BH Plivanje

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#926 Re: BH Plivanje

Post by hrasno38 »

haubica_i_to_teshka wrote: 28/06/2024 13:56 Isplivala Olimpijsku normu (prosle godine u Barceloni) sa 17 godina sto je uspijeh sam po sebi.
Sama, bez bilo cije pomoci. Nema “stela”,namjestanja.Od starta do cilja, sve zavisi samo i iskljucivo od nje.
Kako ce proci na OI, million sitnica moze da odluci.Samo mala dekoncetracija na startu,okrętu i veoma je tesko ponovo uhvatiti ritam, onda trema,adrenalin,pozicija (koja linija) hoce li neka plivacica “povuci” na startui reakcia na to….Kako ce joj kostim “lezati”.18 god,tijelo jos uvijek u psiho-fizickom razvoju.
Isplivavanjem A forme )prosle godine u Barceloni) za OI sama sebi je dala taj l”uksuz” da moze tempirati pravu formu na OI.Nije to samo jedna utrka,nego kvalifikacije,polufinalna i od sveg se srca nadam finalna.A onda, nek’ se “pobije” u finału, pa kako god!!!
Zao mi je sto nema ni priblizno dobre uslove kao neke druge plivace..gdje kompletna nauka (bazen sa podvodnim kamerama gdje se analizira svaki pokret,jacina zahvata,linija,visina izlaska iz vode,dubina urona, start, kret…vrhunski treneri,doktori, izioterapeuti,psiholozi,ishrana, “suhe” i vjezbe za snagu,fizika,hemija,da ne nabrajam dalje) stoji iza njih.
Koliko je potrebno uloziti truda,samoodricanja od svakodnevnih sitnica narocito u tim tinejdzerskim god i provoditi sate i sate u bazenu…
To moze samo onaj ko iskreno voli plivanje,a Lana je ta.

Od mene ima OGROMNU podrsku i nemam dovoljno rijeci da se zahvalim sto je odlucila da pliva po zastavom BiH!
Uciniti tako nesto u drzavi koja evo ni na ovim OI NEMA NITI JEDNOG PREDSTAVNIKA U EKIPNIM SPORTOVIMA I KOJA SMATRA “USPIJEHOM” DA NA EVROPSKOM PRVENSTVU U FUDBALU IMA CETVRTOG SUDIJU (datedragibogsakloniisacuva)e nesto sto se, ako nista drugo mora postovati!
Lana je nas najbolji ambasador i prilika da se za BiH cuje nesto pozitivno!

Evo snimak sa kvalifikacia za OI u Laninoj disciplini.
Uz sve uslove koje imaju treceplasirana Bella
( druga u barsi iza Lane)nije uspjela isplivati normu (2:07.72) mada na nekim takmicenjima ima vrijeme ispod 2:06)..nije izdrzala pritisak.Drugoplasirana Debi je nesto manjje od god starija od lane, a prvoplasirana nesto manje od 2god starijja o Lane)
Prvoplasirana Lizi je imala pauzu od nekih 6mjeseci, mislila da zauvijek napusti plivanje, vrati se treninzima pobijjedi, ispliva normu.Svi su ocekivali obratno.
To je taj problem sa plivacicama i plivacima u tim god (nnne samo u tim ,ali tad najcesce).Nikad ne znas kako ce psiha i tijelo reagovati u pojedinim trenutcima.
Lani sretno I do medalje zajedno!!!

BRAVO ZA KOMENTAR! Upravo je taj trenutak presudan, taj dan, to jutarnje budjenje itd itd. Mozes ti biti spreman 101% ali jednostavno nije tvoj dan i dzaba sve. Gledao sam u kosarci svjetske igracine koje su zmireci pogadjali suteve sa 10m ali kad dodje los dan ne ide ni zicer.
Mjesec dana ponavljam vrhunskom plivacu je dovoljno ako je fizicki spreman da upliva u TOP formu za manje od mjesec dana ali ne mora znaciti da ce uplivati pogotovo kad su zene u pitanju radi svojih ciklusa. Ja kad napisem nekome da je to citava nauka neki mi se podmjevaju.
Lana za medalju mora plivati ispod 2:06 jer ce ona mala kanadjanka vjerovatno sve poderati naravno ako i ona dodje TOP spremna i ima po rezultatu ispred Lane jos 5 plivacica. Ali kao sto se pojavila Lana u BiH tako se radjaju i novi talenti sirrom svijeta i nikada ne znas kad neko moze da ispadne kao sto se pojavila i ova maala kanadjanka.
Ja opet kazem da meni apsolutno ako ne osvoji Lana nista to nece biti nikakvo izneenadjenje i da sljedece OI 2028 i 2032 kada ce ona imati 22 i 26 godina ssu optimum kad se moze ocekivati njena ssigurna borba za medalje. Lana je vrlo sistematicna plivacica i prvo je pokorila juniorsku Evropu uzevsi 3 zlata i oborivsi tri rekorda, pa je pokorila Mediteran sa dva zlata, pa je uu Evropi sa 16 godina uzela seniorsko zlato, pa je pokorila juniorski svijet sa dva zlata i po meni ona sad treba kao prioritet da ganja zlata na svjetskom seniorskom nivou sljedece 4 godine a onda da napadne OI!
RJ57

