Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Ermin ZM

#21076 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

Post by Ermin ZM »

skupljac_zeljeza wrote: 24/07/2024 19:02 Zašto je jedan forumaš odustao od AY imaš ovdje pa kreni dok ti ne dosadi. Kod AY modela twin rottari je tek kod 42-ojke i iznad, a što se tiče kvaliteta neki pričaju da Hitachi ugrađuje kvalitetnije materijale u kompresore. Kreni od posta #20451 i otvori taj link u kojem komentaru imaš više detalja da ne vrtimo 2x isto.

viewtopic.php?t=79741&start=20450
Zzap ti je u rangu Semira Osmanagica. Ne bih njegove upise o Hitachiju i Panasonicu uzimao za ozbiljno. Daleko od toga da su losi, al da je Hitachi superioran u odnosu na Mitsubishi je nebuloza...evo banalan primjer tvrdi da Mitsu na -15 zadrzava 40 posto nominalnog kapaciteta. Npr RW35 serija na -25 izbacuje nominalni kapacitet.
rraka

#21077 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

Post by rraka »

Ne nadjoh ja odgovor na moje pitanje ni na 50 prethodnih stranica.
Sta bi pored AY35 moglo doci u obzir u tom rangu cijene?
AY42 je vec 2500KM i to mi je puno. Osim ako nema negdje za manje love?
Sta je pandan tome kod Toshibe, Fujitsua, Daikina?
skupljac_zeljeza

#21078 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

Post by skupljac_zeljeza »

Ermin ZM wrote: 24/07/2024 22:03 Npr RW35 serija na -25 izbacuje nominalni kapacitet.
Ah, RW Hyper Heating pravljen za Skandinaviju. Eno @rovac kaže da je za naše područje prejaka i FT i vjerovatno i LN jer su u toj klasi, ali nemaju tu snagu RW. Kod nas se još prodaju DW, HR, a AP-AY i LN su klasika, ali i to 12-ke i 14-ke dok su 18-ke kao malo previše. Ovo je što se piše jer ja furam svoju furku.
rovac13 wrote: 17/03/2024 22:42 Realno FT model je dizajniran za deda mraza.
Takve klime kod nas i nisu bas potrebne,ali eto ako se neko boji zime,stoje u ponudi.

rovac13 wrote: 18/03/2024 00:04
Idemedosumom wrote: 17/03/2024 23:27

Trenutno mi je AY50 (2680 KM) front-runner u glavi. Nema kod nas već odavno hladnoća za deda mraza, pa sam sve dalji od FT varijanti. A ako bi iznimno pala temp, ni AY50 ne bi trebala odmah gaće skinuti.
Zar ima razlike :)
FT35 ...FT50...AY50
rraka wrote: 24/07/2024 23:40 Ne nadjoh ja odgovor na moje pitanje ni na 50 prethodnih stranica.
Teško će ti bilo ko reći pored 1000 raznih modela sa raznim cijenama da uzmeš upravo taj i taj i da ti to sigurno bude best buy. Nisu svi stanovi isto utopljeni, sve kuće, ne može se pozicionirati uvijek tamo gdje bi najviše imala efekta jer klime nisu radijatori kojih naredaš u svaku prostoriju i nekada dva u jednu i sigurno nema fule. Ono što sam ti ja mogao pomoći je moje iskustvo sa Mits AY i Mideom. Ono što mi je bilo ili je na zidu.
rollex

#21079 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

Post by rollex »

rraka wrote: 24/07/2024 19:13
skupljac_zeljeza wrote: 24/07/2024 19:02 Zašto je jedan forumaš odustao od AY imaš ovdje pa kreni dok ti ne dosadi. Kod AY modela twin rottari je tek kod 42-ojke i iznad, a što se tiče kvaliteta neki pričaju da Hitachi ugrađuje kvalitetnije materijale u kompresore. Kreni od posta #20451 i otvori taj link u kojem komentaru imaš više detalja da ne vrtimo 2x isto.

Ok, hvala za info. Naletio sam ranije na to, ali tada nisam kupovao, pa me nije toli zanimalo, a sad nisam mogao naci.

