Nije mi namjera da trolam temu, ali Dino je rođen u Sarajevu. Sarajlija je poput ogromne većine Sarajlija čiji su roditelji doselili iz nekog sela, nebitno je li to IB, Sandžak, I.Hercegovina.PM72 wrote: ↑24/07/2024 19:55Obogaćeni seljak pravi veću štetu od obogaćenog uranija...seljačić sa Romanije iz babine neomaltane kuće povrh Soukbunara umislio da je br.1 u gradu...pa mu malo grad,hoće kanton i komplet državu...propašće ko mudo kroz gaće
Sviđa mi se što se ne stidi svog porijekla, dok mnoge Sarajlijice kriju odakle su šljegli, ili odakle su im roditelji doselili, ko zmija noge.
Njegov otac je iz sela Gazije pored Rogatice. Ne prostire se Romanija do rogatičke općine, a to selo Gazije, iako se nalaze na putu iz Rogatice prema Sarajevu, odnosno Romaniji, ipak je udaljenije od Romanije nego Sarajevo.
Njegova majka je iz Knežine i koliko god Halid Bešlić, ponosni Knežinac, pjevao da je s Romanije, ne, i Knežina je udaljenija od Romanije nego Sarajevo. Ta sela se nalaze tako što se pređe preko Romanije, ali to nije Romanija.
Sarajevo - Romanija 20 km
Gazije - Romanija nekih 25 do 30 km
Po toj logici da su svi tamo s Romanije, komotno možemo reći da smo svi mi iz Sarajeva s Romanije, jer se nalazimo bliže toj planini.
I nije Romanija jedina planina tamo, Jahorina je veća i viša, a otprilike na istoj udaljenosti od Gazija.