#927 Re: BH Plivanje

Post by RJ57 »

_BataZiv_0809 wrote: 28/06/2024 16:39 Držite se isključivo SPORTSKIH aspekata priče

ja fakat ne kontam što ste svi toliko osjetljivi kad je lana u pitanju, nemam pojma koliko ste puta zatvarali obje teme iako 99% nas i pišemo samo o sportskom aspektu.

a ako neko hoće da komentariše ostale aspekte, ne vidim zašto to ne bi to smjeo raditi (dok god to ostaje na nekom pristojnom nivou). jebiga javne su ličnosti u pitanju i nismo se mi počeli prepucavati preko medija i iznositi prljavi veš nego oni sami!

kad se o tuki, džeki i ostalim sportskim veličinama koje imamo palamudi sve može, kod lane svi nešto glumite. punoljetna je cura, nije više dijete i ne treba njoj forumska advokatura, postigla je ona vjerovatno već sad više nego što će 99,99% ovdje ikada postići!

a za zadojene, maloumnike i provokatore postoji fala bogu opcija banovanja i brisanja postova! jeste lakše zatvoriti temu i okakšati sebi posao ali griješite kada to radite, možda ne prije par godina ali sada definitivno!
hrasno38

#928 Re: BH Plivanje

Post by hrasno38 »

https://www.klix.ba/sport/ostali-sporto ... /240628119

Iskren da budem ne kontam kako Joco ide na OI jer nije ispunio ni A ni B normu za OI bar na 400m slobodno a gledao sam nije ni na ostalim disciplinama. Iskren da budem nisam nikada do sada cuo da "deveti" u nekoj disciplini na EP ide na OI????? :?
hrasno38

#929 Re: BH Plivanje

Post by hrasno38 »

RJ57 wrote: 28/06/2024 20:11
_BataZiv_0809 wrote: 28/06/2024 16:39 Držite se isključivo SPORTSKIH aspekata priče

ja fakat ne kontam što ste svi toliko osjetljivi kad je lana u pitanju, nemam pojma koliko ste puta zatvarali obje teme iako 99% nas i pišemo samo o sportskom aspektu.

a ako neko hoće da komentariše ostale aspekte, ne vidim zašto to ne bi to smjeo raditi (dok god to ostaje na nekom pristojnom nivou). jebiga javne su ličnosti u pitanju i nismo se mi počeli prepucavati preko medija i iznositi prljavi veš nego oni sami!

kad se o tuki, džeki i ostalim sportskim veličinama koje imamo palamudi sve može, kod lane svi nešto glumite. punoljetna je cura, nije više dijete i ne treba njoj forumska advokatura, postigla je ona vjerovatno već sad više nego što će 99,99% ovdje ikada postići!

a za zadojene, maloumnike i provokatore postoji fala bogu opcija banovanja i brisanja postova! jeste lakše zatvoriti temu i okakšati sebi posao ali griješite kada to radite, možda ne prije par godina ali sada definitivno!
Ja se isto ne slazem da se zatvara tema izuzev ako bas komunikacija ne postane bezobrazna. Radi puno puno zescih rijeci na fudbalu se tema nije zatvarala a ovdje smo bili malo glasniji i obrisali ste postove i zatvorili temu. Sta ovdje bi sa slobodom govora u kojoj se iznose cinjenice a za koje nismo mi sa foruma uzrocnici.Vela i Lana su otvorili Pandorinu kutiju i na sve strane se o tome pise a mozete biti sigurni 100% da ni jedno ni drugo ne cita ovaj forum.
hrasno38

#930 Re: BH Plivanje

Post by hrasno38 »

