@Telemach jel ovo OK? I zašto nije?
Moderator: Benq

Sta mislis da provjeris na laptopu mreznu karticu koja je? Na mobitelu vidis imas li 5G? i preko kabla vidis je li mrezna kartica gigabitna i je li kabal CAT 5E i veci broj..TLOP wrote: ↑19/07/2024 21:58Da mi je dozivjet ovakav downloaddowydyenya wrote: ↑19/07/2024 17:43 3 put u 20 dana ista greska ima li ljeka da se vise ovo ne ponavlja?
Upload opet pao
![]()
Na odlicnom laptopu mi ne prelazi 110, iako je paket do 250
Na mobitelima ne ide preko 60-70
Preko kabla isto, oko 100
Ako ti istice ugovor, odeš kod njih u poslovnicu i tražiš kad hoces potpisati novi da ti dadnu akcijsku cijenu. Npr ja sam placao 64.50 i spustio na 54.80odmor wrote: ↑21/07/2024 22:56 Malo sam gledao na telemach stranici ove ponude i vidim svaki paket ima ovu akciju za nove korisnike "za marku 8 mjeseci", ali mi nije jasno za stare korisnike potpises novi ugovor i prvi 12 mjeseci stara cijena a nakon toga realna. Fol je sto je meni i sad stara cijena. Ne kontam pogodnost?![]()
Zdravo @dowydyenya,dowydyenya wrote: ↑19/07/2024 17:43 3 put u 20 dana ista greska ima li ljeka da se vise ovo ne ponavlja?
Upload opet pao
![]()
Zdravo @anex,
Zravo @odmor,odmor wrote: ↑21/07/2024 22:56 Malo sam gledao na telemach stranici ove ponude i vidim svaki paket ima ovu akciju za nove korisnike "za marku 8 mjeseci", ali mi nije jasno za stare korisnike potpises novi ugovor i prvi 12 mjeseci stara cijena a nakon toga realna. Fol je sto je meni i sad stara cijena. Ne kontam pogodnost?![]()
Zdravo @Hakiz,
Zdravo @BaDa,
Hvala tako ću i da uradim već ovaj mjesec kad se zavrsiTelemach wrote: ↑18/07/2024 10:49Zdravo @adiam,
I prilikom online plaćanja uvijek imate mogućnost da izvršite unaprijed uplatu, uz izmjenu reference plaćanja, a kako bi ista bila adekvatno knjižena na finansijsku karticu. Rado ćemo Vam pružiti više informacija i provjeriti Vaš ugovor. Stoga ćemo Vas zamoliti da nam putem privatne poruke dostavite korisničke podatke. Stojimo Vam na raspolaganju.
Zdravo @fusion_ba,
Pozdrav @Micah,
Mob ima al na njemu mi je manje bitno, laptop bi trebao da hvata i vece brzine jer je macbook pro u pitanju i opet ne ide vise od 110 preko 5GHz konekcije, kabal je 5Eodmor wrote: ↑21/07/2024 22:54Sta mislis da provjeris na laptopu mreznu karticu koja je? Na mobitelu vidis imas li 5G? i preko kabla vidis je li mrezna kartica gigabitna i je li kabal CAT 5E i veci broj..TLOP wrote: ↑19/07/2024 21:58Da mi je dozivjet ovakav downloaddowydyenya wrote: ↑19/07/2024 17:43 3 put u 20 dana ista greska ima li ljeka da se vise ovo ne ponavlja?
Upload opet pao
![]()
Na odlicnom laptopu mi ne prelazi 110, iako je paket do 250
Na mobitelima ne ide preko 60-70
Preko kabla isto, oko 100![]()

Ne mozes nista uradit , moraju ti oni zamjenit modem i rijesit ce problem.CooK wrote: ↑26/07/2024 21:07 Da vidim jel ovdje mogu dobiti neku podršku posto mi ona Telemachova preko poziva nije mogla pomoći.
Naime, pomjerio sam modem sa desne strane monitora na lijevu stranu monitora. Znači bukvalno pomjeren nekih 40cm i pri tome ga isključio, prebacio ulijevo i uključio i 4 sata se zezam i nemam neta a sve bilo OK.
Zvao Telemach podršku ali slaba vajda. Naime, o čemu se radi, power, DS i US se upale bez problema ali nece da ode u online stanje odnosno access mu je denied.
Kad sam usao u postavke modema vidim da se serijski broj promijenio na dead01 i mac adresa je promijenjena i nije ona stara i logično mi je zašto Telemach server odbija da me spoji jer nemaju u bazi ovaj serijski broj i mac adresu.
U prilogu kako to izgleda:
Internet mi je stvarno potreban jer osim samog interneta imam i EON Box koji ne može prikazivati kanale bez interneta a zakačio sam neku zafrkanu prehladu i valja mi biti u kući par dana.
Svaki savjet je dobrodošao.
Hvala Vam.
Banana66 wrote: ↑26/07/2024 22:48Ne mozes nista uradit , moraju ti oni zamjenit modem i rijesit ce problem.CooK wrote: ↑26/07/2024 21:07 Da vidim jel ovdje mogu dobiti neku podršku posto mi ona Telemachova preko poziva nije mogla pomoći.
Naime, pomjerio sam modem sa desne strane monitora na lijevu stranu monitora. Znači bukvalno pomjeren nekih 40cm i pri tome ga isključio, prebacio ulijevo i uključio i 4 sata se zezam i nemam neta a sve bilo OK.
Zvao Telemach podršku ali slaba vajda. Naime, o čemu se radi, power, DS i US se upale bez problema ali nece da ode u online stanje odnosno access mu je denied.
Kad sam usao u postavke modema vidim da se serijski broj promijenio na dead01 i mac adresa je promijenjena i nije ona stara i logično mi je zašto Telemach server odbija da me spoji jer nemaju u bazi ovaj serijski broj i mac adresu.
U prilogu kako to izgleda:
Internet mi je stvarno potreban jer osim samog interneta imam i EON Box koji ne može prikazivati kanale bez interneta a zakačio sam neku zafrkanu prehladu i valja mi biti u kući par dana.
Svaki savjet je dobrodošao.
Hvala Vam.