Al zato imamo VAR, krece pravda i promjena. Nema vise sudijskih kradja i lakrdija. Vico potvrdio
Premijer liga BiH - @manijak1
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#26927 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
ah klixPosušje je ostalo na dva stranca, a to su Brazilac João Erick i Argentinac Genaro Bautista Lelli,dok je jedini stranac u Slobodi Brazilac Tallison.
Uz Borac, nijednog stranca nemaju samo još Sloboda, Igman i GOŠK,
- darius_maximus
#26928 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Kako je išta od ovog dobro za razvoj naših igrača?p206 wrote: ↑28/07/2024 23:21 Spas za naš klupski fudbal je nešto tipa kao u Bugarskoj gdje u Ludogorecu igraju skoro sve stranci iz Afrike, J. Amerike.. I poneki domaći...ali ti igraju za reprezentaciju, kakvu takvu... Možda nije dobra usporedba ali problem Bugara je što nemaju dobrih igrača koji igraju vani.
Naš bazen kvalitetnih igrača je mali i treba ga ojačati kroz jaču konkurenciju, gdje će klubovi moći igrati grupne faze konferencijske lige skoro svake godine a to bez stranaca ne može.
Bugar ako ne uspije u Ludogoretsu, ode u Mađarsku, Srbiju, kod nas.
Mogu se kretati po EU i tražiti sebi selameta.
Gdje će naš igrač kad se ekipe popune iz raznoraznih država Evrope?
"Zvučnije" će biti i igrač iz druge bugarske, nego igrač koji se kod nas razvijao.
Naši možda, možda, mogu u Srbiju i Crnu Goru, ali i to je upitno, tako da ja stvarno ne znam kako je ovo tačno dobro za naše igrače.
Da barem imaš jaku drugu ligu, pa da to bude neka nada.
- luckylaka
#26929 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Ja kad procitam da je neki ekstra talenat iz nase lige otisao za 500,milion,milion i po dalje dodje mi da prestanem pratititi ovu ligu(ali ne mogu meni je najdraza)Kakvi levati se prodaju iz recimo Osijeka,Rijeke,Vojvodine,Radnickog da ne govorim o ovim vecim Dinamo,Zvezda .Pa mali Buljubasic najveci talenat lige(poslije Aljabara)ode za milion i nesto sto je van svake pameti.Sa 2-3 utakmice u europi ide ko od sale za 5-6 m.Ko to prodaje ili poklanja najvece talente lige
-
Tromblon
#26930 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Isto mislim. Mali je pokazao talenat i da zna i može. Odredi cijenu 5 miliona i spusti na 3. Mlion i po Turcima znači 500 milja na ruke. 500 za par godina i 500 da bog da nakon sudskih postupaka.luckylaka wrote: ↑29/07/2024 12:30 Ja kad procitam da je neki ekstra talenat iz nase lige otisao za 500,milion,milion i po dalje dodje mi da prestanem pratititi ovu ligu(ali ne mogu meni je najdraza)Kakvi levati se prodaju iz recimo Osijeka,Rijeke,Vojvodine,Radnickog da ne govorim o ovim vecim Dinamo,Zvezda .Pa mali Buljubasic najveci talenat lige(poslije Aljabara)ode za milion i nesto sto je van svake pameti.Sa 2-3 utakmice u europi ide ko od sale za 5-6 m.Ko to prodaje ili poklanja najvece talente lige
- BHF_Manijak
#26931 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Ma ne moze te tako gledati povrsno, milion i jedan faktor je tu u igri. Od reprezentacije, kvalitete lige...
Dan te jebo nama se jedan klub u 30 godina postojanja lige plasirao u grupe bilo cega, Dinamo, Zvezda, Partizan skoro redovni ucesnici grupa i kako cete vi to Boga vam porediti lige? Klubovi nam ispadaju od predstavnika Andore, Farskih Otoka i vi bi dosli nekom i rekli "igrac vrijedi 5mil", dajte ba. Znaju svi ti klubovi da igraci jedva cekaju da se kutarisu nase lige i bjeze.
Druga stvar - koji je to od nasih igraca napravio neku mega karijeru vani? Njih 90% se ne nametne u tom klubu u koji ode (Serbecic, Mujakic, onaj mali iz Zrinjskog sto je u Franfkurt otisao, Zolotic itd) i onda hoda po posudbama, eto ga nazad u nasu ligu za 2-3 godine itd.