Evo nek imamo na ovoj temi i plivacke olimpijske norme
Image
haubica_i_to_teshka

#931 Re: BH Plivanje

Post by haubica_i_to_teshka »

hrasno38 wrote: 28/06/2024 22:24 https://www.klix.ba/sport/ostali-sporto ... /240628119

Iskren da budem ne kontam kako Joco ide na OI jer nije ispunio ni A ni B normu za OI bar na 400m slobodno a gledao sam nije ni na ostalim disciplinama. Iskren da budem nisam nikada do sada cuo da "deveti" u nekoj disciplini na EP ide na OI????? :?
Vjerovatno zbog pravila da ako jedna drzava ima predstavnika sa isplivanom normom,ima pravo na pozivnicu od FINE za jednog plivaca,ali drugog spola.
Ispada, zahvaljujuci Lani.
Prije je svaka drzava mogla prijaviti po 3 takmicara/takmicarke u jedno disciplini,sada je po 2. jedna drzava moze prijaviti maximalno po 26 plivaca u obje konkurencije ,tako da se "otvorio veci prostor za pozive slabijih plivaca.
hrasno38

#932 Re: BH Plivanje

Post by hrasno38 »

haubica_i_to_teshka wrote: 30/06/2024 12:19
hrasno38 wrote: 28/06/2024 22:24 https://www.klix.ba/sport/ostali-sporto ... /240628119

Vjerovatno zbog pravila da ako jedna drzava ima predstavnika sa isplivanom normom,ima pravo na pozivnicu od FINE za jednog plivaca,ali drugog spola.
Prije je svaka drzava mogla prijaviti po 3 takmicara/takmicarke u jedno disciplini,sada je po 2. jedna drzava moze prijaviti maximalno po 26 plivaca u obje konkurencije ,tako da se "otvorio veci prostor za pozive slabijih plivaca.
Nije to! Plasman je osigurao time što ima najviše FINA bodova u muškoj konkurenciji na državnom nivou, ne samo u ovom olimpijskom ciklusu nego ikada do sada. Ako niko nema ni A ni B normu u tom slučaju na olimpijadu ide plivač sa najviše FINA bodova i čak je u prednosti i nad eventualno nekim ko bi imao B normu ali sa manje FINA bodova.
haubica_i_to_teshka

#933 Re: BH Plivanje

hrasno38 wrote: 30/06/2024 12:47
haubica_i_to_teshka wrote: 30/06/2024 12:19

Nije to! Plasman je osigurao time što ima najviše FINA bodova u muškoj konkurenciji na državnom nivou, ne samo u ovom olimpijskom ciklusu nego ikada do sada. Ako niko nema ni A ni B normu u tom slučaju na olimpijadu ide plivač sa najviše FINA bodova i čak je u prednosti i nad eventualno nekim ko bi imao B normu ali sa manje FINA bodova.
Moguce, nisam toliko upucen.
Znam za ovo pravilo (zensko-musko) pa sam spomenuo
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#934 Re: BH Plivanje

Post by konektovan »

Ovog momka, Lekica sam vidio maloprije na Otoci, pored bazena, sa koferima...bar mislim da je on.
hrasno38

#935 Re: BH Plivanje

Post by hrasno38 »

konektovan wrote: 30/06/2024 13:03 Ovog momka, Lekica sam vidio maloprije na Otoci, pored bazena, sa koferima...bar mislim da je on.
Decko je sa 16 godina ima dvijee ili tri norme za odlazak na OI u Tokijo i tada su iz saveza umjesto njega izvukli nekon naseg momka iz USA i tada mu j stvarno ucinjena nepravda. Nakon toga je na evropskom prvenstvu juniora u Beogradu zaista plivao sjajno i poslije tog ga prvestva suspenduju radi koristenja nedozvoljenih sredstava da bi nakon dvije godine priznai da su pogrijesili. Velika nepravde je ucinjena tom zaista dobrom plivacu iz Banja Luke.
konektovan

#936 Re: BH Plivanje

Post by konektovan »

hrasno38 wrote: 30/06/2024 13:14
konektovan wrote: 30/06/2024 13:03 Ovog momka, Lekica sam vidio maloprije na Otoci, pored bazena, sa koferima...bar mislim da je on.
Decko je sa 16 godina ima dvijee ili tri norme za odlazak na OI u Tokijo i tada su iz saveza umjesto njega izvukli nekon naseg momka iz USA i tada mu j stvarno ucinjena nepravda. Nakon toga je na evropskom prvenstvu juniora u Beogradu zaista plivao sjajno i poslije tog ga prvestva suspenduju radi koristenja nedozvoljenih sredstava da bi nakon dvije godine priznai da su pogrijesili. Velika nepravde je ucinjena tom zaista dobrom plivacu iz Banja Luke.
Ma citao sam to nekad vezano za suspenziju....steta
haubica_i_to_teshka

#937 Re: BH Plivanje

Evo, nasao sam pravilo.