EDIT: Imas li neki savjet/preporuku za taj cjenovni rang?
Fujitsu KGTA12

https://servis-covic.com/klima-uredaji/ ... yg-12-kgta
rraka

#21080 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

Post by rraka »

rollex wrote: 25/07/2024 07:28
rraka wrote: 24/07/2024 19:13

Ok, hvala za info. Naletio sam ranije na to, ali tada nisam kupovao, pa me nije toli zanimalo, a sad nisam mogao naci.

EDIT: Imas li neki savjet/preporuku za taj cjenovni rang?
Fujitsu KGTA12

https://servis-covic.com/klima-uredaji/ ... yg-12-kgta
Super izgleda, ali mi izlazi iz buzeta. Ona je oko 2400 bez wifi modula koliko mi se cini. Toliko para je AY42 cini mi se.
rraka

#21081 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

Post by rraka »

skupljac_zeljeza wrote: 25/07/2024 01:23
Ermin ZM wrote: 24/07/2024 22:03 Npr RW35 serija na -25 izbacuje nominalni kapacitet.
Ah, RW Hyper Heating pravljen za Skandinaviju. Eno @rovac kaže da je za naše područje prejaka i FT i vjerovatno i LN jer su u toj klasi, ali nemaju tu snagu RW. Kod nas se još prodaju DW, HR, a AP-AY i LN su klasika, ali i to 12-ke i 14-ke dok su 18-ke kao malo previše. Ovo je što se piše jer ja furam svoju furku.
rovac13 wrote: 17/03/2024 22:42 Realno FT model je dizajniran za deda mraza.
Takve klime kod nas i nisu bas potrebne,ali eto ako se neko boji zime,stoje u ponudi.

rovac13 wrote: 18/03/2024 00:04
Idemedosumom wrote: 17/03/2024 23:27

Trenutno mi je AY50 (2680 KM) front-runner u glavi. Nema kod nas već odavno hladnoća za deda mraza, pa sam sve dalji od FT varijanti. A ako bi iznimno pala temp, ni AY50 ne bi trebala odmah gaće skinuti.
Zar ima razlike :)
FT35 ...FT50...AY50
rraka wrote: 24/07/2024 23:40 Ne nadjoh ja odgovor na moje pitanje ni na 50 prethodnih stranica.
Teško će ti bilo ko reći pored 1000 raznih modela sa raznim cijenama da uzmeš upravo taj i taj i da ti to sigurno bude best buy. Nisu svi stanovi isto utopljeni, sve kuće, ne može se pozicionirati uvijek tamo gdje bi najviše imala efekta jer klime nisu radijatori kojih naredaš u svaku prostoriju i nekada dva u jednu i sigurno nema fule. Ono što sam ti ja mogao pomoći je moje iskustvo sa Mits AY i Mideom. Ono što mi je bilo ili je na zidu.
Ma jasno, upravo tako. Ni ne trazim ja da mi neko uperi prstom i kaze kupi to. Samo da podijeli iskustva kao ti pa da mogu odluciti, jer nisam toliko u toj materiji kao dobar dio vas koji vec imate uredjaje ili radite servis/montazu. Jedna stvar je kad ti na reklami nesto nebitno prezentuju, a drugo je kad neko kaze e taj kompresor je takav i takav ili ovaj model ima isparivac 2x manji nego sto treba biti...
Tvoje iskustvo sa AY50 bi mi bilo dovoljno da uzmem bez razmisljanja, ali koliko vidim AY35 i AY50 se poprilicno razlikuju.
skupljac_zeljeza

