Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Imam "rupu u zemlji".
6x3x1.6
Mi to zovemo bazenom.
Imam i potok pored blizu..
Treba mi preporuka za neku dobru i brzu a jeftinu pumpu za vodu.
Imam trenutno neku .... pumpa otprilike malo manje od kubik na sat - a to mi je baš sporo
Već nekih 15tak godina imam vrlo sličnu Einhell-ovu pumpu. Sluzi mi za periodično pražnjenje šahta gdje je smješten vodomjer.
Ne sjećam se karakteristika moje pumpe, čini mi se vrlo sličnom ovoj.
Pouzdana, prilično brzo ispumpa vodu, do visine od 5 cm, priključno crijevo je promjera 3/8 cola, a kod ove 1/2?
Vidim da ova Šepahova, izgleda može do 1 mm.
Čini mi se korektna, jedino na što mi zvono zvoni je- 20 kubika/h? MOžda i može, ali sumnjam.
Ako bi uzimao vodu iz potoka, čini mi se da bi trebalo da u tom potoku posotji, ili da napraviš kao neki bazenčić u koji ćeš uroniti pumpu.
kuli1961 wrote: ↑26/07/2024 22:36
Već nekih 15tak godina imam vrlo sličnu Einhell-ovu pumpu. Sluzi mi za periodično pražnjenje šahta gdje je smješten vodomjer.
Ne sjećam se karakteristika moje pumpe, čini mi se vrlo sličnom ovoj.
Pouzdana, prilično brzo ispumpa vodu, do visine od 5 cm, priključno crijevo je promjera 3/8 cola, a kod ove 1/2?
Vidim da ova Šepahova, izgleda može do 1 mm.
Čini mi se korektna, jedino na što mi zvono zvoni je- 20 kubika/h? MOžda i može, ali sumnjam.
Ako bi uzimao vodu iz potoka, čini mi se da bi trebalo da u tom potoku posotji, ili da napraviš kao neki bazenčić u koji ćeš uroniti pumpu.