UNIVERSALITY PLACES
NOCs without any qualified athlete or relay team may enter a maximum of two athletes - one woman and one man - in one event each. In addition, NOCs with no athletes who have achieved an OQT nor any athlete invited by FINA through the OCT may enter a maximum of one woman and one man, provided the athletes have competed in one or more of the 2022 and 2024 World Championships.

NOCs with a qualified athlete of one gender (through OQT or OCT) may enter one universality swimmer of the other gender. Furthermore, athletes with an OCT achieved who have not been invited via the OCT due to the maximum quota being reached may be invited through Universality Places.
hrasno38

#938 Re: BH Plivanje

Post by hrasno38 »

haubica_i_to_teshka wrote: 30/06/2024 13:33 Evo, nasao sam pravilo.

UNIVERSALITY PLACES
NOCs without any qualified athlete or relay team may enter a maximum of two athletes - one woman and one man - in one event each. In addition, NOCs with no athletes who have achieved an OQT nor any athlete invited by FINA through the OCT may enter a maximum of one woman and one man, provided the athletes have competed in one or more of the 2022 and 2024 World Championships.

NOCs with a qualified athlete of one gender (through OQT or OCT) may enter one universality swimmer of the other gender. Furthermore, athletes with an OCT achieved who have not been invited via the OCT due to the maximum quota being reached may be invited through Universality Places.
Drago mi je radi Joce zasluzio je davno da ode na OI
giovanni008

#939 Re: BH Plivanje

Post by giovanni008 »

https://klix.ba/zerina-vrabac-osvojil ... jske-igre/

umjesto https://klix.ba ukucajte r.a.p.o.r.t.ba bez tackica pa onda spojite sa: zerina-vrabac-osvojila-zlato-u-beogradu-naredni-cilj-su-olimpijske-igre/

https://fena.ba/article/1586763/zerina- ... sport-time

NADA BH. SPORTA
Zerina Vrabac osvojila zlato u Beogradu, naredni cilj su Olimpijske igre
Prije 1:45 sati
Autor: FENA

Zerina Vrabac, mlada plivačka reprezentativka Bosne i Hercegovine, osvojila je večeras zlatnu medalju na Prvenstva centralnoevropskih zemalja za kadete koje se održava u Beogradu.

Članica Plivačkog kluba Sport time iz Sarajeva i jedna od trenutno najboljih mladih plivačica Starog kontinenta trijumfovala je u finalnoj trci u disciplini 200 metara delfin. Iza sebe je ostavila predstavnice Mađarske i Rumunije.

Zerina Vrabac, koja je nedavno bila zlatna i na Komen kupu na Kipru (Mediteransko prvenstvo), sada je najsjajnijim odličjem osvojenim u glavnom gradu Srbije na maestralan način zaokružila i odličnu aktuelnu sezonu Plivačkog kluba Sport time, koji je tako još jednom opravdao epitet najvećeg rasadnika vrhunskih plivača u Bosni i Hercegovini, ali i šire.

"Ponosni smo i sretni. Ovo je zaista šlag na tortu sezene Plivačkog kluba Sport time, ali i velika motivacija da i u periodu koji slijedi nastavimo uzlazni trend pomjeranja granica dobrih rezultata na međunarodnoj sceni", rekao je Evelin Avdić.

Šef stručnog štaba Plivačkog kluba Sport time je dodao:

"Nakon osvojenih preko 250 medalja na državnim prvenstvima BiH, oborenih preko 15 državnih rekorda od kadetske do seniorske konkurencije, osvojenih zlatnih medalja na Mediteranskom prvenstvu za kadete, plasmana u polufinala i finala evropskog seniorskog i juniorskog prvenstva samo u ovoj godini, ova medalja Zerine Vrabac dotano pokazuje jedan izuzetno predan rad.

Medalja je plod dugoročnog programa koji klub provodi, a sa konačnim ciljem koji glasi Olimpijske igre u Los Angelesu gdje nam je cilj da imamo ne samo jednog predstavnika sa isplivanom A-normom“.