#21082 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

rraka wrote: 25/07/2024 12:14
Tvoje iskustvo sa AY50 bi mi bilo dovoljno da uzmem bez razmisljanja, ali koliko vidim AY35 i AY50 se poprilicno razlikuju.
Nemam AY 50 nego AY 35 i FT 50 od Mitsubishija. FT 50 pa i FT 35 ti je prejak za te kvadrate. Možda čak i AY 42 jer i ona ima twin rottary. Ay 35 nema. Na tvom mjestu ja bih prvo pokušao sa jednom kvalitetnom 12-kom, ali ne smijem da ti kažem uzmi AY 35 jer su neki imali probleme sa bukom koje ja nemam pa ako zafali možeš poslije dodati jednu 9-tku ako imaš gdje redati vanjske. Neko će ti reći uzmi 12-ku jer između 9-ki i 12-ki nije velika razlika u cijeni, ali jeste sigurno u potrošnji. Cilj ti je isto da sa što manjom potrošnjom dođeš do željene temperature i ugodnog ambijenta jer struja je poskupila iako inverteri ne troše nešto mnogo. Sa ovoliko detalja očito te zbunjujemo kao što smo i mi bili kada smo ulazili u ovaj svijet pa se učili na sopstvenim greškama. Ja grijem preko 120 kvadrata kuće koja ima 4 vanjska zida pa iako izolovana ne može se ugrijati sa dvije, 18-kom i 12-kom. Pokušao pa skidao i mijenjao. Još planiram da nešto dodam do jeseni pa kada sve to testiram onda ću pisati o mojoj teoriji kako više klima troše nešto malo više, ali nemjerljivo postižu ugodan ambijent jer jedna drugoj smanjuju rad i divljanje, a toplina stiže u skoro svaki ćošak sa malim razlikama. Ovako su trošile moje 3 klime, dvije 18-ke i jedna 12-ka bez gašenja osim kada se čiste filteri. Ovaj posljednji račun nije mjerodavan jer su obračunali samo 26 dana.

Image
rraka

#21083 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

Post by rraka »

skupljac_zeljeza wrote: 25/07/2024 13:24
Nemam AY 50 nego AY 35 i FT 50 od Mitsubishija. FT 50 pa i FT 35 ti je prejak za te kvadrate. Možda čak i AY 42 jer i ona ima twin rottary. Ay 35 nema. Na tvom mjestu ja bih prvo pokušao sa jednom kvalitetnom 12-kom, ali ne smijem da ti kažem uzmi AY 35 jer su neki imali probleme sa bukom koje ja nemam pa ako zafali možeš poslije dodati jednu 9-tku ako imaš gdje redati vanjske. Neko će ti reći uzmi 12-ku jer između 9-ki i 12-ki nije velika razlika u cijeni, ali jeste sigurno u potrošnji. Cilj ti je isto da sa što manjom potrošnjom dođeš do željene temperature i ugodnog ambijenta jer struja je poskupila iako inverteri ne troše nešto mnogo. Sa ovoliko detalja očito te zbunjujemo kao što smo i mi bili kada smo ulazili u ovaj svijet pa se učili na sopstvenim greškama. Ja grijem preko 120 kvadrata kuće koja ima 4 vanjska zida pa iako izolovana ne može se ugrijati sa dvije, 18-kom i 12-kom. Pokušao pa skidao i mijenjao. Još planiram da nešto dodam do jeseni pa kada sve to testiram onda ću pisati o mojoj teoriji kako više klima troše nešto malo više, ali nemjerljivo postižu ugodan ambijent jer jedna drugoj smanjuju rad i divljanje, a toplina stiže u skoro svaki ćošak sa malim razlikama. Ovako su trošile moje 3 klime, dvije 18-ke i jedna 12-ka bez gašenja osim kada se čiste filteri. Ovaj posljednji račun nije mjerodavan jer su obračunali samo 26 dana.

