Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
Prpa.ba

#32401 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

Škobo Habu wrote: 28/07/2024 12:44 Nije mi jasno u čije ti ime govoriš i kojih Bošnjaka?

Bilo bi zanimljivo baš vidjeti koliko je tih tvojih istomišljenika. Mogu l' napuniti minibus za Mihrivode?
Govorim u svoje ime kao Bosnjaka.

Govoris li ti kao Bosnjak?
Dino79

#32402 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Dino79 »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/konakov ... /240728030

Nije normalan ovaj Konakovic ili misli da smo svi budale
Sabitira javno saradnju policija u regionu. Zna on da je dobro e da sve policije sarađuju nego on se zabrinuo za svije SKY kolege. Pa nije 92 ali se pravi spinuje se takva atmosfera kao da dolazi legija sa crvenim beretkama a ne inspektori za droge i istrazitelji za organizivani kriminal.
Ovi pod krinkom da se brinu za nacionalizam zatvaraju granice za policiju a otvaraju za kriminalce . Mogu sleperi sa cigarama i drogom lagano prelaziti granicu.
Drinski

#32403 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Drinski »

Ne, ne..

On sada stvara legitimaciju, za secesiju u RS, i federalnom mnijenju. On hoce da "skuha zabu" do te mjere, da se pomisli da je sasvim normalno da se uvezu OT, POO, PAT-ovi, PAM-ovi, vojno-policijske jedinice i sl., iz Srbije u RS.. to jest da se to moze po nekom sporazumu.

Samo sto je uzeo prevelik zalogaj, sve je upropastio, pa će i taj svoj plan upropastiti. Ne mogu narkomanski klosari biti MVP-ovi.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#32404 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Chmoljo »

Prpa.ba wrote: 28/07/2024 13:46
Škobo Habu wrote: 28/07/2024 12:44 Nije mi jasno u čije ti ime govoriš i kojih Bošnjaka?

Bilo bi zanimljivo baš vidjeti koliko je tih tvojih istomišljenika. Mogu l' napuniti minibus za Mihrivode?

Sto onda pises u mnozini?
Dino79

#32405 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Dino79 »

Javier Pena wrote: 28/07/2024 12:10
Vijeće ministara je tada napravilo dva sporazuma koji su ratificirani dok su Izetbegović i Komšić bili u Predsjedništvu BiH.

Ovaj sporazum pokazuje koliko su vlasti bile nonšalantne ili nisu znale ili je nešto treće posrijedi.

Objavit ćemo ovo za ove koji se sad čude kako to ulaze vojnici i policija. Nisu nikada htjeli reći da su potpisali ove sporazume

Zanimljivo je da ovih sporazuma nema na online stranici Službenog lista BIH. Mi ih imamo u svojoj arhivi. Neko ih je sklonio iz online baze Službenog lista.

Dakle, po ovome, MUP RS ima pravo praviti bilo kakve sporazume sa MUP-om Srbije. I sve je to prošlo u Parlamentu BiH i potpisali Komšić i Izetbegović. Isporučili su dio suvereniteta BiH susjedima.
https://ra.port.ba/konakovic-otkrio-sok ... hrvatskoj/

Šta je loše u ovome .
Saradnja policija je dobra saradnja kriminalaca je losa.
Ovo moze buti samo sokatno za kriminalce i za one policajce koji saradju sa kriminalcima.

Sokatno je to sto je zamjenik direktora Sipe u bjegstvu zbog organizivanig sverca cigara a nije suspendivan vec prima platu od nas poreskih obveznika e to je sokatno.

Sto ga niko ne pita za Golica ? Da se i Konakovic malo sokira.
Drinski

#32406 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Drinski »

Dino79 wrote: 28/07/2024 14:16
Sokatno je to sto je zamjenik direktora Sipe u bjegstvu zbog organizivanig sverca cigara a nije suspendivan vec prima platu od nas poreskih obveznika e to je sokatno.

Zato sto niko nema m.., da pokrene pitanje kontrole granice... isto ko sto su potezali pitanje rada OSA,e, trebalo je jos i vise, postaviti pitanje rada GP.

Ja prelazim granicu, i niko me od strane nasih vlasti ne kontrolišu. Susjedi i komsije, uredno to urade. Tome svi mozemo posvjedočiti.

Zasto? Zato sto drugi i treci rastacu drzavu, a prvi se gube u tenderima, i sarajevskim secijaskim pricama.
Dino79

#32407 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Dino79 »

Drinski wrote: 28/07/2024 14:14 Ne, ne..