Image
konektovan

#940 Re: BH Plivanje

Post by konektovan »

Za ovu curicu sam cuo dosta pohvala.. :thumbup:
hrasno38

#941 Re: BH Plivanje

Post by hrasno38 »

giovanni008 wrote: 12/07/2024 22:09 https://klix.ba/zerina-vrabac-osvojila- ... jske-igre/

umjesto https://klix.ba ukucajte r.a.p.o.r.t.ba bez tackica pa onda spojite sa: zerina-vrabac-osvojila-zlato-u-beogradu-naredni-cilj-su-olimpijske-igre/

https://fena.ba/article/1586763/zerina- ... sport-time

NADA BH. SPORTA
Zerina Vrabac osvojila zlato u Beogradu, naredni cilj su Olimpijske igre
Prije 1:45 sati
Autor: FENA

Zerina Vrabac, mlada plivačka reprezentativka Bosne i Hercegovine, osvojila je večeras zlatnu medalju na Prvenstva centralnoevropskih zemalja za kadete koje se održava u Beogradu.

Članica Plivačkog kluba Sport time iz Sarajeva i jedna od trenutno najboljih mladih plivačica Starog kontinenta trijumfovala je u finalnoj trci u disciplini 200 metara delfin. Iza sebe je ostavila predstavnice Mađarske i Rumunije.

Zerina Vrabac, koja je nedavno bila zlatna i na Komen kupu na Kipru (Mediteransko prvenstvo), sada je najsjajnijim odličjem osvojenim u glavnom gradu Srbije na maestralan način zaokružila i odličnu aktuelnu sezonu Plivačkog kluba Sport time, koji je tako još jednom opravdao epitet najvećeg rasadnika vrhunskih plivača u Bosni i Hercegovini, ali i šire.

"Ponosni smo i sretni. Ovo je zaista šlag na tortu sezene Plivačkog kluba Sport time, ali i velika motivacija da i u periodu koji slijedi nastavimo uzlazni trend pomjeranja granica dobrih rezultata na međunarodnoj sceni", rekao je Evelin Avdić.

Šef stručnog štaba Plivačkog kluba Sport time je dodao:

"Nakon osvojenih preko 250 medalja na državnim prvenstvima BiH, oborenih preko 15 državnih rekorda od kadetske do seniorske konkurencije, osvojenih zlatnih medalja na Mediteranskom prvenstvu za kadete, plasmana u polufinala i finala evropskog seniorskog i juniorskog prvenstva samo u ovoj godini, ova medalja Zerine Vrabac dotano pokazuje jedan izuzetno predan rad.

Medalja je plod dugoročnog programa koji klub provodi, a sa konačnim ciljem koji glasi Olimpijske igre u Los Angelesu gdje nam je cilj da imamo ne samo jednog predstavnika sa isplivanom A-normom“.

Image
Najveci problem Zerine ce biti za koju godinu avec i sada ga ima a to je sto je dosla u Sport Time u kojem glavni trener a otac Iman Avdic jednostavno ne dozvoljava da neko bude bolji od njegove Iman. Zerina je kopija Lane i pliva 100 i 200 delfin kao svoju specijalnost ali pocela je to da pliva i Iman i bilo je vec otkazivanja na nekim takmicenjima zato sto bi Zerina bila sigurno bolaj od Iman. Osim toga da svega toga i nema Zerina je isto vanserijski talenat i na nesrecu ni Tuzla ni Mostar nemaju bazene ali recimo puno bolje bi bilo da je otisla u mostarsku Orku.
RJ57

#942 Re: BH Plivanje

Post by RJ57 »

jako finu markicu bh pošta izdala sa lanom kao motivom :thumbup:

Image
palermo

#943 Re: BH Plivanje

Post by palermo »

hrasno38 wrote: 28/06/2024 22:24

Kao neko ko se dokazao na ovoj temi, imas li kakvih informacija kako Lana napreduje ovaj zadnji.mjesec.....dal se ocekivanja dizu ili spustaju ?
RJ57

#944 Re: BH Plivanje

Post by RJ57 »

dobar si :mrgreen:
hrasno38

#945 Re: BH Plivanje

Post by hrasno38 »

palermo wrote: 24/07/2024 19:21

Kao neko ko se dokazao na ovoj temi, imas li kakvih informacija kako Lana napreduje ovaj zadnji.mjesec.....dal se ocekivanja dizu ili spustaju ?
To samo znaju Damir Djedovic i Goran Grahovac posto se Lana izolovala od sviju pogotovo nakon one prepiske sa ocem Veliborom! Vidjet cemo prekosutra gdje je i sta je. Ja iskreno na ovim OI nista ne ocekujem spektakularno jer po meni jos je rano za medalje na OI ali za 4 godine svakako direktnu borbu za medalje.
palermo

