BH Plivanje

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
RJ57

#976 Re: BH Plivanje

Post by RJ57 »

palermo wrote: 27/07/2024 12:27
RJ57 wrote: 27/07/2024 11:54 ja uopšte ne mislim da je ovo bilo loše, osim starta ali on je uvijek katstrofalan kod lane

čekamo srijedu/četvrtak
Ja isto ne mislim da je bilo lose, stavise mislim da ovo plivanje daje nadu za finale na 200. Mnogo je zakasnila na startu i cijelo vrijeme.sustizala druge. Vjerujem da bi da je usla u polufinale isla oko 57, 50 u polufinalu....
nije nemoguće obzirom koliko je zakasnila na startu i bilo bi jako dobro za još malo uplivavanja u takmičarskim uslovima. ali šta je tu je.

u ovakvoj atomskoj konkurenciji možda ni državni ne bi bio dovoljan za finale, tako da o tome ne treba pričati

vidjećemo kako će to sve izgledati na 200, možda joj se vrati to malo sreće koja joj je falila danas
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#977 Re: BH Plivanje

Post by hrasno38 »

Hakiz wrote: 27/07/2024 12:45 Nebitno. Kako se čini,Lana će postati još jedna u nizu naših žrtava po kojima kada se učini da ćeš uspjeti heroj si, ako poklekneš izdajnik si. Nema sredine.
U pravu si u pitanju je klasicno nerealno navijacko razmisljanje ljudi koji sa sportom nemaju blage veze!!! Lana je sa 18 godina je trostruka prvakinja u junirroskoj konkurenciji, seniorka prvakinja Evrope i dva puta treca u evropi, treca u svijetu, dvostruka mediteransska prvakinja......ja ne vidim tu nikakvu zrtvu vec naprotiv cudo od sportiste za ove prostore. Lana nema bazen u svom gradu ali moze sada da trenira gdje hoce jer ima dovoljno sredstava i od drzav i od nizih nivoa vlasti i od sponzora. Njeno vrijeme tek dolazi jer ona moze plivati jos najmanje 12 godina vrhunski. Imala je tri godine vrtoglavog uspona i uspjeha i moralo je doci do stagnacije rezultata s obzirom na njene godine. Osim toga vjerovatno je puno traga ostavilo i sve ono sa njenim ocem u medijma. Ja se uopste ne sekiram za Laninu buducnost sa ovom ekipom koja je sada vodi a i bazen je u Mostaru napokon poceo da dobija konture.
swanfilter

#978 Re: BH Plivanje

Post by swanfilter »

Koliko nas zna pravilno plivati, da bi laprdali o Laninim nastupima na OI. Ohanite. Cudo bozije je da imamo plivaca/icu na OI uopste. Nesto kao hokej na zimskim igrama. ..
hrasno38

#979 Re: BH Plivanje

Post by hrasno38 »

RJ57 wrote: 27/07/2024 11:54 ja uopšte ne mislim da je ovo bilo loše, osim starta ali on je uvijek katstrofalan kod lane

čekamo srijedu/četvrtak
Ja isto ne mislim da je bilo lose, stavise mislim da ovo plivanje daje nadu za finale na 200. Mnogo je zakasnila na startu i cijelo vrijeme.sustizala druge. Vjerujem da bi da je usla u polufinale isla oko 57, 50 u polufinalu....
Ovo jeste lose plivanje jer se znalo da mora plivati i kvalifikacije na rezultat sto u prevu znaci svaka trka je finale i zato i jesu OI najzajebanije mjesto za naapraviti vrhunski rezultat. 7 stotinki joj je falilo da udje u polufinale u reakcije je zakasnila u odnosu na prvu u grupi taman toliko. Bas sam kasnije gledao kosarkasku utakmicu Autralija:Spanije i recimo jedan od najboljih igraca Spanije Lorenco Brown je imao katastrofalan sut i naravno Spanija je zijanila sa 12 razlike.
Puno pa cak i previse faktora moze da utice pogotovo kada su individualni sportovi u pitanju i 100% Lana moze sad plivati oko ili cak i ispod 56.00 ali neki joj je klinac bio......mozda nekada i saznamo sta je u pitanju.
palermo