Vrhunac karijere im je turska liga i to nije Fener, Besiktas, Galata nego nakvi kurcospori. Dal i Amir su recimo igraci koji su se fino prodali svojim igrama, ali gdje su? Jesu nakon toga napravili neki transfer ka Zapadnoj Evropi, jacim ligama? Nisu. Tavore u mrtvoj Turskoj godinama evo i vi bi onda prodavali igrace za 5-10 miliona.
Pa nisu klubovi koji kupuju igrace retardirani. Pitaju koji su vam najbolji proizvodi, gdje igraju, kakva vam je reprezentacija? Aha, hvala i prijatno...
Dan te jebo nama se jedan klub u 30 godina postojanja lige plasirao u grupe bilo cega, Dinamo, Zvezda, Partizan skoro redovni ucesnici grupa i kako cete vi to Boga vam porediti lige? Klubovi nam ispadaju od predstavnika Andore, Farskih Otoka i vi bi dosli nekom i rekli "igrac vrijedi 5mil", dajte ba. Znaju svi ti klubovi da igraci jedva cekaju da se kutarisu nase lige i bjeze.
Druga stvar - koji je to od nasih igraca napravio neku mega karijeru vani? Njih 90% se ne nametne u tom klubu u koji ode (Serbecic, Mujakic, onaj mali iz Zrinjskog sto je u Franfkurt otisao, Zolotic itd) i onda hoda po posudbama, eto ga nazad u nasu ligu za 2-3 godine itd.
Vrhunac karijere im je turska liga i to nije Fener, Besiktas, Galata nego nakvi kurcospori. Dal i Amir su recimo igraci koji su se fino prodali svojim igrama, ali gdje su? Jesu nakon toga napravili neki transfer ka Zapadnoj Evropi, jacim ligama? Nisu. Tavore u mrtvoj Turskoj godinama evo i vi bi onda prodavali igrace za 5-10 miliona.
Pa nisu klubovi koji kupuju igrace retardirani. Pitaju koji su vam najbolji proizvodi, gdje igraju, kakva vam je reprezentacija? Aha, hvala i prijatno...
- Logovan
#26932 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Ma jeste tako na igrici, ali hajmo realno pričati.Tromblon wrote: ↑29/07/2024 13:32Isto mislim. Mali je pokazao talenat i da zna i može. Odredi cijenu 5 miliona i spusti na 3. Mlion i po Turcima znači 500 milja na ruke. 500 za par godina i 500 da bog da nakon sudskih postupaka.luckylaka wrote: ↑29/07/2024 12:30 Ja kad procitam da je neki ekstra talenat iz nase lige otisao za 500,milion,milion i po dalje dodje mi da prestanem pratititi ovu ligu(ali ne mogu meni je najdraza)Kakvi levati se prodaju iz recimo Osijeka,Rijeke,Vojvodine,Radnickog da ne govorim o ovim vecim Dinamo,Zvezda .Pa mali Buljubasic najveci talenat lige(poslije Aljabara)ode za milion i nesto sto je van svake pameti.Sa 2-3 utakmice u europi ide ko od sale za 5-6 m.Ko to prodaje ili poklanja najvece talente lige
Na osnovu čega da se mladi, talentovani fudbaler iz naše lige proda za neke veće pare? Eto kažeš 5 miliona, na osnovu čega?
Koliko puta smo igrali u grupnoj fazi? Jednom i to tek nakon novog pravila preko kojeg se šampion gura u grupnu fazu.
Kakva je transfer politika kluba koji je nastupao u grupnoj fazi? Smiješna za nešto više.
Koliko smo se puta obrukali u pretkolima? Puno puta.
Koliko nam igrači imaju jakih utakmica? Premalo, ima talenata najjača utakmica im je kada igraju protiv Sarajeva/Željezničara.
Jesmo li ikada prodali igrača za npr. dva miliona eura? Nikad.
Koliko smo puta prodali igrača za npr. milion eura? Tri, četiri puta, ako i toliko.
Koliko smo puta prodali igrača za npr. 700 hiljada eura? Više, ali tanko opet.
