Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
svi u napad

#10201 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by svi u napad »

Mali ni po koju cijenu ne smije i ne treba otici u Tursku. To j nase dijete domaci proizvod koji najzad necem vrijedi. Bolje je da ostane godinu dvije u klubu i onda ode u neku jacu ligu jer zaista ima kvaliteta. Na kraju krajeva bolje mu je otici i u Hajduk koji ga je trazio jer bi se tamo bolje razvio nego u Turskoj. Nadam se da gazda nece zinuti za turskim parama jer ako malo saceka dobit ce sigurno puno vise nego sada. Zivjeli
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#10202 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

Buljubašić je u Rizesporu, to je gotova stvar. Nisam ni ja ljubitelj te lige, ali šta se može.
last mohicans

#10203 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

Očito nije ni igrao zbog transfera. Prerano dečko ide, tek nam je najbolje mogao dati i cijena bi mu rasla.
izbjeglica_iz_besmisla

#10204 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Sto vam smeta sto idu u tu ligu? Tamo se poslije rata uspjelo isprofilisati sasvim dovoljno igraca direktno iz Premijer lige - Varesanovic, Visca, Sehic, Bajic, Hadziahmetovic.

Mozda nisu top karijere napravili, sto znaci da ionako nisu materijal za lige petice (vidjeti Bajica, npr). Ali su fin fudbal igrali, svi dosli do reprezentacija a i zaradili za zivota sigurno, njima dosta.
mond

#10205 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by mond »

Momku je menadžer Zubanović. Jbg.
Mišljenja sam da je trebao odraditi još jednu sezonu.
Piaty

#10206 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Piaty »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 27/07/2024 10:09 Sto vam smeta sto idu u tu ligu? Tamo se poslije rata uspjelo isprofilisati sasvim dovoljno igraca direktno iz Premijer lige - Varesanovic, Visca, Sehic, Bajic, Hadziahmetovic.

Mozda nisu top karijere napravili, sto znaci da ionako nisu materijal za lige petice (vidjeti Bajica, npr). Ali su fin fudbal igrali, svi dosli do reprezentacija a i zaradili za zivota sigurno, njima dosta.
Jako profili igrača.
Šta ti je cilj Buljubašiću u tvojoj karijeri?
Moj cilj je da postanem Hadžiahmetović.
Dobro. Sad će te zvati čovjek iz Krljaspora.

Ništa. Nastaviti politiku kao i 1997 godine. Po tom razmišljanju mi stvarno nikada ne možemo stići Vojvodinu, Osijek, Rijeku, Lokomotivu iz Zagreba itd.

Sudbina našeg igrača je klub čije ime završava sa spor.
izbjeglica_iz_besmisla

#10207 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

A sta mi imamo od predispozicija da stignemo i jedan Osijek ili Vojvodinu, da ne pominjem veliku ex-yu cetvorku? Sta imamo organizaciono? Sta imamo uspostavljeno da se ta djeca razvijaju pravilno, i fizicki i takticki i tehnicki i psihicki?

Osim sirovog talenta u zemlji, i to napominjem sirovog, nemamo nista. Bar ne jos uvijek. Cak nam i djeca vecinom nemaju radne navike nego ganjaju shishe i cure, i to zavrsi kako zavrsi.
18mn97

#10208 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by 18mn97 »

Vjerujem da bi Buljubasic, kad bi ostao ovu sezonu pod Zekicem, jos vise napredovao i na kraju ostvario jos bolji transfer.

Kako god, nadam se da sada nece otici ispod milion eura i dobrog procenta od naredne prodaje.
izbjeglica_iz_besmisla

#10209 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

I jos, mnogo ljudi i ne shvata zasto Dinsmo uspijeva izvesti ono sta radi, ili eto Rijeka i Osijek da ne idemo dalje.

Znate li vi koliko se paznje posvecuje toj djeci tamo i koliko ljudi radi na tome da bi stasali u profesionalce? Kod nas udje u prvi tim jedan berberovic i u dvadesetoj godini smatra da je na vrhu svijeta kad predje u Bayer. Ne shvata a i nema mu ni ko reci da je to tek pocetak, i da pravi rad tek treba krenuti. A on mislio da je sve zavrsio dolaskom tu, umjesto da 10x vise grize.

Na prirodni talenat mozes gurati do dvadesete max, ostalo je sve rad red.
Piaty

#10210 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Piaty »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 27/07/2024 15:01 A sta mi imamo od predispozicija da stignemo i jedan Osijek ili Vojvodinu, da ne pominjem veliku ex-yu cetvorku? Sta imamo organizaciono? Sta imamo uspostavljeno da se ta djeca razvijaju pravilno, i fizicki i takticki i tehnicki i psihicki?

Osim sirovog talenta u zemlji, i to napominjem sirovog, nemamo nista. Bar ne jos uvijek. Cak nam i djeca vecinom nemaju radne navike nego ganjaju shishe i cure, i to zavrsi kako zavrsi.
Ma vjerovatno ti na to gledaš objektivnije i realnije al dokle više dokle. Pa bio sam 6 osnovne kada sam u Avazovom Sportu čitao "ode ovaj u Konjaspor, ode onaj u Kurcaspor".

Evo śta ti veliš recimo da Buljubašić bar godinu još ostane kod nas?
izbjeglica_iz_besmisla

#10211 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Nista mu nece faliti ako ostane, ako ne dozivi neku povredu cak ce mu pomoci da sazrije i stekne iskustvo. Ali i tada ce vjerovatno za tursku ...