#980 Re: BH Plivanje

Post by palermo »

hrasno38 wrote: 27/07/2024 13:50

čekamo srijedu/četvrtak
Ovo jeste lose plivanje jer se znalo da mora plivati i kvalifikacije na rezultat sto u prevu znaci svaka trka je finale i zato i jesu OI najzajebanije mjesto za naapraviti vrhunski rezultat. 7 stotinki joj je falilo da udje u polufinale u reakcije je zakasnila u odnosu na prvu u grupi taman toliko. Bas sam kasnije gledao kosarkasku utakmicu Autralija:Spanije i recimo jedan od najboljih igraca Spanije Lorenco Brown je imao katastrofalan sut i naravno Spanija je zijanila sa 12 razlike.
Puno pa cak i previse faktora moze da utice pogotovo kada su individualni sportovi u pitanju i 100% Lana moze sad plivati oko ili cak i ispod 56.00 ali neki joj je klinac bio......mozda nekada i saznamo sta je u pitanju.
Pa men se cini da isto govorimo. Bilo je puno tehnickih gresaka, al mi se cini da Lana ima u rukama i nogama dobar rezultat. Hoce li ga osvariti, to cemo vidjeti.

Al ako ga ima, onda bi syvarno steta bilo da zakaze bas na olimpijskim. Koliko god bila mlada i koliko god imala pred sobom novih sansi
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#981 Re: BH Plivanje

Post by Velkoski »

Vazda nekakva opravdanja, u svakom sportu. Realnost jeste da je vrhunski talenat, jedna od najboljih u svom sportu, ali ne i najbolja i to je to. To se možda i promijeni za četiri godine, možda i ne, ko zna.

Sve dok pliva svoje najbolje vrijeme meni je okej.
JohnnyS

#982 Re: BH Plivanje

Post by JohnnyS »

Velkoski wrote: 27/07/2024 16:22 Vazda nekakva opravdanja, u svakom sportu. Realnost jeste da je vrhunski talenat, jedna od najboljih u svom sportu, ali ne i najbolja i to je to. To se možda i promijeni za četiri godine, možda i ne, ko zna.

Sve dok pliva svoje najbolje vrijeme meni je okej
.
Ovo je suština. Naši sportaši rijetko ostvare svoj PB na nekom velikom natjecanju
mali_balon

#983 Re: BH Plivanje

Post by mali_balon »

Meni se cini da je zakasnila u skoku na startu, tu je mogla namac koju stotinku i krenula tek zadnjih 20ak metara...kratak bazen jbga :D
Ali tek joj je 18.....za godinu dvije ce biti vrhu....
El_comadante

#984 Re: BH Plivanje

Post by El_comadante »

JohnnyS wrote: 27/07/2024 16:26
Velkoski wrote: 27/07/2024 16:22 Vazda nekakva opravdanja, u svakom sportu. Realnost jeste da je vrhunski talenat, jedna od najboljih u svom sportu, ali ne i najbolja i to je to. To se možda i promijeni za četiri godine, možda i ne, ko zna.

.
Ovo je suština. Naši sportaši rijetko ostvare svoj PB na nekom velikom natjecanju
To i jest problem. Kad to spomeneš hejtaš, onda idu izgovori mlada je ovakva je onakva je. Dakle hoču PB kad je najpotrebnije tj. na OI, sve ostalo opravdanja.
RJ57

#985 Re: BH Plivanje

Post by RJ57 »

El_comadante wrote: 27/07/2024 17:28
JohnnyS wrote: 27/07/2024 16:26

.
To i jest problem. Kad to spomeneš hejtaš, onda idu izgovori mlada je ovakva je onakva je. Dakle hoču PB kad je najpotrebnije tj. na OI, sve ostalo opravdanja.
apsolutno, sve se po tome mjeri, sve ostalo je šuplja.
narvno povreda se može uvijek desiti ali drugog izgovora nema
hrasno38