On sada stvara legitimaciju, za secesiju u RS, i federalnom mnijenju. On hoce da "skuha zabu" do te mjere, da se pomisli da je sasvim normalno da se uvezu OT, POO, PAT-ovi, PAM-ovi, vojno-policijske jedinice i sl., iz Srbije u RS.. to jest da se to moze po nekom sporazumu.

Samo sto je uzeo prevelik zalogaj, sve je upropastio, pa će i taj svoj plan upropastiti. Ne mogu narkomanski klosari biti MVP-ovi.
Oni to vec sve imaju ali nebitno . Bitno je da se pravi takva atmosfera kao da se RS sprema za secesiju i u tome se nadovezuju na Dodikovu predizbornu retoriku sto i Dodiku odgovara itekako. Sustina je da je saradnja policija dobra za drzave sve a losa za medju arodne kriminalce. Ko sabotira rad policija u mnozini namjerno pisem taj ko sabotira taj pomaze kriminalcima i SKY klanovima koji su vec duboko zagazili u sve drzavne strukture
Last edited by Dino79 on 28/07/2024 14:22, edited 1 time in total.
vernes81

#32408 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by vernes81 »

Chmoljo wrote: 28/07/2024 14:16

Borg ? :D
Drinski

#32409 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Drinski »

Dino79 wrote: 28/07/2024 14:21
Oni to vec sve imaju ali nebitno . Bitno je da se pravi takva atmosfera kao da se RS sprema za secesiju i u tome se nadovezuju na Dodikovu predizbornu retoriku sto i Dodiku odgovara itekako. Sustina je da je saradnja policija dobra za drzave sve a losa za medju arodne kriminalce. Ko sabotira rad policija u mnozini namjerno pisem taj ko sabotira taj pomaze kriminalcima i SKY klanovima koji su vec duboko zagazili u sve drzavne strukture
Eto vidjeces da sam u pravu.. da se pokusava legitimizirati RS priča i u FBIH.
Prpa.ba

#32410 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

Chmoljo wrote: 28/07/2024 14:16 Sto onda pises u mnozini?
Jer mi se pise. Uostalom, sta se tebe tice ova diskusija? I ti si se deklarisao kao nebosnjak. :mrgreen:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#32411 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Chmoljo »

vernes81 wrote: 28/07/2024 14:22
Chmoljo wrote: 28/07/2024 14:16

Borg ? :D
Tako to krene. Branis voje misljenje, dobijes dva tri palca gore pa kontas da si glasnogovrnik.
Dino79

#32412 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Dino79 »

Drinski wrote: 28/07/2024 14:20
Dino79 wrote: 28/07/2024 14:16

Zato sto niko nema m.., da pokrene pitanje kontrole granice... isto ko sto su potezali pitanje rada OSA,e, trebalo je jos i vise, postaviti pitanje rada GP.

Ja prelazim granicu, i niko me od strane nasih vlasti ne kontrolišu. Susjedi i komsije, uredno to urade. Tome svi mozemo posvjedočiti.

Zasto? Zato sto drugi i treci rastacu drzavu, a prvi se gube u tenderima, i sarajevskim secijaskim pricama.
O tome govorim ovaj Galic je bio glavni za kontrolu granice. On je bio direktor Granicne Policije BiH glavni i odgovorni i u to vrijeme saradjivao sa kriminalcima.
Sabotira rad policije pravi namjerno slabu policiju da bi se kriminalci lakse organizivali i svercovali. Upravo to radi sad Konakovic. Smeta mu sararadnja policija u regionu . Saradnjom policija i zajednickim rada policija jaca i policiju i drzavu ali Konakovicu to ne odgovara isto kao sto Galicu nije odgovarala jaka granicna policija.
Logicno je zakljuciti zbog cega.
Dino79

#32413 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Dino79 »

Drinski wrote: 28/07/2024 14:24
Dino79 wrote: 28/07/2024 14:21
Eto vidjeces da sam u pravu.. da se pokusava legitimizirati RS priča i u FBIH.
Objasni koja RS prica ? Sta podrazumjevas pod tim i kako legitimizirati ?
anelsol

#32414 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by anelsol »

Peacean wrote: 28/07/2024 12:29
Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković obratio se danas javnosti na konferenciji za novinare u Sarajevu gdje je prezentirao sporazume sa Hrvatskom i Srbijom iz 2011. godine o, kako je rekao, "isporučenom suverenitetu"