Ali ako sad ima ponudu i on zeli ici vise nego ostati (a obicno tako bude, zbog para), onda od njegovog ostanka nemamo puno.
izbjeglica_iz_besmisla

#10212 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Novosti iz bh. premijeršipa.
PS treba prebrojati koliko igraca iz EU ima borac :D
Druga odluka o izmjeni propozicija takmičenja u narednoj takmičarskoj sezoni, 2024/25, se odnosi na status stranih igrača u domaćem takmičenju.

“Stranim državljanima u smislu prava nastupa se ne smatraju igrači koji imaju državljanstvo neke od država zemalja bivše SFRJ. U dopuni propozicija se sada nalazi da se stranim državljanima ne smatraju igrači koji imaju državljanstvo neke od zemalja članica Evropske Unije”, zaključili su.
Logovan

#10213 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Par dana prije početka prvenstva. Smiješno, jebo te. Ni stida, ni obraza.
Adobeg

#10214 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Adobeg »

Logovan wrote: 28/07/2024 22:18 Par dana prije početka prvenstva. Smiješno, jebo te. Ni stida, ni obraza.
A bosnjacki clanovi saveza sve aminuju ,kako vici dune vjetar,oni se tako njisu. :-)
izbjeglica_iz_besmisla

#10215 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Borac ima 2 stranca van EU, 2 iz EU i par njih iz EX YU.

Bit ce da pripremaju teren za par evropljana jos, ako zatreba za evropskih takmicenja.

Koja privatizacija lige i koje pisanje po istoj, pa nije realno :lol:
Last edited by izbjeglica_iz_besmisla on 29/07/2024 07:22, edited 2 times in total.
Piaty

#10216 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Piaty »

Ne znam ima li išta još bosansko u ovoj ligi osim što se eto zove PL BiH.

Sve se u prirodi i društvu većinom odvija onako kako to treba da bude pa podržavam svaku odluku jer vjerovatno bolje nismo ni zaslužili kao ljudi.
18mn97

#10217 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by 18mn97 »

1,5 miliona eura za Buljubasica? Malo s obzirom na njegov potencijal, ali opet fina cifra za igraca iz nase lige.
Uz to 20% od buduceg transfera.

Nadam se da cemo sad zavrsiti ovog Mudraziju iz Lokomotive.
mond

#10218 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by mond »

Sretno Muhamede :thumbup:
Pametnim pristupom biće više al i boljih izlaznih transfera. Nek se probio taj famozni milion ojra.
izbjeglica_iz_besmisla

#10220 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Finansijski dobro prosli. A i njemu sljedeca stepenica u karijeri.

Sretno Muhamede i hvala!
Piaty

#10221 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Piaty »

Dobro je ovo ipak za Buljubašića. Nisam se nadao da je 1.5 mil. eura ali eto ipak bi.

Eh daj sada nekog ali provjerenog
(molim te Bože samo ne nekog iz Surdulice, Niša, Pančeva, Ivanjice i slično)
Piaty

#10222 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Piaty »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 28/07/2024 22:38 Borac ima 2 stranca van EU, 2 iz EU i par njih iz EX YU.

Bit ce da pripremaju teren za par evropljana jos, ako zatreba za evropskih takmicenja.

Ja od novembra 2022 godine i ne navijam za reprezentaciju. Nisam gledao nijednu utakmicu osim protiv Ukrajine (ali samo zato što sam navijao za Ukrajinu).

Ne znam ni da li sjedi ijedan Bošnjak u tom Savezu, više me i ne zanima. Znam da sve ide na štetu normalnih ljudi ove zemlje i patriota, i naravno na štetu Fk Sarajevo.

Rezultati reprezentacije najbolje pokazuju stanje
ljubijankic

#10223 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by ljubijankic »

Piaty wrote: 29/07/2024 11:50
izbjeglica_iz_besmisla wrote: 28/07/2024 22:38 Borac ima 2 stranca van EU, 2 iz EU i par njih iz EX YU.

Ja od novembra 2022 godine i ne navijam za reprezentaciju. Nisam gledao nijednu utakmicu osim protiv Ukrajine (ali samo zato što sam navijao za Ukrajinu).

Ne znam ni da li sjedi ijedan Bošnjak u tom Savezu, više me i ne zanima. Znam da sve ide na štetu normalnih ljudi ove zemlje i patriota, i naravno na štetu Fk Sarajevo.

Rezultati reprezentacije najbolje pokazuju stanje
Elmir Pilav (SDA) Adnan Dzemidic (SDA) Fuad Čolpa (SDA) Muhidin Raščić (SBB) Midhat Sarajčić (SDA) Muris Jabandžić (SDA) Irfan Durić (NES) Azmir Husić (SDA)
Sve bošnjak do bošnjaka !!!
gold'n'brown

#10224 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by gold'n'brown »

Podizemo polako ljestvicu, za Celika kada dodje vrijeme aBd uzeti bar milion eura vise :)
Maharadza

#10225 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Maharadza »

gold'n'brown wrote: 29/07/2024 12:40 Podizemo polako ljestvicu, za Celika kada dodje vrijeme aBd uzeti bar milion eura vise :)
Ma i da je iste uslove izvući kao za Muhameda (pogotovu ovih 20% od idućeg transfera da je kako cementirati kao minimum), i to ovako svake dvije-tri god. za po jednog-dva naša mlada igrača, Elham po meni i neka se nastavi. Imat ćemo mi nešto od njih, a i oni od kluba = svi zadovoljni + popularnost kluba za nove mlade talente (njihove roditelje/staratelje) raste const. #zdravasredina :thumbup:
Post Reply