#986 Re: BH Plivanje

Post by hrasno38 »

Koliko ste vi svi skupili olimpijada u nogama sa 18 godina, svjetskih i evropskih prvenstava??? Od nje sto se tice plivanja bolje BiH nije imala niti ce imati i sve sto je do sada samo jedna rijec opisuju "fantasticno". Ocekivati od djevojke od 18 godina nesto vise od ovoga a koja dolazi iz zemlje koja nema apsolutno nikakvu plivacku istoriju a niti sadasnjost je smijesno. Samo njih 32 u svijetu su osigurali nastup na OI i to je ogroman uspjeh.
Nju ima pravo da kritikuje samo onaj plivac ko je bio na OI i prosao u polufinale u nekoj disciplini a mi takvog nemamo. Dakle ja sam sretan sto imam za koga da navijam i koga da pratim na OI.
mali_balon

#987 Re: BH Plivanje

Post by mali_balon »

Ma oni su skupili sve medalje ceskajuci damu i laprdajuci....
palermo

#988 Re: BH Plivanje

Post by palermo »

hrasno38 wrote: 27/07/2024 17:47 Koliko ste vi svi skupili olimpijada u nogama sa 18 godina, svjetskih i evropskih prvenstava??? Od nje sto se tice plivanja bolje BiH nije imala niti ce imati i sve sto je do sada samo jedna rijec opisuju "fantasticno". Ocekivati od djevojke od 18 godina nesto vise od ovoga a koja dolazi iz zemlje koja nema apsolutno nikakvu plivacku istoriju a niti sadasnjost je smijesno. Samo njih 32 u svijetu su osigurali nastup na OI i to je ogroman uspjeh.
Nju ima pravo da kritikuje samo onaj plivac ko je bio na OI i prosao u polufinale u nekoj disciplini a mi takvog nemamo. Dakle ja sam sretan sto imam za koga da navijam i koga da pratim na OI.
Pregonis brate. Lana nije Jovan Lekic niti Amina Kajtqz, koje niko nije nikad kritikovao, nego svjetska zvijezda od koje ljudi ocekuju mnogo, raduju se sa njom i tuguju sa njom. Mislim da se ni Lana ne bi slozila sa ovim tvojim postom.

Eleneis, vjerujem da ce taspolozenje u srijedu biti znatnao bolje, a tek u cetvrtak.
Isner

#989 Re: BH Plivanje

Post by Isner »

Možda je do mene, možda umišljam ali mi Lanin govor tijela ne izgleda dobro..
El_comadante

#990 Re: BH Plivanje

Post by El_comadante »

hrasno38 wrote: 27/07/2024 17:47 Koliko ste vi svi skupili olimpijada u nogama sa 18 godina, svjetskih i evropskih prvenstava??? Od nje sto se tice plivanja bolje BiH nije imala niti ce imati i sve sto je do sada samo jedna rijec opisuju "fantasticno". Ocekivati od djevojke od 18 godina nesto vise od ovoga a koja dolazi iz zemlje koja nema apsolutno nikakvu plivacku istoriju a niti sadasnjost je smijesno. Samo njih 32 u svijetu su osigurali nastup na OI i to je ogroman uspjeh.
To što kažeš je nebitno. Sportaš se priprema za najbitnije takmičenje u toj godini i tu da ostvari najbolji rezultat, PB. Dakle najbitnije takmičenje u ovoj godini su OI. Jeli teško očekivati da na OI ispliva svoj PB ili što bliže tome? Ovde nagovorim o plasmanu. Da je bila 17 sa isplivanim PB ili blizu toga čovjek nebi ništa mogao reči, ovako da.
hrasno38

#991 Re: BH Plivanje

Post by hrasno38 »