Image
Izvini, ja sam nesto permutovao citajuci postove od ranije. Ucinilo mi se da imas AY50.
U pravu si, poprilicna je konfuzija od kolicine informacija, brendova, modela, rangova, buke, protoka, itd...
Kod mene je stan u pitanju, dobro izolovan, dobra stolarija. Povrsina koju sada hocu da rijesim klimom je okvirno 40ak kvadrata, pa mi malo cudno kad kazes da je AY42 ili FT35 prevelika za taj prostor, ali u svakom slucaju sigurno bolje znas od mene. E sad, onako laicki, pozicija na koju mogu staviti klimu je po meni relativno losa, ali nemam puno opcija. Ako sobu posmatramo kao pravougaonik dimenzija 8x5m, klima bi mogla da stoji otprilike na 1/4 duzeg zida. Mada mislim da mi to nece praviti toliko problema. Grijanje drugog dijela stana cu ove godine rijesiti na drugi nacin, a klima ide slljedece godine u taj dio.
Ono sto jedino sigurno znam je da je budzet okvirno 2 000 KM + ugradnja :D

EDIT: Samo jos jedna stvar, iz iskustva, kakva je plastika na unutrasnjoj AY35? Sad vidim, tezina vanjske jedinice AY35 je 28,5kg :D
Peugeot2008

#21084 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

Post by Peugeot2008 »

rraka wrote: 25/07/2024 14:13
skupljac_zeljeza wrote: 25/07/2024 13:24

Image
Izvini, ja sam nesto permutovao citajuci postove od ranije. Ucinilo mi se da imas AY50.
U pravu si, poprilicna je konfuzija od kolicine informacija, brendova, modela, rangova, buke, protoka, itd...
Kod mene je stan u pitanju, dobro izolovan, dobra stolarija. Povrsina koju sada hocu da rijesim klimom je okvirno 40ak kvadrata, pa mi malo cudno kad kazes da je AY42 ili FT35 prevelika za taj prostor, ali u svakom slucaju sigurno bolje znas od mene. E sad, onako laicki, pozicija na koju mogu staviti klimu je po meni relativno losa, ali nemam puno opcija. Ako sobu posmatramo kao pravougaonik dimenzija 8x5m, klima bi mogla da stoji otprilike na 1/4 duzeg zida. Mada mislim da mi to nece praviti toliko problema. Grijanje drugog dijela stana cu ove godine rijesiti na drugi nacin, a klima ide slljedece godine u taj dio.

EDIT: Samo jos jedna stvar, iz iskustva, kakva je plastika na unutrasnjoj AY35? Sad vidim, tezina vanjske jedinice AY35 je 28,5kg :D
Ako je tako dobra izolacija, za početak staviš Daikin FTXF 35 koji će to lagano da odradi a onda ćeš tačno znati nakon prve sezone kako dalje.
skupljac_zeljeza

#21085 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

rraka wrote: 25/07/2024 14:13

Tu dolazimo na indivudualni problem jer nekome je dovoljno 22° pa čak i 21°, neko voli 24° zimi, neko noću gasi ili dok je na poslu i reći će ti da ne valja predimenzionirati. Na FT35 jer je isto twin rottary i jaka je ako imaš još prostora koji treba zagrijati samo što sumnjam da je možeš ugraditi ispod 3000 KM, a ti si ograničio budžet pa možda da ideš na već provjerenu i predloženu Daikin FTXF 35. Ma na svakoj klimi malo plastika radi, ali nije to toliki problem kada se ugrije. I na TV-u pucketa pozadinska plastika kada zimi otvoriš vrata da se soba izrači.

Ja se vodim logikom kod klima kao kod sušenja kose fenom. Da li ćeš je brže osušiti u toploj sobi ili u hladnoj i da li ćeš više struje potrošiti u hladnoj. Nije svejedno da li fen usisava hladan ili mlak zrak. Svako treba da procijeni za sebe.
rraka

#21086 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

Post by rraka »

Ok, hvala za info u svakom slucaju.
Mislim da cu pobati sa AY35, pa kako bude. Meni je 22 stepena optimum za zimu. U spavacoj oko 19 stepeni.Nesto mi se unutrasnja jedinica Daikina iskreno ne svidja, ali da budem iskren nisam vidio uzivo, pa ne mogu tvrditi. Mozda grijesim.
Racunam da ce AY35 valjda odraditi posao, a opet nije ulazni model premium brenda pa da kazes prodaju samo ime.
lajkujMe

#21087 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

Post by lajkujMe »