Sad će biti "Pa što trojka nije poništila ugovor kada je došla na vlast" :lol:
Vala više sa ovom pričama idu i jedni i drugi na kurac, i to pravo. Optužuju jedni druge za izdaje. Dok se SDA i trojka prepucavaju između sebe, države je sve manje, a secesionisti rade svoj posao. Da trećinu energije utroše protiv secesionista, koliko troše u međusobnom prepucavanju, imali bi neki rezultat.
Peacean

#32415 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Peacean »

anelsol wrote: 28/07/2024 14:43
Peacean wrote: 28/07/2024 12:29
Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković obratio se danas javnosti na konferenciji za novinare u Sarajevu gdje je prezentirao sporazume sa Hrvatskom i Srbijom iz 2011. godine o, kako je rekao, "isporučenom suverenitetu"

Sad će biti "Pa što trojka nije poništila ugovor kada je došla na vlast" :lol:
Vala više sa ovom pričama idu i jedni i drugi na kurac, i to pravo. Optužuju jedni druge za izdaje. Dok se SDA i trojka prepucavaju između sebe, države je sve manje, a secesionisti rade svoj posao. Da trećinu energije utroše protiv secesionista, koliko troše u međusobnom prepucavanju, imali bi neki rezultat.
Ne bih rekao da je to slučajno, sigurno ima onih koji poturaju ove dokumente u pravo vrijeme.
Škobo Habu

#32416 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Škobo Habu »

Da, ali u smislu da sam sve anti od onoga što ti predstavljaš. Temelj tvog identiteta je Alija, SDA, IVZ i pridodate kvazi-građanske grupacije kojima je Alija što i Tito. Taj identitet ne samo da je fluidan, kratkovid, skučen i ograničen kao balkon, već je i vrlo opasan zbog manjka kritičke sposobnosti.
Škobo Habu

#32417 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Škobo Habu »

Čuj, stvara legitimaciju za secesiju? Koje spinovanje, kao da je '96 godina, a Ljiljan najtiražnija novina.

Sporazum je potpisan od strane Izetbegovića i Komšića, i kao takav se usvaja da bi se poštovao. Bilateralni sporazumi i postoje da bi se definisale određene nadležnosti i sve obaveze koji proizilaze iz njega.

Nakaradna logika nas pokušava uvjeriti da Konaković dozvoljava secesiju koji su parafirali, gle čuda, Izetbegović i Komšić?

U međuvremenu, dolazak policajaca je obustavljen, dok i dalje imamo otvoreno pitanje ko je stavio potpis?
relativno84

#32418 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by relativno84 »

Može vam se desiti da vam na vrata dođe prikrveni istražitelj iz Srbije i kaže – dobar dan, ja sam prikriveni istražitelj iz Srbije, možete li poći s nama”, kazao je ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković
Amaterizam teski, al eto neka zadovolji dnevnu potrebu za paznjom.

Ostat ce misterija sto komsije moljakaju Zukana da pusti helikoptere mupa Srbije da gase moguce pozare, kad to mogu uredno odraditi mimo drzave i Vijeca ministara BiH, lagano sve po sporazumu. Bas su cudni, mozda im sad prorade klikeri pa i oni nadju taj dio kao nas prikriveni MVP.

:bih:
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#32419 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PreWiBa »

Koji jeftini populizam
Drinski

#32420 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Drinski »

Škobo Habu wrote: 28/07/2024 14:54

Čuj, stvara legitimaciju za secesiju? Koje spinovanje, kao da je '96 godina, a Ljiljan najtiražnija novina.

Sporazum je potpisan od strane Izetbegovića i Komšića, i kao takav se usvaja da bi se poštovao. Bilateralni sporazumi i postoje da bi se definisale određene nadležnosti i sve obaveze koji proizilaze iz njega.

Nakaradna logika nas pokušava uvjeriti da Konaković dozvoljava secesiju koji su parafirali, gle čuda, Izetbegović i Komšić?

U međuvremenu, dolazak policajaca je obustavljen, dok i dalje imamo otvoreno pitanje ko je stavio potpis?
Evo sta imam da kazem ja o tome
Drinski wrote: 22/07/2024 16:43 Danguba o ovom ikako pričati.

Lijepo u clanu 2. piše koji su ciljevi Sporazuma.

U narednim članovima se razrađuje kako to postići.

Tako se, školski, nomotehnički, inače, i pišu propisi.