El_comadante wrote: 27/07/2024 21:14
To što kažeš je nebitno. Sportaš se priprema za najbitnije takmičenje u toj godini i tu da ostvari najbolji rezultat, PB. Dakle najbitnije takmičenje u ovoj godini su OI. Jeli teško očekivati da na OI ispliva svoj PB ili što bliže tome? Ovde nagovorim o plasmanu. Da je bila 17 sa isplivanim PB ili blizu toga čovjek nebi ništa mogao reči, ovako da.
Jedno je ocekivanje a drugo je 100 okolnosti koje se mogu dogoditi. Ponavljam djevojka koja ju je pobjedila na EP je zavrsila debelo ispod Lane. Svi se oni pripremaju ali godista finalastkinja na 100m delfin sve govore. Medju prvih osam se samo nasla Mizaki iz Japana koja je od Lane mladja godinu sa sedmim rezultatom sto govori da je za Lanu jos uvijek rano. Uci ce ona vjerovatno cak i u finale 200m delfin jer to joj je specijaalnost ali tesko da moze sta ostvariti jer jos uvijek nema dovoljno ovakvih takmicenja i iskustva. Njoj su potrebni mitinzi i [rvenstva gdje ce plivati protiv svojih suparnica na OI a osim svjetskog u Februaru i Evropskog u junu ove godine toga nije bilo. Kod sportista ovih godina su veliki usponi i padovi i to je posve normalno za nekoga ko ima 18 godina. Danas jednostavno nije islo i to je to.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#992 Re: BH Plivanje

Post by sime_cipol »

Bojim se da nece vidjeti finale ni u svojoj najjačoj disciplini.
RJ57

#993 Re: BH Plivanje

Post by RJ57 »

kakvo crno očekivanje? očekivanje ne postoji kod sportaša, postoji samo cilj. cilj u plivanju na olimpijadi je PB, sve ostalo je šuplja!
postigneš cilj ili mu se barem približiš …svaka čast, samo tako dalje
omašiš cilj … razočarao si, analiziraš greške, otklanjaš uzroke, mijenjaš šta treba
nema treće osim ako se izgovori i pravdanja ne smatraju trećim
tramvajtrojka

#994 Re: BH Plivanje

Post by tramvajtrojka »

RJ57 wrote: 28/07/2024 00:13 kakvo crno očekivanje? očekivanje ne postoji kod sportaša, postoji samo cilj. cilj u plivanju na olimpijadi je PB, sve ostalo je šuplja!
omašiš cilj … razočarao si, analiziraš greške, otklanjaš uzroke, mijenjaš šta treba
luzerska nacija koja ce uvijek naci milion opravdanja za neuspjeh
hrasno38

#995 Re: BH Plivanje

Post by hrasno38 »

sime_cipol wrote: 28/07/2024 00:12 Bojim se da nece vidjeti finale ni u svojoj najjačoj disciplini.
Iskreno i ja taako mislim...jednostavno za sve je potrebno vrijeme
Prpa.ba

#996 Re: BH Plivanje

Post by Prpa.ba »

tramvajtrojka wrote: 28/07/2024 10:20 luzerska nacija koja ce uvijek naci milion opravdanja za neuspjeh
O kojoj to naciji govoris, susjed?
hrasno38

#997 Re: BH Plivanje

Post by hrasno38 »