Od ovih igrača koji su se prodali za najveće iznose, koliko je njih napravilo zapažene karijere (pod ovim ne mislim samo na odlaske u najveće svjetske klubove)? Mislim da se mogu nabrojati na prste jedne ruke.
Koliko je igrača ostvarilo transfere u najjače Europske lige? Nešto sitno, 5-10.
Gdje su i šta rade igrači koji su ostvarili transfere u najjače Europske lige?
Kakve su konekcije klubova sa menadžerima, strancima? Slabe, nikakve.
Možemo se dotaknuti i reprezentacije.
Kakvi su rezultati reprezentacije u posljednjih 10 godina? Smiješni.
Koliko smo puta bili na EP, a koliko na SP? Jednom EP, niti jednom SP.
Koliko je igrača koji su krenuli iz lige nastupali na tom jednom EP, a da su dobro igrali u ligi i da su zbog dobre forme dobili poziv da idu na Euro?
Da li stranci znaju stanje naše lige, za koliko para prodajemo igrače, kako stojimo sa kvalitetom i sve ostale informacije? Znaju, neki čak i više, nego mi ovdje.
Ovih 1,5 milion eura koje ćemo mi dobiti su super pare, ako je uopšte ovo tačno i još plus 20% od narednog transfera. Znači ako je ovako ovo je vrhunski posao, pa i da je manje ja bih bio zadovoljan.
- karanana
#26933 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
jesu oni ludi? moze link za tekst? ne mogu da nadjem. mozda je kontekst u pitanju, ali ja gledam postavu borca od srijede protiv paoka i u startnoj postavi 6 stranaca.plain vanilla wrote: ↑29/07/2024 09:18ah klixPosušje je ostalo na dva stranca, a to su Brazilac João Erick i Argentinac Genaro Bautista Lelli,dok je jedini stranac u Slobodi Brazilac Tallison.
Uz Borac, nijednog stranca nemaju samo još Sloboda, Igman i GOŠK,![]()
-
laik1981
#26934 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Pa u LP ima sest stranaca. U bh premijer ligi nema ni jednogkaranana wrote: ↑29/07/2024 15:38jesu oni ludi? moze link za tekst? ne mogu da nadjem. mozda je kontekst u pitanju, ali ja gledam postavu borca od srijede protiv paoka i u startnoj postavi 6 stranaca.plain vanilla wrote: ↑29/07/2024 09:18ah klixPosušje je ostalo na dva stranca, a to su Brazilac João Erick i Argentinac Genaro Bautista Lelli,dok je jedini stranac u Slobodi Brazilac Tallison.
Uz Borac, nijednog stranca nemaju samo još Sloboda, Igman i GOŠK,![]()
- karanana
#26935 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
ne kontam, hoce li svi stranci dobit nogu?
mozda ne kontam kontekst tog kix clanka.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#26936 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Najveći problem naših igraca pasos. Morao bi neko biti generacijski talenat da bi ga odavde pokupili na zapad.
-
laik1981
#26937 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Po novom pravilniku strancima se u nasoj ligi ne racunaju igraci iz bivsih exyu zemalja, kao ni igraci iz EU, iz cega proizilazi da FK Borac nema stranaca
https://www.transfermarkt.com/fk-borac- ... erein/3900
Vico stima, a balije klimaju glavom. Sve su ovo trajna rjesenja.
- plain vanilla
#26938 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Evo objasnili su ti, imaoci EU pasosa se ne broje u strance.
A Sloboda ima nekog Brazilca, ali valjda se autor teksta malo zabrojao
- ultima_palabra
#26939 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Bravo. A i taj klub se plasirao u grupe kad je napravljen sistem takmicenja gdje prvaku teze ne plasirati se u grupe KL.BHF_Manijak wrote: ↑29/07/2024 14:16 Ma ne moze te tako gledati povrsno, milion i jedan faktor je tu u igri. Od reprezentacije, kvalitete lige...