I nigdje nema, u ovoj kasnijoj razradi, uvođenja zajedničkih patrola u unutrašnjosti.. naprosto, odredbi o tome nema pa nema, da ga cijelog 100 puta prevrnemo, u sporazuma toga nema. Po suprotnoj logici, sporazum onda može poslužiti i za uvođenje, na teritoriju BIH, OT, PAT-ova, PAM-ova, izgradnju kasarni, centara za obuku, heliodroma, postavljanje centara veze, logističkih baza, itd., jer bi se, sve to, u konačnom, moglo podvesti pod funkciju postizanja "javnog reda i mira". E ne može, a ne može, jer su, u onim članovima iza člana 2. Sporazuma, propisali šta će tacno raditi, da postignu ovaj cilj "javnog reda i mira".

Haj, sto to ne znaju nepravnici, ali što pravnici kojih ima ovdje na temi, jasno ne kazu da je to tako...
I sve ovo Dino zna... zasto onda priča? ... da nas uvjeri da ce ulazak vojske i policije iz Srbije u RS, biti legalan... Njemu treba ta priča da opravda, ali nemušto, predstojece akcije u RS-u.
Drinski

#32421 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Drinski »

Dino79 wrote: 28/07/2024 14:29
Objasni koja RS prica ? Sta podrazumjevas pod tim i kako legitimizirati ?
Pa, sutra uđe konvoj zandara i tehnike iz Srbije, Dino nas u oči gleda i laže/kaze: to je po sporazumu, i mi tu ne mozemo nista...

Evo, vidis da je počeo s izmišljanjima oko ovlasti prikrivenog istrazitelja...

p.s. posto ovdje ima pravnika, ali iz nekih razloga nece da nepravnicima objasne, ja cu reci: nista, zemljaci moji, prikriveni istrazitelj iz druge drzave ne moze.. on nema ovlasti lisenja slobode... slobodno mu zalupite vrata pred nosom.. a ko bilo sta pokusa protiv vas, cini krivicno djele otmice...
made_in_sarajevo

#32422 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by made_in_sarajevo »

Ja sta ova dvojica napricase u tandemu i zahiragic da im cestita :lol: :lol: :lol:

Nisam znao da je RS vec druga drzava posto je dino rekao da policija na granici entiteta staje ali skriveni istrazitelji mogu dalje kopati.

Ipak ostaje da vam je stranka jebana po ko zna koji put.
Drinski

#32423 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Drinski »

made_in_sarajevo wrote: 28/07/2024 16:42
Imas li ti sta konkretno, ili se, bez veze, redaju smajlici?

Znam i ja to. Vidi ovo:

:( :sad: :-?

:o :shock: :?

evo još:
:jbt: :josipalisac: :gunjastajl: :saveta: :pipi: :kakoste: :vozdra: :kraljicatrotoara:

(mogu ja još, ihaj, al ne moze vise od 15 smajlija u postu)

p.s. ne znam sto mene prozivas za SDA, kada je Dino bio u SDA, a ne ja, i kada uvijek ponavlja SDA praksu...

p.p.s. kad sa mnom raspravljaš, dođi bolje spreman.... u suprotnom, bićeš :izet:
anelsol

#32424 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by anelsol »

relativno84 wrote: 28/07/2024 15:06
Može vam se desiti da vam na vrata dođe prikrveni istražitelj iz Srbije i kaže – dobar dan, ja sam prikriveni istražitelj iz Srbije, možete li poći s nama”, kazao je ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković
Amaterizam teski, al eto neka zadovolji dnevnu potrebu za paznjom.

Ostat ce misterija sto komsije moljakaju Zukana da pusti helikoptere mupa Srbije da gase moguce pozare, kad to mogu uredno odraditi mimo drzave i Vijeca ministara BiH, lagano sve po sporazumu. Bas su cudni, mozda im sad prorade klikeri pa i oni nadju taj dio kao nas prikriveni MVP.

:bih:
Koje sranje od populizma. Nebi mi mrsko da pročitam sporazum. U njega je ugrađeno sasvim dovoljno mehanizama za zaštitu, i to ne vidi samo onaj koji to ne želi da vidi.
made_in_sarajevo

#32425 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by made_in_sarajevo »

Drinski wrote: 28/07/2024 16:50
made_in_sarajevo wrote: 28/07/2024 16:42

Da dodjem spreman? Eeee moj zahiragicu u pokusaju zaradio si danas dnevnicu, nema sta.

Nisam znao da je sda vec RS pripojila srbiji jer RS nije srbija.

U dokumentu su i tzv. skriveni istražitelji prema čemu, na primjer, MUP RS i kantonalni MUP-ovi, mogu praviti istrage u kojima se angažuju skriveni istražitelji koji imaju ovlasti na prostoru cijele države BiH.

Konkretno, MUP RS ne može prelaziti u istragama administrativnu liniju dok tzv. skriveni istražitelji mogu.

E cuj dodji spreman :lol:
Locked