjene utjecaja navedenog zahvata na okoliš.

- Inspekcijsko postupanje je u tijeku kao i inspekcijski nadzor vodopravne inspekcije te inspekcijski nadzor inspekcije zaštite na radu i inspekcije rada, zaključili su iz Državnog inspektorata.
Novak20

#32671 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Novak20 »

skupljac_zeljeza wrote: 31/07/2024 09:04 Dodik za pola Bosne daje 1. milijardu, a mi dajemo Dodiku 100 miliona za 16.000 m2 državne imovine. Bitno je da se para vrti.

Novak20 wrote: 31/07/2024 08:05

Kako smo već objavili, konkurs za Upravni odbor Federalne televizije zatvoren je prije nekoliko dana.

Prema našim informacijama, stiglo je ukupno 17 prijava, no šest je odmah odbačeno. Dakle ostalo je 11.

Raport otkriva imena prijavljenih.

Tako su se prema našim informacijama prijavili Mirsad Ćatić, Vahid Duraković, Danijela Gogić, Adnan Huskić, Irina Kolak Mandić, Edin Kotlo, Zoran Krešić, Željka Marković Sekulić, Medina Mujić, Izudin Šehović i Lejla Tikveša.

Kako nam je ranije potvrdio član parlamentarne komisije Rasim Smajlović, intervjui s ovim kandidatima bit će obavljeni početkom septembra.

Nezvanične informacije govore da najveće šanse imaju Zoran Krešić, inače novinar Večernjeg lista izuzetno bliskog Draganu Čoviću, Adnan Huskić, analitičar kojeg favorizira Naša stranka, te Mirsad Ćatić kojeg navodno kandidira SDP.

https://klix.ba/otkrivamo-ko-se-prijavi ... iva-imena/
Koliku ste hampu digli, ja mislio da će Krešić biti generalni direktor FTV, a ne jedan od članova UO. :D
JoseMujica

#32672 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by JoseMujica »

Kifla je fakat lažov bez ikakvog obraza... :jbt: doveo me u situaciju da vjerujem Don Neonku...stid me samog sebe :facepalm:

neki dan nije za Plan reformi kriv SNSD već SDA, a sinoć da je ipak SNSD odbio onu stavku o Ustavnom sudu...bilo bi pristojno da se usaglasi sam sa sobom šta je pravo, a šta krivo, pa tek onda izađe da palamudi

ko želi dobro ovoj vlasti neka mu savjetuje da ne otvara usta, samo vas ukopava ohološću i diletantizmom

ps

i baš me zanima da li će danas naš predobri i premudri Kifla poslati bjegunca Zorana Galića u pemziju i kako će taj vrhunski antikoruptivni potez braniti naši revnosni sektaši :evil:
DonieBrasco

#32673 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

https://n1info.ba/vijesti/elek-o-knjize ... r-coaster/

Pazite ove bahatoti i izjava, i opet niko nece odgovarati.
A_A_AKCIJA

#32674 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

JoseMujica wrote: 31/07/2024 12:16 doveo me u situaciju da vjerujem Don Neonku.
Kako te doveo kada Bakir ne smije pred kamere da odbrani šta je nalagao?

Ili je to kod vas SDAovaca normalno i dovoljno?

Eto, dođe Bake uživo i sahrani Dinu zauvijek bagerom.

U čemu je problem?
Penal ko kuća.

Moli, zovi, upri, da se to konačno završi!

Osim...

Osim ako svi vi odreda serete kvake, a Dino čeka da vas razbuca uživo :D

Znaš ti, i ja, i svi razumom obdareni šta je od ovoga istina. :D

Znaš itekako, samo pričaš deseto...
A_A_AKCIJA

#32675 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

JoseMujica wrote: 31/07/2024 12:16 baš me zanima da li će danas naš predobri i premudri Kifla poslati bjegunca Zorana Galića u pemziju
Ovo moram odvojeno:

Šta, Dino sada i šef ljudskih resursa u Graničnoj policiji i Agenciji za državnu službu?

Lupaš, mnogo je i za tebe, koliko lupaš?

Zvučiš ko Sanja onomad na N1 kada je gostovala pa toliko puta izgovorila kotlina za Sarajevo, da sam bio siguran da je plaćena po komadu.
Locked