RJ57 wrote: 28/07/2024 00:13 kakvo crno očekivanje? očekivanje ne postoji kod sportaša, postoji samo cilj. cilj u plivanju na olimpijadi je PB, sve ostalo je šuplja!
Jarane iz dana u dana pokazujes kako se sportom nisi sreo ni u putu...ali bukvalno ni u putu!! Da si makar gledao na TV-u ucestalije sport cuo bi rijec "ocekivanje" kad su sportisti u pitanju milion puta. Sve u zivotu ima svoj cilj ne samo sport ali iduci prema tom cilju ti OCEKUJES da ces proci kvalifikacije, pa polufinale pa u finalu biti prvi. Dakle cista gramatika! Naravno da je sve u sportu vezano za prolazak prvog kroz CILJ ali da bi dosao do tog CILJA mora zestoko oznojiti guzove i provesti godine i godine u zivotinsjkom radu. Pricate ovdje kao da se radi o izgradjenoj zeni i sportisti od 25 godina pa navise koja je lakocom bila evropski i svjetski prvak pa ono zamisli pogunula u kvalifikacijama. Tako razmisljaju sportski laici a ti si jedan od njih i to zestoki sportski laik. Svi bi mi skakali od srece da Lana i bilo koji nas sportista uzme zlato na OI ali da bi se to desilo moraju se posloziti kule i kule od karata. Eno Dodik je dosao u Pariz da navija za srpske sportiste ogrnut zastavom Srbije iako za nas pliva Jovan Lekic iz BL. Mislite da je dosao da navija za Jovana?? Jest alu u kurcu. A kakvu je sportsku golgotu prosao taj momak koji je na juniorskom EP u Beogradu sa Lanom bio prava BH vedeta. Sta mislite koliko je na Lanu uticalo sve ono sa ocem i to sto pola godine mora da provede van svoga grada udaljena od svojih najblizih, prijatelja itd itd. Ona je mentalno jos uvijek djevojka u pubertetu i njena psiha nije ni blizu cvrste i izgradjene.
Imate bezbroj primjera vrhunskih sportista koji su klocnuli na najvecim takmicenjima i naravno one koji su Best of the Best!!!! Eno Jokic razvaljuje u NBA i onda dodje u reprezentaciju i kita Marjanova. Vidjet cemo na OI kakav ce biti. Eno monstrum Doncic ispade sa kvalifikacijskog turnira za OI.
Lana jos uvijek se nigdje na velikim taakmicenjima ne smija nazivati favoritom jer njeni najbolji rezultati su jos uvijek daleko od najboljih i u evropi i u svijetu. Lani fali tamicenja i to strasno zamjeram trenerskoj ekipi jer takmicenja su najbolji pokazatelj gdje si i sta si. Pa Lana je A olimpijsku normu isplivala u Barceloni prosle godine u Maju na plivackom mitingu Mare Nostrum a ove godine nije ucestovovala a bila je na pripremama u Spaniji.
Polako sve ce to doci na svoje i ona prvo nakon OI treba da rijesi svoja porodicna pitanja i odnos sa ocem jer ono saopstenje koje napisano sa njene strane nije pisala ona. Velibor je jeedan fantastican covjek, zivot bi za nju dao i to sto se ne slaze sa svojom suprugom ne znaci da ne voli svoju djecu.
Ima tu puno toga i ja stojim cvrsto iza toga sto sam napisao da se pred Lanu moze postaviti imperativ rezultata tek za 4 godine pa mozda i za 8 kada ce imati 26 i bit ce 100% izgradjen sportista ako nastavi ovako da trenira. Pa sve finalsitice osim jedne koja je mladja godinu od Lane su starije 5 godina i vise. Ova mala japanka je bila uvijek iza Lane je do sada plivala samo u Japanu i na svjetskom juniorskom prvenstvu gdje je osvojila trece mjesto u ovoj disciplini.
Imamo naseg Tuku koji na 99% velikih takmicenja je zakazao.
Bice to kako treba samo polako.......
hrasno38

#998 Re: BH Plivanje

Post by hrasno38 »

Prpa.ba wrote: 28/07/2024 10:36
tramvajtrojka wrote: 28/07/2024 10:20 luzerska nacija koja ce uvijek naci milion opravdanja za neuspjeh
O kojoj to naciji govoris, susjed?
Cuj luzerska nacija a imamo evropskog prvaka, treceg na svijetu, trostrukog juniorskog prvaka, dvostrug Mediterana koji dolazi iz grada koji nema bazen!
El_comadante