-
laik1981
#26940 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Dinamo i Zvezda su drzavni projekti u posljenjih 30 godina. Tudjman gurao desetine miliona u Dinamo i napravio mu temelje zbog kojih je to sto danas jeste. Isto Vucic radi sa Zvezdom. Drzava ti prasta desetine miliona poreznih dugova, nalazi ti sponzore vrijedne na desetine miliona. Poklope sve, od sponzora do saveza. Da nisu drzavni projekti ne bi bili ni deseti dio onoga sto jesu. I u nasoj drzavi posljednjih godina dominiraju klubovi koji su politicki projekti, samo sto Dodik i Covic ne ulazu ni 5% koliko je ulagala politika kod susjeda i komsija.
- luckylaka
#26941 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Pa sto nas nema tamo gdje su drugi.Zato sto cemo se svakog talenta rijesiti prvom ponudom i to svaki put kada klubovi trebaju izaci u europu ali cemo zato kupovati penzionere od komsija koje boli qrac za Premijer ligom jer su tu samo da pare uzmuultima_palabra wrote: ↑29/07/2024 16:19Bravo. A i taj klub se plasirao u grupe kad je napravljen sistem takmicenja gdje prvaku teze ne plasirati se u grupe KL.BHF_Manijak wrote: ↑29/07/2024 14:16 Ma ne moze te tako gledati povrsno, milion i jedan faktor je tu u igri. Od reprezentacije, kvalitete lige...
-
mond
#26942 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Tačno tako. Nije više Kroacija, ali se i dalje trpaju pare i tako 30 godina. Za beograDŽane i ne vrijedi komentarisati. Kad im banka oprosti 18 miliona eura duga, sve je jasno.laik1981 wrote: ↑29/07/2024 16:25 Dinamo i Zvezda su drzavni projekti u posljenjih 30 godina. Tudjman gurao desetine miliona u Dinamo i napravio mu temelje zbog kojih je to sto danas jeste. Isto Vucic radi sa Zvezdom. Drzava ti prasta desetine miliona poreznih dugova, nalazi ti sponzore vrijedne na desetine miliona. Poklope sve, od sponzora do saveza. Da nisu drzavni projekti ne bi bili ni deseti dio onoga sto jesu. I u nasoj drzavi posljednjih godina dominiraju klubovi koji su politicki projekti, samo sto Dodik i Covic ne ulazu ni 5% koliko je ulagala politika kod susjeda i komsija.
- insaneinthebrain
#26943 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
A mi se radujemo kad nam opstina uplati 400 milja. Suti dobro je. I plus jos sad magoda ocekuje i uslovljava titule i grupne faze. Nema ovdje selameta od fudbala 
-
laik1981
#26944 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Nasa politika nema osjecaja za sport. Ima za uci u sportske kolektive radi rastaljivanja i unistavanja. Mislim prije svega na lokalne zajednice i kantone. Visi nivoi i onako nece uraditi nista za dobrobit sporta jer je to direktna promocija drzave, a nekima ne odgovara da je promovisu osim u negativnom smislu. KK Bosna, RK Bosna, Zeljo, Sarajevo, svi talentovani sportisti u induvidualnim sportovima sa podrucja KS bi morali biti zajednicki projekti opcina i kantona koji skupa raspolazu milijardama budzeta. To bi ozivilo grad na jednom puno vecem nivou. O dugorocnoj koristi zbog popularizacije sporta da ne govorimo.insaneinthebrain wrote: ↑29/07/2024 17:13 A mi se radujemo kad nam opstina uplati 400 milja. Suti dobro je. I plus jos sad magoda ocekuje i uslovljava titule i grupne faze. Nema ovdje selameta od fudbala![]()
- plain vanilla
#26945 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Sta je to Zelji nestao igrac? 
-
zbunjola71sa
#26946 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
...
Last edited by zbunjola71sa on 29/07/2024 19:36, edited 1 time in total.
-
Crvena Tifoza
#26948 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Ovo bi trebao neki novinar istraziti: koliko se para iz Aluminija upumpalo u zrinjski u zadnjih dvadesetak godina.laik1981 wrote: ↑29/07/2024 16:25 Dinamo i Zvezda su drzavni projekti u posljenjih 30 godina. Tudjman gurao desetine miliona u Dinamo i napravio mu temelje zbog kojih je to sto danas jeste. Isto Vucic radi sa Zvezdom. Drzava ti prasta desetine miliona poreznih dugova, nalazi ti sponzore vrijedne na desetine miliona. Poklope sve, od sponzora do saveza. Da nisu drzavni projekti ne bi bili ni deseti dio onoga sto jesu. I u nasoj drzavi posljednjih godina dominiraju klubovi koji su politicki projekti, samo sto Dodik i Covic ne ulazu ni 5% koliko je ulagala politika kod susjeda i komsija.