Ima li ko kakav savjet za inverter da hladi i grije oko 80 kvadrata?
I dal je tu dovoljna jedna unutrasnja jedinica ili da se razvede?
drug_profi

#21088 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

Post by drug_profi »

Jedna teško. Pa i dvije pitanje je kako i gdje.
Ermin ZM

#21089 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

Post by Ermin ZM »

lajkujMe wrote: 28/07/2024 20:47 Ima li ko kakav savjet za inverter da hladi i grije oko 80 kvadrata?
Moze ako ti je dobra izolacija ili topao stan i bas dobar raspored. Sa tim da bi bilo razlike izmedju udaljenih prostorija i prostoji gdje klima. Baci skicu i napisi malo detaljije o prostoru
skupljac_zeljeza

#21090 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

Ermin ZM wrote: 29/07/2024 08:28
lajkujMe wrote: 28/07/2024 20:47 Ima li ko kakav savjet za inverter da hladi i grije oko 80 kvadrata?
Moze ako ti je dobra izolacija ili topao stan i bas dobar raspored. Sa tim da bi bilo razlike izmedju udaljenih prostorija i prostoji gdje klima. Baci skicu i napisi malo detaljije o prostoru
Imali smo sličnu priču sa @Ide medo i kod njega je 80 m2 utopljenog prostora i nekoliko prostorija pa je nakon traganja između nekoliko Mitsubishija došao na jednu...

https://olx.ba/artikal/55053541

....i ako mu ne bude dovoljna da poslije ubaci još jednu ovisno koliko to još bude trebalo. Uglavnom je ova već na zidu i proljetos je bio zadovoljan.
1Dante1

#21091 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

Post by 1Dante1 »

Da li bi neko mogao prokomentarisati

Azuri klima uređaj AZI-WA35VH NORA PREMIUM - 850KM

Hisense klima uređaj Expert Smart 12K - 779KM

Citao sam recenzije, neko ima zamjerku na to sto se cuje plastika, da se cesto ukljuci-iskljuci, pa nisam bas siguran. Da li gledati druge modele?

Meni je najbitnije da radi sto vise konstantno, a neki zvukovi, manje-vise mi nisu problematicni.
1Dante1

#21092 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by 1Dante1 »

piplica wrote: 14/12/2021 14:59 Evo za u gajbu piva, godina je 2025, Romim i dalje piše kako se klima ponaša, i da čeka ponedeljak da se žali.
Kakvo je stanje :D :D
Idemedosumom

#21093 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

Post by Idemedosumom »

skupljac_zeljeza wrote: 29/07/2024 09:25
Ermin ZM wrote: 29/07/2024 08:28
Imali smo sličnu priču sa @Ide medo i kod njega je 80 m2 utopljenog prostora i nekoliko prostorija pa je nakon traganja između nekoliko Mitsubishija došao na jednu...

https://olx.ba/artikal/55053541

....i ako mu ne bude dovoljna da poslije ubaci još jednu ovisno koliko to još bude trebalo. Uglavnom je ova već na zidu i proljetos je bio zadovoljan.
Vidi stavili slike iz mog stana u oglas :-D

Potvrđujem još jednom, za sada prezadovoljan Hitachijem. Klima radi neprekidno u modu hlađenja, na računu za struju još nisam ništa osjetio.

Naravno, postoji mala temp. razlika između dnevnog boravka, gdje se klima nalazi, i najudaljenije spavaće, koja dođe na "U".
skupljac_zeljeza

#21094 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

Idemedosumom wrote: 02/08/2024 00:54
Vidi stavili slike iz mog stana u oglas :-D
:mrgreen: Ta slika je već mjesecima na tom oglasu.
Hajlac

#21095 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

Post by Hajlac »

Ima li iko iskustva tj. kako se pokazao ovaj Midein sistem All Easy Pro u smislu stabilnosti ove donje kadice + ventilatora nakon dosta skidanja/ciscenja?

Potencijalno je revolucionaran dizajn u smislu olaksavanja sezonskog odnosno redovnijeg ciscenja klima pri hladjenju (budj, bakterije itd.).