#946 Re: BH Plivanje

Post by palermo »

hrasno38 wrote: 25/07/2024 12:29

To samo znaju Damir Djedovic i Goran Grahovac posto se Lana izolovala od sviju pogotovo nakon one prepiske sa ocem Veliborom! Vidjet cemo prekosutra gdje je i sta je. Ja iskreno na ovim OI nista ne ocekujem spektakularno jer po meni jos je rano za medalje na OI ali za 4 godine svakako direktnu borbu za medalje.
Pa da, mislim da ce vec 100 metara pokazati sta se moze ocekivati u njenoj disciplini. Ako bi recimo prekosutra isla svoj najbolji rezultat na 100 metara onda se svasta moze ocekivati na 200.

Al ne slazem se tvojim ocekivanjima, sport je yakav, rezultat postizes danas, sutra ko zna sta ce biti. Ja se nadam i vjerujem da je spremna za borbu za medalje.
RJ57

#947 Re: BH Plivanje

Post by RJ57 »

pa za šta se sprema već godinu dana nego za pariz??? ako podbaci u parizu (tu ne mislim na medalju koja svakako nije realna nego na personal best) onda se momentalno treba pozdraviti sa obojicom i put pod noge u ameriku.

po njihovom programu treninga je, sve zbog pariza, otišla i u dohu i u beograd poluspremna, a na oba takmičenja je mogla lopatom uzeti zlata koja je zbog pariza halalila. prije svega u dohi, takva prilika da "lijevom" uzme zlato na SP joj se nikad više neće ukazati.
hrasno38

#948 Re: BH Plivanje

Post by hrasno38 »

RJ57 wrote: 25/07/2024 12:38
pa za šta se sprema već godinu dana nego za pariz??? ako podbaci u parizu (tu ne mislim na medalju koja svakako nije realna nego na personal best) onda se momentalno treba pozdraviti sa obojicom i put pod noge u ameriku.

po njihovom programu treninga je, sve zbog pariza, otišla i u dohu i u beograd poluspremna, a na oba takmičenja je mogla lopatom uzeti zlata koja je zbog pariza halalila. prije svega u dohi, takva prilika da "lijevom" uzme zlato na SP joj se nikad više neće ukazati.
Tako razmiljaju totalni sportski amateri a oni koji se iole razumiju u sport znaju da se do medalje na OI u individualnim sportovima ne stize u roku od 4 godine izuzev ako nisi vanzemaljski talenat ili ako se ne bubas nedozvoljenim sredstvima. Ti ko mutav navalio na Ameriku. Covjeci svi nasi plivaci koji su otisli u USA su propali ali bas svi i nikada vise nisu postigli one rezultate koje su imali prije odlaska. Hej covjece Lani je 18 godine a ne 28 i fakat postajes nezobiljan sa svojim komentarima!
JohnnyS

#949 Re: BH Plivanje

Post by JohnnyS »

Ljudi očito ne znaju kolika su ulaganja u plivanje u svijetu, koliko ima vrhunskih plivač(ic)a koje se cijeli ciklus spremaju samo za OI. Staviti na leđa mlade djevojke teret spasiteljice obraza BH sporta je nepravedno prema njoj i/ili neznanje o plivanju
convict

#950 Re: BH Plivanje

Post by convict »

Lana nastupa u drugoj kvalifikacionoj grupi na 100m i u prvoj grupi na 200m.

16 najbrzih ide u polufinale bez obzira na plasman u svojoj grupi, sto mi je malo glupo. Mogli su staviti npr. da prve 2 ili 3 idu dalje a ostale po vremenu, ali sta je tu je.

Lana ima 9. najbolji entry time na 100m i 6. na 200m, tako da ulazak u polufinale ne bi trebao doci u pitanje, pa cemo vidjeti dalje.

Sto se tice borbe za medalju, za bronzu je bilo potrebno 2:05:65 u Tokiu i 2:05:20 u Riu. To je dosta ispod Laninog licnog rekorda, tako da treba prestati s tom pricom i pustiti curu da pliva bez nepotrebnog pritiska.
Post Reply