- omega369
#26949 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Evo i ja hocu da pitam, gdje pobjeze lik??
-
Tromblon
#26950 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Jbg drug moramo se početi više cijeniti. Buljubašić je talenat i na putu da postane pravi igrač. I ako će biti pravi onda vrijedi. Pa, brate za onog nekog iz Aktobea nudili 2 miliona eura. Ako onaj vrijedi 2 miliona jbg. A, Kazahstan je mjerilo vrijednosti.Logovan wrote: ↑29/07/2024 15:31Ma jeste tako na igrici, ali hajmo realno pričati.Tromblon wrote: ↑29/07/2024 13:32Isto mislim. Mali je pokazao talenat i da zna i može. Odredi cijenu 5 miliona i spusti na 3. Mlion i po Turcima znači 500 milja na ruke. 500 za par godina i 500 da bog da nakon sudskih postupaka.luckylaka wrote: ↑29/07/2024 12:30 Ja kad procitam da je neki ekstra talenat iz nase lige otisao za 500,milion,milion i po dalje dodje mi da prestanem pratititi ovu ligu(ali ne mogu meni je najdraza)Kakvi levati se prodaju iz recimo Osijeka,Rijeke,Vojvodine,Radnickog da ne govorim o ovim vecim Dinamo,Zvezda .Pa mali Buljubasic najveci talenat lige(poslije Aljabara)ode za milion i nesto sto je van svake pameti.Sa 2-3 utakmice u europi ide ko od sale za 5-6 m.Ko to prodaje ili poklanja najvece talente lige
Na osnovu čega da se mladi, talentovani fudbaler iz naše lige proda za neke veće pare? Eto kažeš 5 miliona, na osnovu čega?
Koliko puta smo igrali u grupnoj fazi? Jednom i to tek nakon novog pravila preko kojeg se šampion gura u grupnu fazu.
Kakva je transfer politika kluba koji je nastupao u grupnoj fazi? Smiješna za nešto više.
Koliko smo se puta obrukali u pretkolima? Puno puta.
Koliko nam igrači imaju jakih utakmica? Premalo, ima talenata najjača utakmica im je kada igraju protiv Sarajeva/Željezničara.
Jesmo li ikada prodali igrača za npr. dva miliona eura? Nikad.
Koliko smo puta prodali igrača za npr. milion eura? Tri, četiri puta, ako i toliko.
Koliko smo puta prodali igrača za npr. 700 hiljada eura? Više, ali tanko opet.
Od ovih igrača koji su se prodali za najveće iznose, koliko je njih napravilo zapažene karijere (pod ovim ne mislim samo na odlaske u najveće svjetske klubove)? Mislim da se mogu nabrojati na prste jedne ruke.
Koliko je igrača ostvarilo transfere u najjače Europske lige? Nešto sitno, 5-10.
Gdje su i šta rade igrači koji su ostvarili transfere u najjače Europske lige?
Kakve su konekcije klubova sa menadžerima, strancima? Slabe, nikakve.
Možemo se dotaknuti i reprezentacije.
Kakvi su rezultati reprezentacije u posljednjih 10 godina? Smiješni.
Koliko smo puta bili na EP, a koliko na SP? Jednom EP, niti jednom SP.
Koliko je igrača koji su krenuli iz lige nastupali na tom jednom EP, a da su dobro igrali u ligi i da su zbog dobre forme dobili poziv da idu na Euro?
Da li stranci znaju stanje naše lige, za koliko para prodajemo igrače, kako stojimo sa kvalitetom i sve ostale informacije? Znaju, neki čak i više, nego mi ovdje.
Ovih 1,5 milion eura koje ćemo mi dobiti su super pare, ako je uopšte ovo tačno i još plus 20% od narednog transfera. Znači ako je ovako ovo je vrhunski posao, pa i da je manje ja bih bio zadovoljan.
Neki parmaci iz Srbije i Crne Gore koštaju 3, 4 miliona, a nisu ni kod cigana, ni grobara.
Moramo se početi više cijeniti.