Nadam se da ce i drugi proizvodjaci slijediti ovaj primjer jer trenutne klime rade puno losije i vise struje trose kad su neociscene ili samo djelomicno/povrsno ociscene.

Djeluje fantasticno - osim ultralakog ciscenja kadice + ventilatora + izlazne rupe i lamela + zamjene motora od ventilatora, ovako se totalno olaksava pristup i unutrasnjoj strani isparivaca :shock:
Hajlac

#21096 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

Post by Hajlac »

I LG H12S1D ima efikasni twin rotary kompresor a kosta manje nego ekvivalentni japanci - 2090 KM.

https://www.lg.com/hr/klima-uredaji/lg-h12s1d

Takodje ima inovativno usmjeravanje hladnog zraka visocije iznad glave tj. skroz uz plafon, i ovu novu tehniku samociscenja smrzavanjem unutrasnjeg isparivaca.
lorente

#21097 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

Post by lorente »

zdravo ljudi, ugradio sam gree airy i sada imam problem da je povezem na internet... gree+ aplikacija skinuta,registrovao se ali ne moze da pronadje uredjaj nema pite :D aplikacija kaze da prvo resetujem wifi,tako i odradim dok je iskljucen pritisnem tipku mode i wifi i nakon sekunde cuje se biip i pojavi znak wifi na daljinskom..zatim pise da skeniranje moze potrajati dvije minute, i traje toliko i na kraju uradjaj nije pronadjen :(
zatim ima opcija da se rucno izabere wi fi mreza, ali ne mogu odabrati ni svoju a ni komsijine..a u polje ispod mogu kucati sifru normalno :-)
jel imao neko slicnih problema?
lorente

#21098 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

Post by lorente »

lorente wrote: 06/08/2024 17:24 zdravo ljudi, ugradio sam gree airy i sada imam problem da je povezem na internet... gree+ aplikacija skinuta,registrovao se ali ne moze da pronadje uredjaj nema pite :D aplikacija kaze da prvo resetujem wifi,tako i odradim dok je iskljucen pritisnem tipku mode i wifi i nakon sekunde cuje se biip i pojavi znak wifi na daljinskom..zatim pise da skeniranje moze potrajati dvije minute, i traje toliko i na kraju uradjaj nije pronadjen :(
zatim ima opcija da se rucno izabere wi fi mreza, ali ne mogu odabrati ni svoju a ni komsijine..a u polje ispod mogu kucati sifru normalno :-)
ocigledno je aplikacija smece, sada vidim da se masa naroda zali, i oni koji su bili povezani sada ne mogu, ili nekada mogu,nekada ne.. :sad:
Ermin ZM

#21099 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

Post by Ermin ZM »

Hajlac wrote: 06/08/2024 15:01

I LG H12S1D ima efikasni twin rotary kompresor a kosta manje nego ekvivalentni japanci - 2090 KM.

https://www.lg.com/hr/klima-uredaji/lg-h12s1d

Takodje ima inovativno usmjeravanje hladnog zraka visocije iznad glave tj. skroz uz plafon, i ovu novu tehniku samociscenja smrzavanjem unutrasnjeg isparivaca.
Vanjska 25 kg. I to 2000 km.
Rogie

#21100 Re: Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

Post by Rogie »

lorente wrote: 06/08/2024 17:24 zdravo ljudi, ugradio sam gree airy i sada imam problem da je povezem na internet... gree+ aplikacija skinuta,registrovao se ali ne moze da pronadje uredjaj nema pite :D aplikacija kaze da prvo resetujem wifi,tako i odradim dok je iskljucen pritisnem tipku mode i wifi i nakon sekunde cuje se biip i pojavi znak wifi na daljinskom..zatim pise da skeniranje moze potrajati dvije minute, i traje toliko i na kraju uradjaj nije pronadjen :(
Probaj aplikaciju ewpe smart (plava ikona), ja sam na nju bez problema nekad prije godinu-dvije povezivao Azuri klimu (isti fazon kao i Gree LR, cak i daljinski isti). Trebala bi moci za svaku Gree.
Post Reply