img uploadI ovo kino za zatvorene prostore

Moderator: anex
Ma to kmece ovi, koji bi svaki obrok da jedu po restoranima...malo lignje, malo hobotnice..malo pizze..xPaco1337 wrote: ↑24/07/2024 09:17 Ljudi kmece bezveze...Ako si na moru 7 dana npr. i hamburger/pizza i sl. stvari su oko 15ak eura, gledao sam tako cijene u mjestu na Peljescu gdje cu ja biti, potrosit cu cca 100€ na hranu na taj jedan poveci obrok svaki dan, i sigurno ces biti sit vecinu dana od te jedne pizze/burgera. Ako nemaš 100€ da jedeš 7 dana, i okej ponese se još nešto ovako za doručak i neku užinu, ne znam šta ces onda na moru uopste.
(I da se eto potroši 200€ da jedeš tako 2 puta dnevno opet nije puno, neces prat sudje i živiš ko beg)
@oldtajmer Ne znam ja dok sam radio dole po moru jedino mi onaj raid u utičnicu pomagao, mada najbolja solucija zatvori sve i upali klimu i upali to. Meni se jednom desilo u 7 mjesecu dosao radit otvorio prozor ubili me komarci bukvalno jer klime nije bilo krvava posteljina za par sati bila kao da me izbo nožem neko, odma se prebacio gdje ima klima
I meni nije jasno kmecanja pojedinaca da je skupo ako ides u Hr oko obale jeste sve zara ali svratis negdje u unutrasnjoj u Lidl ili Konzum i uzmes sve sto ti treba Lidl razlika u cijenama od naseg Binga +-10%.xPaco1337 wrote: ↑24/07/2024 09:17 Ljudi kmece bezveze...Ako si na moru 7 dana npr. i hamburger/pizza i sl. stvari su oko 15ak eura, gledao sam tako cijene u mjestu na Peljescu gdje cu ja biti, potrosit cu cca 100€ na hranu na taj jedan poveci obrok svaki dan, i sigurno ces biti sit vecinu dana od te jedne pizze/burgera. Ako nemaš 100€ da jedeš 7 dana, i okej ponese se još nešto ovako za doručak i neku užinu, ne znam šta ces onda na moru uopste.
(I da se eto potroši 200€ da jedeš tako 2 puta dnevno opet nije puno, neces prat sudje i živiš ko beg)
@oldtajmer Ne znam ja dok sam radio dole po moru jedino mi onaj raid u utičnicu pomagao, mada najbolja solucija zatvori sve i upali klimu i upali to. Meni se jednom desilo u 7 mjesecu dosao radit otvorio prozor ubili me komarci bukvalno jer klime nije bilo krvava posteljina za par sati bila kao da me izbo nožem neko, odma se prebacio gdje ima klima
Vitezanin wrote: ↑23/07/2024 23:50 Tradicionalno bijah u Makarskoj i okolini par dana pa ću poslije negdje dalje i duže.
Uglavnom, nije jeftino (ne sjećam se da je ikada i bilo u sezoni), ali jbg, par dana na osamljenim uvalicama na Jadranu meni vrijedi.
U gradu je situacija sljedeća, ako koga zanima:
- večera u restoranima na rivi od 16 do 25 EUR otprilike
- junk good na šetalištu oko 12 EUR
- parking dnevni trenutno 46 EUR, javni parking : naravno, ne preporučujem
- ako vas zanimaju lijepe uvalice, prije Tučepa imate super opcija. Ima i parking, 15 EUR dan u blizini
- espresso do 2 EUR
-koga zanima night life, upadi u klubove 10 EUR, piće od 5 do 7.5
- kokteli u starom gradu od 8 do 13 EUR.
U Lidlu ima super opcija i za manje pare ako je jesti vani preskupo (razne paste i sl od 4 do 7 EUR).
Put Sarajevo Makarska preko Blidinja. Preporučujem restoran na Blidinju, odlična hrana (Hajdučke vrleti).
Osim kratke shit dionice oko Jablanice ostalo je super i brzo.
i oni su toga svjesni, da im rastom cijena konkurencija u pogledu turizma postaje veća. no, sve dok oni imaju dobit, cijene će ići gore, ali vjerovatno da će usporavati jer će se češće birati druge destinacije.TheDocToR wrote: ↑24/07/2024 22:34 Mislim da nije poenta "kmecanje" nego je li stvarno realno da su cijene u HR (vecina obale) duplo skuplje od BiH? Osnovni primjer: Coca cola 4 eur, zaledjena pizza 10 EUR?!
Mislim da su se malo precijenili, naravno, svako za svoje pare zna sta mu je najbolje.
Hrvatska total <= 2500 KM - prihvatljivo (7 nocenja 2 odrasle 2 djece)
Svaki iznos preko toga, gleda se bolja ponuda.
Ima dosta faktora stvari koje se mogu nabrojati, ali kao neko ko je obisao ovu obalu uzduz poprijeko, mogu slobodno reci da infrastruktura je zabilježila mali ili nikakav pomak, a cijene samo rastu. Tako da, za svoj zaradjeni novac cini mi se da sljedece godine ide druga destinacija...
Pozdrav iz Makarske rivijere
Meeh, ligmje moze, ali riba je glavni obrok...konektovan wrote: ↑24/07/2024 16:50Ma to kmece ovi, koji bi svaki obrok da jedu po restoranima...malo lignje, malo hobotnice..malo pizze..xPaco1337 wrote: ↑24/07/2024 09:17 Ljudi kmece bezveze...Ako si na moru 7 dana npr. i hamburger/pizza i sl. stvari su oko 15ak eura, gledao sam tako cijene u mjestu na Peljescu gdje cu ja biti, potrosit cu cca 100€ na hranu na taj jedan poveci obrok svaki dan, i sigurno ces biti sit vecinu dana od te jedne pizze/burgera. Ako nemaš 100€ da jedeš 7 dana, i okej ponese se još nešto ovako za doručak i neku užinu, ne znam šta ces onda na moru uopste.
@oldtajmer Ne znam ja dok sam radio dole po moru jedino mi onaj raid u utičnicu pomagao, mada najbolja solucija zatvori sve i upali klimu i upali to. Meni se jednom desilo u 7 mjesecu dosao radit otvorio prozor ubili me komarci bukvalno jer klime nije bilo krvava posteljina za par sati bila kao da me izbo nožem neko, odma se prebacio gdje ima klima![]()
i u neumu je cola 4 eura...TheDocToR wrote: ↑24/07/2024 22:34 Mislim da nije poenta "kmecanje" nego je li stvarno realno da su cijene u HR (vecina obale) duplo skuplje od BiH? Osnovni primjer: Coca cola 4 eur, zaledjena pizza 10 EUR?!
Mislim da su se malo precijenili, naravno, svako za svoje pare zna sta mu je najbolje.
Ima dosta faktora stvari koje se mogu nabrojati, ali kao neko ko je obisao ovu obalu uzduz poprijeko, mogu slobodno reci da infrastruktura je zabilježila mali ili nikakav pomak, a cijene samo rastu. Tako da, za svoj zaradjeni novac cini mi se da sljedece godine ide druga destinacija...
Na obali u sezoni skoce cijene za barem 30%. Sto je granap blize obali to je skuplji. Veliki supermarketi, za koje ti treba auto, su znatno jeftiniji i u sezoni.TheDocToR wrote: ↑24/07/2024 22:34 Mislim da nije poenta "kmecanje" nego je li stvarno realno da su cijene u HR (vecina obale) duplo skuplje od BiH? Osnovni primjer: Coca cola 4 eur, zaledjena pizza 10 EUR?!