#999 Re: BH Plivanje

Post by El_comadante »

hrasno38 wrote: 28/07/2024 11:06
Jarane iz dana u dana pokazujes kako se sportom nisi sreo ni u putu...ali bukvalno ni u putu!! Da si makar gledao na TV-u ucestalije sport cuo bi rijec "ocekivanje" kad su sportisti u pitanju milion puta. Sve u zivotu ima svoj cilj ne samo sport ali iduci prema tom cilju ti OCEKUJES da ces proci kvalifikacije, pa polufinale pa u finalu biti prvi. Dakle cista gramatika! Naravno da je sve u sportu vezano za prolazak prvog kroz CILJ ali da bi dosao do tog CILJA mora zestoko oznojiti guzove i provesti godine i godine u zivotinsjkom radu. Pricate ovdje kao da se radi o izgradjenoj zeni i sportisti od 25 godina pa navise koja je lakocom bila evropski i svjetski prvak pa ono zamisli pogunula u kvalifikacijama. Tako razmisljaju sportski laici a ti si jedan od njih i to zestoki sportski laik. Svi bi mi skakali od srece da Lana i bilo koji nas sportista uzme zlato na OI ali da bi se to desilo moraju se posloziti kule i kule od karata. Eno Dodik je dosao u Pariz da navija za srpske sportiste ogrnut zastavom Srbije iako za nas pliva Jovan Lekic iz BL. Mislite da je dosao da navija za Jovana?? Jest alu u kurcu. A kakvu je sportsku golgotu prosao taj momak koji je na juniorskom EP u Beogradu sa Lanom bio prava BH vedeta. Sta mislite koliko je na Lanu uticalo sve ono sa ocem i to sto pola godine mora da provede van svoga grada udaljena od svojih najblizih, prijatelja itd itd. Ona je mentalno jos uvijek djevojka u pubertetu i njena psiha nije ni blizu cvrste i izgradjene.
Imate bezbroj primjera vrhunskih sportista koji su klocnuli na najvecim takmicenjima i naravno one koji su Best of the Best!!!! Eno Jokic razvaljuje u NBA i onda dodje u reprezentaciju i kita Marjanova. Vidjet cemo na OI kakav ce biti. Eno monstrum Doncic ispade sa kvalifikacijskog turnira za OI.
Lana jos uvijek se nigdje na velikim taakmicenjima ne smija nazivati favoritom jer njeni najbolji rezultati su jos uvijek daleko od najboljih i u evropi i u svijetu. Lani fali tamicenja i to strasno zamjeram trenerskoj ekipi jer takmicenja su najbolji pokazatelj gdje si i sta si. Pa Lana je A olimpijsku normu isplivala u Barceloni prosle godine u Maju na plivackom mitingu Mare Nostrum a ove godine nije ucestovovala a bila je na pripremama u Spaniji.
Polako sve ce to doci na svoje i ona prvo nakon OI treba da rijesi svoja porodicna pitanja i odnos sa ocem jer ono saopstenje koje napisano sa njene strane nije pisala ona. Velibor je jeedan fantastican covjek, zivot bi za nju dao i to sto se ne slaze sa svojom suprugom ne znaci da ne voli svoju djecu.
Ima tu puno toga i ja stojim cvrsto iza toga sto sam napisao da se pred Lanu moze postaviti imperativ rezultata tek za 4 godine pa mozda i za 8 kada ce imati 26 i bit ce 100% izgradjen sportista ako nastavi ovako da trenira. Pa sve finalsitice osim jedne koja je mladja godinu od Lane su starije 5 godina i vise. Ova mala japanka je bila uvijek iza Lane je do sada plivala samo u Japanu i na svjetskom juniorskom prvenstvu gdje je osvojila trece mjesto u ovoj disciplini.
Imamo naseg Tuku koji na 99% velikih takmicenja je zakazao.
Bice to kako treba samo polako.......
Kod nas uvijek izgovori. Kažeš mlada treba vrijeme. Kako može Mekintoš koja je mlađa od Lane? Kako onaj sa 16 godina može igrati za reprezentaciju Španije i to je odigrao fenomenalno? Evo i u drugim sportovima favoriti za medalje imaju 15, 16, 17 i 18 godina. Svugdje omladina može i pravi rezultat samo kod nas ima vremena.
RJ57

#1000 Re: BH Plivanje

Post by RJ57 »

hrasno bi lanu najrađe poslao na dječja prvenstva da tamo malo pobjeđuje
Post Reply